Deze meditatie-app wil je proberen!

Als je geïnteresseerd bent in meditatie ken je ongetwijfeld wel een app die je daarmee helpt. Een nadeel vind ik dat de meeste apps niet in het Nederlands zijn. Goed nieuws: er bestaat ook een Nederlandstalige app vol meditatie-inspiratie! Namelijk Meditation Moments, je kan het nu 10 dagen gratis proberen. Ik probeerde het en laat je weten wat ik ervan vond.

Voordelen van meditatie

Persoonlijk vind ik mediteren heel fijn om mijn hoofd even leeg te maken. De begeleide meditaties in het Nederlands zijn mijn favorieten. Begeleid omdat ik vaak toch afgeleid raak als het écht helemaal stil is, met een rustgevende stem raak ik echt helemaal ontspannen. En in het Nederlands zodat ik toch niet nog extra hoef na te denken, gewoon omdat Nederlands mijn eerste taal is.

Je kan meditatie gebruiken voor meer focus, beter slapen, positief zijn of minder stress, zoals het is onderverdeeld in de app. Er schijnen een heleboel voordelen te zijn van meditatie:

 • Verbeterde concentratie
 • Minder stress
 • Het vergroot je medeleven
 • Het kan helpen verslaving voorkomen
 • Het helpt je om beter te slapen
 • Het kan depressie verlichten
 • Je kan je er minder eenzaam door voelen
 • Het verbetert je geheugen
 • Je immuunsysteem kan erdoor versterken
 • Het kan helpen angst te verminderen
 • Kan chronische pijn verzachten
 • Het kan je bloeddruk verlagen

Dit is wat ik online heb kunnen vinden als het gaat om de voordelen van meditatie. Naast dat het dus heel gezond is, geeft het mij ook gewoon een fijn gevoel. Dit zijn dingen die ik zelf merk als ik regelmatig mediteer:

 • Ik heb het gevoel alsof ik alles beter op een rij heb: gevoelens én echte to-do’s
 • Mijn hoofd voelt helderder
 • Ik ben zekerder van mezelf
 • Het geeft me rust
 • Ik denk dat ik echt productiever ben!

Momenten waarop je kan mediteren

In de Meditation Moments app vind je verschillende soorten geleide meditaties bestemd voor verschillende momenten. Je kan het nu 10 dagen gratis proberen. De verschillende momenten waarop je kan mediteren:

Het onderdeel dat focust op het starten van je dag spreekt voor zich: je kunt je dag met een bepaalde intentie starten. Ik zou zeggen: ga voor rust. Maar ook dankbaarheid of in je kracht staan kunnen goede intenties zijn waarmee je je dag kan beginnen. Hoe dan ook, er is een geleide meditatie voor.

Ook voor het lekker slapen kun je je dag eindigen met een meditatie, deze zijn voornamelijk gefocust op dankbaarheid en stilte in jezelf.

Ontspanningsmeditaties kun je de hele dag door gebruiken. zo kun je echt even een momentje voor jezelf pakken. Bijvoorbeeld de focus verplaatsen naar het hier en nu. Maar ook even helemaal nietsdoen kan je helpen. Net als het loslaten van je emoties. Er zijn allemaal geleide meditaties voor beschikbaar.

Ook als je even geen inspiratie hebt kun je een meditatie aanzetten. Bijvoorbeeld een meditatie die je vragen stelt over zelfinzicht, je meer laat verbinden met de natuur, focust op vergeving, je meer zelfvertrouwen geeft, een meditatie die je vrede in jezelf laat zoeken. Er zijn echt heel veel manieren waarop je meer inspiratie kunt krijgen met deze geleide meditaties. Ik zou zeggen: probeer het eens.

Visualisatie is een groot onderdeel, je verbeeldingskracht gebruiken kan super krachtig zijn. Deze meditaties zijn heel uiteenlopend, van focus op het bundelen van krachten voor een mooiere wereld, tot zelfwaarde of vertrouwen in jezelf.

Verder is er nog een kids afdeling. Ik heb veel reviews gelezen over ouders die hun kinderen dit laten luisteren en er echt heel enthousiast over zijn. Dat snap ik ook wel, we leven in een snelle wereld met heel veel prikkels, kinderen groeien er zelfs mee op. Dan is een extra rustpuntje in de dag heel fijn, lijkt me.

Meditation Moments

Meditation moments is dus, zoals ik al noemde, een Nederlandse app, met al meer dan 600.000 gebruikers. Dat is echt heel veel, als je bedenkt dat alles in het Nederlands is.

Naast de losse meditaties vind je in de app ook een aantal zelfhulpboeken, ontspannende muziek en programma’s met meditaties. Ik ben dol op luisterboeken én op zelfontwikkeling, drie keer raden wat ik meteen ga doen de komende tijd? De luisterboeken luisteren natuurlijk!

De stem van Michael Pilarczyk is super fijn en rustgevend om naar te luisteren. Alles in de app is door hem ingesproken, dus als je zijn stem ook zo fijn vindt is dat een voordeel. Je kan het zelf ondervinden!

Ik zou zeggen: probeer het nu zelf! Je kan het 10 dagen gratis proberen. Kende jij Meditation Moments al?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

4 reacties

 1. Darina 28 juli 2021 / 11:01

  Ja, ik ken deze app heel goed, ik gebruik het bijna dagelijks. Ik heb nu ook een abonnement genomen. Sinds ik mediteer, voel ik me ook veel beter. Ja, ik ben een groot fan 🙂

 2. Zo simpel is dan geluk 31 juli 2021 / 09:09

  De app heb ik al regelmatig voorbij zien komen, maar negen van de tien keer gun ik mezelf niet de rust om te mediteren. Terwijl je het juist dan eigenlijk wel zou moeten doen. Ik hou het in gedachten. 🙂

 3. Irene 31 juli 2021 / 17:06

  Klinkt interessant. Ik mediteer wel af en toe eens maar niet standaard elke dag. Het spreekt me wel erg aan. Ik ga de app eens bekijken!

 4. Charlotte 1 augustus 2021 / 16:14

  Dit klinkt echt als een hele fijne app! Ik had er wel eerder van gehoord maar gebruik zelf nu Headspace (werkt ook wel heel fijn), maar als mijn abonnement daar afloopt misschien toch overstappen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.