DIARY: Een fijne week, ministapjes & fijne dingen doen!

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt heeft mijn focus de laatste tijd vooral gelegen op mijn gezondheid, en wat minder op het bloggen. Dat geeft helemaal niet, maar ik vond het wel weer eens tijd om een diary te maken! Gewoon van afgelopen week, zodat je kan zien hoe mijn week is geweest. Zonder grote foto’s, omdat je die natuurlijk gewoon op mijn instagram kan zien! Zo gaat het een stuk makkelijker en kan ik jullie toch vertellen hoe het met me gaat en hoe mijn week was. Dat is exact wat ik in deze blogpost ga doen!

instadiary2

Mijn instaswap ging op de post! De ontvanger heeft inmiddels weer een slotje op haar account, dus ik kan je niet laten zien wat ze ervan vond. Maar je kan natuurlijk nog wel de video zien!

Verder ging ik samen met Ming (die je op deze foto niet goed ziet, maar op mijn instagram wel) sushi eten!

En was ik bij mijn ouders omdat ik eindelijk(!) huishoudelijke hulp heb. Twee uurtjes per week, maar toch. Vanwege het geluid enzo ging ik op mijn kamer bij mijn ouders zitten, daar kon ik rustig aan het werk.

instadiary6

Mijn maatje Roel nam me mee naar Schagen. Dat was zó leuk. We zouden eigenlijk naar de dierentuin gaan, maar het was niet zo mooi weer helaas. Een andere keer dan maar! In Schagen hebben ze een fijne boekenwinkel, dus daar hebben we een hele tijd rondgekeken en we hebben allemaal leuke spulletjes gekocht. Als ik eraan terugdenk word ik weer helemaal blij. Het was een fijne dag!

Ik ontbijt tegenwoordig met overnight oats. Zoals ik al zei: ik probeer iets gezonder te eten. Het is allemaal even uitzoeken hoe dat op een makkelijke manier kan, maar het lukt best aardig, al zeg ik het zelf. Fijn dat ik nu een gezond ontbijtje heb gevonden!

Mooie witte rozen. Word ik ook blij van!

instadiary5

Yessss, mijn instaswap is ook binnengekomen! Het was een dagje later dan gepland, maar dat was helemaal niet erg aangezien ik die dinsdag met Roel weg was. Woensdag kon ik hem lekker uitpakken, fijn!

Verder postte ik twee oude foto’s: eentje van mij waarop ik super bruin lijk en heel lang haar heb (de volledige foto staat op instagram).

En eentje van het hoekje bij de bank toen ik nog met Tim in dit huis woonde.

instadiary4

Jep, havermoutontbijtjes zijn makkelijk fotogeniek te maken. Wel heel erg grappig, ik voel me net zo’n #fitgirl als ik daar een foto van maak, haha. Maar dat is eigenlijk al niet meer hip, he?

Ik maakte roel op voor een Halloweenfeestje! Zijn shirt hebben we ook samen gemaakt.

Van Ming heb ik aquarelverf gekregen, dat is zó leuk. Ik wilde dat al zo lang proberen, maar ik wist niet wat voor setje ik moest kopen, wat nu goede kwaliteit was, dat soort dingen. En nu heb ik gewoon mijn eigen setje waarmee ik aan de slag kan! Ik denk dat dit een nieuwe hobby gaat worden, ik vind het echt heel erg fijn om mooie dingen te maken en eventueel op te sturen als kaartje. Er is al wel iemand aan wie ik een kaartje ga sturen, voor haar heb ik speciaal een kaartje gemaakt. Heel erg leuk!

instadiary3

Samen met Ming. Ik ging hem Den Helder laten zien (ik ken Ming pas een week trouwens, nu niet denken dat we getrouwd zijn, hoor! Haha). Hier stonden we op de dijk op mijn favoriete plekje van Den Helder, waar je zo’n mooi uitzicht hebt op Texel.

Het ontbijtje. Jummie! Ik eet bijna nooit zulke uitgebreide ontbijtjes.

En een kerstkaartjesactie van Berdien voor Lymies die het erg zwaar hebben en eenzaam zijn. De grote foto vind je hier, jij kan ook meedoen met kaartjes sturen!

instadiary

Ming maakte een eitje. Op een canvas. En deed hem daarna in de pan.

We maakten samen guacamole met zo’n pakketje van de AH. Dat is zo leuk om te doen en omdat het in zo’n pakketje zit heb je meteen alle spulletjes die je nodig hebt! En het is lekker.

Eigenlijk is die laatste foto wel mijn favoriete foto, die maakte ik toen we met de auto op de dijk stonden. Zo is Den Helder toch wel erg mooi…

Zoals je wellicht ziet gaat het de laatste tijd iets beter. Ik ben medicijnen aan het afbouwen (ik heb iemand in mijn omgeving die daar veel verstand van heeft en me erbij kan helpen). Ik nam bijvoorbeeld wietdruppels, deze kunnen je persoonlijkheid veranderen. Hetzelfde geldt voor amitriptyline, dat kan ook zorgen dat je persoonlijkheid verandert (zelfs op de lage dosis die ik slikte). Terwijl ik die dus al heel veel jaar slikte, ik had die bijwerking nog nooit gehoord! Van de cannabisolie ben ik inmiddels helemaal af, de amitriptyline ben ik bezig met afbouwen. Daarvoor in de plaats heb ik wel een ander medicijn voor ‘s nachts gekregen, maar dat is een stuk minder slecht voor je.

Verder eet ik gezond, bijna geen suiker meer en iets minder streng met de gluten (hoewel ik onbewust nog steeds wel glutenvrij eet, haha). Dat is fijn.  Ik vind het echt bijzonder dat dat gewoon allemaal zo gaat. Toen ik de blogpost online zette toen het zo slecht ging was ik al meer dan een maand bezig met euthanasie en dat ik me zo slecht voelde. Zoiets zet je niet in een opwelling online, ik niet in elk geval. Ik kwam precies de juiste mensen op het juiste moment tegen. Bijzonder, toch? Vind ik wel. Heel erg fijn!

Dat ik zo veel lieve kaartjes kreeg heeft ook zeker geholpen. Duizend maal dank! Ook namens mijn ouders. Ook op die manier maken jullie een verschil (en ook daarom vind ik de actie voor Lymepatienten die Berdien heeft opgezet ook zo goed).

Ik voel me veel meer mezelf en zoals je kan zien deed ik afgelopen week ook een heleboel fijne dingen! Het gaat natuurlijk nog steeds niet geweldig, maar die ministapjes waarover ik het in mijn vorige Lyme blogpost had, die zijn er wel. Fijn, toch? Ik ben blij. Hoe was jouw week?

DELEN:

32 reacties

 1. Leonie 6 november 2016 / 15:12

  Ik vind het zo fijn om te zien dat je je weer beter voelt en weer op de oude Lisanne begint te lijken!

  Dat amitrypteline ook je persoonlijkheid kon veranderen wist ik niet trouwens. Maar dat verklaart wel waarom ik me anders voelde toen ik het slikte en toen ik stopte weer de oude ik was.

 2. Sandra 6 november 2016 / 15:20

  Amitrypteline is inderdaad troep! Ik werd daar ook helemaal raar van en was mezelf niet meer. Afbouwem was hel, maar ik was toen maar al te blij dat ik er daarna vanaf was. Echt bijzonder dat je op het juiste moment de juiste mesnen hebt leren kennen die hier dingen over weten! Zo fijn dat je je nu beter voelt. Ik volg je op Snapchat en Instagram en daarop zag ik ook al dat je zo erg straalt. Mooi om te zien! Enneh, wat zijn Ming en jij leuk!!

 3. Jacqueline 6 november 2016 / 15:41

  Fijn om te lezen dat het weer iets beter gaat. En wat een leuke dingen heb je gedaan!
  Jouw havermoutontbijtjes zien er veel beter uit dan die van mij, ik eet het gewoon saai met kokosmelk en dan opgewarmd.

 4. EmilyLotus 6 november 2016 / 16:20

  Super fijn om te zien dat het weer wat beter met je gaat, lieve Lisanne! <3

 5. Charelle 6 november 2016 / 16:57

  Oooh Lisanne wat fijn dat het de laatste tijd weer een beetje beter gaat! Daar ben ik zo blij om! Ik denk ook dat het soms gewoon beter is om te stoppen met behandelingen en gewoon het beste te maken van de situatie zoals die nu is. De behandelingen maken het soms (tijdelijk) alleen maar erger en de meeste hebben eigenlijk geen resultaat. Daarnaast neemt de ziekte door behandelingen zo’n grote positie in in je leven en dat is niet altijd nodig, hoe erg de ziekte ook is! Heel fijn om zo’n vrolijke diary te lezen Lisanne, hoop voor je dat het een beetje zo blijft gaan! xx

 6. Miriam 6 november 2016 / 17:55

  Probeer ook eens chia pudding. Ook erg lekker te maken met van alles en veel variatie in.
  Doet het ook heel erg leuk op de foto!! 😉

 7. Darina 6 november 2016 / 18:52

  Wat fijn om te lezen Lisanne! Wat een leuke diary, je hebt zulke fijne dingen gedaan! Super!

 8. Karin 6 november 2016 / 19:25

  Wat fijn om te lezen dat je je toch weer wat beter voelt. Ik ga heel hard duimen dat die stijgende lijn zich voortzet.

 9. Koen 6 november 2016 / 19:35

  Goed te lezen dat het weer wat beter met je gaat! Hopelijk zet dat door en wordt je weer een de oude Lisanne. Heel veel sterkte de komende tijd.

 10. Mama Lifestyle Blog 6 november 2016 / 19:45

  Wat super goed om te lezen dat het wat beter met je gaat Lisanne! Zeker na je update van de vorige keer is het super dat er positieve ontwikkelingen zijn. Heel veel succes met afbouwen en hopelijk blijft het allemaal goed gaan.

 11. Eliushi 6 november 2016 / 19:53

  Ik ben erg blij voor je dat je wat hebt kunnen genieten afgelopen week.
  Het scheelt zo ontzettend veel als je je psychisch een beetje oké voelt.
  Dat weet ik ook uit ervaring. Ik heb het de laatste tijd ook erg moeilijk.
  Aquarel verf wil ik ook nog aanschaffen. Gaaf dat gebakken ei.
  Ik wens je nog veel dagen met een gelukkig gevoel en fijne mensen om je heen, zodat het ziek zijn
  een stuk beter vol te houden is. Xx

 12. Irene 6 november 2016 / 20:41

  Hoi Lisanne, wat fijn dat je je ietsje beter voelt! Hopen dat er meer van dit soort fijne momentjes komen!

 13. Josephine 6 november 2016 / 21:10

  Wat een fijne blog Lisanne! Geweldig dat je weer wat leuke dingen hebt kunnen doen en dat het wat beter lijkt te gaan. Je maaltijden zien er heerlijk uit. 🙂 En super dat je nu ein-de-lijk huishoudelijke hulp hebt. Natuurlijk is het wennen, een vreemde die bezig is in je huis (vind ik tenminste), maar uiteindelijk valt er denk ik een grote last van je schouders.

  Mijn week was heel vol voor mijn doen met veel sociale dingen. En ik ben druk bezig met mijn blog. Nu ben ik behoorlijk moe, dus volgende week even flink op de rem. Maar dat is niet erg, want het is de moeite waard. 🙂

 14. Josephine 6 november 2016 / 21:13

  Oh ja p.s. Ming ziet er leuk & knap uit 😉 Dus ik weet niet hoe jullie elkaar kennen en hoe jullie contact is maar just in case: you go girl!! 😉 🙂

 15. Tamara 6 november 2016 / 21:55

  Super leuk om te zien dat het beter met je gaat!

 16. Marije 6 november 2016 / 22:14

  Wat super fijn om te lezen! Hopelijk blijft deze stijgende lijn zich doorzetten. You go girl

 17. Vink 7 november 2016 / 00:01

  Aaaah Lisanne wat fijn om te lezen dat het wat beter gaat! Ik ben zo blij voor je want ik gun het je zo erg! En wat een leuke dingen heb je gedaan deze week, fijn dat je zulke lieve mensen in je leven hebt <3

 18. Tiffany 7 november 2016 / 09:22

  Zo ontzettend fijn om te zien dat het weer een beetje beter gaat! Ik zie ook weer meer de ‘oude’ lisanne terug. Wat vervelend wat medicijnen met je kunnen doen.

 19. Suzan 7 november 2016 / 10:31

  Fijn dat er weer ministapjes in de goede richting zijn en jij je blij voelt.
  En zo te zien heb je afgelopen week zelfs veel grote lichtpunten mogen beleven.
  Daar krijg hopelijk een positieve boost van.
  Op naar de volgende ministapjes.

 20. Sanne 7 november 2016 / 14:27

  Ik ben zo blij dat het weer beter met je gaat! Heel veel liefs!

 21. Nadia 7 november 2016 / 16:47

  Fijn dat het weer beter gaat! Dan zou je inderdaad bijna denken dat je moet stoppen met behandelingen, want elke keer als je een nieuwe behandeling probeert lijkt het weer minder te gaan…

 22. Nathalie 8 november 2016 / 00:54

  Blij om te zien dat het wel goed gaat! Al het duimen, het denken aan je en de gebeden hebben dan toch wat geholpen! 🙂 En leuk hoor je foto met Ming 😉

 23. Anna 8 november 2016 / 22:27

  In Nijmegen zit een homeopaat (cvg Nijmegen) gespecialiseerd in Lyme. Ik ken je verder niet maar ik dacht, wie weet helpt het je!

 24. Anouk 9 november 2016 / 09:57

  Ik zag het inderdaad op Instagram al voorbij komen, maar ik ben blij dat je iets beter bent!

 25. Debbie 9 november 2016 / 14:44

  Wat super fijn om dit te lezen Lisanne! Mini stapjes zijn ook stapjes en tof te zien dat je ook weer naar buiten kunt. Ik wens je alle goeds van de wereld!

 26. Daniëlle 9 november 2016 / 14:59

  Heel fijn om te zien dat je, je weer wat beter voelt Lisanne!

 27. Lifeaholic.nl 9 november 2016 / 22:00

  Wat ben ik blij om te lezen dat je je wat beter voelt! Op naar nog tienduizenden extra lichtpuntEN! 😀

 28. Ilona 9 november 2016 / 22:33

  Wat fijn dat je die leuke dingen deze week weer een beetje kon doen :). Helaas gaat dat ‘beter voelen’ nooit gelijk in één keer, dat duurt gewoon lang. en zeker als je dan van die rot medicijnen hebt zoals Amytriptaline waarbij je ook nog eens weken bezig bent met afbouwen. Ik heb het zelf ook geslikt, maar ik ben daar heel erg ziek door geworden (eigenlijk al meer dan dat ik ben). Ik hoop dat het je lukt om je uiteindelijk wat beter te gaan voelen. Ik werd net zo blij van jou instaswap inpakvideo. Echt heel leuk! <3

 29. S 10 november 2016 / 20:09

  Hi Lisanne, ik reageer eigenlijk nooit maar ik wilde nu wel een keertje reageren omdat ik heel veel bewondering voor je heb. Ik had eerder je blog gelezen over de euthanasie en toen realiseerde ik me pas hoe zwaar het huidige leven voor je moest zijn. Je bent altijd zo positief, ondanks alles, dus het moest wel heel slecht gaan. Hoe bijzonder is het dan om te lezen dat je nu toch weer stapjes in de goede richting zet en dat het weer iets beter gaat. Het zijn kleine dingen, maar het zijn stapjes. Erg bijzonder, je moed en doorzettingsvermogen, daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen. Ik gun je het allerbeste, welke keuzes je ook zult maken in de toekomst.

 30. Miriam 15 november 2016 / 23:25

  Ik volg je al een tijdje en vind het zo fijn om te lezen dat het op dit moment ietsje beter met je gaat! Mijn broer heeft lyme en gezond eten heeft hem ook geholpen, hopelijk zal deze nieuwe manier van gezond eten en minder medicijnen jou ook nog veel meer goeds doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.