DIARY: Vakantie voorbij, keuken gekocht & gesprek met de arts

Zo… en toen was augustus voorbij! Gek he? Ik had augustus “vakantie”, had ik voor mezelf besloten. Dat betekende dat ik vooral veel ziek in bed lag en veel serie keek. Maar ik heb ook wel een paar dagen écht kunnen genieten. Niet altijd van grote dingen, maar wel vak kleine dingen. Nu de vakantie voorbij is deel ik weer gewoon wekelijks mijn diary met je. We beginnen… nu! Wat spookte ik uit?

diary-sept-1

sept1

Leuk: met het warme weer had ik mijn haar steeds in zo’n gedraaid knotje boven op mijn hoofd. Wanneer ik het knotje los haalden had ik perfect haar. Maarja, daar was het een beetje te warm voor…

sept2

‘s Ochtends vroeg, wanneer de zon net opkomt is dit wat ik door het raam zie. Mooi he? Je kan gewoon de watertoren zien, leuk!

sept3

Kijk, dit is toch gaaf? Ik heb van dat irritant steile haar (ik weet het, er zitten ook voordelen aan), waarin krullen of een andere manier van stylen een uitdaging is. Maar dit zat elke keer zo leuk!

sept4

Mijn broer was er samen met zijn vriendin. We gingen samen barbecuen! Ik hield het niet zo lang vol, maar het was toch even gezellig!

sept5

Maandag… weer in de auto. Deze keer bekeek ik eindelijk het nieuwe Ikea boekje! Dat had ik nog niet gedaan. Ik weet niet, ik word er blij van, maar rondstruinen door Ikea vind ik nog honderd keer leuker.

sept6

Aan het infuusje!

Ik had een afspraak met mijn arts dinsdag. Ik hoor iedereen om me heen over het verlengen van de infuusperiode, maar blijkbaar is dat alleen als je vooruitgang boekt. Dat is helaas niet het geval bij mij, waardoor komende week mijn laatste infuusweek is! Dan heb ik twintig weken infuus gehad…

En dan begin ik aan orale antibiotica. Minocycline en Plaquenil samen… Spannend!

sept7

Netflixxxxxx! Vind ik leuk.

sept8

Ik kreeg een super lief pakketje van Monique vol creatieve spulletjes die zij niet meer gebruikte. Én er zaten nog ‘gewoon’ cadeautjes bij ook. Het voelde net alsof ik jarig was, haha. Er zat zo veel leuks in, ik kan niet wachten om het te gebruiken!

sept9

Ik had niet de beste week, maar toen ik even de kans had ging ik naar de keukenboer om dingen uit te zoeken. Mijn vader heeft me super goed geholpen met het uitzoeken van alles, ik heb er vertrouwen in dat het een fijne keuken wordt.

En ik heb een krabbeltje gezet, dus eigenlijk officieel de keuken gekocht, haha. Hij komt pas in december! Ach, dan kunnen we nog even voorbereiden, hahaha.

sept10

Deze broek zit zó fijn en is perfect voor op warme dagen.

sept11

Had ik al gezegd dat mijn huis het fijnste huis van de wereld is? Ik vind dat. Altijd altijd ik door mijn huis loop ben ik blij, en trots dat het mijn huis is.

Dus… dat was mijn week. Het was een rare week. Ik had echt verwacht dat ik door moest met mijn infusen! Dat loopt toch even anders. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Verder ben ik super blij met de keuken en dat dat nu eindelijk geregeld is (of in elk geval, dat het nu echt kan gebeuren). En ik hoop dat ik me komende maand weer goed genoeg ga voelen om lekker aan het werk te kunnen! Hoe was jouw ehh… afgelopen maand? 😀

DELEN:

25 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 3 september 2016 / 06:33

  Vind je het vervelend dat je gaat stoppen met de infusen of ben je er juist blij mee Lisanne? Ik hoop dat de orale antibiotica veel voor je zal doen Lisanne! De afgelopen maand was een combi van vakantie vieren met mijn kinderen en nu sinds twee weken weer aan het werk. Fijn weekend Lisanne!

  • Lisanne 3 september 2016 / 13:09

   Ik ben er (nu) wel blij mee, dat elke keer heen en weer rijden kostte mij toch wel heel veel energie. Wie weet voel ik me ook gewoon beter wanneer dat even niet hoeft. En fijn voor mijn vader, die bracht me altijd heen en weer en dat hoeft nu even niet. Zo heeft hij het hopelijk ook weer wat rustiger 🙂

 2. marije 3 september 2016 / 07:09

  Gefeliciteerd met je nieuwe keuken! Wie weet gaat de nieuwe antibiotica juist zorgen voor vooruitgang. Hoop het zo voor je.

 3. Darina 3 september 2016 / 07:26

  Geweldig dat je een nieuwe keuken hebt gekocht! Ik hoop dat de orale antibiotica goed zijn werk zal gaan doen!

 4. Charelle 3 september 2016 / 07:39

  Jammer dat je zo weinig vooruitgang boekt met de infusen Lisanne! Ik hoef dit tegen jou niet te zeggen denk ik, maar blijf hoop houden dat je beter wordt he, is het niet met de infusen dan wel met een andere methode! 😉 En wat heerlijk dat je nieuwe keuken onderweg is, ben er stiekem wel een beetje jaloers op, maar het is je gegund! ^^

  • Lisanne 3 september 2016 / 13:07

   Lief van je, dankjewel! Ik onthoud dat wel altijd, maar soms vergeet ik het even, haha. Altijd fijn om eraan herinnerd te worden 🙂

 5. Jessica 3 september 2016 / 08:00

  Wauw super dat je een keuken hebt gekocht, alleen nu nog wachten tot deze geplaatst wordt!
  Hopelijk heb je er veel profijt van.
  Succes met verdere behandelingen. Kan je wel over tijd als je vooruitgang boekt opnieuw aan het infuus voor 20 weken?

  • Lisanne 3 september 2016 / 13:06

   Ja, dat kan inderdaad! 🙂 Gelukkig, dan is het niet helemaal ‘afgesloten’ ofzo… Dus, wie weet dat ik ooit weer aan het infuus moet 🙂 Maar nu dus eerst andere mogelijkheden bekijken!

 6. Ilse 3 september 2016 / 08:07

  Wat fijn dat dat met je keuken eindelijk geregeld is Of nog niet, maar het begin is er toch. 🙂 En echt fijn dat je vader je ook hierbij weer geholpen heeft. Je hebt echt geluk met zo’n ouders!
  Veel succes met je orale antibiotica! Minocycline neem ik nu ook al enkele maanden.

  • Lisanne 3 september 2016 / 13:05

   Jaaaaa, het is heel fijn dat mijn ouders er altijd voor me zijn om te helpen 🙂

   Doet de mino bij jou al iets, of merk je nog niets?

   • Ilse 3 september 2016 / 15:21

    Geen idee, ik voel me nu over het algemeen wel ietsjes beter (vandaag nu net niet zo), maar geen idee of dat door de Minocycline komt of door iets anders. Veel succes, Lisanne!

 7. Bettie 3 september 2016 / 10:44

  De ikea gids doorbladeren is altijd zo fijn en leuk. Vooral nu ik snel een eigen appartementje krijg. Mijn maandje was een beetje rustig, maar vanaf maandag begint studiejaar (helaas) weer.

 8. Lilian 3 september 2016 / 11:25

  Jammer dat je een iets mindere week had ( je haar was het daar niet mee eens, dat zat prachtig.) Wel heb je weer iets om naar toe te leven. De keuken! Ik ben benieuwd wat je hebt uitgekozen.

 9. Anita 3 september 2016 / 13:54

  Ups en downs maar wat fijn dat de keuken nu besteld is. Balen dat je niet door kan gaan met de infusen en ik hoop van harte dat de medicatie goed zijn best gaat doen!

 10. De Hoestende Avonturier 3 september 2016 / 15:13

  Haha perfect zittend haar dankzij een knotje is super herkenbaar! Hier namelijk ook zo een stijl koppie. Zakt vervolgens ook snel wel weer uit, maar hey, dat waren een mooie 10 minuten ;D Jammer dat de infusen voor jou geen progressie boekten… Kan me tegelijkertijd wel voorstellen dat je ook even blij bent om er mee te stoppen. Heel benieuwd wat de komende tijd met de orale AB gaat doen!

 11. Suzan 4 september 2016 / 11:03

  Je lichaam zal het waarschijnlijk wel fijn vinden geen energie meer te hoeven besteden aan het reizen.
  Hopelijk knap je daar al een beetje door op en gaat de orale antibiotica ook zijn werk doen. Succes.
  Wel fijn dat je ook goede momenten hebt en daar van kunt genieten.
  Zoals een keuken kopen. Ik ben wel benieuwd hoe die eruit gaat zien.

 12. Anouk 4 september 2016 / 11:26

  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe keuken!

 13. Yvonne 4 september 2016 / 16:16

  Ik had echt gedacht dat je ook door zou gaan met de infusen. Ik zal je gaan missen 😉 Misschien is het wel beter zo, je krijgt nu een stuk rustigere dagen i.p.v. die piekbelasting steeds twee dagen achter elkaar.
  Fijn dat je ook nog leuke dingen hebt gedaan deze week! Ik ben benieuwd naar de keuken.

 14. Carina 5 september 2016 / 16:59

  Leuke blog! Leuk om te zien wat je allemaal doet in 1 week! Al zijn het soms maar kleine dingen, genieten blijft belangrijk 🙂

 15. Monique 8 september 2016 / 01:18

  Lieve Lisanne,

  Leuk he dat effect met je haar….ik bedacht me laatst was ik naar de kapper geweest voor een nieuwe coupe maar eigenlijk was het toch niet wat ik wilde en droeg het dag in dag uit in een knotje…nu wordt het gelukkig weer wat langer en dan af en toe knotje uit en dan ook die krullen. Makkelijk en goedkope oplossing!

  Wat fijn dat nu de infuus even gestopt is, toch een behoorlijke energie trekker dat heen en weer en die infuus. Benieuwd hoe het straks gaat, hoop voor je op meerdere genietmomentjes uiteraard.

  Wat leuk dat je blij bent met de box met spulletjes en zo tof dat je er ook over schrijft, erg leuk weer. Ik ga deze reactie uiteraard ook weer op mijn blog posten, te leuk! Veel plezier ermee!

  Op naar mooie dagen…..met mooie momenten voor je in het verschiet, liefs monique

 16. Saar 11 september 2016 / 21:13

  Jammer dat de infusen niet werken zoals gehoopt! Hopelijk vind je snel iets wat je beter doet voelen. Oh, je haar zit heel goed! Ik deed die techniek vroeger soms ook met het dotje en dat werkte inderdaad goed! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.