DIARY: het goede leven!

Omdat ik vaker hoor dat mijn blog wel iets persoonlijker mag, heb ik nu weer een fotodagboek voor jullie. Deze keer is het ook het plan om er meer een echt dagboek van te maken, ook meer om te lezen dus. Geen idee of het gaat bevallen, maar ik probeer het gewoon! En oja, afgelopen paar dagen waren FIJN!

Eerst zie je mijn outfit van zaterdag. Wat was het heer-lijk weer zeg! We hebben heerlijk in het zonnetje gezeten en genoten van de barbecue. Het was super lang geleden dat ik dat gedaan had dus dat was wel weer eens lekker. En oja, we hadden mango…

‘s Avonds hadden we eigenlijk nog niets gepland. Ik zeg trouwens we omdat Tim er ook was, die is er bijna altijd in het weekend. Maar uiteindelijk zijn we wat gaan drinken met vriendinnetje Lesley en daarna hebben we een hele leuke avond gehad in de stad. Vaak zijn de avonden waarvan je het niet verwacht echt het leukst! Het was wel heel-erg-warm trouwens…

De volgende dag moest ik er nog even uit, naar de dijk. Die boot rechts op de foto dat is de Texelse boot, leuk he!

Naar de dijk en naar de MAC dus, haha. Het was echt vies weer, maar de hele dag binnen zitten is natuurlijk ook zonde! Dus we reden even een rondje en haalden een mac flurrie. Daarna genoten we van het uitzicht op de dijk en maakte ik even een foto van ons. Hij is verrassend goed gelukt, al zeg ik het zelf!

‘s Avonds gezellig een filmpje gekeken met Tim. Was echt te lang geleden dat we dat gedaan hadden! Ik had overigens totaal geen last van een kater want ik heb niet meer zo veel alcohol nodig om de avond door te kunnen komen. Voorheen dronk ik meer omdat ik het anders van de pijn niet volhield, dat is nu niet meer nodig. Super fijn!

Kwark! Sinds ik dit filmpje van Mascha gezien heb ben ik gaan ontbijten met kwark. Het schijnt dus ontzettend gezond te zijn om je dag te beginnen met een halve liter kwark. Het is verrassend lekker en ook nog ontzettend makkelijk (je hoeft geen brood te smeren!). Nu heb ik de Optimel kwark die ze aanraadt, maar die is 1,43 en om nou elke dag dat bedrag aan je ontbijt te besteden… Ik ga dus ook kijken of gewone kwark ook lekker is ‘s ochtends!

Ik had mijn eerste consult bij een nieuwe huisarts. Bij mijn oude dokter ging ik weg omdat ik niet het gevoel had dat zij me graag wilden helpen. Je weet wel, van die artsen die iets te graag hun boekje volgen, de dingen doen “zoals het hoort” en dan vergeten om je te helpen met je probleem. Bij de dokter die ik nu heb klinkt het al een stuk positiever! En, ook niet onbelangrijk, de stoelen in de wachtkamer zitten beter. (En het is dichterbij)

Daarna ging ik met mijn moeder mee, ze werkt in het basisonderwijs. Ik moest haar even helpen met de computer. Ze heeft een aantal geweldig lieve meiden in haar klas, daar zal ik volgende keer meer over vertellen! Om eerlijk te zijn schrok ik een beetje van de werkomstandigheden, en dat terwijl ze ZO ontzettend hard werken. Verder zal ik niet in details treden maar wij hebben het op kantoor een stuk beter.

En als laatste een foto van mij. Ik kijk een beetje eng, haha, daar kwam ik later pas achter! Maar ik was wel heel erg blij. Dit waren echt een paar hele fijne en leuke dagen, ik heb er echt van genoten!

Dus… dat was mijn dagboek vanaf zaterdag! Heb een fijne dag en laat me weten wat jullie ervan vinden, een dagboek op deze manier, in plaats van ‘mijn week in foto’s’. Liever hoe ik het eerst deed of liever zo?

13 reacties

 1. Meisje zonder eetstoornis 10 juli 2012 / 07:50

  Persoal posts zijn leuk! Over je ontbijt hè, dat filmpje van Mascha zou ik wel mee oppassen. Kwark is heel goed ontbijt hoor, niets tegen maar zij zegt dat je geen koolhydraten moet eten wat niet klopt. Ik heb altijd van mijn diëtitsten geleerd dat ik dat zeker nodig heb. En die zijn afgestemd op het voedingscentrum en erop afgestudeerd, vind ik iets vertrouwbaarder dan Mascha maar kwark is goed hoor haha. Ik dacht, ik zeg het even voordat jij ook koolhydraten gaat skippen. ;p

  • Lisanneleeft 10 juli 2012 / 11:37

   Bedankt voor je reactie!
   Ik ben een grote broodliefhebber, dus koolhydraten zal ik nooit helemaal skippen 😀

 2. Laura 10 juli 2012 / 09:10

  Leuk zo’n dagboekje!
  Maar ik vind de week in foto’s ook altijd heel erg leuk om te zien! Misschien kan je het een beetje afwisselen?

 3. josianne 10 juli 2012 / 09:47

  Zo’n dagboek vind ik leuk, maar doe het dan wel over een hele week… Nu dacht: huh? Is het nu al afgelopen? Haha. Snap je wat ik bedoel?

 4. Eva 10 juli 2012 / 12:25

  Leuk zo! Eerste foto ziet er echt super zomers uit, geweldige kleur van je iPhone case ook 🙂

  Ik ben begonnen met ontbijt met yoghurt en vers fruit. En dan wel gewoon merkloze yoghurt, is weer net iets goedkoper dan Optimel. Heb alleen geen idee hoe dat zit t.o.v. kwark qua gezondheid, zou dat veel uitmaken?
  Ik ben wel aan het proberen iets te minderen met koolhydraten, maar vind brood en pasta echt veel te lekker nog 😉

  • Gabrielle 10 juli 2012 / 15:44

   Kwark zit veel meer eiwit in, en dat is goed voor je spieropbouw. Eiwit is voor iedereen erg gezond, maar zeker als je op dieet bent is het belangrijk om je spiermassa in stand te houden. In kwark zit ook meer vitamine B12 als ik het goed heb. Yoghurt is zeker ook gezond, maar (magere) kwark heeft net wat meer gezondheidsvoordelen.

 5. Nina 10 juli 2012 / 12:29

  Ik vond het vorige vééél leuker! 🙂 Dit leest niet zo fijn en is ook kort, doe mij maar de week in foto’s 🙂

 6. Fien 10 juli 2012 / 18:24

  Zo’n dagboek is leuk, maar mijn week in foto’s vind ik leuker!
  Liefs

 7. Renske 10 juli 2012 / 21:12

  Kwark is heerlijk als ontbijt:D
  Ik doe altijd een stuk fruit (halve rode grapefruit, kersen, aardbeien, nectarine… etc) en daar ongeveer 300 ml magere kwark of yoghurt bij. Door het fruit is het voor mij zoet genoeg. Ik doe dan ook verder niets in de kwark. Als je van wat meer vezels en/of koolhydraten houdt, kun je uiteraard nog cruesli of muesli toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.