DIARY: Foto's in het donker, mutsje & make-up issues

En weer een week voorbij… ik merk echt: hoe minder (nieuwe) dingen je doet, hoe sneller de tijd gaat. Ik werk tegenwoordig nog maar een middag in de week, en ik merk dat de rest van de week dan ook echt omvliegt. En deze week ging ik ook nog eventjes de deur uit, een rondje lopen. Dat zijn de hoogtepunten van mijn week: werken, een rondje lopen en de Misslipgloss Goodiebox die Tim besteld heeft. En het klinkt misschien niet spannend, maar ik ben er heel blij mee! Laten we kijken naar de foto’s van afgelopen week…

het-zonnetje-schijnt

1

Yay, Rollercoaster Tycoon 3 bijna uitgespeeld. Inmiddels helemaal, dus ik ben op zoek naar een nieuw spelletje. Ik houd niet van verliezen trouwens, dus ik heb wel cheats gebruikt, hahaha. Ik ben een slechte gamer. Maar ik vind het wel leuk, daar gaat het om!

2

Meer dan 25.000 reacties op Lisanneleeft.nl! Zo gaaf, hier ben ik echt ontzettend blij mee, thanks voor het commenten iedereen!

3

The Modern Family. Vind het echt een erg leuke serie, we zijn inmiddels alweer bij seizoen 4.

4

Lisanne humor… ik moest een foto hebben van mezelf waar ook mijn logo op stond… Heel erg flauw, maar ik vind mezelf op zo’n moment natuurlijk super lollig.

5

Nadat ik bij de dokter was geweest sleepte mijn moeder me mee naar de kringloopwinkel (ze had een nieuw boek nodig en wilde daar eens kijken). En toen vond ik deze vaas die ik zelf heel erg mooi vond. Maar ik stuurde Tim even een foto en hij vond hem heel erg lelijk, dus ik kocht hem maar niet. Hij was maar 2,50…

6

Sushi bowl! Heeel erg lekker.

7

Ik wilde een foto maken van mijn warme chocolademelk. Tim vond het grappig om het halve pak mini marshmallows op te gooien, hehehe. Het was in elk geval wel lekker gelukkig 😀

8

Trots op het artikel over hoe ik rijk werd met mijn blog. Erg leuke reacties op gehad ook! Heeft iemand al een soortgelijk lijstje gemaakt?

9

Outfitfoto! Na een boel frustratie had ik kleren gevonden die pasten en schoon waren. Dat bleek nogal een opgave, haha. Gelukkig heb ik in de kledingkast die boven staat nog een boel van mijn oude kleding liggen die waarschijnlijk nu wel weer past! Gewoon een kwestie van omruilen (winkelen in je eigen kledingkast!) dus.

10

No make-up selfie. Bijna alle selfies zijn zonder make-up de laatste tijd, viel het jullie al op? Ik draag bijna nooit meer make-up namelijk, haha.

11

Kaarsjes en een brandertje… ik zie een gezichtje! Die theelichtjes heb ik trouwens bij de kringloopwinkel gekocht, is wel leuk om daar wat mee te kunnen afwisselen natuurlijk. Dienblad is nog een beetje leeg, ik ga nog even zoeken wat ik er nog bij ga zetten (die vaas van de kringloop past er wel leuk bij, lol).

12

Plakband afscheuren met een hand. Onmogelijk met dit ding van V&D; een miskoop, die karteltjes zijn gewoon niet scherp genoeg om plakband af te scheuren. Volgens mij had ik er voor mijn ouders daar ook eentje gekocht en die is ook al kapot! Gewoon even een nieuwe scoren dus… Niet meer bij de V&D in elk geval!

13

Ik had het nodig voor mijn briljante constructie voor het maken van foto’s in het donker. Het spiegeltje was helaas te klein voor wat ik wilde doen (of ik had hem er niet goed genoeg op gezet, dat kan ook).

14

Maar met een grote spiegel lukt het wel! Een aantal van jullie vroegen vorige keer hoe ik dat dan precies deed, dus ik zal het even uitleggen. In het donker met ‘gewoon’ kunstlicht foto’s maken is geen succes en foto’s met flits krijgen erg scherpe schaduwen en vaak zie je de flits nog duidelijk terug in de foto.

Een van de trucjes hiervoor is flitsen tegen het plafond, wat de meeste mensen dan doen met een externe flitser. Maar dat kun je dus ook gewoon doen met de flitser die al op je camera zit! Je moet dus met het spiegeltje zorgen dat het flitslicht niet direct op het voorwerp dat je wil fotograferen komt (je houdt het spiegeltje dus tussen de flitser en het voorwerp in) en je houdt het spiegeltje in de houding dat het licht tegen het plafond komt. En dat is alles! Dat licht komt op het plafond (werkt alleen als je plafond wit is trouwens) en weerkaatst, en dat geeft heel zacht licht op je foto’s. De foto’s die ik ermee nam waren de foto’s in het artikel over Flow book for paperlovers.

Het enige nadeel is dus dat je twee handen nodig hebt; eentje voor je camera en eentje voor het spiegeltje. Dat kan nogal onhandig zijn, haha. Maar goed: het is een fijne noodoplossing voor de donkere dagen!

15

Ennnn… The Modern Family! Fijne relaxmomentjes ‘s avonds samen met Tim.

16

Uiteraard ben ik ook even heerlijk gaan zitten met het boek… het is bijna zonde om er papier uit te halen/dingen te gebruiken, zo’n mooi boek is het, haha. Maar ik weet dat ik het uiteindelijk allemaal wel ga gebruiken, nu alleen nog op zoek naar leuke ideetjes!

17

Fijne quote uit het Flow book for paperlovers! Deze kun je bijvoorbeeld mooi versieren en inlijsten…

18

Jeeej, ik deed make-up op! Haha, nu weet ik weer waarom ik het steeds niet doe: het is nogal een inspanning, dus daarna ben ik moe met als resultaat dat je die wallen (die ik dan net heb weggewerkt) weer erger ziet. En zo voelt het dan ook.

Toch vind ik dat ik me weer vaker moet opmaken. Het gaat ook om het gevoel dat erbij hoort, toch? Het is niet dat ik me niet oke voel zonder make-up, maar met voel je je gewoon mooier. En misschien daardoor soms ook gewoon blijer. Is dat logisch? Ik denk het wel!

Vaker make-up op doen gaat vast lukken, want als het goed is komt mijn Misslipgloss Goodiebox vandaag, yay! Ik zit er al de hele week op te wachten (kwam er de hele week zelfs eerder mijn bed voor uit, lol), en nu weet ik zeker dat hij vandaag komt 😀 Hoe maak je Lisanne blij? Zo dus, haha.

19

Met mijn nieuwe muts van headict.nl! Zo over mijn oren vind ik hem leuk (en lekker warm)

20

Maar ik probeerde hem ook eens achter op mijn hoofd, meer als een beanie. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden, staat een beetje gek met mijn steile/platte haar. Ga het nog eens proberen (misschien ook eens met een ander mutsje), want ik vind het bij anderen altijd wel zo leuk staan!

Vraag je je af hoe het met mijn gezondheid gaat? Dan kun je mijn gezondheid update lezen. Moet zeggen dat het steeds meer ‘normaal’ wordt en voelt voor mij, dat is wel fijn. Verder heb ik dus een leuke week gehad, met een boel hoogtepuntjes, zoals je hebt kunnen lezen! Hoe was jouw week?

DELEN:

41 reacties

 1. WeHeartFit 30 november 2013 / 07:18

  Ik vind RCT 3 niet zo leuk als 2, vind het irritant dat het nacht wordt haha! En ik vind je muts ook het leukste over je oren!

  • Lisanneleeft 30 november 2013 / 20:11

   Ik vond het juist wel wat hebben, lekker vuurwerkshows maken, haha!

 2. Kimberly 30 november 2013 / 07:47

  Ik vind je nieuwe muts onwijs leuk zeg! Op beide manier eigenlijk wel, al is over je oren denk wel lekker warm hihi! En ohh die sushi wil ik ook echt een keer nog zo proberen, lijkt me zo lekker! Thanks nog voor je tip met je flitser en spiegeltje, ga ik ook eens proberen!

 3. Kelly Caresse 30 november 2013 / 08:06

  Rollercoaster tycoon is net als sims echt verslavend leuk, vroeger speelde ik dat heel veel! Ben benieuwd naar je ervaringen met de misslipgloss beautybox omdat dit een andere editie is. Mmm chocomel met extreem veel marsmellows, lekker!

 4. Suzanne 30 november 2013 / 08:43

  Wat een fijne muts. Ik wil er ook graag nog één die extra warm is voor de winter. En wat een super idee met de spiegel. Ik vond foto’s met natuurlijk licht mooier maar ik ga dit zeker eens proberen. Leuke foto’s Lisanne

  • Lisanneleeft 30 november 2013 / 20:10

   Jaaa, warme mutsen zijn zo fijn! Een warme muts is echt hetgeen dat het aller beste werkt tegen de kou 😀

 5. Hester 30 november 2013 / 08:55

  Staat je leuk die beanie, ook achter op je hoofd!

 6. Joyce 30 november 2013 / 09:04

  Wat een handige tip met het fotograferen. Ik ga het kok proberen

 7. Ashleey 30 november 2013 / 09:22

  Dat sushi bowl ziet er erg lekker uit!! En rollecoster ziet er ook erg leuk uit! Ik speel helemaal geen games meer de laatste tijd, erg jammer

 8. Tess Evea 30 november 2013 / 09:42

  Wat een aantal leuke selfies zitten er tussen. Jammer dat Tim de vaas niet mooi vond, ik vind de vaas namelijk ook prachtig, uniek ook!

 9. Tineke 30 november 2013 / 10:56

  Je ziet er goed uit meid! Roller coaster tycoon is leuk, ik moet het nodig weer spelen. Is zoo tycoon niet iets voor jou dan? Is hetzelfde idee!
  Liefs

 10. Isabel Cristina 30 november 2013 / 11:06

  Leuke foto’s! Die fotografietje ga ik ook uitproberen, ben benieuwd of het mij gaat lukken. ^^

 11. Explorista 30 november 2013 / 11:26

  Die fototips moet ik echt eens proberen! Ik vind het altijd zo leuk even mee te gluren in je leven, haha.

  • Lisanneleeft 30 november 2013 / 20:09

   Haha gek is dat he, ik vind het zelf ook onwijs leuk om te gluren in het leven van anderen! (die vlogs van Mascha van Beautygloss. Ze heeft een compleet ander leven dan ik, maar toch vind ik het heeerlijk om naar te kijken! Zoals je zegt, even gluren, haha.)

 12. Marloes 30 november 2013 / 11:29

  Wat een leuke foto’s. En wat een slim idee om te flitsen tegen het plafond aan dmv een spiegel. Ga ik eens uitproberen!

 13. Manon 30 november 2013 / 12:34

  Leuke foto’s heb je gemaakt en die tips over het foto’s maken is ook erg handig.

 14. Amber 30 november 2013 / 13:58

  Leuke foto´s weer! (en ik vind de vaas wél leuk!)

 15. Jessie 30 november 2013 / 14:17

  Leuke foto’s! Die chocolademelk met marshmallows ziet er zo yummy uit! Bedankt voor de foto tip trouwens. Mijn week was ongelofelijk druk maar wel fijn. Zo heb ik donderdagavond Thanksgiving gevierd wat een enorm gezellige avond was.

 16. Lisa 30 november 2013 / 14:40

  Wat een leuke foto’s en fijn dat je een boel hoogtepuntjes kon meemaken!!

 17. Tedje 30 november 2013 / 15:24

  Leuke foto’s Lisanne, wat een mooie meid ben je toch!

 18. Aurelie 30 november 2013 / 15:47

  Je nieuwe muts staat je echt goed! Het is bij mij al een ‘traditie’ geworden om elke zaterdag naar jouw blog te komen en je diary te lezen!

 19. Bertine 30 november 2013 / 16:48

  Waarom moeilijk doen met een spiegel op je camera? Plaats zo’n plastic wegwerpbekertje om je flitser, die verspreid ook heel goed het licht als een externe flitser het ook doet. En supergoedkoop 🙂

  • Lisanneleeft 30 november 2013 / 20:07

   Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar het lijkt me dat het licht dan toch ook weer meer direct naar het voorwerp komt. Maar thanks voor de tip, het valt te proberen 😀

 20. Fabianne 30 november 2013 / 16:59

  Leuk om te zien! Dat boekje van Flow lijkt me tof en ik vind je zowel mooi met als zonder make-up :).

 21. Maai 30 november 2013 / 17:01

  Klinkt dus toch wel als een oke week. Ik zie die chocomelk steeds vaker voorbijkomen. Moet het toch maar eens gaan proberen (of misschien beter van niet), vind het een echt Maai drankje 😉 oh En ik vind trouwens dat je er goed uit ziet op je foto’s!

 22. Geanne 30 november 2013 / 19:38

  Leuke diary! Ik ga die truc met de spiegel ook proberen met mijn camera 🙂

 23. Katrien 30 november 2013 / 22:15

  Super handige tip van dat fotograferen in het donker! En oh die chocolademelk, delicious! En die vaas vind ik ook niet zo mooi maar misschien zou hij wel leuk kunnen staan in je interieur.. Spijtig dus!

 24. Lotje 30 november 2013 / 23:45

  Ik zag ook gelijk een gezichtje haha! En Modern Family is echt leuk Xoxo

 25. Isabel 1 december 2013 / 10:15

  Leuke foto’s! Die misslipglossgoodiebox is heel gaaf! Ben benieuwd naar wat je er van vind 🙂

 26. Resy 1 december 2013 / 10:23

  Wat een handig trucje zo met je flitser en een spiegel!

 27. Stephanie 2 december 2013 / 03:03

  Leuke muts 🙂 je ziet er, ondanks alles, goed (mooi) uit vind ik! 🙂
  Leuke foto’s om te zien weer!

 28. Biancaa 2 december 2013 / 20:13

  Leuke foto’s! RollerCoaster heb ik ook een hele tijd gespeeld, misschien dat ik die nu ook weer uit de kast pak!

 29. Iris 2 december 2013 / 20:48

  Ik was vroeger zó verslaafd aan rollercoaster! Ga het binnenkort ook maar weer eens spelen!

 30. Michelle 2 december 2013 / 21:20

  Hele leuke foto’s! Dat mutsje staat je echt super leuk. Xx

 31. Dagmar 2 december 2013 / 23:06

  Ik heb zo hard moeten lachen om je foto met het logo, je bent niet de enige met deze humor denk ik haha. Super leuk gedaan, crea bea <3 Mooie foto's topper <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.