DIARY: Sims 4, Lyme behandeling & hoop

Afgelopen week was er gedeeltelijk weer eentje van overleven. Ze zijn bij ons bezig met het dak (wij wonen in het bovenste appartement van onze flat) en dat bracht vanaf zeven uur ‘s ochtends behoorlijk wat lawaai met zich mee. Dat beïnvloedt mij enorm, dus dat is iets waar ik veel rekening mee moet houden. Het was even zwaar in combinatie met de antibiotica, maar we zijn de week weer helemaal goed doorgekomen! Ik laat je zien hoe mijn week was. En hoe het bij de lyme dokter was gisteren!

september-deel-1-2014

1

Blij hoofd! Zoals ik al zei was ik een beetje kapot van de herrie. Dat zorgde ervoor dat ik extreem korte nachten had, niet goed voor mij, haha. Hier was ik dus heel moe (maar wel blij!).

2

Het is weer tijd voor erge haaruitval, dit komt eruit wanneer ik met mijn hand door mijn haar ga! Jeetje, wat is dat onhandig. Vorig jaar (of het jaar ervoor alweer?) raakte ik echt binnen een paar maanden tijd de helft van mijn haar kwijt, dus ik hoop dat we niet weer hetzelfde verhaal krijgen, haha. Ik denk het niet, want ik heb al meer mensen gehoord over haaruitval, het komt vast gewoon door het weer! (en heb voor de zekerheid even een B12 injectie gehaald)

3

Klein beetje moe. De antibiotica was echt heftig, ik heb dinsdag mijn laatste pillen genomen, dus inmiddels lijk ik me alweer wat beter te voelen!

4

Taco schuitjes! Dit eet echt zo veel handiger dan tacoschelpen, haha. Deze zijn gewoon te koop bij de AH.

5

Dear John kijken! Ik vond het een mooie film, maar kon het niet helemaal volgen (concentratieprobleempjes, haha). Misschien dat ik hem later nog eens ga kijken!

6

Jippie, blij! Hier hoefde ik nog maar twee dagen antibiotica.

7

Zondag gingen we een ijsje eten bij De Schepper in Julianadorp. Daar hebben ze erg lekker melkvrij (en glutenvrij) ijs!

8

Bij mij ouders thuis stond een mooie bos gele rozen op tafel. Daar moest ik natuurlijk eventjes een fotootje van maken!

9

En toen was ik moe. Op deze foto kun je wel een beetje zien hoe ik er de afgelopen weken heb uitgezien, haha.

Nu ik geen antibiotica meer slik is het echt alweer veranderd (mijn ogen staan anders), gek is dat he?

10

Ik heb dit lack tafeltje opgeleukt, daarvan komt nog een blogje!

11

Deze kocht ik bij de Hema, hoe leuk? Tof om dit te doen met leuke kleurtjes!

12

Voor het slapen nog even een puzzeltje maken. Leuk! Ik was alweer vergeten dat we zo’n boekje in de kast hadden liggen.

13

Outfit! De afgelopen week ben ik elke dag ‘s ochtends vroeg naar mijn ouders’ huis gegaan om daar verder te slapen in verband met de herrie van de bouwmensen. Het kost even wat moeite (en de timing is slecht), maar dan hebben we ook wat over een paar maanden! Is natuurlijk super goed dat ze de boel opknappen.

Ze gingen wel eerst slopen, ons dakraam is eruit gehaald en het stucwerk daar omheen ook, terwijl wij niet thuis waren… oeps! Gelukkig wordt dat gewoon opgelost. Eerst slopen, dan maken, haha.

14

Lekker bij mijn ouders thuis! Wel echt gek, dit was mijn kamer toen ik bij mijn ouders woonde. Het is echt een grote kamer, dus toen ik er woonde was het echt mijn mini ‘huisje’ een soort studiootje. Lekker vol gebouwd zodat ik een compleet plekje had! Nu staat er alleen een bank, een eenpersoonsbed, een bureau en een kast. En een stoel. Echt een stuk leger dan voorheen, het lijkt helemaal een andere kamer! En het lijkt veel groter, zo leeg, haha.

15

Selfie! Mijn spiegel hangt er nog wel, zo kan ik lekker naar mezelf kijken als in op bed zit. Errug nuttig!

16

Ik bestelde iets leuks voor mezelf… na die zware dagen (want deze laatste week van de antibiotica was echt wel zwaar, ik heb het door mijn verwardheid gelukkig niet zo bewust meegekregen) is het extra leuk om jezelf te verwennen met iets moois!

17

Daar zijn we weer! Lekker slapen…

18

Woensdag kreeg Tim te horen dat hij een voldoende had voor zijn laatste tentamen van vorig jaar. Dat betekent dat hij zijn complete derde jaar van zijn studie (in een keer!) gehaald heeft én dat hij kan bevorderd worden tot officier, yeah! Dat is echt iets groots voor hem (en voor mij), dus dat moet gevierd worden! Het is nog niet officieel, de aanvraag is eruit en dan moet er toestemming komen van de koning, dus dat gaat nog wel even duren. Maar we weten dat dat gewoon goed komt, een kwestie van tijd!

Ik heb zelf woensdag de hele dag geslapen, ik was te moe om te eten, maar toen ik hoorde dat Tim zijn tentamen had gehaald móest ik gewoon een brownie voor hem maken. Het was gelukkig niet ingewikkeld, maar door het goede nieuws had ik even superpowers! 😀 Ik ben nog steeds heel blij, en trots!

19

Hap hap hap. Ik mocht het zelf helaas niet eten, hahaha. Vond Tim vast heel erg, moest hij het helemaal in zijn eentje opeten (hahaha).

20

Sims 4!!! Hier nog een kleine vijf uur wachten…

Ik had de hele dag overdag geslapen, dus ik besloot ‘s avonds op te blijven voor de Sims 4! Ik was gewoon te benieuwd en nouja… ik wilde graag spelen! Dus ik heb even anderhalf uur midden in de nacht zitten simsen toen het spel net uit was! Hier was hij aan het aftellen.

Zelf ben ik nog nooit opgebleven voor een game (rare dingen als in de rij staan voor een Starbucks, Dunkin’ Donuts of Primark die gaat openen of een H&M met een exclusieve collectie heb ik ook nog nooit gedaan. Gekkenwerk!). Maar nu kwam het gewoon heel goed uit, dus dat was super leuk! Ik voelde me wel een beetje stout, zo midden in de nacht zitten gamen, hahaha.

22

Eventjes op Instagram mijn eerste indrukken delen…

23

Huisje bouwen… hier had ik de cheats nog niet opgezocht dus had ik een lief bescheiden huisje. Het bouwen is enorm leuk en handig! Wel een nadeel is dat er nog niet zo heel erg veel keus is. Als je je huis in een bepaalde stijl wilt hebben moet je soms gaan voor meubelen die echt een stuk minder ‘goed’ (comfortabel bv) zijn dan het optimale, dat is wel jammer. Maarja, dat komt vast nog wel in de uitbreidingen… helaas, haha.

24

Mijn Sim! Zal ik trouwens een blogpost schrijven over wat ik tot nu toe van Sims 4 vind?

25

Blij! Donderdag leek ik me weer een stukje beter te voelen.

26

Bij mijn ouders achter het bureautje…

27

Ennnnnn weer sims! Dit is een sport outfit! Ze hebben ook sportleggings met galaxy print, hip toch?

28

Deze foto is bijzonder mooi geworden, al zeg ik het zelf! Dat zag ik op dat moment op mijn telefoon niet goed, maar zo op de computer ziet hij er super mooi uit.

Gisteren ging ik naar Epe voor de eerste afspraak bij de arts die mijn Lyme gaat behandelen. Het was echt een fijne arts, je merkt dat hij goed op de hoogte is van alle actuele wetenschappelijke onderzoeken binnen zijn specialisatie (waar het bij reguliere artsen, in elk geval de 20 waar ik ben geweest, aan ontbreekt). Het plan is om door te gaan met antibiotica (steeds drie weken wel, dan een week stoppen, en dat een heleboel keer achter elkaar) met wat aanvullingen. Dat is nu het begin plan, later komen er nog wat meer dingen bij en natuurlijk is de rest ook afhankelijk van hoe ik op de behandeling reageer!

Dus… aangezien antibiotica nogal heftig is (dat heb ik afgelopen weken gemerkt) verwacht ik dat het een zware tijd wordt. Maar we hebben weer hoop voor de toekomst, een beetje verbetering. Daar heb ik (vanzelfsprekend) alles voor over.

De kans dat het een kwestie wordt van jarenlang behandelen is groot, heb ik al te horen gekregen, maar dat hoort erbij. Wist ik al een beetje ook, maar de arts klonk heel positief, er zijn veel dingen die we kunnen proberen en/of combineren om de bacterie te bestrijden.

29

Gelukkig kan ik nog wel simsen. Mega groot lichtpuntje!

30

Hoi, dit is mijn sim.

31En dit mijn andere.

Volgende week begin ik met de volgende drie weken antibiotica, het is een andere soort, dus ik ben heel benieuwd hoe ik daarop ga reageren. Spannend! Dus, dit was mijn week… heel nuttig geweest met de antibiotica, de week goed doorgekomen én onwijs genoten van het simsen. En oja, mijn vraagje: wil je nog een blogpost van mij zien over de Sims 4, of liever niet?

DELEN:

53 reacties

 1. Kelly Caresse 6 september 2014 / 07:36

  Succes met de antibiotica kuur! Kan me voorstellen dat het echt slopend zal zijn. De sims 4 is dan zeker een lichtpuntje! Ik baal dat de sims 4 nog niet voor de macbook kan (dacht ik) want ik heb geen windows pc. Ik wil wel meer lezen over de sims 4!

 2. Elize 6 september 2014 / 07:36

  Poeh wat een heftig weekje! Maar gelukkig heb je nu een goede arts en staat hij er ook positief in. Veel succes met de aankomende antibioticakuur!
  En wat goed dat Tim zijn 3e jaar heeft gehaald! Gefeliciteerd!

 3. Miranda 6 september 2014 / 08:30

  Fijn dat je je voor nu in elk geval weer wat beter voelt. En mooi dat de puzzelstukjes hier en daar op hun plaats vallen, je hebt hoop en dat lijkt me mega belangrijk en fijn! Er komt een zware tijd aan met al die antibiotica maar ik weet zeker dat je het aan kan!

  Fijn weekend!

 4. Amélie 6 september 2014 / 08:41

  Wat fijn dat de lyme-arts (nog) een hoop opties heeft om te proberen! Enne, wat fijn dat sims 4 uit is. Moet hem nog spelen: ben benieuwd!

 5. Anneleen 6 september 2014 / 08:51

  Ik wil ook graag wat meer lezen over de Sims 4! Stom dat je je zo slecht voelt door die antibiotica. Ik hoop dat de antibiotica dat je nu gaat krijgen, zijn werk doet en dat je er niet te veel last van hebt. Dit lijkt me heel vervelend! En ohja, die ijsjes zien er trouwens zo lekker uit!!

 6. Geertje 6 september 2014 / 08:57

  Fijn dat er behandeling wordt gestart, maar kan me voorstellen dat je er tegenop ziet.. Succes! Wel fijn dat je je nu lekker uit kan leven op de Sims…

 7. Carina 6 september 2014 / 09:13

  Heb je je arts ook gevraagd naar probiotica? Ugh, sorry dat ik daar weer mee kom maar als dat erbij mag kun je minder last hebben van de antibiotica. Succes iig 🙂

  • Lisanneleeft 6 september 2014 / 10:42

   Probiotica is onderdeel van de behandeling, mag niet zonder van hem, haha.

   • Carina 7 september 2014 / 11:59

    Dat is fijn 🙂 Dan is je arts sowieso al beter dan de gemiddelde nederlandse arts, best fijn 🙂 (goed, voor zover ik dat kan beoordelen xD).

 8. Joyce 6 september 2014 / 09:19

  Wow wat heftig allemaal! En dat je misschien wel jaren zoet bent ermee, echt super vervelend voor je! Ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen en je sterk en positief kunt blijven! Veel sterkte meis!

 9. Alyssa 6 september 2014 / 09:24

  Wat naar dat je je zo ellendig hebt gevoeld door de antibiotica. Gelukkig ook fijne momenten :-)! Het is nu zwaar, maar ik geloof dat je uiteindelijk beter gaat voelen. Ik hoop het echt! Ik heb er bewondering voor dat je zo sterk bent en zo positief kunt blijven 🙂

 10. Thefoodiary 6 september 2014 / 09:24

  Ohhh de sims, zolang geleden! Ik moet wel zeggen dat ik de Sims zonder cheats eigenlijk een stuk minder leuk vind/vond….Oeps hahaha. Ik hoop dat je je misschien iets beter voelt met de antibiotica die je nu gaat slikken. Maar als een arts positief klinkt geeft dat ook wel veel moed denk ik 🙂 Echt verbazingwekkend je positiviteit en doorzettingsvermogen!

 11. Chantal 6 september 2014 / 09:30

  Fijn dat er goede hoop is! Succes met de behandeling! Ik ben benieuwd naar de Sims, dus lijkt me leuk als je er een stukje over schrijft 🙂

 12. Maaike 6 september 2014 / 09:38

  Heel veel succes met de rest van je antibiotica kuur! Vind dit knap van je dat je dit allemaal zo deelt met ons!

 13. Manon 6 september 2014 / 09:54

  Ik zeg volmondig JA op een blogje over de Sims 4, ik twijfel of ik ‘m wil kopen… Aangezien hij niet voor de Mac beschikbaar is en dan moet ik speciaal mijn windows laptop uit het stof halen haha. Succes met de volgende antibioticakuur!

 14. Sophie 6 september 2014 / 09:55

  Heftig die kuur, hopelijk gaat het gauw voorbij! Ik ben onwijs benieuwd naar The Sims, zo jammer dat ‘ie nog niet voor de Mac uit is 🙁

 15. Michelle 6 september 2014 / 09:57

  Vervelend meis dat je je zo beroerd voelt Door de antibiotica. Hoop dat het op de langere termijn wel effect heeft voor je. Het klinkt iig positief dat de arts Nog genoeg behandelmogelijkheden heeft. En ja ik wil meer lezen over de sims 4!!

 16. Manon 6 september 2014 / 10:08

  Oh jeetje wat moeilijk allemaal zeg. Hopelijk knap je snel op. EN dat het daarna wel meer effect voor je heeft. Ik heb gister heel de tijd sims vier gespeeld echt super leuk! Oja psssst mocht je met geld cheats willen spelen die zijn hetzelfde als de sims 3 :):)

 17. Jenny 6 september 2014 / 10:26

  Leuk hoor een blogpost over Sims 4. Ik speel nog de oude maar ben wel benieuwd. Wat onwijs naar dat je je zo rot voelt van die antibiotica.

 18. Anne 6 september 2014 / 10:49

  Gelukkig heb je de eerste kuur achter de rug, succes met het vervolg!

 19. Deborahschrijft 6 september 2014 / 11:07

  Wat vervelend dat je zo last hebt van de antibiotica. Succes de komende tijd!

  Ik krijg door jou weer helemaal zin om de Sims te spelen haha

 20. Mandy 6 september 2014 / 11:11

  Het was me wel je week zeg. Slim dat je eind van de week bij je ouders was. Hopelijk reageer je minder of liever niet op de volgende kuur. Alvast succes! Enne tof hoor dat je lekker hebt kunnen simsen!

 21. Justine 6 september 2014 / 11:17

  Ik ben super benieuwd naar de Sims! De details en specs vielen me zwaar tegen, maar ik hoor graag ervaringen! Ik zou blij zijn met een (tot nu toe) review van je, haha 😀

 22. Daniëlle 6 september 2014 / 11:20

  Heftig zeg, hopelijk komt er wat verbetering uit de behandeling. En ja, De Sims 4, ik ben zo benieuwd! Het lijkt mij wel leuk als je er een blogpost over schrijft! 🙂

 23. Mama van Vesper 6 september 2014 / 11:47

  ik heb ook de sims 4, maar heb helaas nog niet kunnen spelen 🙁 mijn pc is kapot 😮

 24. Denise 6 september 2014 / 12:34

  Aah ik zou dolgraag een post lezen over je mening van Sims 4! Ik twijfel of ik hem moet kopen!

 25. Simone 6 september 2014 / 12:42

  Ik ga straks ook Sims 4 halen! Ben door jou heel enthousiast geworden 😛

 26. Jessica 6 september 2014 / 12:45

  Jaaa, kom maar op met een blogje over de Sims 4!
  Leuke foto’s en gefeliciteerd met Tim!
  Wel heftig als je voorlopig vast zit aan antibioticakuren. Ga je er regelmatig een update over schrijven? Succes met je kuren, maar je komt er wel! 😉

 27. Amber 6 september 2014 / 12:48

  Veel succes met de behandeling! Ik ben zo blij om te horen dat je eindelijk met een behandeling kan starten om het beestje aan te pakken. Het zal vast een zware periode worden, maar het is voor een goed doel en een herxheimer reactie (verergering van klachten door de behandeling) is een goed teken. Het geeft aan dat de behandeling aanslaat en hopelijk is het door die gedachte ook wat beter vol te houden. De tips die ik verder kan meegeven: rust voldoende, drink veel water en verwen jezelf ook weleens met wat leuks!

 28. Joanne 6 september 2014 / 13:11

  Veel succes met je behandeling! Ik ben echt blij dat je nu eindelijk goed behandeld wordt voor de oorzaak van je klachten.
  Het is heel zwaar die antibiotica, maar trust me, er is licht aan het einde van de tunnel. Bij mij kwam dat licht pas een klein beetje na 10 maanden antibiotica en wat meer na 15 maanden. Dus je hebt een lange adem nodig, maar ik ga nu weer part-time studeren aan de universiteit terwijl ik voor de behandeling helemaal niiiiiks meer kon. Dus er is hoop!
  Nog een tipje voor een extra groot lichtpuntje: deel 2 van Under Our Skin is uit en daarin zijn alle patienten van deel 1 compleet genezen en werken fulltime enz. Dus als je een positieve boost nodig hebt, kun je die kijken 🙂

  • Lisanneleeft 6 september 2014 / 16:27

   Ga ik zeker doen, goed idee! Heel erg gaaf dat ze dat hebben opgenomen ook 😀

   Jij en andere lymies die vooruit zijn gegaan (na een lange weg) geven me wel echt hoop. Ik weet dat het nog lang gaat duren, maar dat het bij veel nog zo vooruit gaat geeft hoop en kracht!

 29. Cherish 6 september 2014 / 13:24

  Ik weet nog niet zo goed wat ik van Sims 4 moet denken. Ja, er zijn mooie nieuwe interacties vooral op sociaal gebied. Maar toch mis ik heel veel dingen, zoals auto’s en door de hele buurt kunnen wandelen. Daarnaast vind ik het jammer dat bij de promoties van banen weer zoveel vrienden moet hebben voor een promotie. Ik was juist blij dat de makers dat er uit hadden gehaald bij sims 3.

  Dus ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt.

 30. Sylvia 6 september 2014 / 14:05

  Dear John is zo’n fijne film! En ik lees graag wat je tot nu toe van Sims 4 vindt, ben benieuwd 🙂

 31. Nathalie 6 september 2014 / 14:18

  Jaaaaaa! Heel graag meer schrijven over Sims 4! Ik heb hem (uit zelfbescherming) niet gekocht. 1 t/m 3 wel veel gespeeld. Heb 3 nu hier nog liggen, maar is 4 veel leuker? En heel anders?

  Veel sterkte weer met de nieuwe antibiotica. Ik hoop dat je behandeling succesvol gaat zijn en je je wat beter gaat voelen.

  groetjes, Nathalie

 32. Angela 6 september 2014 / 15:56

  Wat rot dat je zo veel antibiotica moet slikken, ik hoop dat het succesvol is!

 33. Esmee 6 september 2014 / 16:30

  Ik volg sporadisch je blog, en ben heel blij voor je dat er nu iets is gevonden waar je hopelijk iets mee kan!
  Ik wens je heel veel succes en sterkte de komende tijd. Ik vind het heel knap dat je het allemaal zo volhoudt.
  Ook gefeliciteerd met/aan Tim!

 34. Isabel Cristina 6 september 2014 / 16:51

  Leuke foto’s! Alvast succes en sterkte met je volgende antibiotica kuur! Ik zou het leuk vinden om een artikel te zien over de Sims 4. 🙂

 35. Dagmar 6 september 2014 / 17:01

  Oh damn wat ben ik ongelooflijk trots op je hoe positief je blijft onder dit alles. Wat een pittige tijd heb je achter de rug en het wordt niet gemakkelijk de komende tijd, maar jij slaat je er doorheen topper! En wat fantastisch nieuws voor je vriend, wauw daar krijg je inderdaad superpowers van! Superlief dat je zo voor hem staat <3

 36. Nikita 6 september 2014 / 20:35

  Ik wil wel een blogpost van sims 4 !!! I speel graag sims 3 en twijfelde voor sims 4 te kopen, ik had zoiets van nou, zoveeeel verschil zal er niet zijn, maar nu ik de foto’s zie begin ik toch te twijfelen. Is het zoveel leuker dan sims 3?

 37. Nathalie 6 september 2014 / 22:13

  Lisanne, wat mooi dat je een goede arts hebt, waarbij jij je fijn voelt! Hij klinkt alsof hij van aanpakken weet. Fijn om te weten dat er hoop is! Veel sterkte met je kuur. Hug!

 38. Mariska 7 september 2014 / 12:55

  Oh de Sims 4!! Ik wil die ook zeker gaan proberen! Ben erg benieuwd ernaar ook.

 39. Laleh 7 september 2014 / 14:43

  Succes met de rest van de kuur.
  De nieuwe Sims is voor jou precies op het juiste moment gekomen.
  Kun je heerlijk even ontspannen.

  XO

 40. Marion 7 september 2014 / 17:00

  Succes meid. Je bent wel een doorzetter. Knap!

 41. Paul 7 september 2014 / 22:52

  Een arts in Epe? Ik wist niet dat daar iets van een ziekenhuis zat, of is het een gespecialiseerde praktijk? Maar wat fijn dat er iemand is die mogelijkheden ziet om het te behandelen. Ondanks dat het zwaar wordt, heb je uitzicht op betere tijden.

  • Lisanneleeft 7 september 2014 / 22:56

   Het is inderdaad een gespecialiseerde praktijk (in the middle of nowhere, haha!)

 42. Yvonne 8 september 2014 / 12:14

  Ik was vroeger ook echt verslaafd aan de Sims, echt het enige computerspelletje wat ik deed, haha.
  Wat fijn dat je zo’n goed gevoel hebt bij jouw arts, ik zit toevallig bij dezelfde arts! Wel krijg ik een andere behandeling. Wat slik jij nog naast de antibiotica? Veel sterkte de komende tijd!

 43. Jo 9 september 2014 / 16:44

  Ik wens je heel veel succes met je behandeling. Ik weet hoe zwaar chronisch ziek zijn is. Al vergelijk ik mezelf absoluut niet met wat jij hebt. Nu heb ik wel een vraagje.. Slik je ook (tijdens de fases dat je GEEN antibiotica slikt) probiotica? Ik heb ook lang veel antibiotica geslikt en mijn darmen zijn daardoor behoorlijk van slag geweest. Ik had een groot gebrek aan een aantal goede bacteriën (de lactobacillen, enteroccocus o.a.).. Daardoor (na ja, onder andere) heb ik chronische darmklachten gekregen. Ik weet dat niet alle artsen probiotica serieus nemen, maar ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk dat is. Hoe zit dat precies met jou? Nogmaals, heel veel beterschap!! Hug!!

  • Lisanneleeft 9 september 2014 / 17:13

   Dankjewel Jo! Tijdens de weken zonder AB moet ik mijn aanvullende medicijnen blijven nemen (dus ook de probiotica!). Zo te lezen is dat ook wat jij zou aanraden?
   Vervelend dat je er darmklachten aan hebt overgehouden, je darmen kunnen je zo ziek maken als ze hun werk niet goed doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.