DIARY: Allergisch voor antibiotica, post versturen & Zzzzslapen

Deze week is bizar snel voorbij gegaan, maar is tegelijkertijd ook wel een van de meest rare weken uit mijn leven tot nu toe. Ik had een super goede dag, had een wel heel heftige allergische reactie op orale antibiotica en kreeg ruzie met mijn beste vriend. Vooral Lisanne en ruzie is uniek. Maar de rest van de week is ook langs me heen gegaan, ik sliep veel en ook als ik wakker was, was ik er niet helemaal bij.

lisanneleeft-diary

Ik kon voor de middelste foto kiezen tussen de mooie of de lelijke. Normaal zou ik de mooie kiezen, deze keer past de lelijke toch écht beter bij de week.

d1

Hoi! Mijn hoofd zat goed vorige week zaterdag.

d2

Ik droeg mijn jumpsuit! Ik vind de allstars er niet echt een succes bij, ik moet nog even denken wat voor (comfy) schoenen dan wel kunnen… ingewikkeld joh!

d3

Ik maakte de winaressen van de winactie die ik op Instagram hield bekend. Van Johanna (een van de winnaressen) kreeg ik zelfs super leuke post terug. Heel erg leuk!

d4

Het was weer een gezellig rommeltje. Omdat er vrij weinig mensen meededen met de winactie besloot ik dat iedereen die meedeed zijn adres kon sturen en dat ik dan een kaartje zou sturen. Daar ging ik mee aan de slag!

d5

Heel erg leuk om te doen. Spontane actie!

Daarna ging ik gezellig koken met die vriend waarover ik het had. Het was echt een geweldige dag, ik had super veel energie, heb meegeholpen met koken (dat zou hij me leren, super leuk dat we konden beginnen!), afgewassen, naar de winkel gewandeld. Ik denk dat zo veel energie wel heel zeldzaam is, ik denk dat ik dat al jaren niet gedaan had. Dus… ik besloot de volgende dag te beginnen met de antibiotica!

Dat bleek niet zo’n goed idee te zijn, ik voelde me de eerste dag al wel ziek. Maar dat hoort zo, als je Lyme hebt en je gaat een nieuw antibiotica slikken, dan krijg je daar gewoon reactie op. Mijn reactie bleek na dag twee toch wel heel duidelijk een allergische reactie zijn. Ik moest direct stoppen met de antibiotica en mocht niet naar mijn infusen deze week.

Terwijl dat gebeurde kreeg ik dus die bizarre ruzie. Mijn beste vriend mocht mij niet meer zien van een meisje, daarop heeft hij oké gezegd, maar het kon nog wel stiekem. Dat vond ik maar onzin, dus daar kregen we ruzie over. Conclusie was dat ik niet voor hem ga liegen, dus dan was het over. Dat was een korte samenvatting, maar dit was zo bizar. Als ik het nu teruglees merk ik pas echt hoe belachelijk het klinkt (ik was er niet helemaal bij door de antibiotica). Echt heel bizar. (Het ligt nog gecompliceerder, maar ik kan natuurlijk geen persoonlijke of gevoelige gegevens online zetten! Maar eigenlijk maakt het complete verhaal dat het alleen nog maar gekker klinkt.)

Ik snapte er op dat moment helemaal niets van, maar dacht dat dat door dat antibioticagedoe kwam. Inmiddels snap ik het nog steeds niet. Helaas. Heel erg jammer!

d6

Daarna lag ik een paar dagen in bed. Steeds slapen, even wakker, slapen, even wakker. Wel naar mijn ouders geprobeerd te gaan met eten één keertje, maar dat was een te ambitieus plan, haha.

Dus, deze week is eigenlijk voorbij gevlogen…

d7

Ik kreeg een pakketje binnen! Haha, hierover ga ik nog een blogpost schrijven.

d8

Zo lag ik er de hele week ongeveer bij. Ik voelde me écht heel beroerd. Ik kreeg last van een brandende keel, maag (later darmen), schimmels en ontstoken slijmvliezen (ongeveer overal. Jep. AU). En verder was mijn lichaam he-le-maal op. Volgende week voor het infuus moet ik mijn mond nog laten zien (ook ontstekingen), aan de hand daarvan beslissen ze of ik dan weer aan het infuus mag.

d9

Een moment dat ik ambitieus was en me aankleedde en bij mijn ouders at. Hahaha. Maar ik moest op Instagram toch even laten weten dat #lisanneleeft. Hihi. Vind ik grappig.

d10

En daarna ging ik naar bed, plaatjes kijken! Lezen ging dan weer net een beetje te ver, haha. Ik lijk weer een klein beetje bij te trekken (ik typ deze blogpost! Deed er wel lang over, maar dat geeft niet). Hopelijk blijft dat zo doorgaan en kan ik volgende week weer op naar de infusen.

Dus… dat was mijn week. Heel raar dus! Gelukkig hebben we de foto’s nog, anders zou ik hem compleet vergeten, hihi. Oké, ik ga weer verder slapen… Doei! Hoe was jouw week?

DELEN:

31 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 21 mei 2016 / 06:14

  Ik begon me al zorgen te maken Lisanne, omdat je al een aantal dagen niets geschreven had. Die ruzie met die vriend ligt niet aan jou hoor, maar aan dat meisje. Hoe kun je nou iemand verbieden contact met iemand te hebben? We zijn toch niet elkaars bezit? Wat naar dat je een allergische reactie had op antibiotica. Ik heb dat ook een keer gehad toen ik antibiotica kreeg voor een longontsteking. In december 2014. Mijn benen werden helemaal rood en ik kon amper nog lopen. Ik heb er zelfs nog een spatader aan over gehouden (balen!l). Hopelijk komt het snel weer goed met jouw vriend en komt hij snel weer gezellig met en voor jou koken. Mijn week was niet zo leuk. Ik zit een beetje in een rotperiode nu, dus dat beinvloedt nu een beetje mijn dagen en mijn stemming. Niet fijn, maar hopelijk is het snel voorbij. Hoop ik, want ik heb het zelf helaas niet in de hand…

 2. Josan 21 mei 2016 / 06:32

  Vriendschappen kunnen ingewikkeld zijn wanneer ander een relatie heeft die een negatieve invloed heeft op jullie vriendschap. Van de week nam ik na 2 jaar ook weer eens contact op met vriendinnetje. Sinds verhuizing en geboorte van baby had ze eigenlijk nooit meer echt iets laten horen. En ik twijfelde al weken omdat te doen. Uiteindelijk gedaan maar in 2 jaar is er veel veranderd. Bleek de persoon met wie ze een relatie had (datete eerst mij en toen haar ongeveer gelijktijdig) helaas geen fling. En hoewel het prima weer klikte, besefte ik dat onze vriendschap zoals die in mijn herinneringen bestond nooit meer hetzelfde gaat zijn. Want ik krijg hem erbij…En dat hoeft dus niet zo nodig. Hoe pijnlijk ook, het is beter zo.

 3. Marjon 21 mei 2016 / 07:57

  Wat een nare week. Hopelijk gaat het met kleine stapjes beter en kun je weer aan het infuus.
  Je win actie op fb was leuk maar door omstandigheden heb ik niet geknutseld die week. Anders had ik zeker mee gedaan!

 4. Darina 21 mei 2016 / 08:05

  Wat een heftige week! Ik hoop dat het snel beter gaat!

 5. Rosanne 21 mei 2016 / 08:27

  Jeetje, wat heavy weer. Zo naar te zien hoeveel tegenslagen jij steeds weer krijgt. Oneerlijk 🙁 Enne… Die ruzie ligt inderdaad echt niet aan jou. Hou dat in gedachten!

 6. Maike 21 mei 2016 / 08:53

  Wat een heftig weekje zeg! Ruzies over dat soort onderwerpen zijn altijd heel lastig, want je kunt er niets aan doen en het klinkt inderdaad te bizar voor woorden. Succes er mee!

 7. Charile 21 mei 2016 / 09:39

  Jeetje wat een heftige week.. Heel veel succes en sterkte met alles!

 8. Ise 21 mei 2016 / 10:11

  Wat heftig! Hopelijk knap je snel op 🙂

 9. Tessa 21 mei 2016 / 11:30

  Wat ontzettend naar dat je een allergische reactie heb op je medicatie. En wat een hele mooie bloemen.

 10. Anita 21 mei 2016 / 11:49

  Wat een heftige week Lisanne en bizar van die vriend! Het meisje is fout om hem voor deze keuze te stellen en laat zien wie hij op dat moment belangrijker vindt. Heel erg naar maar vriendschappen zijn soms zo complex. Hopelijk gaat het komende dagen weer beter!

 11. Sylvia 21 mei 2016 / 14:13

  Hè bah, wat naar, die ruzie 🙁 De liefde doet rare dingen met iemand, dat blijkt maar weer, anders had je beste vriend er niet mee ingestemd om je niet meer te zien. Het ligt in ieder geval niet aan jou en zegt alles over hem en haar!! Hopelijk voel je je snel beter.

 12. Monica 21 mei 2016 / 16:09

  Wat e vervelende week. En die ruzie met die vriend is gewoon stom. Het is niet jouw keuze dus probeer je er niet te druk om te maken. Dat meisje moet gewoon niet jaloers doen.

 13. Anouk 21 mei 2016 / 18:01

  Rustig aan, meis, goed op jezelf passen! Wel stom van die vriend… sowieso vind ik niet dat je iemand kunt verbieden iemand te zien?

 14. Lin 21 mei 2016 / 20:56

  Ik snap niet van die vriend dat ie er om wil gaan liegen en stiekum wil gaan doen .Naar mijn idee moet ie gewoon OF haar verzoek respecteren en niet meer met jou omgaan. OF eerlijk zeggen dat ie met jou zal blijven omgaan.En er zeker niet om laan liegen en al Helemaal net van jou verwachten dat jij er om gaat liegen

  • Lisanne 21 mei 2016 / 22:34

   Dat was precies hoe ik erover dacht! Nouja, hij heeft vast een reden om daar anders mee om te gaan oid…

 15. Zo simpel is dan geluk 21 mei 2016 / 21:03

  Vervelend dat je zo’n nare week hebt gehad meis. Jammer ook dat je ruzie had met je beste vriend en dat hij op deze manier met jullie vriendschap omgaat.

 16. Daniëlle 22 mei 2016 / 09:06

  Bah wat een heftige week meid! Hopelijk voel je je snel beter.

 17. Linda 22 mei 2016 / 11:01

  Wat ene rot week zeg! Balen dat je op zo’n manier zulke ruzie krijgt met iemand.. En meiden moeten snappen dat een jongen niet uit is op zijn goede vriendin als ze alleen maar koken. Wat een aparte wereld leven we soms in.. Ik hoop voor jou dat zij bijtrekt en jij je kooklessen verder kan volgen. En hopelijk weer een infuus deze week!

 18. Cynthia 22 mei 2016 / 12:15

  Hey Lisanne,

  Ik ben van de week ook gestart met azitromycine 250 mg. ( überhaupt mijn 1e antibiotica in mijn leven. Nu 5 jaar ziek, weet pas een half jaar dat het Lyme is, ben 20 jaar en kan ook niet meer werken / studeren 🙁 )

  Ik vroeg me af.. Welke azitromycine heb je gekregen? Ik kreeg er eerst 1 voorgeschreven waarbij er in de bijsluiter stond “niet nemen wanneer je een allergie hebt voor pinda’s en/of soja”. Laat ik nou allergisch zijn voor pinda’s, dus goed dat ik het even las! Toen heb ik deze tabletten van een andere fabrikant gekregen waar het niet in zat!
  Heb jij toevallig een allergie voor pinda’s of soja?
  Zou zomaar kunnen dat jij dan die AB hebt genomen die ik eigenlijk ook moest nemen! Of kan dat het niet zijn.

  Heel veel sterkte hoor! Ik gelukkig geen allergische reactie op deze AB. Wel heeeeeeel erg veel slapen…..

  • Lisanne 23 mei 2016 / 11:47

   Nee, heb geen allergie voor pinda’s of soja. En kreeg een variant die voor kinderen geschikt is, hehe. Omdat ik hem al eerder geslikt heb en er toen extreem ziek van werd. In combi met de IV antibiotica die ik kreeg was het blijkbaar snel duidelijk!

   Hopelijk gaat de behandeling iets doen voor je!! 🙂

 19. Ilse 22 mei 2016 / 13:30

  Balen van die allergische reactie op je antibiotica en van die ruzie met je beste vriend.
  Ik vind het allemaal nogal kinderachtig, hoor en ik vind dat hij wel wat meer rekening met jou zou mogen houden op het moment dat je met nieuwe antibiotica begint en niet net op zo’n moment met je beginnen ruzie maken en je zoveel stress bezorgen. Dat kan je op zo’n moment echt missen. Al die stress heeft toch ook weer een invloed op je lichaam.
  Ik ben deze week trouwens ook net met antibiotica begonnen en ik merk er niets van. Misschien gelukkig ook maar, dat ik niet begin te herxen (of een allergisch reactie krijg zoals jij), maar nu heb ik ook wel schrik dat het misschien helemaal niets doet. 😉

  • Cynthia 23 mei 2016 / 10:21

   Hoi,

   Ik voelde de eerste paar dagen er ook niks van! Maar later werd ik toch wel erg moe en kreeg ik hele slappe benen… Maar toch slaap ik liever de hele dag dan dat ik verschrikkelijke zenuwpijnen heb de hele dag! Dat is echt zooo naar en pijnlijk! Misschien komt het bij jou dus ook nog!
   Succes!

   X Cynthia

 20. Evelyne 22 mei 2016 / 15:09

  Wat een heftige week heb je gehad! & Dan komt die ruzie er ook nog eens bij. Niets van aantrekken zou ‘k zeggen, maar dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan.

 21. Monique 23 mei 2016 / 01:22

  Lieve lisanne,

  Poeha heftig weekje, heel jammer v de ruzie..bedoel dan eigenlijk hoe deze is ontstaan. Probeer t even los te laten,even de focus op jezelf. Of t nog goed komt zal liggen aan deze vriend, of hij met de situatie om kan gaan & hoe hij dit op gaat lossen. Jouw reactie zover je dit hebt willen delen is n goede reactie. Onzin om stiekem te doen. Deze situatie heb jij niet in de hand, de keuze ligt echt bij hem, hierom proberen los te laten!

  Tuurlijk zou t bijzonder jammer zijn als je evt de vriendschap hier door verliest, dingen lopen hoe ze willen /gaan lopen. Laat t los, wacht af.

  Verder grappig die foto, half duimpje omhoog: yoehoe ik leef nog, alleen t is nu ff niet tof-foto. Komende week heel veel succes, nieuwe post is onderweg – klein lichtpuntje!!!

  Mijn week was verkouden & moe (niet erg interessan), dit wknd was wél interessant, benieuwd, lees ff mijn nieuwe blog!!! Mocht je puf,tijd, zin hebben, zo niet komt later joh!

  Lieve groetjes, mo

 22. Monique 23 mei 2016 / 01:25

  Bedoelde…veel sterkte…ipv succes….zucht. t is t tijdstip hoor. Gr Monique

 23. Julia 23 mei 2016 / 10:47

  Hoi Lisanne wat naar die allergische uitwerking.. Mag je volgende week weer naar de infusen?
  Van de kaartjes die je stuurde was me helemaal ontgaan maar wat lief dat je voor ieder een persoonlijk kaartje maakte.
  Ruzie en Lisanne lijkt me ook geen goede match. Hopelijk is de ruzie nu teruggedrongen.. Want ruzie hebben is verschrikkelijk en als je je zo voelt kost t veel energie lijkt mij
  Leuke boekjes! Ik ga ook maar weer eens meer tijdschriften kopen

  • Lisanne 23 mei 2016 / 11:51

   Ja, ik mag zelfs vandaag alweer aan het infuus. Heel fijn! 🙂

 24. Suzan 23 mei 2016 / 18:48

  Het begin van de week ging dus heel aardig met kaarten maken.
  Daarna balen van allergische reactie op de antibiotica.
  Maar vandaag weer een infuus zo te zien.
  Hopelijk deze week dan weer een betere week.

  Wat word er nu eigenlijk gedaan buiten het infuus of wordt de antibiotica waar je allergisch voor blijkt niet door iets anders vervangen en alleen infuus nu?
  Heel veel sterkte.

  • Lisanne 23 mei 2016 / 21:42

   Ja, ik slik een heleboel supplementen naast het infuus (dat moet ook wel). Maar ik weet zelf niet precies wat omdat ik mijn pillendoos niet zelf vul, haha.

   Maar vandaag inderdaad weer aan het infuus, hopelijk gaat het dan weer wat beter! 🙂

   • Suzan 23 mei 2016 / 23:11

    Die heleboel supplementen had ik al mee gekregen (waaronder ook B12 injecties).
    Maar is bedoelde eigenlijk of dat de antibiotica waar je allergisch voor bent vervangen gaat worden of nu aan de kant gelaten wordt en verder zoals je al sinds net voor lopen voor lyme begonnen bent?

    Zelf heb ik gewoon alarmpjes in mijn mobiel staan, zoals nu om mijn foliumzuur niet te vergeten. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.