De 4 dingen die ik je toewens voor 2016

Ik wens je geen gelukkig 2016, want dat is cliché. En zeg nou zelf… wat is eigenlijk geluk? Hoe weet je dat precies. Ik wil je een aantal dingen toewensen voor het komende jaar die iets minder cliché zijn. En waarvan je precies begrijpt wat ik bedoel…

happy-2016

bron foto

Leven

Ik hoop dat je in dit jaar het gevoel zult hebben dat je leeft. Dat je dingen kan doen die je wil doen en daarvan kan genieten.

Dat je het leven mag beleven zoals je dat zo graag wil beleven. Buiten zijn en frisse lucht ademen, of muziek luisteren, het hoeven allemaal geen grote dingen te zijn!

Liefde

Iedereen voelt zich beter wanneer hij geliefd is. Ik hoop dat ook jij je in 2016 geliefd zult voelen. Door de mensen om je heen, maar ook door jezelf. Zodat je zelf weet dat je de moeit waard bent en jouw liefde ook iets waard is, en dat je weer liefde aan andere mensen kunt geven.

Ik wil ook laten weten dat ík jou graag veel liefde wil geven in 2016. Voor mij betekent Lisanneleeft.nl de wereld en jij als lezer bent daar onderdeel van. Misschien stuur je weleens een berichtje, reactie, of een kaartje, misschien kijk je alleen even, eens in de zoveel tijd. Ik voel enorm veel liefde voor ieder van jullie en hoewel de getalletjes in mijn statistieken onwerkelijk hoog zijn wil ik me elke keer weer voorstellen met hoeveel jullie zijn en hoeveel mensen ik lief kan hebben. Simpelweg omdat ze geïnteresseerd zijn.

Balans

Voor het komende jaar wil ik je ook graag balans toewensen.

Is balans beter dan een leven als een achtbaan dat ups en downs kent? Ik weet het niet, Ivana heeft me erover aan het denken gezet tijdens haar yoga teacher training. 

Grote hoogtepunten zijn ontzettend dierbaar, maar dieptepunten, momenten dat je je heel verdrietig voelt veel minder. Ik hoop vooral dat je je tijdens beiden in balans zult voelen: dat de dieptepunten minder diep worden en de hoogtepunten precies zo hoog dat je er optimaal van kunt genieten.

Lichtpuntjes

Natuurlijk wens ik je lichtpuntjes. Kleine dingen waarderen leerde ik door het ziek zijn, lichtpuntjes zien leerde ik van Marloes.

Soms is het zo donker dat alles naar lijkt en niets goed lijkt te gaan. Op die momenten wens ik je lichtpuntjes, als het donker is: kijk naar de lucht. Je ziet ze. Als alles slecht gaat zijn er altijd kleine dingen die wél goed gaan. Ik hoop dat je deze zult zien in het komende jaar.

Ik weet dat veel zieke mensen meelezen (Mensen die in plaats van knallend het nieuwe jaar met knallende hoofdpijn van het vuurwerk het nieuwe jaar in gingen, hihi). Natuurlijk wens ik iedereen ook een gezond 2016, maar een jaar vol met leven, liefde, balans en lichtpuntjes is in mijn ogen een gezond (of een zo gezond mogelijk) jaar! Dus… Veel leven, liefde, balans en lichtpuntjes gewenst!

DELEN:

34 reacties

 1. Sharity 1 januari 2016 / 12:09

  Dat is mooi geschreven, natuurlijk ook voor jou al deze mooie woorden. De allerste wensen, een mooi 2016. Geniet van het wonen in je eigen woning dit jaar, en natuurlijk nog meerdere jaren!

 2. Josan 1 januari 2016 / 12:13

  Thanks Lisanne. Ik bracht nieuwe jaar door in het ziekenhuis. Niet omdat ik ziek ben maar mijn baby. Eigenlijk ben ik redelijk gezond. Maar al dwalend over de afdelingen en door blogs van jou te lezen, besef ik dat ik dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. In het begin vond ik het erg confronterend maar dit heeft mijn leven ook rijker gemaakt. Gelukkig Nieuwjaar!

 3. Lies 1 januari 2016 / 12:34

  Wat een wijze woorden! Voor jou meer van hetzelfde!

 4. margot 1 januari 2016 / 12:42

  Hele mooie woorden, ik hoop voor jou exacte hetzelfde! ?

 5. Rianne 1 januari 2016 / 12:49

  Dank je wel, dat heb je mooi omschreven. Ik wens jou ook veel leven, liefde, balans en lichtpuntjes. En dat wij mogen blijven genieten van jouw artikelen ?.

 6. Petra 1 januari 2016 / 12:53

  Wat een onwijs lieve wensen, ik wens dit ook echt voor jou….groetjes petra

 7. Annette 1 januari 2016 / 12:59

  Mooi geschreven Lisanne. Ik wens dit ook voor jou uiteraard

 8. Rosanne 1 januari 2016 / 13:04

  Wat een mooie wensen, veel oprechter dan alleen gelukkig nieuwjaar.
  Ik wens jou dit ook allemaal toe!
  En ook dat je in 2016 maar heel veel mag genieten!

 9. Anita 1 januari 2016 / 13:04

  Onwijs mooi Lisanne, ik wens dat ook jij deze momenten blijft beleven! Het beste voor 2016 gewenst!

 10. sabrina 1 januari 2016 / 13:06

  Ik wens jou ook al het goede toe!

 11. Karin 1 januari 2016 / 13:10

  Lieve Lisanne, ik ben een van de personen die (zo af en toe) meeleest op je blog. Het was een roerig jaar voor je en ik hoop met heel mijn hart dat er een stijgende lijn blijft zitten in je gezondheid en dat 2016 een jaar wordt om nooit te vergeten. Liefs Karin

 12. Darina 1 januari 2016 / 13:54

  Dank je Lisanne! Ik wens jou dit ook toe in 2016! Ik hoop echt dat je gezondheid beter wordt en er mooie dingen op je pad komen!

 13. Marit 1 januari 2016 / 13:55

  Mooi geschreven Lisanne! Ik wens jouw in 2016 heel veel liefde toe, gezondheid en geluk, dat dit jouw jaar mag worden!

 14. Amy 1 januari 2016 / 14:05

  Wauw, wat mooi geschreven Lisanne! En ik ben het helemaal met je eens!
  Ik wens jou een jaar waarin je stukje bij beetje wat meer opknapt, kan genieten van je eigen huisje en dat je blog blijft groeien! En natuurlijk alle geluk!!

  Liefs Amy

 15. Bianca Schrijft 1 januari 2016 / 15:02

  Heel mooi geschreven en zeker helemaal gelijk. Wat is geluk? Wat wens je iemand dan?

 16. Jennifer 1 januari 2016 / 15:30

  Dat wens ik ook voor jou. Ik geniet van al je posts 🙂 Je bent een fantastische meid

 17. Elize 1 januari 2016 / 16:07

  Hetzelfde voor jou gewenst! Erg mooi geschreven!

 18. Miss Paperfection 1 januari 2016 / 17:31

  Wat lief! Ik wens jou veel geluk, veel liefde, vele kleine lichtpuntjes en hoop vooral dat de bijtjes hun werk goed blijven doen. Een heel fijn 2016!

 19. Lilian 1 januari 2016 / 20:51

  Inderdaad precies wat iedereen nodig heeft. Ik wens jou hetzelfde!

 20. Nicole 1 januari 2016 / 20:58

  Dank je wel Lisanne, voor deze mooie woorden! Ik haal veel steun uit jouw verhalen en hoe jij in het leven staat.

  Natuurlijk wens ik jou het allerbeste voor 2016, je bent een geweldige inspiratie en een bijzonder persoon!

 21. Charelle 1 januari 2016 / 21:23

  Wat lief Lisanne! Ik wens jou dit ook allemaal toe, maar zolang we die lichtpuntjes blijven zien komt dat vast goed! 🙂 Liefs Charelle

 22. Simone 2 januari 2016 / 11:16

  Mooie woorden! Ik wens jou hetzelfde toch ook vooral een hoop gezondheid. Dagen waarop je je goed voelt. En dat je dan veel mag genieten van het leven, de liefde, balans en prachtige lichtpuntjes.

 23. Ise 2 januari 2016 / 12:58

  Wat mooi! Dat heb je echt goed geschreven. Ik ben zelf ook niet van ‘de beste wensen’, bah. Hopelijk komen al deze dingen ook voor jou uit in 2016 🙂

 24. Leonie 2 januari 2016 / 12:59

  En ik wens jou toe dat je je steeds wat beter gaat voelen, dingen kunt doen die je leuk vind en kunt genieten van je huis!

 25. sandra 2 januari 2016 / 15:49

  Dank je wel Lisanne… Wat lief dat je zo’n blogje schrijft. Ik kan het op het moment wel gebruiken! Ik wens jouw natuurlijk ook dit allemaal toe en ik wens voor jouw dat je gezondheid steeds beter gaat worden!

 26. Doornroosjesblog 2 januari 2016 / 17:06

  Mooie wensen die ik dan ook voor jou wens Lisanne, net zoals vele stapjes vooruit wat je gezondheid betreft. En in die knallende hoofdpijn kan ik me zo hard herkennen ?… #lymestruggles. Maar… door de manier waarop jij het verwoord kan ik er toch ook nog even mee lachen ??! Liefs

 27. Anneleen 2 januari 2016 / 17:25

  Heel mooi geschreven, Lisanne! Ik wens jou ook een heel mooi, nieuw jaar toe!

 28. Miriam 3 januari 2016 / 15:27

  Ik wens jou precies hetzelfde! Op naar 2016, let it be AWESOME 😀

 29. Vivian 4 januari 2016 / 17:57

  Zo mooi, dankjewel! Ik wens jou natuurlijk hetzelfde toe <3

 30. Lot 8 januari 2016 / 15:54

  Hallo Lisanne,

  wat een mooie wensen. Deed me goed om te lezen! Zegt vele meer dan alleen ‘een gelukkig nieuwjaar’.
  Ik heb je blog nu een aantal keren bekeken en ga dat in 2016 nog veel meer doen, want dan ga ik op naar herstel en ik denk/voel dat ik veel inspiratie, kracht en zachtheid uit jouw blog ga halen 🙂
  Dus: bij voorbaat al bedankt en ook voor jou een jaar met zeeën van lichtpuntjes, balans en liefde gewenst.

  Liefs,
  Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.