DIARY: 3,5 week glutenvrij, happy days & shoppings!

Hoi, ik ben vrolijk! Inmiddels eet ik 3,5 glutenvrij, en ik begin wat dingen te merken die veranderen! Aangezien dat ook toeval kan zijn en er natuurlijk nog heel veel kan veranderen ga ik daar niet uitgebreid over vertellen, maar er is in elk geval verandering. Ik heb nu al zo vaak in mijn leven meegemaakt dat ik op zulke momenten waarop mijn gezondheid leek te veranderen grandioos teleurgesteld werd, dat ik het nu gewoon allemaal laat gebeuren en wel zie hoe het loopt. Vandaar geen uitgebreid verslag, binnenkort maak ik denk ik wel weer een fibrovlog! Mijn diary bestaat  deze keer weer uit lekker veel foto’s, dus dat is leuk!

diaryyyy

1

Tim Thuis, de zon die naar binnen schijnt en dan ben ik tevreden.

2

Leesvoer! Normaal ruimen we de post altijd op, maar ik voelde me te beroerd en Tim had het erg druk, en dus lag er een grote stapel post, waardoor ik niet eens gemerkt had dat deze magazines er ook lagen! Leuke verrassing, hihi.

3

Nagellakje! Hij dekt niet super goed, maar ik vind het wel een erg mooi kleurtje. Hier komt hij qua kleur niet helemaal goed over.

4

Tim was afgelopen zondag jarig! Hij vierde het nog bij zijn ouders (heel fijn dat dat kon – voor mij hier thuis zou het niet te doen zijn) en super lief: zijn opa en oma hadden een bloemetje voor mij meegenomen! Dus, deze staan nu nog steeds vrolijk op tafel. Heel leuk!

5

Ik kon gelukkig ook even naar Tim zijn verjaardag zondag, dat vond ik wel heel fijn. Op een of andere manier verwachten mensen dingen van je – van mij overigens al niet veel meer, gelukkig. Maar als ik er dan een keertje wel ben voelt het goed!

6

Hier zie je de nagellak beter! Dit zijn drie (of zelfs vier) laagjes nagellak.

7

Bloemen maken! Als je benieuwd bent hoe ik deze maakte, er kwam afgelopen week een DIY van online, bekijk de bloemen van crepe-papier DIY hier!

8

Op mijn prikbord!

9

Ook in de andere kleur. Ik vind ze echt heel mooi!

10

Echte roosjes zijn ook mooi. Uit de bos rozen die ik kreeg was deze halverwege de steel geknakt, dus deze kon ik mooi in dit schattige mini vaasje zetten! Daarnaast het kweekpotje van Ikea. Daar hadden drie zakjes met zaadjes bij moeten horen (er zijn nog twee bakjes) maar ik ben twee zakjes kwijtgeraakt, hahaha. Dus nu heb ik dat ene zakje maar verdeeld over drie potjes.

11

Wow. De reacties op het stuk van afgelopen week over mijn dagindeling vond ik echt heel bijzonder. Zo zien mijn dagen eruit, en doordat het altijd zo veel minder is dan anderen (die ik ken – het kan altijd erger) voelt het soms weleens een soort van ‘minderwaardig’. Door alle lieve reacties op mijn stuk voelde ik me best een beetje trots en dat herinnerde me eraan dat ik ook gewoon trots mag zijn op hoe ik het doe. Dus, bedankt!

12

Op de bank zitten met de tablet. Volgens mij was dit op maandag, de dag na Tim zijn verjaardag. Toen was mijn lijf helemaal op – pijn, moe en daardoor helemaal ziekig/misselijk.

13

Deze had ik nog, bloemen van de Action! Inmiddels staan ze in mijn vensterbank en zie ik al het een en ander opkomen! Daar werd ik zo vrolijk van dat ik er nog twee heb gekocht, hahaha.

14

Even versierd met maskingtape!

15

Bloemen op mijn prikbord!

16

Mijn jumpsuit aan! Zit fijn en is lekker makkelijk – dan hoef je niet zo na te denken over wat je aan doet, haha.

17

Krullen proberen! Volgend weekend is het Assaut waarvoor Tim nu hard aan de slag is. Het leek me verstandig om even bij mijn huidige kapsel te kijken hoe de krullen zouden uitpakken. Deze zijn met de Remmington pearl wand gemaakt.

De krullen werden heel mooi, mijn armen deden veel pijn – zo veel dat het niet leuk is om daarmee op een feestje te zijn. Ik denk dat ik het een dag van tevoren ga krullen. Mijn moeder en Tim hebben ook al aangeboden om te helpen met krullen, dus dat gaat helemaal goed komen! 😀

18

Pretty! En het blijft echt lang zitten, dagen later zit er nog een mooie slag in! Dit was dag 1.

19

Nog een keer de jumpsuit op de foto, zo zie je hem beter! Vond hem toch wel erg leuk staan, ben er heel blij mee! Ik kocht hem een tijdje geleden bij een tweedehands kledingwinkeltje, maar door jullie weet ik dat hij van Miss Etam is, van de collectie van vorig jaar!

20

Meer dan een half jaar geleden is mijn matte bronzer op geraakt. In de tussentijd heb ik het gedaan zonder bronzer (tsja, het was toch winter) en met mijn glinsterende bronzers. Inmiddels is het lente en vond ik het toch echt tijd worden voor een nieuwe matte bronzer. Ik koos deze van Catrice. Ik vraag me af of hij bedoeld is als bronzer, maar ik gebruik hem gewoon daarvoor!

21

Mooi, vlekken!

22

Mijn haar op dag 2 van de krullen! Happy face. Weer make-up op!

23

En mijn outfit! Ik heb afgelopen week vaak mijn All Stars gedragen, staat lekker zomers (in vergelijking met mijn laarsjes in elk geval, haha).

24

Tim gaat zelf een computer in elkaar zetten! De onderdelen bestelde hij maandag en woensdag arriveerden de pakketjes met alle onderdelen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Zijn vorige computer heeft hij ook zelf in elkaar gezet, die is al heel oud en daar kan nog steeds prima Sims 3 op draaien, haha. Ik ben heel benieuwd wat voor supercomputer dit gaat worden!

25

Chillen op de stoel! Tim was deze week trouwens bezig met de opbouw van het assaut. Mocht je je afvragen wat dat is, ik heb er al eerder over geschreven, maar nog even een korte uitleg:

Op het KIM (Koninklijk instituut voor de Marine, ofwel opleiding tot officier bij de marine) hebben ze elk jaar een feest dat drie dagen duurt: het assaut. Het is een soort onderdeel van de opleiding: het hele feest wordt geregeld door de studenten (ook wel adelborsten genoemd), van tevoren zijn ze hier al lang mee bezig, maar de opbouw zelf duurt meestal twee weken. Ze hebben elk jaar een ander thema en aan de hand daarvan wordt het hele gebouw ‘verbouwd’, je herkent het bijna niet meer terug. Ze zijn gemiddeld twaalf uur per dag bezig met de opbouw (Tim maakt daar gerust minimaal 14 uur per dag van) en het werk gaat dag en nacht door, hebben geen weekend (wel vrij op Koningsdag nu, yay!) en nouja, die twee weken van de opbouw draait het hele leven op het KIM om het assaut.

Tijdens het feest zelf (ik ben twee dagen Tim zijn date, op de eerste dag zijn zijn ouders uitgenodigd) heb je bepaalde dresscodes, wat wil zeggen dat het wat moeite is om een geschikte jurk te vinden, maar des te leuker om tijdens het feest zelf alle outfits van anderen te bekijken! Nieuwsgierig naar mijn outfits? Deze twee outfits droeg ik tijdens mijn eerste assaut (zie je meteen hoe Tim er dan uitziet – wel van twee jaar geleden, haha) en in deze diary vind je mijn outfits van vorig jaar (en een foto van het feestje, haha)

Uiteraard krijgen jullie mijn outfits van dit jaar ook nog wel te zien. Maar goed, het assaut is verder ook gewoon een heel leuk feestje! Tot zover mijn beknopte uitleg. Niet zo goed gelukt het beknopt te houden, hahaha. Moraal van het verhaal: Tim was niet veel thuis deze week.

26

Aarbeien! Met vanilleyoghurt om ze in te dippen, yummie!

27

Jeeej, er komt iets boven!

28

Ik zat me zo hard af te vragen waar ik deze trui nu eigenlijk had gekocht. Uiteindelijk heb ik het merkje (dat ik niet herkende) maar ingetikt op Google. Hij is van New Yorker! Hier zie je trouwens mijn haar voor een deel op dag drie van de krullen!

29

En hier nog beter! Ik twijfelde over deze blouse – bij C&A. Uiteindelijk zou hij nog maar zes euro kosten! Maar ik twijfelde, dus ik heb hem niet gekocht, vond het wel een erg mooi kleurtje maar hij trekt een beetje bij de boobies en hij heeft gewoon niet de WOW- factor. Dus ja, dan maar niet.

30

Lekker, nootjes eten!

31

Gisteren ruimde ik ook mijn kastje een beetje op. Ik heb nu eten bij de hand in mijn kantoor, het kastje is inmiddels bijgevuld met waterflesjes (wel zo handig om die bij de hand te hebben). En de medicijnen die ik maar blijf vergeten en die niet handig zijn voor in mijn pillendoos. Perfect! Ik had twee kastjes vol met beautyspulletjes en voorraad met wattenschijfjes en contactlenzen en dat soort dingen, daarvan heb ik nu een boel weg gedaan en dat past allemaal overzichtelijk in een kastje. Opgeruimd, yay!

32

En ik vertelde het al; nog meer bloemen van de Action. Word ik blij van!

33

Die moesten natuurlijk ook versierd. En kijk eens hoe mooi de roos nu is! Ik word blij van zo’n vensterbank.

34

En ja, bij de Action stuitte ik ook op deze nagellakjes; wit en roze. 1 euro per stuk. Passen niet meer in mijn lade, dus ik moet twee andere kleuren weg doen omdat ik weiger mijn nagellaklade uit te breiden. Geen complete nagellakkastjes voor mij, gewoon een lade en dat is (meer dan) genoeg! Haha, ik moet altijd zo lachen als beautybloggers complete kasten vol hebben. Logisch natuurlijk omdat ze zo veel krijgen en proberen, maar toch: wie kan nou zo veel nagellak gebruiken?  Die verzamelwoede probeer ik bij mezelf tegen te gaan in elk geval!

Het is je misschien al opgevallen, maar ik heb best wel veel gedaan afgelopen week! En over het glutenvrij eten: het lijkt wel alsof ik mijn eetlust terug heb; ik eet meer en gezonder, dus dat is heel fijn! Maar wederom: niet te vroeg juichen. Ik ga er wel gewoon lekker van genieten zo lang het duurt. Vandaag ga ik overigens niets bijzonders doen, misschien even een marktje bekijken of gewoon toekijken hoe Tim zijn computer in elkaar gaat zetten, haha. Ga jij nog iets bijzonders of leuks doen vandaag?

30 reacties

 1. Chantal 26 april 2014 / 07:46

  Ik ga straks eerst lekker zelf tompoezen maken (of ze oranje worden weet ik nog niet. Ik denk dat ik maar gewoon wit doe :)) en daarna misschien even naar het tuincentrum.
  Of gewoon het huishouden en vanmiddag met een boek op het balkon genieten van de zon 🙂

  Goed teken dat je meer eetlust krijgt! Bekend iets. Pas maar op, want straks heb je dus echt elke 2 uur verschrikkelijke honger en eet je je helemaal scheel aan alles.
  Tip: overal voedsel in de buurt hebben. Dus ook als je boodschappen gaat doen of naar je ouders toe gaat. Je weet nooit wanneer je bijna omvalt van de honger 😉

  • Lisanneleeft 26 april 2014 / 08:58

   Haha, dat is slim! Ik heb in elk geval een paar noten repen (niet super lekker – wel super vullend) die ik zo in mijn tas kan steken.

 2. Martina 26 april 2014 / 07:48

  Ik vind die krullen je echt prachtig staan! Balen dat het wel zwaar is om te doen, maar super lief dat je vriend en moeder je erbij willen helpen. Ik ben benieuwd naar je outfits!

 3. Nicole 26 april 2014 / 07:51

  Je hebt inderdaad veel gedaan super fijn dat het kon!
  Je hebt echt mooie krullen gemaakt en ik ben erg benieuwd naar je outfit dit jaar!

 4. Marion 26 april 2014 / 07:56

  Ja, ik vind de krullen je ook erg mooi staan! Die bloempjes in zo’n bakje, dat is toch wel leuk. Beetje je eigen tuintje in de vensterbank. Ik hoop dat de veranderingen wat betreft je gezondheid doorzetten. Goed dat je een slag om de arm houdt.

 5. Rosalie 26 april 2014 / 07:57

  Wat een mooie jurk droeg je vorig jaar tijdens de Assaut! Het lijkt mij heel leuk als je jaarlijks zo’n terugkerend feest hebt samen met je vriend. Gezellig! Ik ga vandaag naar de vrijmarkt in het stadspark in Nijmegen en vanavond inpakken voor mijn reis naar Londen (ik ga morgen al!). Veel plezier vandaag!

 6. Frederique 26 april 2014 / 07:58

  Ik zou zeggen: geniet van je dagje samen 😉

  En die krullen zijn echt leuk, ben stiekem wel benieuwd hoe je die gemaakt hebt (niet dat ik een hoofd heb voor krullen, maar stiekem, stiekem 😉 )

  • Lisanneleeft 26 april 2014 / 08:55

   Die krullen zijn gemaakt met de Remmington Pearl Wand, dat is een soort ‘cone’ die heet wordt en daar kun je je haar dan omheen draaien. Dat ding werkt dus zo goed dat de krullen lang blijven zitten, ideaal 😀

   • Frederique 26 april 2014 / 15:35

    Ah super! Ik heb vroeger wel eens zo’n krultang gebruikt met van die harde borstelharen, totdat mijn haar een keer vast zat erin en er bijna een schaar aan te pas moest komen 😉

    En nu ga ik al jaaaaren echt stijl door het leven.

    Maar ze staan je echt super!

 7. Marloes 26 april 2014 / 08:29

  Wat een leuke foto’s, en krullen staan je goed zeg! Heel mooi!

 8. Sophie 26 april 2014 / 08:51

  Wat een leuke foto’s allemaal; ik hoop dat al je plantjes uit komen. Die versiering met masking tape vind ik écht te gek haha! Hopelijk blijft je eetlust op het moment zo; dat is vast fijn! Krijg je er ook wat meer energie van? Die krullen staan je heel goed!

 9. Geertje 26 april 2014 / 09:14

  Wat een leuke foto’s! En wat fijn dat je eindelijk wat resultaat merkt. En waar dat dan aan ligt?!?! gewoon lekker blijven doen waar je mee bezig bent! Wel grappig om die marine verhalen te lezen. Mijn halve familie (die ook in Den Heder wonen) zit bij de marine daar. Wij gaan vandaag even hier het dorp in, even naar de draaimolen etc. Verder niet veel. Fijne dag!

 10. Mandy 26 april 2014 / 09:25

  Wat fijn dat je deze week een goede week had. Heb je wel verdiend. Leuke foto’s heb je gepost. De krullen staan je trouwens super mooi!

 11. Miranda 26 april 2014 / 09:56

  wat een leuke foto’s. ziet eruit als een fijne week.
  Die nagellak kastjes… ik moet er ook altijd om lachen. Ik heb 1 grote bak waar ik mijn nagellakjes in opberg en eens in de zoveel tijd zoek ik ze allemaal uit en ik gooi er altijd veel weg, meer dan die bak gaat het hier nooit worden. Maar dat vraagt soms wel een beetje discipline haha;)

 12. Manon 26 april 2014 / 10:06

  Wat fijn dat je al dingen kunt merken nu je 3,5 week glutenvrij bent, top! Hele leuke foto’s weer deze week 🙂

 13. Marije 26 april 2014 / 10:15

  Wat een boel foto’s! En die jumpsuit staat je echt heel leuk!!

 14. MySimplySpecial 26 april 2014 / 11:07

  Wat een hoop vrolijke foto’s! Lief dat Tim en je moeder je willen helpen met je haar. Die krullen taan mooi trouwens!

 15. Hester 26 april 2014 / 12:06

  Veel foto’s zeg, en je klinkt ook heel blij! Leuk om dat te merken in je diary. Tof dat Tim zelf een computer samen gaat stellen, en heel veel plezier met de voorbereidingen voor het Assaut!

 16. Cindy 26 april 2014 / 12:12

  Wat fijn dat je zoveel hebt gedaan deze week. Je krullen zitten erg mooi! Ik ben jaloers, na 15 minuten zakken bij mij de krullen uit 🙁 Fijne dag vandaag!

  • Lisanneleeft 26 april 2014 / 12:50

   Dat heb ik normaal ook, deze krultang werkt echt als een tierelier!! 🙂 Is echt een aanrader!

 17. Elize 26 april 2014 / 17:49

  Ik heb vandaag de hele dag in het park gezeten. Lekker in de zon! 😀
  Ik vind het wel erg fijn om te lezen dat je iets lijkt te merken wat betreft je gezondheid. Begrijpelijk dat je niet te vroeg wilt juichen, maar hopelijk zet het door! 🙂

 18. Lianne 26 april 2014 / 18:07

  Die jumpsuit staat je goed man! En die krullen ook, haha!
  Ben benieuwd naar je outfit voor dit assaut^^

 19. Roos 26 april 2014 / 19:07

  Oooh, die bloemetjes van de action. Hebben! Wat een leuke diary trouwens, leuke meid ben je.

 20. Susanne 26 april 2014 / 20:04

  Lekker veel foto’s! Ik heb die krultang ook maar zelfs ik krijg er een zere arm van (heb dan wel veel haar)! Bij mij zakt het ook toch nog redelijk snel uit, maar ik ben wel tevreden! Ik word ook helemaal blij van je kweekpotjes, doet me denken aan dat de zomer er al aankomt 😀

 21. Willemijn 26 april 2014 / 21:12

  Wat heerlijk dat je het idee hebt dat een glutenvrij dieet je helpt!

  Ik geloof er absoluut in dat meer mensen dan alleen mensen met echte coeliakie hier baat bij kunnen hebben. En daar kom je natuurlijk pas achter als je het probeert!

  Ik heb ook een tijd glutenvrij gegeten, maar een groot deel van mijn (buik)klachten bleven bestaan. Ik vermijd nu wel brood, maar niet meer dingen als pasta of havermout. Ik merk dat ik er nu meer baat bij heb een klein beetje gluten te blijven eten, omdat toen ik een tijdje echt 100% vrij was een paar kruimels al heel veel klachten gaven. Dat is nu veel minder, dus daar ben ik dan weer blij mee!

  • Lisanneleeft 26 april 2014 / 21:34

   Dat is wel fijn. Een beetje gluten eten is toch een stuk makkelijker dan 100% glutenvrij. Heb inderdaad al sommige mensen gehoord die tegen mij zeiden dat ik ‘een echte glutenintolerantie kon krijgen van glutenvrij eten’, hihi. Dat komt wel overeen met wat jij zegt! (maar zo werkt het natuurlijk niet als je al een glutenintolerantie hebt).
   Als je je ook nog lekkerder voelt bij een beetje gluten dan is dat helemaal mooi meegenomen natuurlijk 🙂

 22. Annelyse 26 april 2014 / 22:31

  Dat doet er me aan denken dat ik toch ook wel een keer een jump suit moet kopen. Héél schoon.
  Voor de bloemen ben ik ook wel benieuwd, misschien een ideetje om eens met de kindjes te doen

 23. Anne 27 april 2014 / 21:24

  Leuke diary weer! Stiekem ben ik altijd een lurker maar ik ben nu toch wel heeeeeeel benieuwd waar dat blauwe jasje vandaan komt, staat je super goed! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.