DIARY: Najaarschoonmaak, plantenmama & DIY

Antibiotica, gezondheid en de week goed doorkomen, dat zijn de dingen die centraal stonden afgelopen week. En het ging best goed! Verder had ik ineens opruimkriebels, maar dat zul je wel zien in de foto’s die ik je laat zien…

september-3-diary

1

Blij hoofd! Afgelopen week had ik echt wel een paar momentjes waarop ik me best goed voelde lichamelijk! Mijn geheugen en concentratie blijven me ultiem tegen werken, maar om de dag door te komen is een klein beetje energie en niet extreem veel pijn echt een stuk belangrijker (als ik dingen niet weet kunnen andere mensen het namelijk voor me kiezen/doen).

2

Samen met Tim ging ik naar de Aldi, daar kochten we…. een Dymo! Tim plakte overal labels op.

3

Ook op mijn telefoon. Hahahah, ik kon er wel om lachen!

4

Outfit! Ik heb een paar weken lang een ontstoken nagelriem gehad bij mijn teennagel (gekkigheidje), maar nu lijkt het wel over te zijn en kan ik weer gewone schoenen aan, yeah!

5

Zo goed zorg ik voor mijn plantjes… Tim en ik zijn slechte plantenpapa en mama.

6

Prikbord opgevrolijkt!

7

Oeh, een kleurtje kiezen, lastig! Vooral nu het zomer en nog net geen herfst is… wat voor kleur kies je dan?

8

Ik koos paars! Een beetje herfstig en een beetje zomers, ja, daar is over nagedacht!

9

En ik ruimde mijn bureau op! Een opgeruimd bureau is zoooo fijn.

10

Ziet er een stuk leuker uit met zo’n vrolijk printje eromheen.

11

En weer een outfit! Het was binnen 25 graden en ik liep met mijn pantoffels, hehe. Beetje gek!

12

Boeken op kleur gesorteerd, ziet er meteen een stuk leuker uit. Grappig is dat!

13

Today is OK. Fijne reminder! Dit is een pen van Hema.

14

Selfie! Ik deed zelfs oorbellen in.

15

En mijn outfit! Met de antibiotica mag ik niet in de zon, dus ik probeer me zo goed mogelijk te bedekken nu het zo lekker weer is buiten zodat ik toch naar buiten kan.

Ik vind het wel een beetje lastig, ik mag met de antibiotica niet in de zon, daarvoor wordt steeds gewaarschuwd: maar hoeveel zon mag je hebben? Want 0 zon is onmogelijk en dat heeft tot nu toe ook nog geen problemen opgeleverd, maarja… hoe ver kun je gaan? Ik zal het vast nog wel een keertje ervaren, denk ik zo, hahaha. Ik houd te veel van de zon, gelukkig wordt het weer winter (eerste keer in mijn leven dat ik dit zeg!!!).

16

Ik vind de blijmakers van de Hema zo leuk!

17

Foto’s maken voor een blogpost. Eigenlijk is dat een van de weinige dingen die ik voor mijn blog heb kunnen doen afgelopen week. Het gaat niet echt, om de reden die ik al noemde: mijn hoofd werkt niet mee. Ik vind het nog best wel lastig om het los te laten en tegen mezelf te zeggen dat het niet belangrijk is (want: gezondheid is altijd belangrijker), maar ik vind mijn blog ook heel belangrijk.

Ik heb wel geluk dat ik niet te lang pieker, ik denk alleen kleine stukjes en daarna ben ik het weer vergeten, hahaha. Lollig hoe zoiets vervelends toch in je voordeel kan werken.

18

Ik denk dat ik afgelopen week in een opruimbui was, ineens vond ik dat de planken in de keuken netter moesten. De Nespresso cupjes in een pot, in plaats van al die losse doosjes op de plank. Ziet er leuk uit, toch?

19

De rest ook opgeruimd, helemaal prima!

20

Oja, mijn bureau dat ik had opgeruimd? Binnen een dag ligt die weer vol. Ik ben heel goed in turbo-rommelmaken. Een van mijn talenten, haha.

21

Even aangepast, zo klopt hij weer. Ik ben er blij mee!

22

Omdat ik even de deur uit wilde nam ik samen met mijn moeder even een kijkje bij de kringloopwinkel waar ik dit geweldige jurkje tegen kwam. Ik ben compleet verliefd op het jurkje: hij zat perfect, was onwijs mooi en kostte geen drol (3 of 4 euro). Toch kocht ik hem niet omdat het echt een net jurkje is en ik op het moment toch alleen comfy kleding draag. Kleding waarmee ik bij wijze van spreken mijn bed in kan rollen als ik het zat ben overdag dus, haha.

Dat was niet dit jurkje, dit is meer een feestjurkje, een jurkje dat gedragen moet worden door iemand die niet na een paar minuten last krijgt van elk dingetje dat niet elastisch is. Ik dacht heel even aan ‘kopen voor wanneer ik me zo goed voel dat ik dit kan dragen’, maar dat is een beetje optimistisch. Als het ooit zover komt dan ga ik winkelen in Amsterdam en dan koop ik zo’n mooi oncomfortabel jurkje 😀

23

Een setje met zes geweldige eekhoorn waxinelichtjes voor maar €0,25. Koopje! Haha, deze zijn echt super cute voor de herfst.

24

Boekje lezen!

25

Gisteren had ik mijn dag niet zo, dus die vergeten we maar gauw weer!

Mijn week ging best goed. Wat lastige nachten, maar niet zo erg dat het slecht vol te houden was. Ik blijf het nog steeds gek vinden dat ik nu eindelijk echt behandeld word, het dringt nog niet helemaal door, denk ik! Hoe was jouw week?

DELEN:

45 reacties

 1. Loes 20 september 2014 / 07:39

  Fijn dat je week eigenlijk best goed was, je foto’s zien er in elk geval ook eigenlijk best gezellig uit 😉
  Sterkte nog even met uit de zon blijven!

 2. Francesca 20 september 2014 / 07:41

  Wat fijn dat je een paar lichtpuntjes heb gehad deze week! Over de zon in combinatie met doxy, ik vond dat zelf ook heel lastig inschatten. Ik had mij ingesmeerd met factor 30 en ben naar buiten gegaan (wel volledig gekleed) en verbrande mijn handen en gezicht tot blaren aan toe. Daarna ben ik me altijd gaan insmeren met sunblock, dit hielp voor mij heel erg. Ik smeerde dan mijn handen en gezicht en hals (alles wat bloot is) goed in en ging dan na een halfuurtje naar buiten. Ik weet wel dat iedereen een andere zontolerantie heeft en dat niet iedereen zo heftig reageert op de combi zon en antibiotica. Hopelijk heb je deze week een fijne week!

  • Lisanneleeft 20 september 2014 / 11:59

   Wow, wat heftig! Zo heftig heb ik het duidelijk niet, want ik heb niet gesmeerd met zonnebrand en kan rustig kleine stukjes buiten (in de volle zon) zijn zonder gevolgen.

   Ik slik trouwens nu minocycline, daarbij kreeg ik wel dezelfde waarschuwingen als bij de doxy, maar misschien dat dat nog verschil maakt.

  • Sandra V 22 september 2014 / 00:14

   Heel herkenbaar….

   Vorige week een paar dagen naar Texel geweest, en het was heerlijk weer.
   Normaal ben ik super blij als de zon schijnt, maar nu maakte mij het een beetje verdrietig.
   Ik zat op het strand met lange broek, lange mouwen en een pet op.
   Toch had ik na een tijdje last van rode vlekken en jeukplekken in mijn gezicht.
   Gauw bij de winkel een factor 50 zonnebrand gekocht.

   Het geeft mij op dit moment zo’n dubbel gevoel…..heel blij dat ik eindelijk behandeld wordt met Doxy, anderzijds ben ik er ook goed ziek van, maar probeer in gedachte te houden dat het voor een goed doel is.
   Om deze herkenningspunten te lezen, geeft mij ook weer moed om niet mijn koppie te laten hangen.
   Jullie ook veel sterkte met beter worden!

 3. Frauke 20 september 2014 / 07:43

  Leuke foto’s allemaal :D! Toffe outfita, netjes opgeruimd en het moet gezegd … Die eekhoorn kaarsjes zijn TE cute haha! X

 4. Kelly Caresse 20 september 2014 / 08:20

  Wat een gezellige foto’s met leuke outfits en spulletjes waar ik ook blij van wordt maar als ik dan lees dat het soms een kwestie van de week doorkomen is dan raakt dat me wel. Dan vind ik je optimisme gewoon heel bewonderingswaardig. Dat onderste jurkje is leuk zeg!

 5. Geertje 20 september 2014 / 08:21

  Die Dymo!!!! Ik kocht hem ook bij de Aldi vandeweek… Zo fijn om lekker alles te labellen. Heb het voornamelijk op mijn voorraadpotten geplakt. En dei herfst kaarsjes, zo leuk!

 6. Marion 20 september 2014 / 08:48

  Hahaha, die labels overal op! Fijn dat je de lichtpuntjes blijft zien. Het is niet altijd makkelijk. Je outfit met het warme weer (die met die sloffen haha) vind ik heel erg mooi staan! Fijn weekend meis.

 7. Maaike 20 september 2014 / 09:15

  Negen jaar? Ik wist niet dat je zó lang een misdiagnose had! Maargoed, wat fijn dat je dingen kon opruimen haha! 🙂

 8. Elize 20 september 2014 / 09:28

  Hihi, grappig om overal labeltjes op te plakken! Leuke outfits ook!
  Gelukkig was deze week best goed te doen.

 9. Thefoodiary 20 september 2014 / 09:33

  Die plantjes, ahhh! Mijn moeder is er ook slecht in en laatst hadden we eindelijk planten gevonden die het deden als kool. Alleen ben vergeten hoe ze heten. En zie ik nou geen sims voorbij komen?! En geen sushi?! Anders lijkt je weet niet compleet haha

 10. Yvonne 20 september 2014 / 09:43

  Fijn dat je deze week nog een paar lichtpunten hebt gehad. Ik hoop dat dat komende week ook het geval mag zijn! Enne, je gezondheid is inderdaad belangrijker dan je blog. Heus!

 11. Joyce 20 september 2014 / 09:46

  Het ziet er weer uit als een goed week! Lekker toch de energie gehad om op te ruimen! Dat is echt supergoed van je! En ik zag Het Nieuwe Nietsdoen in je schap staat, die heb ik ook net gelezen! Wel een heel fijn boek, vind je niet?

 12. Anneleen 20 september 2014 / 09:56

  Knap hoe je ondanks alles toch weet te genieten van vele kleine lichtpuntjes. Ik kan ook heel hard genieten van een opgeruimd bureau! Het liefste maak ik em elke avond leeg op leg alles netjes. Zorgt voor rust in je hoofd. Die eekhoorntheelichtjes zijn heel schattig! Fijn weekend!

 13. Kimberley 20 september 2014 / 10:37

  Ik vind het echt knap dat je ondanks alles toch de lichtpuntjes blijft zien! Ik hoop dat de behandeling snel aanslaat en dat je vooruitgang merkt!

 14. Miranda 20 september 2014 / 10:45

  Ik heb ook een dymo. Heerlijk:)
  Pen van de Hema vind ik super tof. Die wil ik:)

  Fijn weekend Lisanne!

 15. Dagmar 20 september 2014 / 10:48

  Turbo-rommelmaken? Haha wat een geweldig woord, dat is misschien ook wel heel typerend voor mij. Is het eindelijk lekker opgeruimd en dan… ja kan het zo omslaan. Wat een mooie outfitfoto’s tussendoor en die blijmakers zijn inderdaad zo fijn! Echt om happy van te worden, superleuk 🙂 Maar je prikbord is minstens zo’n leuke blijmaker! Geweldig gedaan!

 16. Edith 20 september 2014 / 10:57

  Wat fijn dat je week best goed ging! Heerlijk zo’n opgeruimd bureau en die kaarsjes super cute <3

 17. Chantal 20 september 2014 / 11:50

  De eekhoorn kaarsjes zijn super leuk! Hopelijk kun je een beetje van het weekend genieten 🙂

 18. Hester 20 september 2014 / 11:53

  Ik vind dat je het echt geweldig doet Lisanne! Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zo verward en vergeetachtig te zijn en ook nog eens met zoveel pijn te moeten dealen, maar jij doet het maar gewoon en dat vind ik hartstikke goed van je. Ik hoop dat het je uiteindelijk ook echt wat oplevert, want dat verdien je nu wel. Je Twitterbio sluit daar mooi op aan!

 19. Lauri 20 september 2014 / 11:57

  Toch wel een goede week lijkt mij. Ik had een vraagje: heb je nog steeds fibromyalgie of heeft lyme fibromyalgie vervangen. Als dat zo is, raad je het dan aan om alle fibro’s een lymetest te laten doen? Dat zijn de vragen die een beetje door mijn hoofd spoken 🙂

  • Lisanneleeft 20 september 2014 / 12:16

   Ja, fibro is een syndroom (=verzameling van symptomen) en al die klachten + nog wat extra die bij mij onverklaarbaar waren zijn nu te verklaren door lyme. Nu weet ik dat nooit zeker, want het kan net zo goed zijn dat ik (in theorie) een jaar geleden ofzo besmet ben met lyme, maar die kans is heel erg klein.

   Heel veel mensen met fibromyalgie hebben eigenlijk lyme, dus ik zou zeker aanraden je te laten testen! 🙂 Omdat lyme nogal ontkend wordt in Nederland krijg je niet de zorg (en de tests) die je zou moeten krijgen bij lyme. Daardoor lopen zo veel mensen rond zonder diagnose of behandeling voor lyme!

 20. Jessica 20 september 2014 / 12:01

  Leuke foto’s!!
  Haha nu krijg ik ook zin om weer eens goed op te ruimen…. 😛

 21. Merel 20 september 2014 / 12:01

  Dat jurkje is leuk, maar ik kan me zo goed voorstellen dat je wilt wachten tot je het echt kan gaan dragen. Ik heb zo iets nu met mijn haar, als het weer wat beter is ga ik naar de kapper, nu zou ik er nog niet echt van kunnen genieten.

 22. Angela 20 september 2014 / 12:06

  Ik kan zo genieten van een opgeruimde kamer!

 23. Marloes/GLAMOURMOES 20 september 2014 / 13:03

  Het jurkje staat je wel echt heel goed. Fijn dat het wel weer iets beter gaat. Ik heb soms ook van die opruimbuien hahah. Op zich niet verkeerd natuurlijk.

 24. Ilse 20 september 2014 / 16:21

  Oh yeah, ik ben dus niet de enige die suckt in het in leven houden van planten! En heel toevallig heb ik vandaag ook eens alles overhoop gegooid hier. Het begon met “goh, laat ik m’n beddengoed eens in de was gooien”. Drie kwartier later had ik de halve kamer overhoop liggen. En ongeveer drie kwartier daarna was alles schoon. In recordtijd. O.o

 25. Laleh 20 september 2014 / 17:56

  Wow was ik maar zo netjes en georganiseerd als jij.
  Alles ziet er zo leuk uit.

 26. Iris 20 september 2014 / 18:29

  Uit de zon blijven met medicijnen betekent alleen maar dat je niet opzettelijk gaat zonnen of uren in de zon blijft. Lange mouwen zijn niet nodig.

  • Lisanneleeft 20 september 2014 / 18:43

   Lees de reactie van Francesca hierboven eens, bij haar is het duidelijk anders! De dokter en apotheker hebben me ook gewaarschuwd dat ik niet in de zon mag komen, dus ik weet niet of het klopt wat je zegt. Het zal ongetwijfeld per medicijn verschillen 🙂

 27. Lianne 20 september 2014 / 19:37

  Dat van die antibiotica klinkt herkenbaar. Ik was op vakantie, lekker op de camping, alleen maar buiten leven en toen moest ik aan de antibiotica en mocht ik niet meer in de zon! Vet lastig! Ik heb heel veel gesmeerd met een hoge factor en ik heb niet bewust liggen zonnen en dat was goed te doen gelukkig. Hopen dat het bij jou ook meevalt en niet te veel last ervan krijgt! 🙂

  • Lisanneleeft 20 september 2014 / 22:14

   Haha, ik had al zo’n soort uitleg gekregen van Tim, ik geloof dat hij de bijsluiter had gelezen 😛

   Verschilt nogal per persoon hoe erg je op zon reageert met die medicijnen en blijkbaar heb ik geluk, haha. En ik kan natuurlijk ook niet zo lang buiten zijn, dat is ook makkelijk, hoef ik daar minder rekening mee te houden 🙂

 28. Jo 21 september 2014 / 00:51

  Wat een prachtig jurkje van de kringloopwinkel zeg. Wow, ben er gelijk verliefd op geworden. Moet je nog lang aan de antibiotica? Vast een zware periode voor je. Mijn tip: lees veel over positief denken, mentaal sterk blijven etc. Kan echt enorm helpen. (blijf geloven in het licht aan het einde van de tunnel).. Hoe zwaar dat ook kan zijn. Negen jaar is lang! Trouwens. Ken je dit boek: ‘how to be sick’ van Tony Bernhard. (dit is geen spam!) .. Ik heb het nog niet gelezen, maar leek me erg interessant. Ken jij het? Lees je trouwens boeken/website over mentale kracht etc.?
  Veel sterkte. Knuffel..

 29. Nancy 21 september 2014 / 19:01

  Hihi wat grappig, ik heb die eekhoornlichtjes ook! Ik brand ze nooit op maar gebruik ze als decoratie voor de herfst. Ze kunnen dus weer uit de kast gehaald worden want vandaag is het dan zo ver!
  En zo’n dymo labelmaker, och hemel wat is dat toch verslavend 🙂 Wij hadden een ouderwetse maar toen ik hem ooit in het vizier kreeg, kon ik er ook niet mee ophouden. Het is nu eenmaal fijn to organize stuff! 🙂

 30. Amber 21 september 2014 / 20:01

  Leuke diary, en wat een leuk jurkje! Wat betreft de antibiotica: ik heb het een tijdje geleden met mijn artsen besproken en zij zeiden toen dat een beetje zon niet zo erg is. Je merkt snel genoeg wanneer je er niet tegen kan, want dan verbrand je enorm snel!

 31. Lenneke 21 september 2014 / 20:19

  Haha, ik zorg ook echt intens slecht voor plantjes. Ik krijg het voor elkaar om er paddenstoelen in te laten groeien. Ja.

 32. Olga 23 september 2014 / 20:04

  Tim en de labelmaker vind ik echt hilarisch. : D

 33. Hesteranne 24 september 2014 / 12:44

  Knap van je dat je zo positief blijft ondanks alle narigheid. Van kringloop winkelen knap ik ook altijd op. Die kaarsjes zijn echt superlief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.