DIARY: Nieuwe medicijnen, oude camera & de zee

Het is zaterdag, de dag waarop ik je vertel wat ik afgelopen week uitspookte! Ik kan het me niet meer zo goed herinneren (wazig hoofd), gelukkig hebben we de foto’s nog. Ik was vooral veel binnen, at sushi en pizza en was bezig met een DIY (en stiekem nog eentje, die moet nog online komen!).

diary-juni-half

1

Vorige week vrijdag at ik… sushi. Voor mij is uit eten gaan op het moment niet mogelijk, dus sushi afhalen is zo fijn!

2

Even met Tim een rondje rijden in de auto. Hier staan we op de dijk met uitzicht op Texel in de verte (zie jij het?).

3

Ik maakte een mooie tekening. Even mijn nieuwe zwarte stiften testen, haha.

4

Yeah, een knalroze hoesje. En een coole oplader (die overigens een stuk minder snel laadt dan die van Apple zelf). Beide items waren te zien in mijn Action shoplog!

5

En ik maakte een nieuwe foto voor bij de lepeltheorie, ik vind deze foto zo leuk geworden!

6

Jippie, de nieuwe Quest!

7

Bezig geweest met een DIY. Ik was zo enthousiast dat ik hem de dag erna meteen online heb gezet, haha. Het gaat om deze DIY.

8

Holy Soda met een leuk papieren rietje. Je zag ze woensdag al voorbij komen!

9

I’m sexy and I know it…

Tijdens het overzetten van mijn SD kaartje naar de computer was dit het beeld waarop hij stil bleef staan, hahaha. Heel mooi!

10

Ik kreeg nieuwe nagellakjes opgestuurd, super leuke kleurtjes. Hier ga ik nog wel iets over schrijven!

11

Ik at pizza en het was heel lekker.

12

Selfie! Uit dezelfde video als dat gekke hoofd. Dit is mijn normale hoofd.

Woensdag belde ik met de arts. Mijn cortisol was te laag, dus dat krijg ik nu wat bijgevuld. Verder gaan we iets met B1 proberen, neem ik over een week mijn nieuwe antibiotica én vroeg ik hem naar pijnmedicatie. Ik heb op het moment zo veel pijn dat het niet meer uit te houden is. En ik blijf veel binnen en loop slecht. Daardoor was ik een beetje bang om de kracht die ik nog heb in mijn benen kwijt te raken, wat natuurlijk super onhandig is want dan kan ik straks helemaal niet meer lopen. Dus… ik heb nu tijdelijk de maximale dosis tramadol, hopelijk gaan de B1 en de cortisol medicijnen gauw hun werk doen en voel ik me weer iets beter. Als het hierna niet beter gaat met de pijn krijg ik een sterker pijnmiddel (en als dat niet helpt heb ik vette pech want dat is het sterkste wat er is, maar daar ga ik niet vanuit hehe).

Ik heb trouwens besloten om de medicijnen die ik slik maar gewoon openbaar te zetten. Eerst vond ik dat niet zo’n fijn idee omdat ik mensen niet wil aanmoedigen om medicijnen te nemen, maar ik krijg er zó veel vragen over dat ik maar heb besloten het online te zetten. Als je dus wil weten wat voor medicijnen ik gebruik kun je dat op mijn algemene Lyme pagina lezen.

13

Super tof, ik mag een fiets weggeven! Je vindt de winactie hier.

14

Jummieeee, een ijsje.

15

Lief kaartje van mijn opa en oma!

16

Selfie! Lekker rode wangen van de medicijnen (de pijnstillers zijn verdubbeld).

17

Ik was te lui om lenzen te wisselen, dus ik maakte foto’s met mijn Canon 1100D. Dat is mijn oude camera, die heb ik nog gewoon in de kast liggen. Toch wel handig!

18

Ik moet die 50mm lens echt vaker gebruiken! Is een fijne lens.

19

IJsjesslinger!

20

Vrijdag lag ik vrijwel de hele dag in bed omdat ik te veel pijn had om iets anders te doen. Gelukkig had ik wel fijne afleiding: een serie!

Dus… hopelijk komende week een weekje met iets minder pijn! Ik ben heel benieuwd ook wat de nieuwe medicijnen gaan doen. Hoe was jouw week?

DELEN:

38 reacties

 1. Frauke 20 juni 2015 / 07:25

  Ah wat jammer dat je zoveel pijn had zeg 🙁 Stom! Gelukkig zijn je medicijnen nu heftiger, hopelijk werkt het allemaal snel. Lijkt me niet leuk! Maar gelukkig heb je wel veel lekkers gegeten (die pizza ziet er gooooed uit!) en zo te zien ook wel leuke dingen gedaan. Die ijsjesslinger is té cute! X

 2. Kelly Caresse 20 juni 2015 / 07:44

  Ik krijg spontaan weer trek in Sushi na het zien van deze diary.
  Vervelend voor je dat je zoveel pijn had 🙁 Die sokken met biggetjes zijn wel heel cute

 3. Tamarah 20 juni 2015 / 08:23

  Wat naar dat je zoveel pijn had. Hopelijk slaan de medicijnen goed aan. Wel fijn om te zien dat je er even uit bent geweest. En die sushi wat ziet dat er heerlijk uit!

 4. Marion 20 juni 2015 / 08:31

  Stomme pijn altijd! Hier ook heel veel pijn gehad de afgelopen week, maar ik voel dat ik weer opkrabbel. Ik hoop voor jou hetzelfde. Die foto is geweldig. Ik hou wel van een beetje zelfspot.

 5. Nienke 20 juni 2015 / 08:53

  Wat staat dat babyblauw je mooi! Veel moed Lisanne .

 6. Ilse 20 juni 2015 / 08:54

  Wat heb je toch lieve grootouders met hun kaartjes altijd!
  Ik duim voor je dat het beter gaat met die medicijnen en dat je dat sterker pijnmiddel zelfs niet nodig gaat hebben!

  • Lisanne-Leeft 20 juni 2015 / 19:16

   Ja, super lief he? Ze sturen echt bijna elke week oid een kaartje (en als ze weten dat het slecht gaat soms nog wel vaker), heel leuk 🙂 Het zijn echt de liefste mensen die ik ken!

 7. EliseDingen 20 juni 2015 / 08:56

  Vervelend die pijn 🙁 hopelijk gaat het binnenkort wat meer de goede kant op! Wat een lief kaartje met die poezen, hihi. En ik duim nog steeds heel hard voor een fiets van de winactie. Echt zo gaaf!!

 8. Angelique 20 juni 2015 / 08:57

  Bah stomme pijn. Hier ook alleen maar binnen gezeten vanwege pijn. Zo balen, omdat de muren dan echt op je afvliegen.

 9. Laura 20 juni 2015 / 09:01

  Wat rot dat je zoveel pijn hebt dat je eigenlijk de deur niet echt uit kunt. Ik hoop dat de nieuwe medicijnen gaan helpen voor je! Die lens van die camera is mooi zeg! En ben benieuwd naar je review van de nagellakjes!

 10. Nicky 20 juni 2015 / 09:05

  Pfoeh! En toch nog die diy’s knutselen en je blog runnende houden. Sterk van je! Ik hoop dat het gauw mag omslaan, en je je weer een pak beter voelt.. Of zou je je nu zo voelen omdat de medicatie (ab) werkt?

 11. Sophie 20 juni 2015 / 09:21

  Ik heb zoveel bewondering voor je dat je met zoveel pijn toch het maximale uit je dag wil halen. Zelf weet ik hoe het is om iemand in je directe omgeving te hebben die 24/7 nagenoeg kapot gaat van de pijn maar dit niet altijd laat blijken. Ik heb daar echt oneindig veel respect voor. Ik vind jou ook echt een powervrouw, je bent zo ontzettend sterk. Ohja en de ijsjes slinger is echt geweldig leuk! ?

 12. Sandra 20 juni 2015 / 09:30

  Wat een doorzetter ben jij, Lisanne! Ik vind het zó knap dat je alsnog dingen onderneemt, ondanks de erge pijn die je hebt. Ik hoop dat de aankomende week voor jou een week wordt waarin de pijn minder wordt en dat je weer meer tijd kunt besteden aan fijne dingen! Oeh, en wat een leuke nagellakjes heb je gekregen!

 13. Naomi 20 juni 2015 / 10:14

  Ik vond je dagelijkse make up filmpje echt leuk!

  x

 14. Vanessa 20 juni 2015 / 10:15

  Niet leuk om te lezen dat je zoveel pijn hebt gehad. Hopelijk komende week beter. Vind je ijsjes slinger echt superleuk!

 15. Dina 20 juni 2015 / 10:24

  Aaah, de zee. Het lijkt me zo fijn om er dichtbij te wonen!

 16. Margot 20 juni 2015 / 10:40

  Sushi blijft lekker! Maar wat naar van de pijn, hopelijk gaat het snel weer wat beter!

 17. Kim 20 juni 2015 / 10:50

  Ik vind jouw sokken altijd zo ontzettend leuk, hihi. 🙂
  Vervelend die pijn de hele tijd. Ik hoop oprecht dat er snel iets mag komen dat helpt, en dan ook echt voor langere tijd. Je hebt zoveel in je mars. Jammer dat je nu vaak wordt tegengehouden door pijn.
  Liefs Kim

  • Lisanne-Leeft 20 juni 2015 / 19:14

   Ah, dat vind ik lief van je, dankje! Ik ben ook heel benieuwd hoe ik zal zijn zonder (of met weinig) pijn, haha. En wat ik dan zou doen enzo 🙂

 18. Manon 20 juni 2015 / 11:10

  Hopen dat het met de volgende pijnstillers beter gaat! Ik vond je DIY van de ijsjessslinger echt superleuk!

 19. Sandra 20 juni 2015 / 12:24

  Lief van je opa en oma dat ze een kaartje sturen! Hopelijk gaat het snel weer beter net je!

 20. Manon 20 juni 2015 / 12:32

  Wat naar, al die pijn! Ik vind alsnog dat je jezelf er knap doorheen worstelt. Ik had het psychisch denk ik zelf veel slechter getrokken. Ik hoop dat straks die nieuwe pijnstilling goed zijn best doet, want zoveel pijn is ook niets! Op naar een nieuwe, fijn, positieve week.

 21. Emily 20 juni 2015 / 12:40

  Fijn lijstje! Wel ontzettend rot dat je zoveel pijn hebt. Ik hoop dat de medicijnen hun werk gaan doen en dat je niet over hoeft op nog sterkere pijnstilling.

 22. Amy 20 juni 2015 / 14:04

  Hej meid,

  Dinsdag met spoed opgenomen en ik kreeg te horen dat de combinatie tramadol en paracetamol nog wat beter werkt. Die 2 schijnen elkaar te versterken. Wist ik niet dus ik neem nu paracetamol erbij. Merk zeker verschil.
  Misschien helpt het jou ook iets?!
  vervelend die pijn.. knuff

  Groetjes amy

  • Lisanne-Leeft 20 juni 2015 / 19:12

   Ik wist het wel, dus dat neem ik er vaak ook nog bij! Zelfde geldt namelijk voor de combi codeine en paracetamol 🙂 Ze worden beide ook soms als combi voorgeschreven! (dan heb je dus paracetamol en tramadol in 1 pil)

  • Lisanne-Leeft 20 juni 2015 / 19:13

   Hopelijk is alles oké met je trouwens? Ik hoop het! <3

 23. Renate 20 juni 2015 / 14:10

  Wat rot om te horen dat je nog meer pijn nu hebt, hopelijk word dat snel minder! Ik was inderdaad altijd al benieuwd naar welke medicijnen je slikt en ik ben ook wel benieuwd naar welke Lyme arts je hebt, maar ik weet niet of je dat kwijt wilt! En ik vind de foto voor de lepeltheorie echt heel leuk geworden!

  • Lisanne-Leeft 20 juni 2015 / 19:24

   Ik ben onder behandeling bij Paul van Meerendonk! 🙂

 24. Esmeralda 20 juni 2015 / 21:04

  Mijn week was weer druk. De hele week gewerkt en ‘savonds ook veel dingen gedaan. Maandag naar een soort van masseur/kraker, dinsdag naar de sportschool, woensdag ook, donderdag was vriendlief jarig, gister een ladies night in Almere waar ik met Juice PLUS+ stond en vandaag naar Lelystad geweest met m’n mams. Morgen de verjaardag van mn vriend en dan is het alweer bijna een nieuwe week!

 25. Jonne 20 juni 2015 / 21:55

  Leuk artikel! De zee is zo gaaf, lijkt me heel leuk om er dicht bij te wonen!
  Liefs. Jonne

 26. Veerle 21 juni 2015 / 02:22

  Balen dat je zoveel pijn hebt. Hopelijk gaan de pijnstillers werken. Die sokken zijn zo leuk 🙂

 27. Miriam 21 juni 2015 / 11:11

  Jeetje zeg, wat een pijn moet jij hebben =(
  Hoop dat de nieuwe medicatie je wat meer helpt tegen de pijn, zet ém op!!

 28. Laleh 21 juni 2015 / 17:38

  Leuke foto’s en moie selfie’s.
  De ijsjes slinger is gaaf!
  Ik hoop dat de aangepaste medicijnen zullen helpen, al zou het maar een beetje zijn.
  Leuke nagellak van Sally Hansen.

  Ik kan helaas ook niet uit eten.

  XXX

 29. Anne 28 juni 2015 / 19:33

  Cortisol tekort, daar kun je best veel klachten van krijgen en als het echt laag is, is het ook gevaarlijk… Ik word binnenkort op cortisolniveau getest. Hoe is dat bij jou gegaan? Met een gewone bloedtest? Bij mij was het groeihormoon te laag, daarom wordt er nu naar andere hormonen gekeken waar de hypofyse bij betrokken is. (cortisol wordt gemaakt door de bijnieren, maar de cortisol productie wordt aangestuurd door een hormoon dat afkomstig is van de hypofyse).

  • Lisanne 28 juni 2015 / 20:00

   Bij mij via een speekseltest!

   Als de bijnieren direct worden aangestuurd doen ze het wel (ik heb zo’n test gehad daarvoor gehad anderhalf jaar geleden), maar blijkbaar gaat er toch iets mis in de hypofyse bij het aansturen. Ingewikkeld, al die hormoondingen, ik ben er nog niet zo in thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.