DIARY: Hittegolf afkoeltip, hoge hartslag & favorietjes

Zaterdag, dat betekent tijd voor mijn diary! Ik laat je zien hoe afgelopen week was. Vorige week ging het even helemaal fout, afgelopen week kwam mijn lichaam langzaam weer een beetje bij. En ik stond in een tijdschrift. En ik hield een winactie. En nouja… nog meer dingen!

diary-hittegolf

1

Zo ziet het eruit als ik net een video heb opgenomen. Oké, het was een dag nadat ik een video had opgenomen… maar ik had geen kracht om het op te ruimen en Tim had wel andere dingen te doen (leren, hij had namelijk tentamenweek!).

2

I loveeee rietjes. (bovenste rietjes zijn van Pipoos, onderste drie van Sostrene Grene)

3

Ik hield een winactie met een setje rietjes! Gewoon zomaar even een vrolijk pakketje weggeven. De winactie deed ik op Instagram, maar die is inmiddels voorbij! Degene die ze gewonnen heeft heeft ze inmiddels ontvangen, leuk altijd om dat terug te zien op Instagram.

4

Ennn wat gaan we doen? Serie kijken!

5

Zo, een hele dag niets gedaan, maar wel… kunnen douchen! Dat is al heel wat.

6

Het Flow winkeltje uit de vakantiebox. Leuk speelgoedje, haha!

7

Staat leuk, die vrolijk gekleurde kabeltjes! Deze zijn allemaal van Action. Ze gaan wel een stukje minder snel dan de echte laders, maarja…

8

Mooi uitzicht vanuit mijn slaapkamer… Je ziet de watertoren op de achtergrond! (als je goed zoekt haha)

9

Mijn moeder ging me wel even helpen met foto’s maken van kleding. Super grappig! Er zaten best een boel goede foto’s tussen, die komen binnenkort online.

10

Warmte…

11

Nog meer warmte. En witte benen!

12

En de Fashionista Feel good guide in de brievenbus. Ik sta erin, super leuk!

13

‘s Avonds raampje open, benen op de vensterbank en afkoelen… We hebben echt geluk dat we aan zee wonen, we hebben altijd wel genoeg wind hier om wat af te koelen! Vooral ‘s avonds natuurlijk.

14

Wat ik ook gebruik om af te koelen: Mentholgel!

15

Ik voelde me de afgelopen week steeds een beetje raar, hartkloppingen enzo (ik vertelde er in mijn vorige diary al meer over, toen ging het echt even mis). Daarom heb ik even de bloeddrukmeter van mijn ouders geleend zodat ik het wat in de gaten kan houden. Dat het voelt alsof je hart snel tekeer gaat betekent (denk ik) niet altijd dat dat ook echt zo is. Dus even controleren. Bovenste cijfer is mijn bovendruk, middelste de onderdruk, die zijn gewoon goed. Maar mijn hartslag, terwijl ik in bed lig… 149! Da’s best wel hoog. Nu gaat hij normaal ook best snel, ik heb nooit een lage hartslag (het laagste dat ik tot nu toe heb gemeten is 95, dat is als ik net wakker word), maar 149 in rust is best wel hoog. Gelukkig voelde ik me er helemaal niet zo ziek van, maar ik wil niet weten wat mijn hartslag vorige week vrijdag was, hehe. Toen was ik helemaal van de wereld!

Gelukkig heb ik het niet meer zo extreem gehad als vorige week, ik heb mijn medicijnen wat aangepast, ik denk dat dat wel helpt.

16

Ik ben afgelopen week weinig buiten geweest, te warm! Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg, vind het wel prima binnen. Ik zou natuurlijk best naar het strand willen, maar wie weet kan dat bijvoorbeeld volgend jaar of het jaar erop wel!

17

Kan ik mijn zomer/vakantiekleding toch nog uit de kast trekken. Dit zit zo fijn!

18

Ennn Tim zijn tentamens zijn voorbij!!! Nu nog een weekje en dan heeft hij vakantie, yay! Hij moet nog wel heel veel dingen regelen voor zijn verhuizing naar Engeland, dus daar zal hij in zijn vakantie ook nog wel mee bezig zijn. Maar toch! Ik ging met Tim mee om zijn broek op te halen in Schagen (hij kocht een pak en zijn broek moest nog een beetje ingenomen worden), dus was ik toch eventjes buiten. Dat was heel leuk.

Dus… dat was mijn week. Vooral rustig aan gedaan vanwege de hitte (en dat ik me nog niet super top voelde) en nouja… eigenlijk niet zo veel! Hoe was jouw week? Heb je de hitte een beetje doorstaan? (buiten of binnen?)

DELEN:

23 reacties

 1. Frauke 4 juli 2015 / 06:32

  Lijkt me een rustige week, en dat kan ook niet anders met zo’n weer! Gelukkig hebben jullie wel nog wat afkoeling, want hier in ons appartement is het ZO afzien! Wat gek dat je hart plots zo snel gaat soms, toch een beetje eng… hopelijk gebeurt het niet te vaak! En wat zijn die rietjes leuk, ik ga ook maar eens bij Sostrene Grene zoeken :D. X

 2. Vanessa 4 juli 2015 / 07:18

  Ik ben ook niet veel buiten geweest met die hitte, kan er niet goed tegen. Gelukkig hebben jullie nog een beetje afkoeling. Fijn dat Tim bijna vakantie heeft. En die rietjes zijn zo leuk!

 3. Kelly Caresse 4 juli 2015 / 07:21

  Wat een leuke foto’s, die vrolijke rietjes zijn zo leuk. Vervelend en gek dat je hartslag zo varieert, lijkt me best wel eng, fijn dat je het zelf kan monitoren

 4. Nienke 4 juli 2015 / 07:45

  Nu zou ik ook aan zee willen wonen! Op ons appartement is het niet te houden van de warmte …

 5. Tiffany 4 juli 2015 / 08:28

  Ik heb zowel tijd buiten als binnen doorgebracht. Ik merk dat wanneer ik me ziek voel ik helemaal niet tegen de warmte kan, dus niet op vakantie gaan is een goed besluit geweest 😉

 6. Britt 4 juli 2015 / 09:04

  Leuke foto’s. Het lijkt me heerlijk om aan zee te wonen en niet eens alleen voor dit weer, maar ook tijdens de andere seizoenen.
  Gelukkig heb je binnen toch wat verkoeling. Hier is dat absoluut niet het geval.

 7. manon 4 juli 2015 / 09:47

  Mooie foto’s! Rustig weekje om zo te lezen. Superleuk dst je in een tijdschrift staat! Helemaal verdiend. Mijn week was ook saai.. Ik heb zaterdag tot donderdag ochtend nachtdiensten gewerkt, wat een pech!

 8. Lauriëtte 4 juli 2015 / 09:56

  Wauw, een rusthartslag van 95 is inderdaad wel vrij hoog! Is een fitbit niet iets voor jou? Ik heb sinds februari zelf een fitbit en nu ik diabetes heb gaat mijn hartslag soms ook erg omhoog. In rust zit ik meestal rond de 65-70, maar na het eten als mijn bloedglucose bijvoorbeeld heel erg snel daalt of stijgt kan ik zomaar opeens op 110 zitten, terwijl ik dan rustig op de bank een serie lig te kijken. Zo voel ik dan bijvoorbeeld hypo’s aankomen en ben ik daar op tijd bij. Maar om even terug te komen op de fitbit, de mijne, de Charge HR, meet gedurende de hele dag mijn hartslag en in de app wordt er ook een grafiekje bijgehouden! 🙂 Is misschien een idee, het helpt mij heel erg om meer inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt en op welke momenten het zich voordoet.

 9. Nadia 4 juli 2015 / 10:02

  Wow, je hartslag is inderdaad hoog!

 10. Kim 4 juli 2015 / 10:17

  Ik was zo blij toen ik de rietjes had gewonnen en ontvangen. 😀 Super bedankt! 😀 Echt heel leuk, hihi.
  Wat ik me nog afvroeg: raak je niet heel erg in de stress van een hartslag/bloeddrukmeter? Ik zou zelf heel vaak ‘testen’ en dan waarschijnlijk heel snel in de stress raken, haha.
  Liefs!

  • Lisanne 4 juli 2015 / 11:40

   Hihi graag gedaan, het was ook heel leuk om te versturen, zo’n schattig minicadeautje!

   Nee hoor, het valt wel mee! Het was meer om gewoon door de dag heen te kijken hoe mijn hartslag was (en bloeddruk maar die ik gewoon altijd prima), zodat ik dat kan doorgeven aan de arts. Ik voelde me zelf niet heel slecht bij die hoge hartslag, dus dat maakt ook dat het niet eng is! En een verpleegkundige reageerde toevallig, zo’n hoge hartslag is niet erg, maar als het lang (een maand ofzo) aanhoudt moet je ermee naar de dokter. Je kan het ook verklaren doordat ik een (grote) infectie heb, daarvan schijn je ook een hogere hartslag te kunnen krijgen!

 11. Bettie 4 juli 2015 / 10:19

  Ik had afgelopen week mijn laatste stageweek. Op woensdag was het nog uit te houden qua warmte in het gebouw, maar donderdag was het toch echt te warm op kantoor en in de bus stond de airco ook niet aan. Gelukkig kon ik snel daarna vakantie vieren en dook ik meteen in ons zwembad met mijn kleren aan hahah. Toen was ik wel echt afgekoeld.

 12. Anita | mindjoy 4 juli 2015 / 10:43

  Wat gaaf dat je in een tijdschrift staat! Moet een naar gevoel zijn zo’n hoge hartslag, ik heb het wel eens van een spiergel gehad. Zo eng! Ik moest met dit weer gaan werken na 3 weken vakantie en pff dat was bijna niet te doen in die hitte. Wat fijn dat er bij jullie altijd een lekker briesje staat! Enjoy your weekend!

 13. Margot 4 juli 2015 / 11:26

  Wat een vrolijke rietjes en fijn dat het ‘s avonds redelijk afkoelt bij jullie.

 14. Inge 4 juli 2015 / 11:45

  Ja heerlijk hè om bij de kust te wonen. Als ik een goede dag heb dan rijden we weleens naar Hargen. Daar staat een bankje met een prachtig uitzicht en dan nemen we de hond en lekker wat te drinken mee. Doen jij en Tim dat ook weleens, of voel je je daar te slecht voor?

  Dat met die hoge hartslag heb ik ook een periode gehad. Ik werd daar wel doodmoe van. Je voelt je dan ook zo gejaagd. Heb jij dan ook dat je bloeddruk ineens helemaal wegzakt?

  Ik vind het wel onwijs goed van je dat je zo positief blijft! Ik moet bekennen dat ik af en toe wel momenten heb dat ik jaloers ben als ik allemaal leuke dingen op bijvoorbeeld Facebook voorbij zie komen.

  • Lisanne 4 juli 2015 / 11:52

   Wij kunnen zo met de auto de dijk op rijden, daar heb je ook prachtig uitzicht en dan kun je in de auto blijven zitten! Dat doen we weleens 🙂

   Mijn bloeddruk wordt weleens lager, maar niet extreem (het laagste dat ik heb gemeten was 110/59) en van zo’n hoge hartslag word je inderdaad wel moe!

   Dankje! Volgens mij is het best normaal om jaloers te zijn als anderen allemaal leuke dingen doen en jij dat niet kan 🙂 Dat is ook gewoon zuur!

 15. Manon 4 juli 2015 / 13:29

  Ik denk dat je niet de enige bent geweest met een soort van verplichte rustige week hihi.
  Wat een temperaturen! Fijn dat het bij jullie nog een beetje koel te houden valt.
  Hopelijk is komende week je hartje een stuk rustiger en is de week iets beter.

 16. debby 4 juli 2015 / 21:29

  Wat staat die bril je goed zeg en wat een goed idee af te koelen met mentholgel

 17. Emily 6 juli 2015 / 12:07

  Rustige week, maar toch fijn!
  Wel schrikken dat je hartslag zo hoog is. Die van mij zit vaak rond de 90 en zelfs dat vind ik al hoog. Komt het bij jou door de lyme of de antibiotica?

  • Lisanne 6 juli 2015 / 12:11

   Ik denk dat het door de Lyme komt, ik had het namelijk al toen ik nog geen AB slikte!

 18. Miriam 6 juli 2015 / 22:08

  Weer leuk om al die vrolijke foto’s te zien! Leuke playsuit heb je trouwens aan, staat je goed 😀

 19. Simovic-Vuceljic Natasa 11 juli 2015 / 18:24

  Rustige week heb je gehad, maar rustige weken kunnen ook leuk zijn 🙂 Ik hoop dat het wat beter met je gaat nu. En ik heb de warmte binnen doorgebracht met veel water en een ventilator. En een tripje naar de Ikea (lang leve de airco en hun Zweedse chocoladetaart!) 🙂 Liefs! x

 20. Anneleen 12 juli 2015 / 17:24

  Wat leuk dat jullie aan zee wonen, lijkt me heerlijk met dat warme weer! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.