DIARY: Me-time, back to school & dankbaarheid

Het is weer zaterdag fotodagboekdag! Een week met wat minder foto’s, maar dat mag de pret niet drukken. Deze week was een week waarin ik me lichamelijk niet zo geweldig voelde, waarin ik veel snoepte, weer begon met dankbaarheidslijstjes en waarin ik aan nog iets veel leukers kon beginnen! Oke, laten we de foto’s er gewoon bij pakken!

Haha, super cute! Dit is zo’n keukenmini van de AH, de eerste die Tim had gehad. Super leuk dat het precies een cupcake was!

Leuk, SATC! Een tijd geleden heb ik alle seizoenen en de films gekeken, maar het is leuk om er weer naar te kijken. Heb de film overigens niet eens afgekeken, haha.

Vol goede moed begon ik aan de week, dit was op zondag! Zondag voelt voor mij altijd een beetje als het begin van de week… Gewoon omdat ik dan nog eventjes kan opladen, blogs klaarzetten en op maandag weer ‘echt’ begin met werken!

Chocolademelk, slagroom en mini marshmallows. Een match made in heaven! Zo lekker, maar zooo slecht, hehe.

Dinsdag was ik helemaal uitgeteld, en dan is het soms fijn om daar gewoon aan toe te geven en er iets moois van te maken. Wie is de reisleider? is dan een fijn programma om lekker te gaan kijken!

Woensdag werd ik vroeger uit mijn bed getrokken dan gepland, omdat ik een afspraak bij de dokter had (die maakte mijn moeder ‘s ochtends toen ik nog sliep). Dus… toen had ik niet lang genoeg geslapen. Soms kan ik daar prima tegen, maar deze keer viel het nogal zwaar.

Gelukkig hadden we als ‘troost’ heerlijke tompoucen van de Appie! Haha, soms heb ik daar gewoon zoooo’n trek in.

Verder heb ik woensdag niet veel meer gedaan, op het lezen van dit boek na. (je vindt hem hier op Bol.com, maar er komt ook nog een artikel van!)

Ik heb expres niet terug gekeken hoeveel pagina’s ik gelezen heb (bijzonder weinig), maar ik ben wel veel super mooie stukken tegen gekomen! Dit zijn tips voor je gezondheid, veel hiervan herkende ik wel van mijn ergotherapie!

Samen met Tim tv kijken! Wie is de mol? en The Big Bang Theory! Fijn 🙂

En jaaa, ik heb eindelijk de Gratitude app (als je hem wil vinden in de App store, zoek op ‘Happy Tapper’). Op deze manier is het maken van dankbaarheidslijstjes nog leuker 😀

Jeej, vorig weekend bakte ik weer een bananenbrood, en zelfs gisteren had ik nog een stukje! Denk alleen dat hij niet lang genoeg in de oven is geweest… Maar nu doe ik steeds een plakje even 10 minuutjes in de oven voordat ik het opeet. Goddelijk!

En ja hoor, je zag het al op het lijstje staan, mijn LOI thuisstudie is binnen! Enneh, dan weten jullie ook meteen wat het is! Moderne Bedrijfsadministratie. Dat is waar ik met mijn baantje mee bezig ben (zit op de financiële administratie), dus dat maakt het extra leuk om er nog meer over te leren!

Eigenlijk zou ik deze opleiding gewoon klassikaal gaan volgen, maar dat ging helaas niet door. Dan zou het echt back to school geweest zijn. Nu een thuisstudie, ook niets mis mee. Ik heb er zin in!

Op zoek naar leuke quotes kwam ik deze tegen. Ik moest even hardop lachen!

Misschien niet helemaal passend bij dit blogje, maar ik wil toch graag even jullie aandacht vragen hiervoor:

Vorige week ontving ik van lezeres Claudia een mail over ME (Myalgische encefalomyelitis, lijkt op het Chronischevermoeidheidssyndroom, wat je misschien wel kent, maar is iets anders. Meer info vind je bijvoorbeeld hier). Veel mensen met deze aandoening hebben het behoorlijk zwaar, maar veel erkenning is er in Nederland (nog) niet. Dat wil zeggen dat deze mensen vaak niet op hulp hoeven te rekenen, vaak medisch niet en en ook financieel niet. Daaraan willen ze iets doen en bij 40.000 handtekeningen krijgt ME een plekje op de politieke agenda. Dus… als jullie een steentje willen bijdragen en de petitie willen ondertekenen, dan zou dat geweldig zijn! De petitie vind je hier.

Dus… dat was mijn week. Niet zo heel erg spannend, vergeleken met andere weken deed ik niet zo veel. Maar dat geeft niet, dat komt wel weer. Van volgende week weet ik stiekem zeker dat het een leukere week wordt, haha. Hoe was jullie week?

DELEN:

44 reacties

 1. Lifesplash 16 februari 2013 / 07:26

  Ah die zondaf-als-begin-van-de-week-gedachte is wel heel slim! Dat moet ik ook maar ‘s gaan doen. 🙂 En die tompoucen van Appie zijn lekker hè? :p Of hema!

 2. Kimberly 16 februari 2013 / 07:41

  Leuk weer om deze foto’s te zien! Vooral het boekje Ziekelijk gelukkig zou ik wat over willen lezen, ik ben benieuwd naar je logje! En ik heb de petitie al een tijdje terug ondertekent, ze zijn bij mij namelijk aan het onderzoeken of ik ME of CVS heb, en ik merk echt dat heel veel mensen er geen begrip voor hebben en denken dat het allemaal maar in je hoofd zit. Ik hoop dat de 40.000 handtekeningen worden gehaald en er eindelijk meer begrip voor gaat komen!

 3. MySuperSweetLife 16 februari 2013 / 08:16

  Weer erg leuke foto`s! Ik heb SATC ook weer gezien, wat een heerlijke film is dat! Mmmm heerlijk tompouce! Wat leuk dat je een thuis studie gaat doen, veel succes ermee meid!
  Liefs

 4. LounaBeauty 16 februari 2013 / 08:37

  Jummiee,, heel veel lekkere foto’s hier!! Ben benieuwd naar je LOI thuisstudie!!!.. Succes hiermee. Spannend. 🙂

 5. Nadine 16 februari 2013 / 08:51

  Helemaal top die thuis studie Lisanne! Heel veel succes. Och och die chocolademelk <3.

 6. Ingeborg 16 februari 2013 / 08:57

  De Gratitude app heb ik sinds kort ook, ik vind hem heel fijn en probeer elke dag minstens 5 dingen op te slaan die ik leuk vond!

 7. Kelly Caresse 16 februari 2013 / 08:59

  Je diary artikelen vind ik gewoon het leukste van de hele week! Wat een leuke foto’s weer! Ben heel benieuwd naar het boek ziekelijk gelukkig, dat ga ik zeker bestellen omdat ik er misschien ook wel herkenning en erkenning in vind, thanks voor de tip! Succes met je thuisstudie 🙂

 8. Josephine 16 februari 2013 / 09:02

  Ah wat leuk dat jullie eerste keukenmini een cupcake was! Zucht, de chocolademelk met slagroom en mini marshmallows blijft er lekker uitzien. Tompouce, lekker! Tof dat je een thuisstudie gaat doen, veel succes ermee 🙂

 9. Natasja 16 februari 2013 / 09:22

  Ik heb de petitie getekend! Idioot dat in Nederland zoveel dingen niet serieus worden genomen..met name in de medische wereld. Die marshmallows zien er verrukkelijk uit! Fijn dat je met een thuisstudie kan beginnen. 🙂

 10. Hester 16 februari 2013 / 09:27

  Leuke foto’s! Ik heb net mijn moeder ook opdracht gegeven om tompoucen te halen, haha. 😀 Heb er opeens ontzettende zin in toen ik jouw foto zag! Die cupcakemini is ook schattig, hihi. En SATC hebben wij opgenomen, nu heb ik zin om ‘m te kijken! Leuk ook dat je weer aan de studie gaat!

 11. Danielle 16 februari 2013 / 09:33

  Die cupcake is echt schattig. Wij hebben tot nu toe alleen nog het broodje. Wie is de reisleider is idd een leuk programma, totdat die spin in beeld kwam.

 12. Anneke 16 februari 2013 / 10:28

  Die cupcake-mini van de AH hebben wij ook, zo schattig!

 13. Mariska 16 februari 2013 / 10:31

  Die tompoucen zien er wel heel erg lekker uit hoor ;D

 14. Suzanne 16 februari 2013 / 11:19

  hh die mini van de AH is echt heel lief. En heel veel succes met je studie. Gaat je vast en zeker lukken!

 15. weheartfit 16 februari 2013 / 11:32

  Ik kan de app niet vinden, ik heb een s3… Het zal er wel alleen maar voor de Iphone zijn haha!

  Maar ik ben benieuwd naar het artikel over het boek. Tot nu toe heb ik alleen het boek De pijn de baas van Frits Winter gelezen, waar ik wel wat aan had maar volgens mij is het boek wat jij nu leest wat meer gericht op het positieve ervan.

  Een leuk dagboek verder Lisanne!

  • Lisanneleeft 16 februari 2013 / 12:08

   Over dat boek heb ik ook veel gehoord! En inderdaad, in dit boek komt het ‘positief denken’ deel terug van ‘De pijn de baas’, er wordt dus zelfs verwezen naar het boek!

 16. Manon 16 februari 2013 / 12:15

  Mijn week was echt slecht, het is uit gegaan met mijn vriend en mis hem ontzettend en eet amper nog door de liefdesverdriet. Jouw blog maakt me weer wat vrolijker

 17. Marjolein 16 februari 2013 / 12:26

  Ik houd van de Diary artikelen! En van jou positiviteit! LIKE IT! (: .

 18. Martina 16 februari 2013 / 13:21

  Superleuke mini!
  Trouwens, ik gebruik de gratitude app ook met veel plezier! 🙂

 19. Fien 16 februari 2013 / 13:28

  Ik wil die gratitude app zo graag! Maar ik heb een samsung galaxy S en in de play store vind ik m niet, ook niet met Happy Tapper. Zo jammer!

 20. Ashleey 16 februari 2013 / 13:46

  Weer zo’n lieve cupcake en leuke foto’s weer lieve Lisanne!

 21. claudia 16 februari 2013 / 14:20

  bedankt voor het noemen van de petitie 🙂

 22. Aurelie 16 februari 2013 / 15:36

  Mooie foto’s! Die tompouce ziet er heerlijk uit! Veel succes met je thuisstudie!

 23. Daphne 16 februari 2013 / 15:50

  Dat bananenbrood zie er echt ZO goddelijk uit! Bij dat soort eten vind ik het stiekem niet erg als het nog een beetje rauw is van binnen hehe 🙂

 24. Esmée 16 februari 2013 / 16:45

  Leuke foto’s! Veel succes met je thuis studie 🙂

  Liefs, Esmée

 25. Lenneke 16 februari 2013 / 19:22

  Vet leuk dat je weer een thuisstudie gaat doen! Ben je ook nog bezig met copywriting?

 26. Kelly 16 februari 2013 / 19:46

  Aah, ik wil die AH mini ook! Ik werk als caissière bij de Albert Heijn, dus nu ga ik non-stop aan alle zakjes voelen, tot ik hem gevonden heb natuurlijk! 😉

 27. Wendy 16 februari 2013 / 20:34

  Heel veel succes met je studie! Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Accountancy, dus mocht je vragen hebben.. 😉

 28. theseasarestormy 17 februari 2013 / 15:19

  Altijd fijn om weer je fotodagboekje te bekijken. Ik vind je zo’n sterke, dappere vrouw en heb veel respect voor je. Ik zie je als een voorbeeld. Jouw posts zijn zo fijn en geven me energie.

  Liefs Lisa,
  theseasarestormy.blogspot.com

 29. Lianne 17 februari 2013 / 20:00

  Ben ontzettend benieuwd naar je artikel over het boek!
  Enne… mini’s zijn leuk zolang je niet bij de AH werkt, haha.
  Die app is overigens heul tof! Alleen heb ik nog zo’n telefoon die uit de prehistorie komt dus ik zal het met lijstjes in mijn hoofd of op papier moeten doen ^^
  Succes met je studie!

 30. Nadia 18 februari 2013 / 08:10

  Leuke diary! Ik vind jouw blog altijd zo ontzettend fijn om te lezen, ik word er echt vrolijk van! Ook fijn met die zachte kleurtjes. 🙂

 31. Melanie 18 februari 2013 / 18:04

  Ik deel je liefde voor tompoezen! Heerlijk :). Succes met de thuisstudie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.