DIARY: Lyme updates, cadeautjes en aardBLIJ!

Wow, afgelopen week was echt een gekke week. Bekijk even het stuk over mijn Lyme diagnose als je die nog niet hebt gelezen. Verder deed ik eigenlijk een boel kleinere leuke dingen. En nuttige. En ging ik op bezoek bij de tandarts én de dokter. Topweek!

dagboek-augustus2

1

Ik was bij Kruidvat en kocht deze twee dingen. Essence vernieuwt rondt deze tijd altijd haar collectie, waardoor het deel dat uit de collectie gaat met vijftig procent korting verkocht wordt. Ik kocht de cleanser en de gellak, eens testen of deze fijn zijn!

2

Ik ruimde mijn crea bea lade op! Ziet er vrolijk uit zo, toch?

3

Happy outfit, haha!

4

It’s all in the details: vrolijke sokken.

5

De pakketjes van de winnaressen van de Primark winactie gingen op de post!

6

Smoothietime!

7

Samen met Tim ging ik even naar de Hema, een voorraadje met doosjes halen. Deze doosjes passen precies door de brievenbus, super handig! Ik kocht ook postzegels (die niet bij de Hema) en ducttape in een leuk kleurtje!

8

Mijn lijf was eventjes helemaal uitgeput, maar ik wilde graag opruimen. Ik ging bonnetjes uitzoeken in bed. Ha! Toch nog iets kunnen doen, haha.

9

Selfie!

10

Video opnemen! Ik nam afgelopen week even ‘een voorraadje’ op, haha. De video’s zijn nu volgens mij alweer (bijna?) op.

11

Ik deed een haarbandje om mijn nek als ketting, haha.

12

Lekkerste broodjes ever! (in de glutenvrije wereld dan he)

13

Outfit! Mijn Adidas schoenen zitten mega lekker.

14

Oe, leuk kleurtje voor op mijn lippen! Paars…

15

Hier heb ik hem even op gedaan. Gaaf, toch?

En die avond kwam mijn moeder aan de deur. Normaal belt ze altijd, dus ik schrok me een hoedje! Maar ze had de Lyme uitslag, die kwam ze even persoonlijk laten zien. Die uitslag heb ik meteen doorgestuurd naar mensen die er ervaring mee hebben en de uitslag konden ontcijferen, maar het betekende wat ik al dacht en hoe de test eruit zag: de ziekte van Lyme.

16

En een chilloutfit! Ik moest dinsdag naar de tandarts om een gaatje te vullen, bleh. Op het moment zelf vind ik dat niet zo erg (hoewel dat dat gefriemel in mijn mond en al die piepende gereedschappen enzo zijn ook niet echt prettig), maar vooral daarna… het voelt altijd alsof mijn hele hoofd verbouwd is… terwijl er dus alleen maar een gaatje gevuld is, haha.

17

Ik zette mijn blogje over mijn diagnose online. Wow, zo veel lieve reacties! Ik was echt een beetje overdonderd… Heeft me heel goed gedaan! Super bedankt voor alle lieve reacties.

Ook heb ik veel info gekregen over artsen, behandelingen en plaatsen waar ik info kan kijgen/delen over Lyme. Ik heb inmiddels een afspraak met een arts, we gaan het eerst in Nederland proberen, als dit niets wordt gaan we misschien nog naar het buitenland. Maar we hopen natuurlijk dat we al stapjes vooruit gaan maken bij deze arts! Wat we tot nu toe over hem hebben gehoord klinkt erg positief.

18

Dat is pas aardBLIJ! Haha, Tim wilde me denk ik opvrolijken.

Tim is overigens ook blij dat ik nu een diagnose heb en er iets kan gaan veranderen, het was de laatste tijd best zwaar. Niet alleen voor mij, maar ook voor Tim.

19

Jaaa, kleuren! Ik was zo overrompeld van alle reacties, heb zo veel info gelezen en nouja… kleuren leek de beste bezigheid. En ook de meest nuttige, hahaha.

20

Hoe leuk ziet dat eruit?

21

Lekker een chillbroek aan, dat zit zo fijn!

22

Ik kocht een cadeautje voor mezelf: de Quest psychologie. Kan ik fijn in bed lezen. Hoewel, sommige stukken die erin staan zijn niet echt zo vrolijk, eerder een beetje gruwelijk. Daar houd ik niet zo van voor het slapen gaan.

23

Paperclips! We wonen hier al een jaar en we hadden nog steeds geen paperclips. Knap he? Nu toch maar paperclips gehaald, hihi.

24

Simscity!

25

Mooi huis, daar wil ik ook wel wonen.

26

Mijn eigen huisarts was deze week weg, maar ik wilde eigenlijk niet nog een week wachten met antibiotica. Ik heb me even goed ingelezen, we (nouja, eigenlijk mijn vader) hebben de internationale richtlijnen erbij gepakt om te kijken what to do.

En de vervangende huisarts luisterde naar mijn verhaal,  zag de test, had er nog nooit eerder zo eentje gezien, maar geloofde me gewoon en gaf me antibiotica voor drie weken. Precies de soort antibiotica ook die we wilden vragen!

Ik heb verhalen gehoord van andere mensen met de ziekte van Lyme, en meestal werken huisartsen (en andere reguliere artsen) niet mee, maar deze dus wel. Heel erg blij mee! Nu heb ik dus de antibiotica, schijnt een zware kuur te zijn (de mevrouw bij de apotheek heeft me bang gemaakt), maar dat geeft niet. We zien wel hoe het gaat!

27

Volgende kleurplaat! Dit is trouwens het Mijn geheime tuin kaartenboekje. Die vind ik stiekem nog leuker dan het gewone kleurboek!

28

Simcity, yeah!

29

Haha, heeel soms is Tim in een gekke bui en koopt hij een kraslot. Met dit kraslot won ik vijf euro én een nieuw kraslot! Wat een geluksvogel ben ik toch.

30

Mijn ‘hoe ik ondernemer ben geworden’ video kwam online!

31

Outfit! Dit is wat ik gisteren droeg. Met de antibiotica mag ik niet in felle zon komen, dus ik had mijn extra grote zonnebril op gedaan.

Ok, Tim herinnerde me er pas aan toen we al buiten liepen, maar die grotere zonnebril kwam wel goed uit, haha.

32

Cadeautje voor mezelf gekocht! Washi tape, naar deze rolletjes heb ik echt al minstens tien keer staan kijken in de winkel, met de gedachte ‘die koop ik een andere keer wanneer ik mezelf een cadeautje wil geven wel’. En gisteren was die dag, haha. En nieuwe stiftjes, zodat ik nog mooiere kleurplaten kan kleuren, hihi.

33

Hoe fleurig ziet dat eruit? Super leuk!

34

Het gaat goed! Dit is de tweede dag van de kuur, ik merk dat ik wel wat meer moe ben, wat meer pijn heb, en me gewoon wat ‘ziekiger’ voel dan normaal. Maar omdat ik weet dat het de kuur is vind ik dat ook wel goed.

Soms is het zo wanneer je ziek wordt van een kuur, dat dat zo is omdat er iets gebeurt, ofwel dat de kuur zijn werk aan het doen is. Daar ken ik de details nog niet van, maar ik hoop natuurlijk dat elk extra pijntje voor dat goede doel is, haha! Daar heb ik het graag voor over.

Opmerking bij de foto: volgens Tim was ik in het echt vrolijker en liever. Hehehe.

35

Pizza!!! Helaas is er iets mis gegaan met het deeg, waardoor het super droog/melig was. Ik heb wat kleine stukjes gegeten, maar durfde niet meer (veelvoorkomende bijwerkingen van de antibiotica schijnen oa diaree, buikpijn en overgeven te zijn – ik ben de komende tijd extra voorzichtig, haha!).

Dus… dat was mijn week! Een beetje een gekke week, maar eigenlijk wel een heel goede week. Gewoon, om het nieuws dat we gehad hebben. Hoe was jouw week?

DELEN:

39 reacties

 1. Kelly Caresse 16 augustus 2014 / 07:15

  Wat zal dit aan ingrijpende week geweest zijn voor je, nieuwe diagnose, nieuwe onduidelijkheid wat zal dat ook onrust in je lijf en hoofd geven. Knap hoe je er zo positief mee om lijkt te gaan en je op creatieve e vrolijke dingen richt. Ik kan ook helemaal blij worden van leuke stiften, washi tape en dat soort hema dingetjes hihi

 2. Martina 16 augustus 2014 / 08:18

  Wat een volle week! Kan me zeker voorstellen dat het voor je vriend af en toe ook erg zwaar is dat je je niet fit voelt, sterkte!

 3. Sanne 16 augustus 2014 / 08:29

  Misschien is het een tip om naast deze antibioticakuur wat probiotica te gaan slikken. Door AB worden ook andere goede bacteriën aangepakt in je lichaam waardoor je dus diarree, schimmelinfectie en een verlaagde weerstand kan krijgen. Je kunt dit bij de tuinen kopen.

  • Lisanneleeft 16 augustus 2014 / 11:52

   Ik heb nu al een paar mensen gehad die dat aanraadden, maar ook een paar die zeiden dat dit juist niet in combinatie met deze kuur moest. Ik ga het nu nog zonder proberen, maar ga het wel even voorleggen aan mijn nieuwe arts wanneer ik daar kom!

 4. Jess 16 augustus 2014 / 09:00

  Pfff, heftig zeg je Lyme-diagnose. Een hele goede vriendin van ons is inmiddels uitbehandelend en is er niet goed aan toe. De schrik slaat me dus om het hart alhoewel jouw situatie anders is. Maar jeetje, take care meis! Dikke knuffel!

 5. Vanessa 16 augustus 2014 / 09:11

  Heftig van die Lyme diagnose, ik wens je veel sterkte! Ik wist trouwens niet dat HEMA zo’n doosjes verkoopt. Lijkt me wel handig om iets te versturen.

 6. Miranda 16 augustus 2014 / 10:03

  Poeh wat een heftige week heb je gehad. Respect voor hoe je er mee om gaat!
  Gelukkig is er altijd nog de Hema met z’n fijne spulletjes:) haha, daar kan ik zo blij van worden. Leuk kleurboek is dit ook trouwens!

  Fijn weekend!

 7. Elize 16 augustus 2014 / 10:07

  Poeh.. succes met de antibiotica. Ik werd er eerst nooit ziek van (omdat m’n darmen het vroeger natuurlijk niet opnamen hehe) maar de afgelopen keer was ik me toch een partij beroerd! Bizar! Hopelijk valt het bij jou mee 🙂

 8. Manon 16 augustus 2014 / 10:18

  Hopen maar dat de medicijnen aanslaan! Knap hoor hoe je ermee dealt, lijkt me niet niks ineens zo’n heftige diagnose…

 9. Lauriëtte 16 augustus 2014 / 10:38

  Wat een fijne diary! Je eerste outfit is prachtig, die doosjes van de Hema ga ik ook eens voor kijken en hmmm pizaa! 😀

 10. Anne 16 augustus 2014 / 10:39

  Ik vind het mooi om te zien hoe je van zo’n gekke week een mooie week kan maken. Dat inspireert mij. Ik vond mijn week namelijk niet zo tof, terwijl het eigenlijk nou ook weer zo slecht niet was, 😉

 11. Joyce 16 augustus 2014 / 10:56

  Wow wat een heftige week, maar wel fijn dat je nu meer weet! Ik hoop dat de antibiotica gaat helpen en ik wens jou en Tim veel beterschap toe!

 12. Simone 16 augustus 2014 / 11:01

  Ik hoop dat de medicatie aanslaat! En nu ik je diary zo lees/zie bedenk ik me dat ik ook maar weer eens moet gaan kleuren. Dat is alweer even geleden!

 13. Rianne 16 augustus 2014 / 11:04

  Sterkte met de kuur. Zieker worden na de start van een kuur is inderdaad (meestal) een teken dat de AB haar werk doet.

  Ik ben heel benieuwd naar hoe dit afloopt.

  • Lisanneleeft 16 augustus 2014 / 11:53

   In dat geval is het het waard, hihi.

   Ik ben ook HEEL benieuwd! Ik zou best eventjes in de toekomst willen kijken, haha.

 14. Amy 16 augustus 2014 / 12:02

  Wat een leuke foto’s weer! Knap dat je zo positief blijft!

 15. Carina 16 augustus 2014 / 12:24

  Veel van je bijwerkingen met je darmen komen door de antibiotica-kuur. Maar het is inderdaad het verstandigst om je arts even te vragen of het wel of niet kan. Bij doxycycline mag je trouwens ook geen magnesium slikken (andere mineralen zoals ijzer en calcium ook niet trouwens). Ik weet niet of je arts dat gezegd heeft of je apotheker. (zie hier http://www.farmacotherapeutischkompas.nl/preparaatteksten/d/doxycycline.asp bij interacties)
  Succes 🙂

  • Carina 16 augustus 2014 / 12:26

   Farmacotherapeutisch Kompas is trouwens het medium om te kijken naar wat er bekend is over je medicatie. Moest ik met mijn studie ook altijd gebruiken als we nieuwe medicijnen en ziektes behandelden.

  • Lisanneleeft 16 augustus 2014 / 13:35

   Dankjewel, goed dat je het zegt! Heb de magnesium namelijk wel op mijn nachtkastje staan, maar aangezien die gewoon bij de tuinen is gekocht staat hij niet in de computer bij de apotheek. Ik ga er eens naar kijken 🙂

 16. Donna Luisa 16 augustus 2014 / 12:40

  Leuke foto’s! Kleuren werkt heel rustgevend en is eigenlijk ook best leuk om te doen vind ik 🙂

 17. Wendy 16 augustus 2014 / 13:49

  Ik vind het zo ontzettend knap van je dat je, ondanks de uitslag, gewoon lekker door gaat. Tenminste, als ik zo dit overzichtje ziet.

 18. Linda 16 augustus 2014 / 14:07

  Fijn dat je alvast wat antibiotica hebt gehad! Dat je iets aan het doen bent moet vast goed voelen 🙂 toffe ducktape. En die pakketjes zien er rente handig uit!

 19. Mandy 16 augustus 2014 / 14:17

  Je bent echt een kanjer! Hoe jij met alles om kan gaan, echt heel knap. Fijn dat je je hoofd lekker ‘leeg’ kan kleuren en de paarse lipgloss staat je erg mooi!

 20. Linda 16 augustus 2014 / 14:47

  Ondanks de diagnose toch een hoop vrolijke foto’s! Lyme is volgens mij geen fijne ziekte maar ik kan me voorstellen dat je blij bent om eindelijk een labeltje aan je ziek zijn te kunnen plakken en naar oplossingen te kunnen zoeken. Respect voor hoe je er mee om gaat en heel veel sterkte!

 21. Isabel Cristina 16 augustus 2014 / 14:57

  Wat een heftige week.. maar toch fijn dat je weet wat de diagnose is! Waar heb je dat leuke kleurboek vandaan?

 22. Amélie 16 augustus 2014 / 16:43

  Heftige week. Ik hoop dat de arts je verder op weg kan helpen. Enne, enorm leuke kleurplaten!

 23. Susanne 16 augustus 2014 / 19:15

  Wel fijn (en natuurlijk heftig) dat er nu iets meer duidelijkheid is maar gelijk ook weer zo’n wir war van: wat kan wel? wat kan niet? hoe ga ik hier op reageren? etc etc. Petje af hoor! Laat je maar lekker verwennen 😉

 24. Jenny 16 augustus 2014 / 19:51

  Pff het is wat ook nog Lyme! Maar gelukkig heb je het ontdekt! Ik vind het wel heel moedig hoe je altijd hard op zoek bent naar manieren om te genezen. Respect! En dan mag je jezelf best wel eens verwennen met wat leuks.
  Wat handig trouwens die brievenbusdozen van Hema, kende ik nog niet. Wij verzenden momenteel best veel, dus handig!

 25. Laleh 17 augustus 2014 / 00:42

  Mijn broodjes met dat deeg waren laatst ook niet te eten.

  Heb je voor die gelnagellak die je bij Kruidvat hebt gekocht ook een speciale
  lamp nodig?

  Wat ik mij af vroeg, nu je de diagnose hebt gekregen dat je de ziekte van lyme hebt,
  is het dan zo dat je geen fibromyalgie hebt?
  Of heb je het allebei?

  De Adidas sneakers zijn leuk.

  Ik had helaas een week vol met hoofdpijn en de andere gewoonlijke pijnen.

 26. Anneleen 17 augustus 2014 / 11:46

  Het lijkt me erg rot om zo’n diagnose te krijgen. Aan de andere kant, nu weet je wat het is en ik hoop dat je er de juiste behandeling, medicatie.. voor kan krijgen! Ik vind het erg knap hoe positief je hiermee om gaat! Als ik me slecht voel, probeer ik me soms ook te richten op iets kleins (zoals bv die kleurplaat dat je maakt) Volgens mij is het erg belangrijk dat je zoiets doet om je gedachten wat te verzetten..

 27. Olga 17 augustus 2014 / 14:14

  Indrukwekkend om te lezen, er is veel gebeurd deze week. Erg fijn dat je een vriend hebt die je zo fantastisch steunt. Dus ook een extra petje af voor Tim. Heel veel succes voorde komende tijd!

 28. Maaike 17 augustus 2014 / 15:19

  Wow wat een heftige week! Heel veel succes met je kuur

 29. Marion 17 augustus 2014 / 17:20

  Oh AB heeft van die toffe bijwerkingen. Bij mij vooral op de darmen. Zelfs water komt er weer uit. Hoop dat het voor jou niet al te heftige gevolgen heeft. Sterkte. Mooie outfitfoto’s!

 30. Rosa 17 augustus 2014 / 17:35

  Die AB die je op de foto laat zien heb ik ook een tijdje moeten slikken (voor heel iets anders) en ik heb helemaal nergens last van gehad! Dus ter geruststelling: zo kan het ook gaan 🙂

 31. Jo 17 augustus 2014 / 19:20

  Lieve Lisanne. Wat heftig dat je de uitslag van Lyme hebt gekregen. Je hebt een ontzettende leuke, informatieve blog waar je enorm trots op mag zijn! Ik wens je veel sterkte en gezondheid toe. Vooral, keep the faith en blijf positief. Knuffel!!

 32. Styling Note 18 augustus 2014 / 09:52

  Ik zit nu ook aan de Doxy (tenminste ik neem aan dat je die hebt?) en mij helpt het heel erg om goed te drinken (ik begin iedere morgen met 1,5l detox thee) en een beetje volgens de detox richtlijnen te eten (glutenvrij en melkvrij eten doe je gelukkig al. Ik laat nu tijdelijk rood vlees, alcohol en koffie ook zo veel mogelijk links liggen en wat minder brood en meer havermout en smoothies etc. Suikervrij eet ik sowieso altijd al). Vorig jaar heb ik 2 mnd doxy gehad en toen was ik zo misselijk dat ik 2 mnd bijna niet heb kunnen eten, maar nu zit ik weer 3 mnd aan de Doxy e ik ben nog maar amper misselijk geweest. Het enige wat ik heb veranderd is dus mijn eten tov vorig jaar, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft. Misschien een tip wat je kan helpen 🙂

  En misschien stemt het je hoopvol: ik heb nu 3 weken infuus gehad en ik zit in de 8e week Doxy en ik ga vooruit. Ik ben ook al 10 jaar ziek en rolstoelafhankelijk en was grotendeels bedgebonden en alles, maar ik ga dus wel vooruit. Ik loop weer wat stappen en ik kan wat langer op zijn 😉

 33. HomecookingbyTM 18 augustus 2014 / 14:08

  Lisanne, grote waardering voor de manier waarop je met ziekte omgaat! Maar zeker ook voor je positieve instelling waarmee je, hopelijk jezelf maar ook velen van ons iedere keer weer een ‘glimlach’ brengt! Heel veel sterkte toegewenst voor de komende periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.