Diary: Sapje maken, sapje drinken en niet janken maar doorgaan

Deze week was een week die je op zijn minst bijzonder zou kunnen noemen. Het bestond vooral uit sap maken en sap drinken. Ik kreeg wat minder leuk nieuws, waarom ik wel kon janken. Maar ik deed het niet. En ik maakte er gewoon een goede week van! Kijk mee en geniet mee!

Hij paste niet! Dit was overigens de eerste keer in mijn leven dat ik een sinaasappel schilde. Ik voel me echt gezegend dat ik dat op het moment gewoon kan! Met moeite- maar het lukt me gewoon!

Het is overigens wel te zien dat het de eerste keer was, hahaha.

sapje

Mijn aller-eerste groentesapje. Wat heb ik hier lang over gedaan, zeg.

Ik las wat in een oud Psychologie Magazine. Interessant artikel over haters op het internet!

Oja, ik weet dat jullie ernaar gaan vragen, het minder leuke nieuws. De opdrachtgever door wie ik me ingeschreven heb bij de KvK ben ik kwijt. Dat was echt hard balen, maar er valt weinig aan te doen, dus ik heb er maar niet te lang bij stil gestaan! Lag overigens niet aan mij, maar was een inschattingsfout van hun kant.

Ik zie het maar gewoon als weer een uitdaging om nieuwe opdrachtgevers te vinden! Opgeven doen we sowieso niet en mijn week is er zeker niet minder leuk door geworden 🙂

Elke dag deze week dronk ik ‘s ochtends water met citroensap. Ook hier moest ik heel (heel, heel, heel) erg aan wennen. De eerste keer heb ik er uren over gedaan. Jep.

sapje

Ik heb geen idee meer wat voor sap dit was, maar het is een fruitsapje en daar word ik blijer van dan van groente, haha!

En ja hoor, ook Van Haren komt met sneakerwedges! Ik ben nog op zoek naar zwarte die niet te duur zijn, dus misschien loop ik binnenkort even de Van Haren binnen. Mijn lichte exemplaren van Topshop zijn prachtig, maar het leer is wel heel kwetsbaar.

sapje

Mijn nieuwe sapmachine. Hier heb je kunnen lezen dat mijn eerste kapot was en hier dat ik een nieuwe heb gescoord. De bedoeling is wel dat ik hem vaker ga gebruiken, ik denk vooral voor groentensapjes, want ik ben niet zo’n groentenfan!

wortelsapje

Heel blij. Ugh, wortel vind ik echt heel vies, ik weet nu wel zeker dat ik dat echt niet lekker vind 😛

Mooi horloge van de Primark, nog geen enkele keer om gehad. Zo zonde!

Ik kwam een lieve foto van Tim en mij tegen op mijn computer. Deze hebben we gemaakt op Mallorca!

Alweer een sapje, geen idee wat hierin zat! Ik schat zomaar dat dit komkommer met sinaasappel is! (en misschien ook nog appel)

Jeeej, weer een filmpje opgenomen! Ik ben best wel trots op mijn nieuwste video over fibromyalgie.

Hierin zat veel te veel bleekselderij sap, wederom met moeite weg gekregen. Jullie merken overigens nu echt pas dat ik groentensap echt niet lekker vind, haha.

Woensdagavond gingen we nog even gezellig naar Tim z’n ouders. En hij moest nog eventjes stemmen! Rara waarop zal hij gestemd hebben? (dat is best makkelijk te raden :P)

 Beste groentesapje ever! Deze vind ik wel lekker!

De spulletjes die op de post gingen naar de winnares van de Hollandsche Daemes winactie! Ik vind het altijd weer een feestje om een kaartje voor iemand uit te zoeken in mijn collectie, haha.

Druiven- appelsap. Ziet er echt heel smerig uit! Ik heb het uiteindelijk maar uit een glas gedronken, want deze stukjes zaten uiteindelijk overal. Hij was overigens (op die stukjes na) wel erg lekker!

Zoals je ziet ben ik nog steeds geen pro in sinaasappelen schillen. Maar deze gingen in elk geval een stuk sneller dan de eerste!

Jeeej, samen met Tim Expeditie Robinson kijken!

Jummie!!! Jep, dit was uiteraard een fruitsapje, haha. Die flesjes van de AH zijn echt heel erg handig omdat ze een halve liter zijn, goed formaat om mee te nemen dus, en hervulbaar. En doorzichtig, dan kun je zien welk sapje erin zit, haha.

Hoewel… bij sommige sapjes wil je soms liever niet zien wat erin zit.

Op Twitter en Instagram al geprobeerd, nog geen resultaat. We zijn op zoek naar een fysio- en een ergotherapeut die informatie kunnen geven over bewegen met fibromyalgie op de FES jongerendag. Als je iemand weet, let me know!!! (het liefst in de buurt van Den Bosch, want bijvoorbeeld 200 km reiskosten kunnen we niet betalen).

Het is overigens gewoon tegen een normale vergoeding en ook de reiskosten worden vergoed. Dus, laat het me zeker weten als je iemand weet!

Dus, dat was mijn week in foto’s. Kort maar krachtig! En vooral heel veel sapjes, haha. Vandaag is overigens de eerste dag dat ik weer mag eten. Dat moet langzaam opgebouwd, dus ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte! En hoe was jullie week? Iets minder sappig hoop ik? 😀

15 reacties

 1. LounaBeauty 15 september 2012 / 13:13

  Super leuke foto’s! Balen dat het mis is gegaan met de opdrachtgever! Maar inderdaad kop omhoog en weer doorgaan! Komt vast nog veel leuks op je pad! Xx

 2. Danielle 15 september 2012 / 13:22

  Jammer dat je je Primark horloge nooit om hebt. Ik wilde hem toen ook heel erg graag. Maar moet er jammer genoeg 3 uur voor rijden. En wat veel foto’s van drinken zeg, haha! :p

 3. Yolande 15 september 2012 / 13:32

  Jammer zeg dat het niet doorgaat met de opdrachtgever! Goed van je dat je je daar niks van aantrekt!

 4. Renske 15 september 2012 / 13:59

  Haha, ik vind groentesap ook echt vreselijk. Ik drink overigens ‘s ochtends ook (warm) citroensap, maar ik doe er een klein beetje ‘echte’ honing door.

  Gisteren zat ik in de trein en achter mij was een meisje aan het vertellen dat ze ook fibromyalgie heeft. Ze is sinds acht maanden op een gluten- en lactosevrij dieet en binnen drie dagen waren haar klachten extreem afgenomen. En als ze nu weer lactose of gluten neemt, heeft ze weer een paar dagen heel veel last. Misschien het proberen waard?

  • Lisanneleeft 15 september 2012 / 15:11

   Haha, leuk is dat altijd in de trein, gesprekken van anderen volgen 😛
   Een van de doelen van het sapvasten is inderdaad om erachter te komen of ik tegen lactose en gluten kan. Onder het sapvasten krijg je helemaal geen gluten en lactose binnen. En dat gaan we de komende dagen dus uitproberen. Heel veel mensen hebben een allergie voor lactose en/of gluten zonder dat ze het door hebben!

   Ik heb ook weleens een glutenvrij dieet geprobeerd, dat hielp helaas helemaal niet!
   Maar we gaan de komende dagen ervaren hoe het voor de rest gaat 😀

 5. Ise 15 september 2012 / 14:32

  Heel erg jammer van die opdrachtgever maar je komt er toch wel!

 6. Mirte 15 september 2012 / 16:21

  He wat balen van je opdrachtgever! Goed dat je het los kan laten en open staat voor nieuwe (waarschijnlijk) nog leukere ervaringen! Ik ben fysiotherapeut en heb een grote kring ergotherapeuten en fysiotherapeuten om me heen! Misschien kan ik je verder helpen? Mijn mail staat in het daarvoor bestemde vakje. Mocht je nog iemand zoeken mag je me mailen! Kijk ik wat ik kan doen:)

 7. Esmay 15 september 2012 / 16:46

  Haha door dat sapvasten lekker veel sapjes in deze diary! 😛
  Dat horloge is leuk!

 8. Debbie 15 september 2012 / 17:24

  Dat waren een hoop sapjes die voorbij kwamen, de groeten sapjes lijken me ook niet zo lekker ben ook niet zo van de groente.

  Heb een beetje een saaie week gehad, ben voornamelijk ziek geweest… Verslag komt nog op me site.

   • Debbie 15 september 2012 / 19:36

    Ja het gaat een stuk beter weer, nog een beetje snotterig maar dat gaat wel weer over.

 9. Jolien 15 september 2012 / 19:43

  Jeetje ik zou het echt niet kunnen, alleen maar sapjes drinken!

 10. Ilse 16 september 2012 / 21:01

  Balen dat je opdracht niet doorgaat, sommige sapjes zien er best smakelijk uit. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.