DIARY: Rare knobbel gevonden, heel bord gluten eten & Den Helder uit!

Zaterdag, tijd voor een fotodagboek van afgelopen week! In het weekend was ik nog ziekjes, maar de rest van de week ging het gelukkig alweer een stukje beter.

diary-maart-1

1

Een beetje gegeten in bed… Vorig weekend was ik helaas nog ziek.

2

Wel handig, als je ziek bent, dan maak je ook niet zo veel rommel. Lekker makkelijk!

3

Hoewel… als er pakketjes binnenkomen wordt het toch wel een rommeltje. Bizar, die stapel met dozen is nu echt alweer veel groter. Ik ga het straks allemaal even uitzoeken. Maandag komt er weer een video online waarin ik wat spulletjes laat zien!

4

Dit was afgelopen maandag… weer beter, yessss! Ik was echt wel meer dan een week ziek geweest, dus dit was wel heel erg fijn.

5

Diezelfde dag nam ik de Tindervideo op! Ik zette hem meteen online, je vindt hem hier.

6

Ik ontdekte een app waarmee je kleurplaten kon maken. Kleuren voor volwassenen 2.0. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden, hihi. Maar voor een paar keer is het wel geinig. De app heet Colorfy.

7

Yes, de nieuwe Flow kwam binnen! Dat vind ik altijd heel erg leuk, maar ik moet bekennen dat ik deze nog niet zo goed heb gelezen…

8

Pakketje van… Hallmark! Met allemaal kaarten voor in de boxen. Heel leuk dat zij ook meewerken aan de Lisanneleeftboxen.

9

Ik ben echt verliefd op mijn nieuwe trui. As we speak draag ik hem. Ik heb een moe dagje, dus dan past het mooi, hahaha.

Vorig weekend ontdekte ik dat ik een grote knobbel op mijn ribben heb. Dus daarvoor ging ik naar de huisarts woensdag. Die had eigenlijk geen tijd, dus eerst bekeek de assistente het. Die haalde snel de huisarts erbij en die verwees me door voor een foto.

We konden donderdag meteen een afspraak krijgen, gelukkig! Dus er werd een foto gemaakt. Omdat ze het niet vertrouwden kon ik daarna meteen terecht voor een echo, maar daarop konden ze eigenlijk ook niet echt goed iets zien. Nu moet ik terug naar de huisarts om te bespreken wat er verder mee moet, maar het lijkt erop dat mijn rib gewoon ‘uitsteekt’. Het vreemde is dat dat niet altijd zo is geweest (ik heb even foto’s terug gezocht, begin januari zat het er wel, vier jaar geleden zat het er niet). Dus, nog onduidelijk, maar ze konden niet meteen iets slechts ontdekken gelukkig.

Daarna snelde ik door naar de dermatologie waar ik een afspraak had. Mijn moeder en ik dachten dat het niet zo goed ging, maar de dermatoloog vond van wel (het gaat om mijn teennagels). Om zeker te weten dat er niets onder mijn nagel zat heeft hij een stukje op kweek genomen, hij hakte zo de helft van mijn nagel eraf. Schrok me kapot, hahaha. Gelukkig heb ik daar geen last van. Maar volgens hem zijn de klachten die ik nu nog heb (bij al mijn nagels) te wijten aan Psoriasis. Daar had hij het de vorige keer al over, maar dat was blijkbaar definitief zijn diagnose. Hopen dat dat niet erger wordt dan maar…

10

Woensdag at ik sushi! Dinsdag had ik een afspraak voor iets bij de gemeente, maar daar was iets fout gegaan. Ze hadden het adres van mijn ouders en persoon in kwestie was de rest van de dag niet meer bereikbaar. Die wist dat ze voor de deur hoorde te staan van een 23jarige die hulp nodig heeft, het huis van mijn ouders ziet er niet uit alsof er in haar eentje en 23jarige woont die hulp nodig heeft. Duidelijk dat het het verkeerde adres was dus.

Maar daarna niet meer bereikbaar. Heel erg vreemd. Mijn ouders hadden er beide tijd voor vrij gemaakt, dus dat was heel rot. En ik had me er ook op ingesteld, dus dat kostte weer veel extra energie. Dat was even flink balen.

Maar woensdag at ik blijmaaksushi! En ik heb zelfs donderdagochtend mijn left-overs opgegeten, haha. De afgelopen tijd voelde ik me daar steeds te ziek voor en kon ik steeds maar een heel klein beetje eten, maar dat ging nu dus weer beter. Dus deze sushi maakte me éxtra blij.

11

Deze mok maakte me ook blij, hahaha. Deze kwam woensdag online (tegelijk met de trui, die komt van dezelfde webshop).

12

Ik maakte weer een prachtige kleurplaat. Staat wel lekker vrolijk in je Instagram feed, haha.

13

Fijn hoekje in mijn huis. Een tafeltje van Action, een kan van de kringloop en neppe bloemen volgens mij ook van Action. En een kaars in de vorm van een huisje die ik een hele tijd terug van een vriendinnetje kreeg. En een tijdschriftenrek met mooie Flow magazines erin. Echt een van de fijnste en mooiste hoekjes in mijn huis.

14

Leuk, bezig met het schrijven van de kaartjes alvast voor de Lisanneleeft boxen. Heel erg leuk om te doen! Dat inpakken gaat nog best een aardig werkje worden, gelukkig hoef ik dat niet zelf te doen. Maar wel fijn als ik zo toch mijn steentje bij kan dragen door de bedankkaartjes te schrijven.

Hierna aten we mie. Mijn moeder had gegokt in de winkel omdat ze niet zeker wist welke glutenvrij was en daarna heeft mijn vader bij het in de pan gooien niet meer gekeken wat erin zat. Later keek ik op de verpakking, een ingredient: Tarwegries. Dat is tot nu toe nog nooit fout gegaan maar mijn ouders waren beiden zo moe dat het fout ging… kan gebeuren, maar heel vervelend.

Kwamen we achter toen ik al een klein bordje op had. Overgeven lukte niet (bizar dat er mensen bestaan die dat wel kunnen. Zelfs met alle tips die we vonden op de interwebs lukte het niet!). Dus dat was het maar gewoon ondergaan. Ik heb buikpijn gehad, maar wel heel draaglijke buikpijn (soms heb je van die buikpijn waarvan je gillend op de wc zit omdat het zo veel zeer doet, dat was dit absoluut niet). Ik denk dat het veel heeft geholpen dat ik sterke pijnstillers slik, haha.

Verder heb ik nog wel last gehad van bepaalde dingen, maar dat is een beetje TMI, denk ik. De reactie was in elk geval niet zo extreem dat ik niks meer kon, dus dat was wel heel fijn.

15

Gezond ontbijt! Boekweitvlokken, blauwe bessen en mango. Afgelopen week was ik een beetje gefrustreerd dat ik niet gezonder kon eten omdat het me niet lukt om dat zelf klaar te maken, dus dit vond ik extra fijn. Én dat het glutenvrij was vond ik ook wel heel erg fijn, hahaha.

16

Vrijdag ging ik samen met een vriend iets leuks doen! Ik ben dus even de stad uit geweest, zó fijn. Ik heb mega veel medicijnen moeten nemen, maar het was het meer dan waard. Het was zó leuk! We hebben een rondje gelopen in een winkelcentrum, waar ik shirts vond voor lopen voor Lyme die bedrukt kunnen worden en daarnaast nog wat glutenvrije boodschapjes die je hier in Den Helder niet kan kopen. Én… natuurlijk heb ik ook weer wat spulletjes voor mijn blog en de dingen waar je blij van wordt rubriek meegenomen.

Dus… eigenlijk was het een heel rare week, haha. Met die knobbel en het feit dat ze daar allemaal zo haastig en bezorgd mee waren, de afspraak die niet door ging, mijn halve teennagel, het hele bord vol gluten én natuurlijk mijn middagje weg. Het middagje weg was absoluut het hoogtepunt, daar ben ik nog steeds helemaal blij van. En helemaal uitgeput, maar dat geeft helemaal niks. Het was leuk! Hoe was jouw week?

DELEN:

23 reacties

 1. Denise 5 maart 2016 / 19:28

  Wat een bewogen week! Lijkt me inderdaad schrikken, zo’n bobbel! Gelukkig was het niks ernstigs, al blijft het natuurlijk wel vreemd. Psoriasis heb ik ook en bij mij helpt Dovobet gel wel, een tip voor als het toch erger wordt, wat ik natuurlijk niet voor je hoop! Rot dat je gluten hebt gegeten, maar wat fijn dat je een dagje de stad uit kon! Fijne week Lisanne!

 2. Darina 5 maart 2016 / 19:35

  Wat fijn dag je er een middagje uit ben geweest, zeker na zo’n bewogen week!

 3. Elize 5 maart 2016 / 20:01

  Jeetje wat eng om ineens zo’n bobbel te ontdekken! Heel vreemd, maar gelukkig niks ergs gevonden!

 4. Nathalie 5 maart 2016 / 20:31

  Heerlijk dat je even op stap hebt kunnen gaan met een vriend!
  Lekker geshopt en gelukkig viel de bult mee!

 5. Frédérique 5 maart 2016 / 20:43

  Ah wat fijn, het gaat wat beter! Dozen en troep is bij mij ivm de verhuizing in overvloede, vreselijk haha! Al is het wel een hele dag om je ergens mee bezig te houden 😉
  Wat een schok van die ribben lijkt me dat, gelukkig is alles goed! (die truien zijn trouwens écht geweldig!)

 6. Marije 5 maart 2016 / 21:39

  Jeetje wat een week weer! Wel fijn dat je er even op uit bent geweest! Ik wist helemaal niet dat je in (ook) Den Helder woonde, niet goed opgelet!

 7. Amy 5 maart 2016 / 22:42

  Wat slecht van de gemeente zeg. Geen fijne eerste ervaring. Heb zelf helaas ook niet echt goede ervaring met huishoudelijk hulp. Mijn vaste was de eerste weken ziek en toen kreeg ik telkens een ander; de een was duidelijk onbekend met schoonmaken de ander belde af, dan weer een die met een half uur zei klaar te zijn (hoe dat? En later wist ik waarom, veel niet gedaan). Mijn vaste is erg fijn, lief en betrouwbaar, doet haar werk erg goed. Maar helaas is ze weer ziek en voorlopig afwezig. En nu al 4 weken geen hulp gehad. Eerste keer was ik zelf te ziek, daarna kwam er niemand opdagen en ook nog een keer dat iemand met pech stond. Mama heeft mij dus maar weer geholpen maar je betaald wel voor elke maand hulp, of je het nou krijgt of niet. Idioot geregeld.

  Hopelijk loopt het vanaf nu wel goed!!!

  Van die bult schrok ik wel. Maar ben blij dat het waarschijnlijk niks ergs is!! De psoriasis is wel balen zeg.

  Je boxen worden erg leuk en ik hoop dat ik er 1 weet te bemachtigen hihi.
  Xx Amy

 8. Daniëlle 5 maart 2016 / 23:13

  Wat enorm eng als je zo een gekke plek ontdekt! Lijkt mij toch zo schrikken…
  Fijn dat je er even uitkon, gezellig!

 9. MamaOnderneemt.nl 6 maart 2016 / 06:35

  Wat fijn dat je even met een vriend op pad kon. Aan de ene kant word je daar misschien moe van, maar ik denk dat het je ook veel energie en een heel fijn gevoel geeft. Wat een opluchting dat die knobbel gewoon een uitstekende rib blijkt te zijn. Zoiets is altijd erg verontrustend. Take care!

 10. Dorien 6 maart 2016 / 07:03

  Wat eng dat je ineens een knobbel ontdekt, hopelijk is het inderdaad weer onschuldig. Wat een week weer!

 11. Lonneke 6 maart 2016 / 07:06

  Een bewogen weekje dus! Lijkt me toch best naar om plots zo’n bult te hebben en ze eigenlijk nog niet precies weten wat het is. Gelukkig niks slechts en ik hoop dat dit zo blijft en ze met een verklaring komen 🙂

 12. BellamyBlogzThingz over.... 6 maart 2016 / 08:36

  Heyhey Lissane,

  Girllll, je hebt een nieuwe volger erbij!
  Wat fijn dat die rare knobbel onschuldig was.
  Ik hield mijn hart vast tijdens het lezen.

  Even voorstellen!
  Ik ben Bellamy oftewel B.
  Net als jij ben ik ook chronisch ziek ik heb Fibromyalgie.
  Net als jij blog ik ook sinds gisteren heb ik mijn blog gekoppeld aan Bloglovin!
  Pas komen kijken dus op Bloglovin! 🙂
  Zelf blog ik ook. Over Fibromyalgie en verschillende andere leuke en interessante topics.
  Het leven draait immer om meer dan alleen onze ziekte, niet waar?
  Desondanks ik Fibromyalgie heb ben ik 99% altijd Happy en positief!
  Ohwwww Yessssss!!
  Ik laat Fibromyalgie niet mijn levensvreugde van me afnemen.

  Ik kijk altijd naar je filmpjes op YouTube het geeft me echt een boost! Super meid!

  Dat was het zo’n beetje over mij.
  Bay the way die sweater is super cuteeeeee!!
  Ik moet er ook eentje halen i guesss…voor op mijn i-can-not- function days..
  Have a Nice Sunday & a Beautifull Week!! 😉

  Liefs, Miss B.
  -XoXoX-

 13. Sophie 6 maart 2016 / 08:41

  Ah jeetje, hopelijk krijg je gauw meer duidelijkheid!

 14. Linda 6 maart 2016 / 09:08

  Jee wat een week zeg! Ik ben ondertussen ook enorm benieuwd geworden waar de bobbel nou goed voor is, snap dat het voor jullie ook erg spannend is! En dan nog eens een bord met gluten er achteraan, gelukkig was de reactie minder heftig dan gedacht! Ik heb zelf ook erg veel problemen met mijn darmen dus ik weet hoe zeer het kan doen als het mis gaat.. Wél tof dat je er aan het einde van de week even heerlijk uit kon, daar knapt een mens van op! 🙂

 15. Charelle 6 maart 2016 / 10:51

  Oh wat fijn dat je vrijdag een dagje wat leuks hebt kunnen doen. Had je onderhand wel weer eens nodig denk ik! Hoop dat volgende week wat minder hectisch is dan deze!

 16. Anita 6 maart 2016 / 11:59

  Wat een onwijs bewogen week zo! Maar fijn dat je het kon afsluiten met een bezoekje aan de stad!

 17. Nicky 6 maart 2016 / 12:25

  Wat een week! Gelukkig voel je je weer iets beter en hopen dat die knobbel niks raars is. Fijn dat je de week kon eindigen met een bezoekje aan de stad, frisse lucht doet vaak wel goed. En nu op naar een mooie en positieve nieuwe week!

 18. Kelly 6 maart 2016 / 15:29

  Jeetje wat een week! Hopelijk vinden ze gauw wat die knobbel is ! En fijn dat het middagje weg een hoogtepunt was waar je nog van na kan genieten 🙂

 19. monica 6 maart 2016 / 20:37

  Wat gek die bobbel maar gelukkig dat er niet iets ernstigs uit is gekomen. Wat heb je trouwens een leuk huis, ziet er gezellig uit.

 20. Hester 7 maart 2016 / 15:03

  Wat naar van die bobbel! Ook al is het niets ernstigs, die onzekerheid is wel heel vervelend. En dat bord gluten… Autsj. Maar het zal misschien nog wel eens voorkomen, en nu weet je in elk geval hoe je er precies op reageert. Wel superfijn dat je nog even naar de stad bent gegaan! (kunnen is misschien niet helemaal de juiste benaming, haha)

 21. EliseDingen 7 maart 2016 / 15:10

  Wauw, echt een rare week ja! Maar ik heb zo het idee dat deze week leuker voor je gaat worden ? Hihi. Ik heb zelf een vrij gevoelige buik/darmen dus ik vond het wel fijn dat je er gewoon over praat, geen tmi voor mij hoor, haha.

 22. Miriam 11 maart 2016 / 19:46

  Zo, wat een weekje zeg! Ik hoop dat dat knobbeltje niets vervelend is/gaat worden! En wat fijn dat je je wel iets beter voelde en dat je wat leuks hebt kunnen doen. Daar krijg je vast heel veel energie van! Fijn weekend 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.