DIARY: Lichtpuntjesmaand, relaxen & ik heb jouw mening nodig!

Ja, deze maand doen we alleen maar lichtpuntjes op Lisanneleeft.nl. Maar via Twitter begreep ik dat jullie mijn diary niet willen missen, dat dat voor jullie een lichtpuntje is. Als je het zo bekijkt past hij er toch prima bij! Ik ben deze week een stuk minder actief geweest op social media, gewoon lekker relaxed gedaan. Is ook weleens fijn!

boekiezoekie

1

Met Tim maakte ik even een tripje naar de Trekpleister en dit kocht ik. De tea tree oil was toch niet wat ik gehoopt had achteraf, mijn potje van The Body Shop was 15% tea tree olie, deze slechts 1%. Dat werkt totaal niet goed bij mij, geen aanrader dus. Ik moet nog even kijken of ik nu weer bij The Body Shop ga bestellen of dat er een andere oplossing is.

2

Outift! Dit is echt zo’n outfit die ik aantrek op een dag dat ik thuis blijf, maar er toch normaal uit wil zien. Een legging met een rokje zit heerlijk comfy! De legging die ik heb is alleen niet zo flatteus voor wanneer ik de deur uit ga (te wijd ofzo?) maar ben verder nooit een legging tegen gekomen die zo heerlijk comfy zit als deze… die mag best op mijn verlanglijstje!

3

Mini zoenen! Eigenlijk negerzoenen, maar dat mogen we niet meer zeggen, toch? Ik zag onlangs op een verpakking waarin 9 van deze verwennerijen zaten met grote letters ‘negen zoenen’. Vond het zelf een erg creatieve oplossing.

4

Jeeej, maand van de lichtpuntjes! Heb eventjes een leuke afbeelding voor in de sidebar gemaakt.

Op Twitter deel ik overigens ook af en toe lichtpuntjes onder de hashtag #lichtpuntje. Dus… als je mee doet zou ik dat natuurlijk super leuk vinden 😀

5

Voor de verandering: Sims! Tim zijn oude computer staat op zijn werkplekje op zolder en het is echt een heerlijk plekje om te zitten. Op een goed moment ga ik denk ik toch meer plekjes van ons huisje laten zien op lisanneleeft, gewoon omdat ik er zo blij mee ben. Alleen nog even kijken hoe en wanneer!

6

Jeeej, verse bloemetjes! We hebben een dienblad met super leuke glaasjes/vaasjes gehad toen we hier net woonden van een lieve vriendin. Deze staan nu nog op tafel en elke keer als de bloempjes verwelken haalt mijn moeder weer nieuwe voor ons, zo lief!

Dat zijn echt dingen die wij vergeten, haha. Ook zoiets stoms; we hadden een bos bloemen gekregen, en die had op een gegeven moment al het water opgedronken. Heel erg: ik wist niet dat ze zo veel water dronken dat heel die vaas leeg kon? Hadden we een vaas staan met bloemen zonder water erin… oeps! Hahaha, dat gebeurt je ook gewoon maar een keer! (Tim wist overigens wel dat dat kon, maar had er niet op gelet… mannen he, haha)

7

Deze week lag ik veel in bed. Normaal ga ik altijd maar door en trek ik me zo min mogelijk aan van mijn vermoeidheid en pijn en doe ik gewoon wat ik kan (want: bij chronische pijn en vermoeidheid is het belangrijk dat je in beweging blijft en actief blijft. Voor zover mogelijk natuurlijk!). Het is voor mij moeilijk onderscheid maken tussen ‘ik voel me ziek, maar dat is normaal dus ik moet doorgaan’ en ‘ik voel me ziek en ik ben ziek dus ik moet wat rustiger aan doen’.

Maar toen kwam ik erachter dat de oorzaak van hoe ik me nu voel (niet zo goed) de behandeling is die ik nu volg. En dat er heel veel dingen in mijn lijf gebeuren die misschien in de rest van mijn leven wel heel veel invloed zouden kunnen hebben. In zulke gevallen moet ik dus wel ‘uitzieken’ en heb ik het rustig aan proberen te doen. Ik voelde me ook wel heel ziek dus had ook weinig keus, maar ik wist dat het een reden had en dat maakt het dan toch weer minder erg om wat neer tijd in bed door te brengen.

8

Op de bank gtst terugkijken. Dit zijn ook echt dingen die ik alleen doe als ik me niet goed voel, hahaha. Maar ja, als je gedwongen moet relaxen kun je het maar beter zo leuk mogelijk maken, toch? Lekker op de bank met een dekentje dus.

9

Ik kocht een mini blender bij Action! Ik moet hem nog uitproberen, maar zag al dat de meningen op Instagram en Twitter behoorlijk verdeeld waren. De een doet er al een half jaar mee en gebruikt hem dagelijks en vind hem geweldig. De ander zegt: nou na een week was ie bij mij stuk. We zullen zien, ik vind het in elk geval een leuk formaatje (een halve liter) en voor dat geld wil ik dat best uitproberen!

10

Selfie! Gisteren bedacht ik me dat ik deze week niet zo veel liet horen op social media, dus ik dacht; ik laat maar even zien dat ik nog leef. Dit shirtje heb ik trouwens van mijn moeder gekregen (zij had hem in haar kast liggen en droeg hem niet), hij is leuk!

11

En jahoor, alweer Sims, hahaha. Deze foto maakte ik omdat ik er niet uitkwam wat ik nu moest doen. Dit is in een tombe in China. Alles afgezocht, op internet opgezocht, overal geklikt, bleek dat het niet helemaal werkte zoals het hoorde. Dat wat de oplossing was had ik al zo’n 10 keer geprobeerd… Maar uiteindelijk is het gelukt! Maar ik ben die bugs steeds op reis nu een beetje zat. Ik had eerst het voornemen om alles tombes af te gaan, maar het is gewoon niet leuk als het spel niet goed werkt (en je dan met allerlei codes en alles het zelf op moet lossen, bah). Dus, mijn sims gaan gewoon weer wat anders beleven, ze hebben genoeg pret gehad in China, Frankrijk en Egypte.

Even iets anders: ik ben nog steeds aan het denken over hoe ik jullie kan betrekken bij het delen van lichtpuntjes voor deze maand. Ik heb een aantal dingen bedacht:

 • Dat lezers lijstjes kunnen insturen (met bijvoorbeeld 10 lichtpuntjes) en dat ik deze dan elke keer een apart blogje geef
 • Dat lezers een lichtpuntje kunnen insturen en deze wat uitgebreider behandelen (en dan dus ook een apart blogje voor maken)
 • Of het voorgaande punt, maar dan meerdere lezers in 1 blogje zetten met hun lichtpuntje (bijvoorbeeld 3 of 5 verschillende inzendingen bij elkaar)
 • Of… iets anders? En welke frequentie zou ideaal zijn? (Dat hangt natuurlijk ook af van hoeveel mensen iets willen insturen, hihi)

Vinden jullie het überhaupt wel leuk om ook lichtpuntjes van mijn lezers te kunnen lezen? Het lijkt mij heel leuk, maar ja, jullie moeten het ook leuk vinden!

Dus… dat was mijn week! Wat minder foto’s dan normaal, maar wat meer tekst. Gewoon even lekker bij gebabbeld, haha. Hoe was jullie week? De vakantie is nu wel echt over voor de meesten zeker hè?

DELEN:

30 reacties

 1. Monique 7 september 2013 / 07:18

  Leuke foto’s! Ik zou de lichtpuntjes van iedereen wel willen weten :)!

 2. Linda 7 september 2013 / 08:08

  Leuke foto’s en diary weer! Ik vind het idee van lichtpuntjes insturen erg leuk! (:
  Mijn vakantie is nét weer voorbij, donderdag zijn we teruggekomen van onze vakantie in Friesland en maandag begint mijn master. Erg spannend, maar ik heb er veel zin in!

 3. Kimberly 7 september 2013 / 08:20

  Het lijkt me heel leuk om lichtpuntjes van andere te lezen! Balen dat de sims niet goed werkt en er bugs in zitten! Dat maakt het verkennen van alles toch niet zo heel leuk inderdaad.. Ik hoop dat je je snel weer wat beterder voelt! Wat voor behandeling volg je precies nu? Ik denk dat ik dat heb gemist

 4. natanja 7 september 2013 / 08:59

  ik vind het zo super plan de lichtpuntjes heb ze nu even heel hard nodig en een lichtje puntje op zaterdag ochtend is toch echt jou dairy lezen met een lekker ontbijten en daarna een lekker wandeling maken met gismo mijn hondje

 5. Thea 7 september 2013 / 09:00

  Ik vind het idee van lichtpuntjes inzenden heel leuk. Misschien kun je iets combineren? Afhankelijk van wat je binnenkrijgt van lezers maar meerdere in een blog kan vast wel. Ik zou iig wel mijn lichtpuntjes insturen en die van de andere lezers lezen, inspirerend!

 6. Hester 7 september 2013 / 09:14

  Ik zou denk ik dan een stuk of vijf lichtpuntjes met korte uitleg in één artikel doen, als soort van rubriek. Wel leuk bedacht! Ook leuke foto’s, ik ben benieuwd naar die behandeling… en of het echt werkt. Ik hoop het zo voor je! Je chill outfitje en het shirtje van je moeder vind ik erg leuk. Oh en ‘negen zoenen’ ook, haha 😛

 7. Maaike 7 september 2013 / 09:22

  Ik vind lijstjes het leukst, ik hou van lijstjes, daarvan zou je er ook meerdere in een blogje kunnen zetten?

 8. Kimberley 7 september 2013 / 09:39

  Leuke foto’s! Ik vind het leuk dat je zo vaak een themaweek doet op de site, trouwens 🙂

 9. Anneke 7 september 2013 / 09:40

  Ik had dat met de Sims ook altijd, zo jammer… Vond het een leuk deel, maar als je steeds vastloopt door bugs dan gaat de lol er na een tijdje wel van af. Maar er is inderdaad nog genoeg anders te doen met de Sims.

 10. Dagmar 7 september 2013 / 09:42

  Wat een mooie foto’s en hopelijk herstel je snel. De lichtpuntjes van iedereen lijkt mij ook heel gaaf om te lezen, ben benieuwd en heel mooi initiatief!

 11. Marieke 7 september 2013 / 10:51

  Wat een leuke foto’s! En lichtpuntjes van anderen lezen vind ik echt heel erg leuk (:

 12. Tineke 7 september 2013 / 10:55

  Weer hele leuke foto`s! Je rokje van de outfit is erg mooi!

  Ik vind het eerste idee het leukst en zou zelf dan ook graag wat in willen sturen(A)

  Liefs

 13. Lianne 7 september 2013 / 11:37

  Hahaha, ik heb hetzelfde domme met een bos bloemen van de week gedaan! Ik had nog voor mn verjaardag een bos bloemen van mn werk gekregen en die vaas was ook ineens helemaal leeg. huh? Nou, dat weet ik voor volgende keer :p

  Ik ben wel benieuwd naar lichtpuntjes van je volgers! En misschien is het nog een eye-opener voor je volgers als anderen insturen, zo kunnen we nog meer lichtpuntjes in ‘t leven gaan signaleren^^

 14. Renske 7 september 2013 / 11:42

  Misschien kun je elke week een ander soort lichtpunt(je) vragen van je lezers en de leukste uitlichten? Dus bijvoorbeeld de ene week: het lichtpunt dat mijn leven veranderde (levert vaak mooie lange verhalen op) en het andere moment het lichtpuntje dat mijn dag goed maakte.

 15. Charlotte 7 september 2013 / 13:17

  Jaa het lijkt me heel leuk om lichtpuntjes van lezers te lezen.
  Toffe foto’s, ben benieuwd naar die action blender.

 16. Feline 7 september 2013 / 14:06

  Mijn week was vooral wennen aan mijn nieuwe klas. Ik ging van vwo tto 1, naar vwo 2.
  Verder was school niet moeilijk want alle leraren gingen zichzelf voorstellen 😉

  x Feline

 17. Yasmine 7 september 2013 / 15:31

  Ik zou ook wel iedereen zijn lichtpuntjes willen weten, zoiets moet je gewoon delen met de rest 🙂
  Ik denk dat het leuk zou zijn als je gewoon alle lichtpuntjes van iedereen als een soort lijstje in een artikel zet 🙂

 18. Loes 7 september 2013 / 16:30

  Leuk idee om ook lichtpuntjes van andere te gaan verzamelen.
  Ik zou het leuk vinden om in een post lichtpuntjes van meerdere lezers te zien, en dan kan iedereen zelf bepalen hoeveel ze er in sturen en dan kan jij de leukste/mooiste uitkiezen.
  Ik vind de lichtpuntjes maand echt leuk, soms moeten we weer even naar de kleine, leuke dingen in het leven kijken 🙂

 19. Suzanne 8 september 2013 / 13:20

  Een leuk overzicht met alle Instagram #Lichtpuntjes van lezeressen? Lijkt me wel gaaf om te zien! Of op Twitter een vraag stellen met de lichtpuntjes van je volgers en de leuksten delen? Ik vind dat altijd erg leuk! Ik ga vanmiddag een artikeltje schrijven over mijn lichtpuntjes! Die zal komende week online komen!

 20. Johanna 8 september 2013 / 15:59

  Mijn lichtpuntjes zijn letterlijk en figuurlijk, nu het bijna herfst wordt kan ik er enorm van genieten om geurkaarsjes te branden in huis!

 21. Johanne 9 september 2013 / 17:29

  De lichtpuntjes vindt ik echt een heel leuk idee! Zat toevallig vanmiddag nog te denken aan hoe ik mijn (positieve) gedachten met de wereld zou kunnen delen;)

 22. Lisanne 12 september 2013 / 20:12

  Het lezen van de lichtpuntjes van andere lezeressen lijkt me echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.