DIARY: Sinterklaaspech, gezondheid & fijne lichtpuntjes!

Dit was echt een gekke week! Ik heb meerdere nachten gehad dat ik uitgebreid aan het knutselen was omdat ik niet kon slapen, maakte mezelf blij met het inpakken van cadeautjes en deed een poging tot Sinterklaas vieren. Lees mee…

jippie-diary-van-december

1

Mooie quote, fijn altijd om daaraan te denken wanneer het wat minder goed gaat. Als alles mis lijkt te gaan zijn er ook altijd nog kleine goede dingen. Fijne gedachte, vind ik.

2

Ik werd steeds een stukje zieker, het was echt de dagen uitzitten tot maandag, op maandag had ik een belafspraak bij mijn lyme arts.

Veel in bed gelegen tot die tijd!

3

Hoe leuk zijn deze zakdoekjes?

4

Zaterdag was het tijd om sinterklaas te vieren bij de ouders van Tim! Ik heb genoten van het inpakken van de cadeautjes, haha. Vind ik leuk om te doen!

5

Na een hele dag op bed te hebben gelegen besloot ik toch maar om te proberen om mee te gaan naar Tim zijn familie! Ik twijfelde heel erg, maar ik dacht laat ik eens gek doen voor een keertje, het is toch Sinterklaas!

6

Dat liep niet zo goed af. Na een half uur binnen te zijn geweest had mijn lijf denk ik al te veel prikkels gehad en was ik al niet meer in staat om terug te lopen naar de auto om naar huis te gaan. En dan zegt mijn hoofd gewoon: toedeloe, ik neem effe pauze. Dat was niet zo heel erg leuk, maar ik heb het in elk geval geprobeerd.

7

Tim is daarna nog terug gegaan om Sinterklaas te vieren en had ook een boel cadeautjes voor mij gewonnen! Ze gingen namelijk dobbelen. Super leuk om na zo’n nare avond toch nog allemaal leuke cadeautjes te krijgen.

8

En zondag bracht ik weer een dagje door in bed, beetje saai wel hoor.

9

Deze repen had de oma van Tim speciaal voor mij meegenomen, zijn glutenvrij! Heb ze nog niet geprobeerd, maar ben wel heel benieuwd hoe ze zullen zijn.

10

Mooie lucht! In het echt was het nog een stukkie mooier.

11

Dit inpakpapier van Action is zo leuk! Ik heb nu echt te veel inpakpapier, haha. Deze kon ik echt niet laten liggen, wist meteen wat ik ermee wilde gaan doen!

Ik moet trouwens van de arts weer beginnen met antibiotica, maar terug naar alleen de minocycline. Omdat ik nu zieker ben dan voordat ik met de behandeling begon leek het erop dat mijn lijf niet meer aan kan op het moment.

12

Ik vind mijn mandje zo leuk!

13

Chilloutfit. Man, wat was het koud deze week! Ik draag hier een hemd, top met lange mouwen, een trui én een vest! En een sjaal. En een legging onder mijn broek, maar dat is vanaf deze week standaard. Lekker warm!

14

Afgelopen week ging het met de pijn, vermoeidheid, en koortigheid wat beter, maar had ik onwijs veel last van restless legs/restless alles. De hele dag door. Het helpt dan ontzettend om te bewegen.

Heel vervelend: een stop maken bij het tuincentrum om alle kerstdecoratie te bekijken! Deze beglitterde rendieren vond ik helemaal geweldig. Spijt dat ik ze niet heb gekocht, haha!

15

De DIY met de tasjes kwam online! Ik word zo blij van de foto’s.

16

Jeeej, het is opgeruimd! Ik heb het niet alleen gedaan, maar heb wel een beetje mee kunnen helpen. Dat heeft altijd zo’n goed gevoel, als alles helemaal netjes opgeruimd is, haha.

17

Kaarsjes aan! Dit is een pineapple & ginger geur van de Primark, heel erg lekker.

18

Deze theelichthouders van Xenos vind ik nog steeds helemaal geweldig!

19

Outfit! De top kocht ik vorige week (was ook te zien in mijn diary), vind hem echt heel erg leuk!

Wel jammer, ik kreeg deze week een uitnodiging voor een tvprogramma (ging over mijn kerstkaarten video!). Super leuk natuurlijk, en van zo’n uitnodiging alleen word ik al blij. Maar wel een beetje zuur dat ik me nu net zo erg slecht voelde en te veel moeite had met praten om het aan te kunnen. Hopelijk een volgende keer! Ik krijg wel vaker uitnodigingen die ik dan moet afslaan, maar deze vond ik toch wel de leukste tot nu toe. Hopelijk kan ik dat soort dingen ooit weer allemaal gewoon! Maar ik baalde nu wel een klein beetje.

20

Selfie! Dit was na de zoveelste nacht dat ik wakker had gelegen met restless legs/restless alles. Het werd zo erg dat ik er ongecontroleerd van ging bewegen en verkrampt raakte. Super gek, ik heb dat nog nooit eerder gehad! Wel verkrampen van de pijn, maar dit is echt iets heel anders.

Na een paar nachten slecht slapen en dat constante verkrampen zorgde ervoor dat ik me niet zo top voelde. Zeg maar zo erg dat het voor mij niet meer uit te houden viel!

21

Die nacht nam ik een pilletje dat ik nog in huis had voor nood zodat ik gewoon kon slapen, dat hielp gelukkig voor een groot deel! Gisteren naar de huisarts geweest om te vragen om medicijnen hiertegen, die wilde hij gelukkig geven. En nog even bloed geprikt voor mijn nieren en lever omdat het zo veel slechter gaat sinds de AB kan het daar natuurlijk aan liggen. En nog wat standaard testjes.

Wel leuk, bij het prikken was ik letterlijk meteen aan de beurt, er was verder helemaal niemand, dat heb ik nog nooit meegemaakt! Ik ben al jaren bezig met het ontdekken van een patroon van wanneer het rustig of druk is, maar dat patroon is er gewoon niet. Had het erover met degene die het bloed bij mij afnam en zij bevestigde dat er inderdaad geen touw aan vast te knopen valt! Alleen om 8 uur ‘s ochtends heb je garantie dat je lang moet wachten ivm nuchter prikken, haha.

Dus… dit was mijn week. Blij dat ik nu medicatie heb voor de restless legs en het verkrampen, hopelijk helpen ze. En dan is komende week een week waarin ik me weer wat beter ga voelen, hoop ik! Hoe was jouw afgelopen week?

DELEN:

45 reacties

 1. Kelly Caresse 13 december 2014 / 06:44

  Wat fijn dat je medicatie voor de restless legs gekregen hebt, hopelijk slaan die aan. Die huisjes waar je een kaarsje in hebt vind ik zo leuk

 2. Ilse 13 december 2014 / 06:53

  Balen dat het zo slecht met je gaat. Hopelijk werkt die medicatie tegen restless legs, zodat je daar toch al vanaf bent.

 3. Marion 13 december 2014 / 07:25

  Die quote vind ik echt heel erg mooi. Het is zo waar, maar soms moeten we daar even aan herinnerd worden. Jammer van het tv-programma. Goed dat je wel kiest voor je gezondheid. Fijn weekend.

 4. Dina 13 december 2014 / 08:03

  Oeh ja, die glitterrendieren! Die kwam ik dus ook tegen, maar M. vond ze ‘kitsch’. Ik vind het echt naar voor je dat het gewoon niet zo goed met je gaat, dat is zo balen. Gelukkig blijf je altijd zo positief! Ik wens je een heel fijn weekend en ik hoop dat je wat dingetjes kan ondernemen. X

 5. Aukje 13 december 2014 / 08:12

  Wat goed dat je zo positief blijft, hopelijk gaat het snel beter.
  En die kaarsenhouders van Xenos zijn erg leuk, lekker sfeervol.

 6. Annemijn 13 december 2014 / 08:21

  Wauw die quote is echt heel mooi! Iets om over na te denken! Ik wens je weer een hele fijne week Lisanne!

 7. Eline 13 december 2014 / 08:28

  Pittige week Lisanne, wat knap dat je zo optimistisch blijft! Ik neem mijn pet voor je af!

 8. Anita 13 december 2014 / 09:08

  Heftige week! Fijn dat je de lichtpuntjes blijft zien en tof dat je gevraagd werd voor het programma. Je kerstkaarten DIY was ook super leuk!

 9. Lauriëtte 13 december 2014 / 09:10

  Wat goed dat je het die avond hebt geprobeerd! Heb je toch een klein beetje Sinterklaar kunnen vieren ook al was het van korte duur! 🙁 Hoop dat je je snel beter gaat voelen door de nieuwe medicatie.

 10. Andrea 13 december 2014 / 09:23

  Ik heb zoveel bewondering voor jou. Na zo’n slechte week blijf je toch nog positief. Zo komt het in ieder geval over in je post. Zo knap! Hoop dat je je snel weer beter voelt!

 11. Frauke 13 december 2014 / 09:28

  Ah wat jammer dat het eigenlijk niet zo lekker ging! Lijkt me heel lastig 🙁 Hopelijk komt er snel een positievere evolutie! Wel heel fijn dat er nog zoveel lichtpuntjes waren 😀 Die glitter herten zijn gewéldig! X

 12. Akosua 13 december 2014 / 09:39

  Ik vind het zo knap dat je ondanks alles toch nog de lichtpuntjes kunt blijven zien. En dat je het altijd blijft proberen zoals bijvoorbeeld met het Sinterklaasfeest. Ik hoop dat de restless legs medicatie aanslaat en dat je weer wat meer nachtrust krijgt, dat zal denk ik al een heleboel schelen.

 13. Elize 13 december 2014 / 09:42

  Poeh wat een weekje!
  Jammer dat Sinterklaas vieren niet is gelukt en ook van dat tv programma. Niet zo leuk 🙁
  Ik vind het wel heel mooi om dan tussendoor ook alles te zien waar je blij van wordt 🙂
  Hopelijk gaat het komende week weet wat beter!

 14. Janske 13 december 2014 / 10:13

  Wat een heftig weekje. Knap dat je ondanks alles er toch steeds het beste van probeert te maken. Knap hoor!

 15. MySimplySpecial 13 december 2014 / 10:59

  Wat een week, hopelijk gaat het snel beter! Dat papier van de Action is inderdaad erg leuk.

 16. Anne 13 december 2014 / 11:07

  Kom op medicijnen, maak Lisanne weer een beetje beter! Knuffelsss

 17. Veerlez 13 december 2014 / 11:19

  Die theelichthouders zijn helemaal geweldig <3
  En zelfs de foto's van je mindere dagen, in bed, zijn hartstikke mooi!

 18. Lifesabout 13 december 2014 / 12:18

  Restless legs zijn zooo vervelend. Nadat ik was gestart met bergen medicatie kreeg ik er ook last van. Gelukkig is het vanzelf minder geworden.
  Meid, het is zo herkenbaar dat je het zo rustig aan moet doen. Elke zaterdag maak ik ook een weekoverzicht in foto’ s en heb soms het idee dat ik niet interessant genoeg ben of überhaupt iets meemaak, omdat ik ook veel binnen zit haha. Toch probeer ik er altijd wat van te maken. Je inspireert mij erg om de lichtpuntjes te blijven zien, dank je wel!
  En die quote van jou vind ik erg mooi, ik heb hem opgeslagen op mijn computer als je het goed vindt 😉

 19. Chantal 13 december 2014 / 12:52

  Hopelijk voel je jezelf snel beter! En ik heb ook inpakpapier van de Action 🙂

 20. Anneleen 13 december 2014 / 13:50

  Vervelend dat je je niet zo lekker voelde, hopelijk gaat het komende week een stuk beter! Ik hoop dat de medicatie zijn werk doet… Die rendieren met glitters op zijn echt heel leuk!

 21. Hesteranne 13 december 2014 / 14:22

  Wat vervelend dat het niet zo goed gaat. Ik vind het wel knap dat je daar op je blog niets van merkt. Je plaatst altijd leuke en originele artikelen. Hopelijk gaat het volgende week beter!

 22. Deisy 13 december 2014 / 14:38

  Wat vervelend om te horen dat je week niet heel fijn was. Ik vind het wel ontzettend inspirerend hoe jij daarmee omgaat. Ondanks alles blijf je wel de mooie dingen zien en ook in dit artikel laat je allemaal mooie dingen zien. Je selfie is ook echt prachtig, ondanks alles! Ik hoop dat je volgende week wel een betere week tegemoet gaat. X

 23. Inge 13 december 2014 / 16:01

  Wat jammer dat je Sinterklaas hebt moeten missen! En van inpakpapier heb je trouwens nooit genoeg! 😉
  Desondanks heb je er toch een leuk artikel van gemaakt! Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat.

 24. Nicetobeout 13 december 2014 / 16:29

  Ondanks dat je je zo ziek voelt heb je toch maar weer een leuk en positief weekoverzicht in elkaar geflanst! Respect!

 25. angelique 13 december 2014 / 16:36

  Wat een week! Ik hoop dat je nu een wat rustigere week tegemoet gaat want dit is echt heel erg kut!

 26. marieke 13 december 2014 / 18:09

  stomme week dus eigenlijk wel een beetje, vind heel bijzonder dat je nog zo positief blijft! Doe je goed 🙂 Vind je selfie in zwart wit erg mooi trouwens! Heel lief ook ofzo 🙂

 27. Iris 13 december 2014 / 18:25

  Beterschap!

  Ik vond het al zo raar dat het bij het bloedprikken om acht uur al zo druk was, maar dat is natuurlijk voor het nuchter prikken. Thanks voor de tip!

 28. Manon 13 december 2014 / 19:01

  Die quote is echt geweldig en helemaal waar, ik kan het weten!

 29. Deborah 13 december 2014 / 20:16

  Lieve Lisanne,
  Ik reageer bijna nooit, maar nu moet ik: wat heb ik een bewondering voor jou!!!! Wat een volhouder ben je en wat bijzonder dat je steeds de lichtjes blijft zien!! Ik zou zo graag willen dat je beter wordt! En volgens mij word je dat ook, je bent zo’n doorzetter. Heel veel sterkte en dank je voor de inspiratie die je aan anderen geeft door jouw voorbeeld.

 30. Angela | Great Body & Skin 13 december 2014 / 22:17

  Hey Lisanne, wat vrvelend van je benen! Nog steeds niet verholpen dus? Misschien kun je eens magnesiumspray proberen. Magnesium schijnt wel echt te helpen bij RLS, dus misschien helpt in een andere vorm dit supje tot je nemen wel.

  Ik lees ook dat je Lyme hebt. Bah! Ik ben op mijn 6e hiermee gediagnosticeerd. Veel last gehad van vermoeidheid en ontstoken kniën/reumatische klachten. Op dit moment geloof ik geen last meer hiervan. Ik ben van plan om mijn medisch dossier op te vragen om meer inzage in de diagnose van destijds te krijgen, want veel is nog wel onduidelijk voor mij, vooral omdat ik zoveel minder last heb gehad dan wat ik van de meeste mensen hoor. Ik ben benieuwd! Voor jou natuurlijk veel sterkte.

 31. Ingrid 13 december 2014 / 23:03

  Heftig weekje voor jou zeg! Hopelijk gaat het komende week met de AB weer wat beter. Al iets gewonnen met het kraslot? Wij hebben er hier ook een liggen, we zijn een vakje verwijderd van de €10,00, oehhhh! (We hebben hem gekregen dus ben oprecht blij haha). Fijne week

 32. joor 13 december 2014 / 23:26

  Wat een week zeg! 🙁 heftig! Hopelijk word je snel weer wat beter! 🙂

 33. amber 14 december 2014 / 20:24

  Bah, wat naar om te horen dat je je zo slecht voelt. Het is meestal wel een goed teken, want het betekent meestal dat de behandeling goed zijn werk doet (herx). De herx vond ik heel erg naar, maar de gedachte dat er veel beestjes dood gaan gaf/geeft me altijd weer kracht om verder te vechten. Sterkte! X

  • Lisanneleeft 14 december 2014 / 20:47

   Hoe lang duurden jouw eerste of langste herx(en)? Mijn arts twijfelde een beetje omdat het nu zo lang duurde of het wel een herx was (vandaar ook even lever en nieren controleren). Hij was een soort van verbaasd dat ik me geen enkel moment tijdens de behandeling net zo goed of beter heb gevoeld als voordat we begonnen met behandelen.
   Krijg gelukkig morgen de uitslag van het bloedonderzoek al, lekker snel! Dat zal vast al meer duidelijkheid geven. Ik voel me met de nieuwe medicijnen tegen restless legs alweer een stuk beter trouwens, wat een opluchting dat dat werkt, pfff!

   Ik vond jouw stukje op Misslipgloss zoooo mooi, fijn om te zien dat jullie het leuk gehad hebben 😀 Mijn moeder had het ook gelezen, die vond het ook al zo leuk!

   • amber 14 december 2014 / 23:10

    Het kan best lang duren voordat je je wat beter begint te voelen. Mijn arts zegt altijd dat de eerste 6 maanden het meest zwaarst zijn en je je in die periode extreem ziek kan voelen. Nou dat had ik geweten! Wat was ik ziek! Het heeft minimaal een half jaar geduurd voordat de ergste herx weg was en pas na een jaar begon ik me een stukje beter te voelen. Dus dat is erg lang, maar het is het zó waard. Ik voel me beter dan dat ik me in twee jaar heb gevoeld en kan weer een leven opbouwen. Ik leef weer en dat is zo ontzettend fijn. Hopelijk zijn je nieren en lever wel goed en voel je je snel wat beter. En leuk dat je de blogpost hebt gelezen, het was zo’n leuke dag!

    • amber 14 december 2014 / 23:29

     Oh en PS: het verschilt dus heel erg per persoon hoe lang het duurt alvorens er verbetering optreedt. Bij de een is dat na 4 of 7 maanden, bij de ander pas na een jaar. En wat fijn dat de medicatie werkt voor de restless legs, dat kan zo naar zijn!

    • Lisanneleeft 14 december 2014 / 23:29

     Thanks voor je antwoord, dat geeft weer hoop! 😀 Veel geduld nodig, maar dat wist ik van tevoren natuurlijk al door jullie verhalen. Reden genoeg om niet zomaar op te geven ook 🙂

     Echt super dat je vooruit gaat, dat is je zo erg gegund!

 34. Melissa 15 december 2014 / 11:46

  Wat naar om te lezen dat je veel dingen moet laten schieten vanwege je ziekte 🙁 Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt! Wel goed van je dat je toch geprobeerd had om Sinterklaas te vieren. Gelukkig had je nog wel wat leuke cadeautjes!

 35. Miriam 15 december 2014 / 20:59

  Wat vervelend dat je je zo slecht voelde =( Toch straalt er nog steeds positiviteit van je blog af, knap! Beterschap en hopelijk voel je je snel beter!

 36. Renate 15 december 2014 / 22:12

  Pittige week zeg! Hopelijk voel je je de komende weken wat beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.