26 Dingen die mij blij maken!

Ik zeg altijd: er zijn oneindig veel dingen om blij van te worden. En gisteren was zo’n dag dat ik al die dingen heel er goed kon zien en er ook vrolijk van werd! Tijd om ze op een rijtje te zetten…

blije-bloemerts

– Vrolijke bloemen in huis!

– Het feit dat mijn moeder ze vorige week voor mij heeft uitgezocht toen ik niet in staat was de deur uit te gaan. Ik ben er echt super blij mee, staat super vrolijk in de woonkamer. Precies de goede uitgekozen, mam 😀

– Een vriendje die me super goed helpt, ook als het minder goed gaat

– Het feit dat Tim weer gewone werkdagen heeft, in plaats van werkdagen van 15 uur. ‘s Avonds gezellig samen zijn is fijn! Al is hij wel bezig met huiswerk, als ik naast hem zit met mijn werk dan is dat helemaal niet erg. Is juist fijn!

– Dat het buiten zo lang licht is

– Ik heb een kast besteld bij Ikea zodat ik mijn kantoor wat beter kan opruimen. De verzendkosten waren maar 8 euro (ik dacht dat die altijd bizar hoog waren bij Ikea, maar dat ligt blijkbaar aan het gewicht en het formaat), dus bestellen is een stuk voordeliger dan er heen gaan.

blije-doosjes

– We bestelden ook een paar van deze geel gekleurde doosjes mee. Ik weet nog niet precies waarvoor ik ze ga gebruiken, maar ik word hier gewoon heel erg vrolijk van, haha. Kan niet wachten tot de bestelling aankomt! Ik had bijna nog deze mee besteld, maar ik heb me kunnen bedwingen. Hoe leuk is die?!

– Dat een minder goede dag altijd kan omslaan naar een betere dag.

– Dat ik vrijdag met mijn ouders ga winkelen! Vooral op zoek naar zomerschoenen waar ik met sokken in kan (want: koude voeten). Mocht je iets leuks weten, laat het weten! We gaan in elk geval op zoek en dat is leuk om naar uit te kijken!

– Wanneer de zon naar binnen schijnt

– En al het groen in mijn gezaaide potjes naar boven komt

– Genieten van een bakje aardbeien

fijne-siere

– Wanneer je je wat minder goed voelt en in bed kruipt, dat je dan een leuke serie kan kijken. Awkward! Dan vergeet je alle nare dingen weer even.

– Een bed dat heel erg fijn ligt

– De beslissing die ik afgelopen week maakte. Geeft weer wat ademruimte, dat had ik echt heel erg hard nodig

– Wat me heel erg blij maakte, maar ook wel ontroerde, al jullie lieve en bijzondere reacties op mijn artikel waarin ik uitlegde minder te gaan bloggen. Dan weet ik weer hoe veel mensen er achter mij staan en het leuk vinden wat ik doe, maar dat ze mij als persoon en mijn gezondheid ook belangrijk vinden. Dat mensen de moeite nemen om een lieve reactie te typen vind ik heel bijzonder.

– Maar ook het feit dat veel mensen mij inhoudelijk met mijn gezondheid kunnen en willen helpen. Heel bijzonder! Dokters weten lang niet alles, vooral niet als het ‘ingewikkeld’ wordt. En dan moet je alles zelf maar zien uit te zoeken, heel fijn om dan mensen te hebben die van sommige dingen meer verstand hebben en je daarmee willen helpen.

– Een boel inspiratie voor blogs voor de komende tijd.

– Dat ik weer zin krijg om video’s te maken! Dat gaat wat lastiger dan gewoon schrijven wanneer ik me erg ziek voel, dus als ik een momentje heb dat ik me weer beter voel dan ga ik zeker aan de slag met een video.

vrolijke-oorbellen-budget

– Deze vrolijke oorbellen die ik kocht bij Big Bazar. Ze zijn super vrolijk, lekker zomers, en waren lekker betaalbaar! €1,50 per paar.

– Het feit dat oorbellen een outfit helemaal kunnen opvrolijken. Soms heb je niets meer nodig dan een goed paar oorbellen!

– Dat ik in de kledingkast van mijn moeder kon shoppen voor broeken! Ik heb de afgelopen tijd best een paar broeken kunnen kopen in mijn nieuwe maat, maar dat waren vooral winterbroeken. Nu het lekkerder weer wordt heb ik ook wel behoefte aan iets vrolijkers! Nu kan ik natuurlijk iets nieuws kopen, maar dat vind ik nu toch nog een beetje ‘eng’ (jojogevaar, haha). Mijn moeder had nog precies broeken liggen in mijn maat die ook qua lengte goed zijn! Dus ik hoef niet perse iets nieuws te kopen, dat is wel fijn!

– Dat mijn ritme weer een beetje op orde is. Voelt goed! Wanneer ik de gordijnen in de slaapkamer open doe en de zon schijnt naar binnen, dan word ik daar vrolijk van. (we hebben aan die kant de ochtendzon, hoezo perfecte timing?)

– Ik heb een heel groot deel van mijn mails kunnen wegwerken (200 denk ik?). Wanneer ik zo veel mails op me heb staan wachten blijft dat aan me knagen en daar ga ik me niet lekkerder van voelen. Ik heb nu nog steeds wat mails staan die wat meer aandacht nodig hebben, maar het grootste deel is behandeld en geordend, dat geeft echt een goed gevoel. En het gevoel dat je productief bent geweest!

– Ook de bullet journal is weer bijgewerkt. Geeft ook dat gevoel van ‘alles op een rij hebben’. Heerlijk!

– Alles wat je blij maakt op een rijtje zetten

Ah, heel fijn om al deze leuke dingen op een rij te zien. Goed om terug te lezen wanneer ik me wat minder goed voel ook. Wat maakt jou op dit moment blij?

DELEN:

46 reacties

 1. Marion 15 mei 2014 / 07:14

  Sinds kort heb ik ook de bloemen ontdekt. Beetje ook wel door jouw vele foto’s van vrolijke en mooie bloemen. Iedere week koop ik een nieuwe bos. Soms een hele vaas vol, soms verdeel ik ze over verschillende kleinere vaasjes. Maakt je huis zoveel vrolijker!

 2. Paul 15 mei 2014 / 07:24

  Dat de dagen weer zo lekker lang zijn. Gisterenavond rond half tien viel het me opeens op dat ik de gordijnen nog niet dicht had. Het is fijn om met daglicht te vertrekken naar mijn werk en ‘s avonds echt nog van de dag te kunnen genieten.

 3. Nienke 15 mei 2014 / 07:34

  Dat de mensen om me heen heel positief zijn over m’n keuze om freelance designer te worden. Dat helpt mij weer enorm op momenten dat ik zelf nog een beetje twijfel. En dat ik die stap kan zetten zonder dat ik daar (voorlopig) financieel iets op hoef in te leveren. Ik ben dus vooral blij met de steun van vrienden & familie. Doet zoveel voor m’n zelfvertrouwen!

  • Lisanneleeft 15 mei 2014 / 10:52

   Wat stoer van je! Altijd fijn als je support krijgt wanneer je iets wil gaan doen dat niet ‘standaard’ is 🙂

 4. Kelly Caresse 15 mei 2014 / 07:35

  Wat fijn om te lezen dat de beslissing om minder te bloggen je meer ademruimte gegeven heeft! 🙂 echt een feel good artikel dit, ik word er vrolijk van!

 5. Ilse 15 mei 2014 / 07:35

  Wat een hoop dingen die je blij maken!
  Die oorbellen vind ik super! Ik hou namelijk ook van grote, opvallende oorbellen. 🙂
  Ik word vooral blij van mijn nieuwe bistrosetje dat ik gisteren gekocht heb. Ik heb tussen 6 en 7 uur ‘s avonds een klein beetje zon op een klein deel van mijn terras en nu ga ik daar binnenkort (als het ook wat warmer is) eindelijk van kunnen genieten.

 6. Frederique 15 mei 2014 / 07:44

  Ik snap wel dat je blij wordt van deze dingen, dat zou ik ook zijn! Wat fijn dat er weer gewoon wat meer ritme ook in de dag zit, voel je je denk ik ook een stuk beter door?
  (Zeker aan het einde van de dag als je toch dingen gaat doen die je eigenlijk beter niet meer zou moeten doen, die kun je nu gewoon lekker aan Tim overlaten waardoor je niet over je eigen grenzen heen gaat?)

  • Lisanneleeft 15 mei 2014 / 10:54

   Precies! Het zijn allemaal kleine dingen die uiteindelijk toch heel veel energie kosten. Heel erg fijn als er dan iemand is waar je het samen mee kan doen 🙂 Scheelt heel veel!

 7. Lauriëtte 15 mei 2014 / 07:52

  Wat een mooie lijst van dingen waar je blij van wordt! Die gele doosjes van de Ikea vind ik heel erg leuk! Maar ik vind opbergers altijd heel erg leuk waardoor mijn hele huis een beetje vol staat met opbergers haha :’)

 8. Dagmar 15 mei 2014 / 08:04

  Wauw wat een prachtige happy moments <3 En zo fijn dat je weer lekker inspiratie hebt en misschien wel een video op gaat nemen, ben nu al benieuwd! Wat een mooie oorbellen heb je gekocht, ze zien er denk ik iets zwaarder uit dan ze zijn? Echt prachtige kleuren en ik weet zeker dat ze je mooi zullen staan!

 9. Jess 15 mei 2014 / 08:23

  Fijn dat je opgelucht bent door je beslissing om minder te bloggen. Een fijne lijst verder. Zeker dingen om zo nu en dan bij stil te staan.

 10. Manon 15 mei 2014 / 08:59

  Oh heerlijk dat je een kast hebt besteld en dat je kunt gaan opruimen. Ik word daar ook altijd zo blij van 😀

 11. Nicole 15 mei 2014 / 09:06

  Wat een fijne dingen en wat een leuke kleurige oorbellen!

 12. Rianne 15 mei 2014 / 09:09

  Ik geef je groot gelijk om te genieten van kleine dingen zoals een bakje aardbeien!

 13. Miranda 15 mei 2014 / 09:09

  Wat een fijn lijstje. Goed om te lezen dat je weer wat ademruimte hebt gekregen, goede beslissing dus.

  Wat mij nu blij maakt… Ik heb een goede dag, om 9 uur al met een kop koffie blogs lezen is voor deze week uniek;) m’n lieve hond, altijd heerlijk gezelschap en geen regen zien wanneer ik naar buiten kijk, het is eindelijk droog woehoe!:)

 14. Fleur 15 mei 2014 / 09:57

  Wat een positieve lijst! Misschien zijn slip-on leuke zomerschoenen voor je! Kan je ook in met sokken!

 15. Esther 15 mei 2014 / 10:13

  Wat een positief artikel! Mooi om je bewust te zijn van de kleine dingen in het leven die je heel gelukkig kunnen maken. Ik ga vanmiddag ook weer bloemen kopen 🙂

 16. Cindy 15 mei 2014 / 10:29

  Wat een fijn lijstje, ook om je nog bewuster te worden van al het geluk wat eigenlijk voor het oprapen ligt! Fijne dag vandaag!

 17. Susanne 15 mei 2014 / 10:50

  Wow dat zijn een hoop dingen! Ik vind het fijn om te lezen dat je blij bent met je beslissing en dat je je er een stuk beter onder voelt, dat is namelijk ook de bedoeling. En wat fijn dat Tim weer vaker thuis is. Ik zeg: sushiiiiii!

  • Lisanneleeft 15 mei 2014 / 10:56

   Hahahaha, drie keer raden wat ik gisteren tegen Tim zei 😀 Sushitime!
   Zo voorspelbaar ben ik dus haha!

 18. Wendy 15 mei 2014 / 11:40

  Het is weer een heerlijke lijst geworden. Ik word op dit moment vrolijk van het feit dat ik nu al weekend heb (yeah!), het weer weer beter aan het worden is en van het feit dat ik straks mijn keuring heb om bloeddonor te worden. Het is wel een beetje spannend, maar het feit dat ik het doe en hopelijk straks mensen kan helpen met mijn bloed, maakt me heel blij.

 19. Alix 15 mei 2014 / 11:45

  Gelukkig krijg je heel veel steun van je lezers, want het lijkt me een vervelende beslissing om minder te moeten gaan bloggen! Awkward is een van m’n favoriete series, geweldig! 😀

 20. Sandra 15 mei 2014 / 13:08

  Een schoenentip van mij:
  Ik weet niet waarnaar je op zoek bent, maar kan je op hakken/hakjes lopen?
  Ik heb ‘n tijd terug alweer hele leuke pumps bij Scapino gekocht met hakjes van maar 3 centimeter ofzo. Deze zijn dat: http://www.scapino.nl/dames/schoenen/pumps/dames-schoenen-pumps-emilio-luca-x-grijs-012124641

  En ik heb ze ook in het zwart 😀
  Sindsdien loop ik er al heel veel op. Vind het geweldig, eindelijk pumps met hakjes waar ik wel op kan lopen 😛 (Hoger wil me nog niet echt lukken) En ik heb wel vaak gedacht: pumps met sokken aan? Nahh, dat kan écht niet! Maar ik heb daar schijt aan, als ik het zo wil doe ik dat gewoon. Sokken met bloemetjes, met streepjes, rood, grijs, zwart. Boeit het!? 😉

  Nou, alvast heel veel plezier met shoppen vrijdag! Ik ben benieuwd! 😉

 21. Sandra 15 mei 2014 / 13:12

  Wat leuk dat je bij de Ikea spulletjes hebt besteld! Altijd leuk om weer iets aan/met je interieur te doen. Oh enne: Je bloemen zijn geweldig! Prachtig! Doen we hier thuis eigenlijk VEEL te weinig 🙁
  En ‘t wordt ook weer beter weer heb ik gehoord, de komende dagen lekker lenteweer.. na het weekend zelfs zomers.

 22. Emma 15 mei 2014 / 13:23

  Leuk artikel 🙂 geeft inspiratie om je dag op positieve wijze te benaderen!

  Laatst zei je geloof ik ergens dat je er over nadacht om opnieuw een artikel te maken over je bullet journal, dat zou ik heel fijn vinden! Ik heb je vorige artikel erover al een paar keer gelezen en ook dat filmpje en de site van het bullet journal bekeken, maar ik kom er toch nog niet goed uit hoe ik er het beste mee kan beginnen (hoeveel pagina’s vrij houden/reserveren voor dingen en inhoud, wat je er wel of juist niet inzet, voor welke onderdelen je een aparte pagina start, hoeveel pagina’s voor een week of maand..) Nog een artikel met hoe jij het benadert zou ik dus graag lezen als het te doen is 🙂

  • Lisanneleeft 15 mei 2014 / 13:27

   Die staat op de planning, daar hebben namelijk heel veel mensen naar gevraagd! 🙂

 23. Elize 15 mei 2014 / 16:30

  He wat fijn allemaal! Goed om te lezen, maakt me blij!
  Ik ben blij omdat de Celiac Awareness Month zo goed loopt en dat mijn vriend me heeft geholpen een filmpje daarvoor te maken. Ik ben al de hele dag aan het stuiteren omdat ik zo benieuwd ben hoe mensen het vinden en of het allemaal gaat lukken en zo, haha!

 24. Mandy 15 mei 2014 / 17:52

  Mmm aardbeien! Ook van dit lijstje word ik vrolijk! Wat een fijne dingen.

 25. Suzanne 15 mei 2014 / 20:18

  Hihi het kastje is ook erg leuk! Ik wil er nog 1 haha

 26. Manon 15 mei 2014 / 20:34

  Genieten van de kleine dingen! Goedzo dat kan je het beste doen. Ik zou ook blij worden van jouw lijstje

 27. Jorien 15 mei 2014 / 20:49

  Wat een fijn lijstje. Je bloemen en je oorbellen vind ik ook echt prachtig. Ik hou erg van roze.

 28. Marieke 15 mei 2014 / 20:49

  Leuk, zo’n vrolijk blogje! Ik word ook altijd heel blij van bloemen en Ikea!! Hihi!

 29. De Zuinige Student 15 mei 2014 / 21:03

  Als ik zo’n blogje van jou lees waarin je zoveel positieve dingen om je heen ziet, dan word ik spontaan blij. Ik hoop oprecht dat het iets beter met je gaat nu je hebt besloten iets minder te bloggen.

 30. Esmée 15 mei 2014 / 21:44

  Wat een heerlijke vrolijke puntjes. Ik heb vandaag gezellig geshopt met mijn moeder, dat maakte mij blij! x

 31. Hester 16 mei 2014 / 15:06

  200 mails, wauw! Leuk lijstje, fijn dat Tim weer wat meer thuis is en die bloemen zijn inderdaad heel vrolijk. Die Raskog trouwens, liefdeee!

 32. Marloes | Budgetproof.nl 16 mei 2014 / 20:21

  Wat een mega fijne post dit! Niet alleen goed en positief voor jezelf om zoiets te doen, maar je maakt ons er ook blij mee 🙂 heel veel herkenbare dingen of positieve energie!

 33. Kaylee 19 mei 2014 / 09:37

  Series in bed (of op de bank) kijken maakt mij ook ontzettend gelukkig! Even afschakelen en ontspannen. Niets fijner na een lange, drukke dag=D

 34. Lenneke 21 mei 2014 / 22:41

  Wat fijn te lezen dat je van zoveel dingen blij kunt worden! Erg positief en motiverend voor mij om ook de kleinere dingen te vinden die mij blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.