Deze mensen geven mij hoop

De afgelopen week zijn er veel mensen geweest die mij blij hebben gemaakt. De uitdrukking in de titel is afgeleid van de inspirerende site Givesmehope. Dit artikel gaat over de mensen die mij afgelopen week blij maakten, mij een glimlach op mijn gezicht bezorgden, en die me weer een beetje meer vertrouwen gaven in de mensheid, hoe dramatisch dat ook mag klinken.

Jiami is een superchick!

Dan ben je 13 jaar, dan weet je dat je in de komende weken zeker nog in het ziekenhuis ligt te knokken tegen een hele nare ziekte. En dan kun je nog zo’n onwijs vrolijk, optimistisch, inspirerend (maar ook heftig) artikel over de situatie nu schrijven.

Ik snap niet hoe ze het doet, hoe ze het voor elkaar krijgt. Net als met haar blog, die in een half jaar ruim 600 Bloglovin followers heeft! Het is misschien een beetje raar om als twintiger een meisje van 13 als voorbeeld te zien, maar toch is het zo. Ik heb heel erg veel bewondering voor deze jongedame!

Dank aan Pixelprinses!

Laatst stuurde ik een tweet de wereld in met een vraag of iemand me kon helpen met mijn blog. Ik wilde en kleine aanpassing in mijn lay-out! Wat dat betreft heb ik zelf twee linkerhanden en kan ik het beter door iemand anders laten doen. En ja hoor, Irene wilde mij wel helpen! Dat vond ik wel heel lief, aangezien zij dit doet als haar job en daar natuurlijk normaal geld voor vraagt.

Dus… De sidebar die je nu op elke pagina kunt zien hebben we aan Irene te danken! Ik ben er heel erg blij mee en ik hoop dat het jullie ook bevalt!

Hulp van Jeanet

Maak kennis met Jeanet! Dit is degene die mij de afgelopen weken heeft begeleid met het sapvasten! Ik hoop dat ze het oké vindt dat ik even iets over haal vertel en ik haar foto gebruik (anders heb ik strakjes een probleem, hihi).

Jeanet heeft, net als ik, fibromyalgie en ME. Dit heeft ze vrij goed onder controle doordat ze heel veel bezig is met gezonde voeding, echt heel knap! Ze was dus super goed bezig, tot ze een aantal maanden geleden haar rug brak. Nu kan ze weer heel weinig en is ze bezig met revalideren. Dat maakt het voor mij juist extra bijzonder dat ze toch graag andere mensen helpt op weg naar een betere gezondheid.

Je bent een topvrouw Jeanet, ook voor jou heb ik heel erg veel bewondering!

Dus… dat waren de mensen die mij afgelopen week een beetje blijer hebben gemaakt. Natuurlijk waren er nog meer mensen, maar deze mensen (die ik vooral online ken), sprongen eruit en verdienen wat mij betreft een applausje. Wie maakte jouw week een beetje mooier? Welke mensen gaven jou deze week ‘hoop’?

17 reacties

 1. Hester 17 september 2012 / 07:58

  Mooi artikel, die GMH’s zijn ook altijd heel mooi. Ik wil niet over Jiami gaan praten alsof ze er niet bij is, want ik denk dat ze dit wel leest :p, maar ik heb wel respect voor haar. En stiekem vraag ik me natuurlijk ook wel af hoe haar blog zo ontzettend goed van de grond is gekomen, haha.
  Die sidebar vind ik ook heel handig, naast alle artikelen. Ik heb nog geen idee of ik met HTML kan werken, lijkt me wel handig… we gaan het binnenkort zien ^^

  • Hester 17 september 2012 / 07:59

   Alleen de comments zijn wel smaller door die sidebar, dus als je heel vaak reageert, past er nog maar één woord op een regel.

 2. Lenneke 17 september 2012 / 09:28

  Bijzondere mensen en bijzondere blogs. Ik blijf ze volgen. Bedankt voor het delen!

 3. Nikita 17 september 2012 / 09:59

  leuke blogs, ik ga zeker een kijkje nemen !
  nou deze week was een leuke paardencompetitie waar ik jureerde en al die mensen die meededen om een beetje hun grenzen te verleggen en samen met het paard obstakels te doen en die inspireerde mij een beetje !

 4. Lizzy 17 september 2012 / 16:19

  Mooi artikel! Ik heb het artikel op Lifesplash ook gelezen. Wat blijft zij positief en sterk! Groot respect voor haar!

 5. Ilse 17 september 2012 / 16:56

  Mooi artikel en en het verhaal van lifesplash is heftig maar ze houd goed vol! 🙂

 6. Tedje 18 september 2012 / 18:25

  Jij geeft mij hoop Lisanne! Je bent zo’n creatief en inspirerend persoon! 🙂

 7. Anne 21 september 2012 / 15:52

  Er zijn altijd wel mensen die me hoop geven en daar ben jij er regelmatig één van. Jouw positiviteit werkt aanstekelijk, zelfs op iemand die chronisch depresief is, moet je nagaan 😉

  Deze week kreeg ik hoop van mijn mentor. Omdat ik er even helemaal doorheen zit heeft hij mijn rooster aangepast. Dat kan als je naar een school gaat waar allemaal mensen met een arbeidsbeperking zitten. Overigens gaf ik mezelf ook hoop door mijn ellende uit te spreken. Er kwam een oplossing die er niet was gekomen als ik mijn mond had gehouden, wat ik normaal gesproken doe. (zie je dat dit een hele rare zin is haha)

 8. Marike - LIVWOW.nl 22 september 2012 / 17:47

  Voor Jiami heb ik ook heel veel respect! Ik volgde haar blog al een tijdje, maar had niet verwacht dat zij tegen zo’n ziekte aan het vechten was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.