DIARY: Spoedhulp, nieuwe behandeling, slechtste gevoel ooit + altijd lichtpuntjes

Ik dacht we doen eens gek, we knallen gewoon een diary online op maandag. Normaal is het altijd zaterdag wanneer het online komt, maar vanwege mijn gezondheid was ik nergens meer toe in staat. Dus… daarom vandaag! Ik ben helemaal blij dat ik deze blogpost weer kan typen! Ik ben iets minder scherp, maak iets meer foutjes, maar doe mijn best.

diary-aprril

1

Ik had online een bestelling gedaan met allemaal glutenvrije dingetjes, waaronder dit brood. Hier was ik echt benieuwd naar! Ik moet bekennen dat ik nog maar een stukje heb geprobeerd, de rest zit nu in de vriezer, haha.

2

Bezig met het maken van de pakketjes. Toevallig kwam dit gisteren online, er zijn nog veel setjes te koop!

3

Fijn kaartje…

4

Ik had zo’n dag dat ik er goed uitzag. Met make-up, maar nou en.

5

Hellup, een man in mijn keuken!

Grapje, dit is juist goed. Dit is Jan, en Jan kan goed koken. En hij vindt het leuk. Dus hij kookt wel vaker voor mij, dat is leuk. En lekkerrrrr! En hij heeft beloofd dat als mijn keuken aangepast is, hij mij het ook gaat leren en we samen gaan kijken hoe dat het beste gaat enzo. Dus, Jan, nu staat het online, nu kun je niet meer terug!

6

Pretpakketje van Monique! Er zaten nog meer cadeautjes bij, maar deze zagen er zo leuk uit. Die washitape is echt ultiem cool. En de sleutelhanger is iets dat iedereen in zijn leven nodig heeft: een pen voor aan je sleutelhanger!!! Zo heb je altijd een pen bij je! Hoe briljant? Ik heb hem meteen aan mijn sleutels gemaakt!

7

Ik kan weer bulletjournals maken.

8

€7 voor een Moleskine boekje bij V&D. Ik vind het oprecht jammer dat V&D weggaat, vond het altijd een fijne winkel. Denk dat het echt een gemis gaat worden in Den Helder, zo zonde!

9

Een nieuw horloge! Ik liet hem eerder deze week al zien.

10

En toen ging er iets niet goed. Heel erg niet goed. Héél erg niet goed.

11

Ik schreef hier al uitgebreid over hoe het kon dat ik  me doodziek voelde en wat er toen gebeurde.

12

Ik kreeg een su-per lief kaartje van Sofie. Jep, die leuke YouTuber van de veiling! Dit kaartje heeft ze ook zelf getekend en deze verkoopt ze. Zó tof dat ze dat allemaal zo goed kan!

13

Zo word je toch vrolijk van mijn salontafel? Ikke wel! Het boek is van Ikea.

134

Het ging weer lekker fout. De overstap van Tramagetic naar morfine was verschrikkelijk en werd steeds verschrikkelijker. Later bleek dat ik die morfine helemaal niet aan kon. Het hielp niets voor de pijn, maar de bijwerkingen waren hels. Tel daarbij het afkicken van de Tramagetic bij op en de uitkomst is verschrikkelijk. Ik denk dat ik me nog nooit zo ellendig heb gevoeld.

15

De volgende dag weer vol goede moed op bezoek bij de Walborg kliniek. En guess what? Mijn behandeling start woensdag al! Spannend! Ik moet misschien gauw weer een how’s Lyme update schrijven, hihi. Misschien na Lopen voor Lyme, want daarover valt dan vast ook wel weer wat te vertellen. We zitten trouwens met Lopen voor Lyme op 60%. ZO cool!

Op deze foto zie ik er nog goed uit omdat ik met morfine én Tramagetic in mijn lijf zat. Dat ging nog wel aardig!

16

Ik heb sneakers (en all stars) waarin het soms mooi is als je geen sokken ziet. Maar ik wil altijd sokken aan, dat vind ik fijn. Blote voeten in schoenen vind ik heel erg on-fijn. Dus ik ga deze van Primark proberen!

17

Mijn leven van de afgelopen dagen. Ik kreeg er ook nog een keelontsteking bovenop. Het was Echt. Niet. Cool. Zoals ik al zei: hels.

Zeker vier keer contact gehad met de spoedhulp (een keertje en ambulance voor de deur, grappig  met nieuwsgierige buren).

18

Hoe cooool, dit zijn gummen! Van de Primark, hihi. je kan er nog echt mee bouwen ook, haha. Dit setje kostte €1!

19

En ik kreeg lieve kaartjes. Dat is zó fijn als je je zo naar voelt.

Rond dit moment besloot ik terug te gaan naar mijn oude pijnstillers, tot nu toe denk ik dat dat een goede beslissing was. Het was écht de morfine die het zo erg maakte, vrees ik.

20

Alles weer aangepast. Welkom bij mijn nachtkastje. Zullen we een what’s in mijn nachtkastje doen? Alleen maar water!!!

Grapje, dat is niet waar. Maar er zitten wel heel veel flesjes water in.

21

En gisteren kon ik naar mijn ouders om te eten. Ik ben nog lang de oude niet, maar trek langzamerhand wat bij. Anders kon ik deze blogpost ook niet typen natuurlijk!

Dus… dat was mijn week! Nogal raar dus. Komende week wordt ook spannend, de eerste infusen (twee keer naar Amsterdam) en dan zaterdag Lopen voor Lyme, waar ook nog veel voor moet gebeuren. Hoe was jouw week?

DELEN:

33 reacties

 1. MamaOnderneemt 4 april 2016 / 06:14

  Jemig Lisanne, wat heb jij een heftige week gehad. Heel veel sterkte en succes deze week. Mijn week was druk en spannend vanwege een sollicitatiegesprek.

  • Lisanne 4 april 2016 / 11:54

   Oh, spannend!! Nog geen uitslag dus? 😀

   • Ik ben het helaas niet geworden Lisanne, maar het gesprek ging wel goed. Hopelijk komt er snel weer een leuke vacature voorbij! Ik zag net de uitzending van RTL Nieuws met Berdien. Bizar dat ze er bij haar pas na 12 jaar achter kwamen dat ze Lyme heeft. Hoe lang duurde het bij jou voordat de diagnose gesteld werd? Ben je nog naar Lopen voor Lyme geweest?

    • Lisanne 9 april 2016 / 23:18

     Bij mij duurde het 9 jaar! Gaaf, ik moet het interview met Berdien nog terugkijken, echt tof dat het een item is geworden 😀 En jaaaa, ik ben geweest, het was een hele inspanning, maar het was onwijs leuk!

  • monique 4 april 2016 / 23:23

   Oh spannend, waar op wat voor baan had je gesolliciteerd? Ben erg benieuwd, jij staat standaard bij de reacties …lees jouw reactie ook altijd, nu ben ik ook erg benieuwd geworden, hoop dat het goed gesprek was!

   • Op een vacature voor bestuurssecretaresse, maar ik ben het helaas niet geworden. Het gesprek ging goed en ze waren erg enthousiast, maar vonden dat een andere kandidaat net iets meer werkervaring had.

 2. marije 4 april 2016 / 06:58

  Wat heftig allemaal. Hopen dat het deze week alleen maar in een stijgende lijn omhoog gaat.

  Knap dat je zo positief weet te blijven.

  Maak er een mooie week van!

 3. Lonneke 4 april 2016 / 07:05

  Wat een heftige en bewogen week! Ik vind het knap om te zien dat je naar die lichtpuntjes blijft zoeken en ze en ze ook nog leuk vindt. Mijn week ging ook minder en het zonnetje was dan ook een groot lichtpuntje! Woensdag arts om de rest te bespreken..

 4. Sophie 4 april 2016 / 07:34

  Jeetje, ik kan heg niet vaak genoeg zeggen maar wat onwijs knap. Ik heb zoveel bewondering voor je!

 5. Dorien 4 april 2016 / 08:02

  Wat een heftige week weer, en ondanks alles pluk jij er nog wat lichtpuntjes uit. Bewondering!

 6. Charelle 4 april 2016 / 08:10

  Oh wat fijn dat je weer een beetje aan het herstellen bent na de heftige dagen! En nog fijner dat je woensdag al mag beginnen bij de Walborg kliniek, heel erg veel succes gewenst! (En wat is dat kaartje met die uil schattig inderdaad!)

 7. Tiffany 4 april 2016 / 08:10

  Wat een heftige week! Ik hoop dat de nieuwe behandelig je gaat helpen. Wat fijn dat je al 60% hebt gerealiseerd met lopen voor Lyme. Is dat nieuwe yam brood lekker? Daar ben ik wel benieuwd naar. Die sokjes van Primark lijken me fijn!

  • Lisanne 4 april 2016 / 11:55

   Het is heel ander brood dan de andere Yam broden! Veel compacter (en kleiner) en bijvoorbeeld nog niet gesneden. Ik denk dat ‘gewoon’ brood van Yam over het algemeen lekkerder is, maar dit is een stuk gezonder!

 8. Ilse 4 april 2016 / 08:28

  Haha, wat leuk, zo’n man die voor je komt koken! 😉
  Heel veel succes woensdag! En hopelijk is je pijn snel minder.
  Leuke gummetjes trouwens. 🙂

 9. karin 4 april 2016 / 09:40

  Lieve Lisanne, wat verschrikkelijk. Wat veel pijn en wat een klus om uit te moeten zitten tot het iets beter gaat. Een hel… wat ben je daar dan uiteindelijk alleen in. Als in dat jij het voelt, het voor jou echt je enige werkelijkheid is en je het gewoon daar maar mee moet doen… vind ik zo verdrietig voor je… heel veel liefs en sterkte daarin.

  Ik weet niet of het een ‘goede’ vraag is, maar ik vraag me heel erg af als je zo chronisch ziek bent en je niet anders kunt dan dat accepteren.. hoe a je er dan mee om dat mensen om je hern niet ziek zijn en hun leven van pkezier en geluk mogen leven met baby s op komst, opleidingen erbij, nieuwe banen, carrieres… dat soort dingen. Is dat mogelijk dat dat geen pijn doet..?

  Heel veel sterkte. Karin

  • Lisanne 4 april 2016 / 11:52

   Bedankt voor je lieve berichtje, Karin!

   Jawel, maar ik moet zeggen dat mijn vrienden (letterlijk) ver weg zitten om te studeren. Daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Maar dat gaat natuurlijk ook weer veranderen. Ondertussen heb ik wel mijn eigen huis en andere ‘eigen’ dingen die zij niet hebben. Ik zou natuurlijk graag met ze ruilen, maar wat ik heb is soms (denk ik) net zo fijn 🙂

 10. Sandra 4 april 2016 / 09:45

  Pfff, wat een week heb jij achter de rug. En dat heb je óók nog eens een keelontsteking er bij gekregen. Het woord hels is wel gepast ja! Succes met de eerste intussen deze week en ik hoop dat je je goed genoeg voelt voor lopen met lyme. Beterschap en sterkte!

 11. Diana 4 april 2016 / 10:04

  Jakkes, het zat/zit je niet mee. Hopelijk ben je snel weer de oude!!

 12. Anita 4 april 2016 / 10:27

  Wat een helse week maar gelukkig gaat het nu weer wat beter! Fijn dat de nieuwe behandeling zo snel kan starten en hoop echt dat je er snel baat bij gaat hebben! Sterkte met het herstellen van de morfine

 13. Linda 4 april 2016 / 10:33

  Wat heb ik toch een bewondering voor jouw doorzettingsvermogen Lisanne en het feit dat jij zo goed naar je eigen lichaam luistert en hierop vertrouwd! Ik hoop dat het met je oude medicatie beter mag gaan en de infusen de Lyme goed te pakken gaan nemen! Allemaal erg rot en spannend zo vóór lopen voor Lyme. Maar het bevestigd maar even waarom het zo’n onwijs goed idee was om dit op te zetten!

 14. Daisy 4 april 2016 / 12:06

  Jemig wat een nare week was het voor je zeg (en dan druk ik het nog zacht uit..). Maar het blijft me iedere keer weer verbazen hoe ontzettend positief je bent en blijft. Daar kan ik echt tegen op kijken, super mooie eigenschap van je. Hopelijk voel je je snel een stuk beter met je oude medicatie en gaat de behandeling vanaf woensdag een beetje zijn werk doen!

 15. Ise 4 april 2016 / 12:18

  Gelukkig toch nog wat lichtpuntjes.. Ik hoop dat je snel opknapt!

 16. Marion 4 april 2016 / 12:27

  Fijn om te lezen dat het toch weer iets beter gaat. Het lijkt me zo heftig om dit allemaal mee te moeten maken. Vind het zo knap hoe je erin blijft staan, zo positief en zo bijzonder inspirerend!! Heel veel succes aankomende week!!

 17. Leonie 4 april 2016 / 14:24

  Wat fijn dat je je weer wat beter begint te voelen. Wel stom dat je niet tegen morfine blijkt te kunnen! Morfine in het algemeen of zou het kunnen dat je wel goed reageert op een ander soort/merk morfine?

  Succes woensdag, zal aan je denken!

  • Lisanne 4 april 2016 / 14:25

   Dat weten we niet, hebben nu twee soorten gebruikt! Maar ze hebben zo veel verschillende soorten… wie weet zit er toch iets voor me tussen!

 18. Hester 4 april 2016 / 14:59

  Heel blij om te horen dat het weer wat beter gaat, dat ‘wachten’ tot er iets aanslaat of je je niet meer zo duidelijk ellendig voelt lijkt me echt veel te onzeker. Amsterdam is ook niet naast de deur maar ik hoop dat dat je ook weer iets helpt! De sneakersokken van Monki zijn ook fijn trouwens, heel laag!

 19. Marion 4 april 2016 / 16:55

  Ik ben even een poosje ”weg” geweest hier en ik schrik me rot. Jeetje, meis. Had wel even wat op instagram gezien, maar nu ik alles lees… Ik wens je heel erg veel sterkte met alles. Fijn dat er een man in je keuken staat trouwens 😀

 20. Zo simpel is dan geluk 4 april 2016 / 18:33

  Heftig meis. Super naar dar je zo’n slechte week had. Ik hoop dat je je na de behandeling woensdag ook weer een klein beetje beter gaat voelen. Sterkte!

 21. monica 4 april 2016 / 20:05

  Wat een nare week heb je gehad. Vind het echt zo vervelend voor je ook al ken ik je niet. Gelukkig ben je weer wat opgeknapt en hopelijk blijft t zo.

 22. Nathalie 4 april 2016 / 21:11

  Heftig Lisanne!

  Ik hoop dat je, je snel weer iets beter voelt, het mag nu wel weer eens klaar zijn en de goede tijd mag zich wel weer aandienen!

 23. monique 5 april 2016 / 00:23

  Hoi Lisanne,

  de sokjes van primark hebben die een boord? bedoel laten ze een spoor achter in je wreef? Ik kan namelijk geen kousjes of sokjes meer verdragen met boord. Nu heb je van het merk Falke sneakersokjes zonder boord, maar deze zijn behoorlijk aan de prijs. Vandaar mijn vraag, heb hier ook een primark zitten. Zou ook eens kunnen kijken, wanneer het gaat. Maar dan weet ik of het zin heeft om naar deze te zoeken.

  fijn dat het nu weer wat in stijgende lijn zit. hopelijk blijft dit zo en heb je straks weer beetje nieuwe energie voor Amsterdam.

  succes, sterkte en as zaterdag veel plezier, 60% is top!

  • Lisanne 5 april 2016 / 14:08

   Nee, daarom hebben we ook juist deze gekozen! Leek ons ook handiger om de reden die jij noemt, hihi 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.