XXL DIARY: Zwolle, Lopen voor Lyme acties, Gekke Harrie & lichtpuntjes

Vorige week voelde ik me te ziek om een diary te schrijven, kwam ik er het hele weekend ook niet aan toe, en besloot ik het over te slaan. Dat betekent: dubbel zo veel werk voor mij deze week. Dubbel zo veel leesplezier voor jou deze week! Dat laatste is belangrijker, toch? De eerste week ging het niet zo lekker, maar zoals altijd weet ik precies de lichtpuntjes te fotograferen. Ik neem je mee!

diary-april

f1

In bed met mijn scheve oogje. Ik heb afgelopen week iets geschreven over mijn gezondheid, dat lees je hier. Wel handig om daarvan op de hoogte te zijn bij het lezen van deze diary!

f3

De boxen gingen in de verkoop!!! Dit heeft heel erg veel energie gekost, maar was zó leuk. Echt heel leuk om dit eens helemaal te organiseren. Eigenlijk hebben mijn ouders en broertje veel gedaan, maar ik heb er wel veel van meegekregen en aan meegewerkt. Het was zó leuk en het is zo goed gegaan!

f4

Deze zit ook in de boxen (er zijn er nog maar 3 over!!!), maar je kan het ook los bestellen. Door deze thee te bestellen bij Vatille doneer je automatisch €1, super leuk!

f5

De dag dat de boxen online kwamen: 13 maart! De reacties waren zo leuk en het verkopen ging zo snel! We hebben het allemaal super goed ingeschat, want we hebben dus nog twee luxe boxen over en een standaard box.

Mocht je dit gemist hebben, er zijn dus nog een paar boxen beschikbaar!

f6

Rust! Op bedje de Flow lezen… Mijn abo is helaas weer afgelopen (ik heb altijd van die proef abo’s van cadeaubonnen, haha). Extra genieten van deze dus!

f7

Even een gekke bek trekken. Met een dunne sjaal en zonnebril naar buiten. Yeah, hallo lente! Ik ben er klaar voor…

f8

Deze oorbellen kwamen binnen… ze zijn van Action! Super grappig, ik kreeg een perspakket van Action met allemaal kleding. Dus mocht je mij graag in ondergoed (en gewone kleding) van Action willen zien, je vindt de blogpost hier.

f9

Ik besloot van het plakplastic dat ik nog had DIY pakketjes te gaan maken. Ik moet nog even kijken wat ik hiermee ga doen. Ik heb ook nog kaarten om te verkopen voor Lopen voor Lyme! Misschien dat ik deze dan ook nog verkoop… Even kijken hoe dat gaat!

f10

Yeah, ze zijn te koop!

f11

Hoe ontzettend cool is dit boek? Het is een kleurboek van 4,5 meter lang! Briljant om met kinderen te doen bijvoorbeeld op een feestje of in de klas. Of lekker als volwassene (yolo, wij mogen ook heus wel kleuren!). Je vindt hem hier op Bol.com voor €9,95.

f12

Samen met een vriend maakte ik de Braziliaanse kaasbroodjes. Man, wat is dit lekker! Ze waren veel te snel alweer op… LEKKER! Het recept vind je hier op YouTube, het is er eentje van Foodgloss.

f13

De weken zaten vol lichtpuntjes, maar daarnaast had ik ook extreem veel pijn en heb ik erg veel meer medicijnen moeten nemen. As we speak heb ik ook een stuk meer pijn dan ik voorheen had, dus daar baal ik flink van. Terwijl ik stiekem een extra pilletje tramadol heb genomen (sorry mam, foutje. Eigenlijk geen foutje. Maar het is een overdosis, dus wel een foutje)

f14

Het was heeeeerlijk om de Bullet Journal pakketjes samen te stellen voor Lopen voor  Lyme. Ze zijn alle vier al verkocht! Dat ging hartstikke snel, zo leuk. Ik hoop dat alle vier de mensen er veel plezier van zullen hebben!

f15

Reiny kocht een van de Luxe boxen en plaatste daar een foto van op haar Instagram account! Zo leuk om alles bij elkaar te zien, zo veel moois!

f16

Albert Heijn heeft zijn assortiment vernieuwd, meer glutenvrij!!! Bijvoorbeeld deze veel te dure kipnuggets (€4,50 voor een klein pakje). Omdat ik een dipje had wilde ik ze toch graag hebben. Dus… uitproberen maar!!! Ze zijn goedgekeurd, heel erg lekker! Lang geleden dat ik kipnuggets at, dus dat is extra genieten.

f17

Een in-bed-selfie. Beetje fout, hahaha. Ik houd van het moe, maar voldane gevoel dat je soms kan hebben terwijl je in bed ligt. Dat had ik hier!

f18

Hoe één make-up product je gezonder kan laten lijken. Lipstain! Mijn lippen zijn super niet-gekleurd. met een kleurtje lijk ik meteen een stuk gezonder. Gek he?

f19

Outfitje! De laatste tijd draag ik weer vaak mijn sneakers. Deze heb ik al heeeel erg lang, ze blijven ook gewoon heel lang mooi, super fijn. Zijn gewoon simpele van Adidas. Is een goede aankoop geweest lang geleden! (Meer dan vijf jaar geleden!)

f20

De pakketjes die verkocht zijn…

f21

Dit is het laatste pakketje dat verkocht werd. Ik vond het zo raar dat deze later verkocht werd, want dit was juist een van mijn favorieten!

f22

Dit printje vind ik zó gaaf! De achterkant had ik gedaan met donkerblauw plakplastic dat bijna dezelfde kleur blauw heeft als het papier van de voorkant.

f23

Een van de kaartjes die ik maakte. Ik vind mezelf soms heel grappig.

f24

Afgelopen week ging het zo slecht dat ik samen met mijn ouders besloot om over te gaan naar IV antibiotica. Het was even zuur, een teleurstelling dat het bijengif het toch  niet helemaal was voor mij. Hoewel ik er natuurlijk wel mooie momenten door heb beleefd die ik niet had willen missen.

Ik werd opgevrolijkt door een vriend (de natuurkundeleraar, haha), lekker kletsen over wat ik allemaal zou kunnen als ik beter word.

f25

Ik nam extra medicijnen en mijn mama nam me mee naar buiten om me op te vrolijken. Ik kreeg een paar cadeautjes van haar, waaronder dit shirt. Hier ben ik zo blij mee!

Midden in de winkel barstte ik in huilen uit omdat ik een mooie bikini zag in mijn maat, maar toen bedacht dat ik niet op vakantie kan en in de zon liggen in bikini er waarschijnlijk voor mij niet bij is dit jaar (ook in verband met de antibiotica). Als ik ooit beter ben en weer op vakantie kan koop ik een extra mooie bikini voor mezelf, heb ik besloten.

f26

Deze foto heb ik helemaal niet gemaakt om te delen op social media, maar maakte ik voor de arts (in opdracht van mijn ouders, zodat arts kon zien hoe ik eraan toe was). Maar bij nader inzien vond ik het ook wel heel puur en echt om hem toch wel online te zetten. Gewoon omdat het is zoals het is. Heel veel mensen met Lyme zien er zo soms uit, hebben een hangend oog en zien er wél ziek uit (ondanks dat we er meestal wel goed uitzien).

f27

Woensdag nam ik medicijnen (die werken als een tiet) en kon ik een dagje weg. Naar Epe, want we moesten bloed af laten nemen. Ik wist dat medelymie Harriët een kwartiertje later aan de buurt was, dus net toen wij weer in de auto wilden stappen kwamen zij eraan. Dus ik kon Harriët ontmoeten, jeeeej! Heel erg leuk om iemand die je van online kent eens in het echt te zien. Harriët heeft ook een blog trouwens: Ikbengekkeharrieniet.nl.

f28

En de rest van de dag was magisch. Samen met mijn vader ging ik naar Zwolle. Bekeken we al het moois in Sostrene Grene en Waanders, een prachtige boekenwinkel daar. Ik vind Zwolle echt een fijne stad. En de boekenwinkel zó mooi.

f29

Ik had iets gelezen over glutenvrije groenteballetjes en kipballetjes bij Ikea, dus gingen we naar Ikea. Daar heb ik natuurlijk de papershop nog even goed bekeken, hihi.

f30

Met mijn koptelefoon hield ik het goed vol, heel erg fijn! Dit is een speciale die geluid wegfiltert. Je kan er ook muziek mee luisteren en als gewone koptelefoon gebruiken, maar de noise cancelling functie is geweldig. Zo fijn! Dit had ik veel eerder in mijn leven willen hebben! Zo houd je een dag vol prikkels veel beter vol. Volgens mij heb ik deze. Prijzig, maar voor mij is het echt iets waardoor ik meer kwaliteit van leven heb én waardoor ik productiever van. Ik zal er nog wel een keertje een blogpost over schrijven, ik krijg er zo veel vragen over!

f31

Zo zag ik er drie jaar geleden uit. Wat een verschil he?

f32

Mijn favoriete thee: Chinese Lentethee! Deze vind ik echt su-per lekker. We hebben twee zakjes meegenomen, hihi.

f33

De veiling van de fiets van fietsenopfietsen.nl is begonnen! Je kan hier meebieden.

f34

Jaaaa, nieuwe spullen in het smartphone spelletje Neko Atsume. Ik heb ze meteen allemaal gekocht, hebberig als ik ben. Hihi, ik had zo veel gouden en zilveren visjes gespaard dat ik het makkelijk allemaal in een keer kon kopen, dus dat is leuk. Ben ik helemaal compleet! Nu de katten nog laten komen… Ik vind dit een heel leuk spelletje.

f35

En deze selfie maakte ik gisteren (met die stiekeme extra medicijnen, sorry mam). Het hielp wel een beetje. Niet zo heel erg, want ik ging toch nog out voordat ik überhaupt iets had gedaan, maar uiteindelijk was het best een goede dag.

Zucht… dat waren veel verhaaltjes. Het gaat dus niet zo heel goed, maar wat veel leuke dingen speelden er in de afgelopen twee weken he? Ik heb het op veel momenten heel erg zwaar, maar al die fijne dingen houden me op de been (soms letterlijk, soms alleen figuurlijk). Hoe waren jouw afgelopen twee weken? En heb je mijn diary gemist vorige week?!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via daar koopt steun je mij gratis! Weten hoe dat werkt? Ik leg het je hier uit.
DELEN:

28 reacties

 1. MamaOnderneemt 26 maart 2016 / 06:21

  Ik heb je diary zeker gemist, maar je gezondheid gaat voor alles. Wat zie je er stralend uit op de laatste foto! Kijk je wel uit met je medicijnen (klonk mama Danielle). Wat fijn dat je een dagje naar Zwolle kon. Dat is zeker een lichtpuntje. Hopelijk voel je je snel wat beter.

 2. marije 26 maart 2016 / 07:02

  Ondanks dat je gezondheid niet goed gaat, zie ik een paar hele stralende foto’s en dat is echt goed om te zien. Plus toch ook een paar mooie momenten.

  Let goed op jezelf en maak er een mooie zaterdag van!

 3. Dorien 26 maart 2016 / 07:26

  Ik vind het knap hoe je elke keer weer vol gas er tegen aan gaat. Ondanks dat je je niet altijd goed voelt heb je nog een hoop gedaan! Wat fijn dat de verkoop ook zo goed is gegaan!

 4. Darina 26 maart 2016 / 07:31

  Gelukkig waren er ook lichtpuntjes met stralende foto’s! Ik hoop echt dat je je snel beter gaat voelen.

 5. Daniëlle 26 maart 2016 / 08:01

  Ik vind jou echt een enorme bikkel. Het is niet gek dat je moest huilen in de winkel. Hopelijk kan jij over een tijd ook in een mooie bikini lekker op vakantie! Hopelijk ga jij je dus snel wat beter voelen!

 6. Tiffany 26 maart 2016 / 08:42

  Heftige weken zo te zien! Ik hoop dat de komende week wat makkelijker voor je wordt. Ik ben heel benieuwd naar her artikel over de koptelefoon, ik wil er zelf ook een kopen om dezelfde reden. Wel een flinke aanschaf, haha, daar zie ik wel tegenop.

 7. Charelle 26 maart 2016 / 08:52

  Je hebt inderdaad alle lichtpuntjes weer weten te fotograferen. Fijn dat je na het bezoek aan de arts nog een leuke dag hebt gehad in Zwolle. (:

 8. Sanne 26 maart 2016 / 09:17

  Ik vroeg me af, nu je zoveel last hebt van je lichamelijke klachten, of je weleens gedacht had om een behandeling voor solk (=somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) te doen. Want die zijn bedoelt voor mensen met vage klachten (met wel of geen medische oorzaak) waar medisch gezien niet “de oplossing” voor bestaat. De therapieën zijn dan bedoelt om je handvaten te geven hoe je hier het beste mee om kan gaan, acceptatie, je eigen grenzen leren stellen, sociale kring opbouwen, teleurstellingen verwerken, etc. Ik denk dat het jou ook veel kan helpen!

  Ik heb het een aantal jaar geleden gedaan, en het heeft voor mij echt iets verandert. Heb nog steeds wel last van lichamelijk klachten, maar kan er heel anders mee omgaan waardoor de impact van de klachten veel minder is.

  • Kathleen 26 maart 2016 / 12:56

   Wat mij erg helpt is eft. Het lijkt een beetje whoowhoo alternatiefs maar werkt wel echt en dat kan je gewoon zelf thuis doen terwijl je daar toch maar ligt in je bed of op de sofa, voel ik me soms dan toch beter door. Eens je het onder de knie hebt en ervoor openstaat geeft het wel fijne resultaten en verlichting en opluchting. Het is een beetje emotionele ehbo. Ik wil het maar even meegeven omdat het mij zo goed helpt en ik blij ben dat ik dat heb keren kennen, mijn huisdokter raade me dat aan dikwijls te doen. Moest er iemand mee geholpen zijn is dat goed.
   Je vind veel online, ook op youtube en op thetappingsolution.com is er veel info en deze mensen zijn er met hart en ziel mee bezig.
   Kleine tip uit mijn ervaring. 😉

   • Lisanne 26 maart 2016 / 17:12

    Ik zal eens kijken, nog nooit van gehoord!

  • Lisanne 26 maart 2016 / 17:18

   Ik heb 9 jaar zulk soort diagnoses gehad, dus ook veel behandelingen en therapieën daarvoor! Is inderdaad ook soms nuttig voor als je klachten wel helemaal verklaarbaar zijn 🙂

   Jammer genoeg zijn mijn klachten nu met een reden zo extreem, dus die behandeling zou niet helpen (niet meer dan hoe ik het nu toepas in elk geval!). Ik moet zeggen dat ik door de jaren heen al veel heb geleerd wat ze leren in die therapie (ik kreeg na vijf jaar ziek zijn een compleet revalidatietraject), maar zie bij anderen weleens dat het heel nuttig zou kunnen zijn. Ook bij verklaarbare klachten! Iedereen met een chronische/invaliderende ziekte zou eigenlijk zo’n soort cursus/therapie moeten volgen, denk je ook niet? 🙂 Denk echt dat hoe je ermee omgaat veel bepaalt van hoe je je voelt!

   • Sanne 28 maart 2016 / 15:28

    Goed om te horen dat je daar ook al naar gekeken hebt, ik denk echt dat hoe je met klachten omgaat zoveel uit maakt voor hoe zwaar de klachten worden. En het is fijn om te merken dat je dan een beetje grip krijgt op je klachten, ook al blijven ze vervelend natuurlijk.
    En inderdaad zou voor heel veel mensen dat helpen, maar je moet er wel voor open staan natuurlijk..

    • Lisanne 28 maart 2016 / 22:22

     Ja, dat is jammer, ik denk dat veel mensen met verklaarbare klachten er niet voor openstaan! Aan de ene kant logisch (ik weet ook niet of ik dat zelf zou hebben gedaan als ik meteen een goede diagnose had), maar aan de andere kant zo zonde als je daardoor verlichting van pijn misloopt. Of in elk geval: minder beperkingen in je leven, ook al zijn het maar kleine dingen 🙂

 9. Hester 26 maart 2016 / 11:07

  In elk geval fijn dat er nog zoveel goede dingen zijn om te laten zien maar het eist wel z’n tol, alleen al door de hoeveelheid medicijnen die je ervoor moet slikken. Zwolle is wel weer heel mooi! Veel succes en sterkte maar ook plezier weer de komende week, ik hoop dat je nog een beetje een fijne Pasen hebt en van de zonnige momenten kan genieten 🙂

 10. Rosanne 26 maart 2016 / 11:58

  Ik duim echt heel hard dat het weer de betere kant op mag gaan voor jou. <3 Waar heb je trouwens die mooie sjaal vandaan op de foto met Harriët? Héél leuk!

  • Lisanne 26 maart 2016 / 17:13

   Volgens mij is die van afgelopen herfst, van Pieces. Fijnste sjaal ooit <3 Hij is zoooo lekker warm!

 11. Karen 26 maart 2016 / 13:17

  He Lissane, ik zag op snapchat het berichtje over je oog.. ik heb het ook, maar nooit een link gelegd met lyme. Het is altijd wel een beetje te zien, maar idd tijdens slechte dagen valt het extra op. Ik dacht dat het gewoon zoiets als een lui oog was. Weer iets bijgeleerd.
  Veel liefs,

  • Lisanne 26 maart 2016 / 17:12

   Ik zie het bij heel veel Lymies, zo’n gek oog! Is volgens mij echt een typisch Lyme gekkigheidje hihi.

 12. Anita 26 maart 2016 / 13:17

  Onwijs prachtige foto van je die laatste maar zo balen dat het niet zo goed gaat nu! De noise cancelling koptelefoon is inderdaad erg fijn, manlief heeft die ook aangeschaft en is er heel blij mee.

 13. Maike 26 maart 2016 / 14:15

  Knap hoor dat je ondanks je ziekte toch steeds zoveel blijft doen en ook de mindere momenten gewoon met ons deelt!

 14. Anke 26 maart 2016 / 15:08

  Hee Lisanne,

  Echt balen dat het niet goed met je gaat. Welke medicijnen neem jij? Bij mij lijkt niks te werken tegen de pijn. Ben nu wel nieuwsgierig naar jouw ‘wondermiddeltje’ 🙂

  Ondanks die slechte dagen, heb je er toch wat van gemaakt. Goed zeg!

  Ohh heb wel honger gekregen van jouw Diary. Kaasbroodjes, kipnuggerts… (L)

  • Lisanne 26 maart 2016 / 17:10

   In de sidebar heb ik mijn info over Lyme staan, maar ook alle medicijnen die ik slik! Dus dan heb je zo een lijstje met alles 😀

 15. Sandra 26 maart 2016 / 15:26

  Wat een mooie foto van jou, die laatste. Ik hoop dat het heel snel weer veel beter met je gaat Lisanne! Wel heel fijn dat je naar Zwolle en de Ikea bent geweest. Wat een mega grote boekenwinkel trouwens, WOW! Daar kijk je echt je ogen uit volgens mij, haha. Tof dat er al zo veel pakketten zijn verkocht voor Lopen voor Lyme. Ze zien er dan ook wel écht heel tof uit!
  Ga die Foodgloss video even kijken van die Braziliaanse Kaasbroodjes. Klinkt goed! (En het ziet er lekker uit, hihi!)
  Hopelijk gaat het deze week steeds weer een stukje beter met je!

 16. Anneleen 26 maart 2016 / 17:04

  Vervelend en heftig dat het niet zo goed met je gaat en dat je vele medicamenten moet nemen… Toch vind ik het knap dat je vele lichtpuntjes kan blijven zien en dat je, ondanks de vele pijn, toch verschillende leuke dingen hebt gedaan! 🙂

 17. Leonie 26 maart 2016 / 20:00

  Wat naar dat het nog steeds niet goed gaat met je 🙁 Ik gun je zo dat je weer lekker veel kan doen op een dag!

 18. reiny 29 maart 2016 / 14:48

  Leuke xxl diary…. Grappig om mijn eigen foto van de luxe box terug te zien 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.