Dingen die mij opvrolijken op een slechte dag

De laatste tijd zijn ze nogal aanwezig, die slechte dagen… Leek het afgelopen weekend weer iets beter te gaan, ging het weer achteruit. Blijkbaar weet ik voorlopig nog even niet niet wat de dag van morgen me voor dag zal brengen. Maar minder goede dagen in overvloed. Daar moet ik toch ook het beste van maken! Waar ik op deze dagen blij van word? Dat vertel ik je in deze blogpost.

Lisanne-n-bed

– Leuke post. Van lezers, of van mijn oma!

– Lekker eten, of überhaupt kunnen eten, haha.

– Een complimentje van een lezer of een lieve tekst op social media

– Leuke gesprekken op Tinder. Lekker helemaal vanaf 0 met iemand babbelen en een kijkje krijgen in iemand anders leven

– Vlogs kijken! Sofie maakt me altijd blij en Vloggloss kijk ik dagelijks.

– Series! Awkward, Faking it, Modern Family, Big Bang Theory, 2 Broke Girls lekker vrolijk en niet te ingewikkeld. Fijn!

– Slaap. Als er beneden te veel geluid is gewoon lekker boven. De luxe van een appartement met twee verdiepingen én twee bedden. Maar slapen is zó fijn, dan gaat de tijd sneller voorbij.

– Af en toe verdrietig zijn, maar dan weer een inzicht krijgen waardoor je het beter aan kan. Zo zag ik laatst een video van iemand die iets heel simpels zei, namelijk dat je niet altijd iets hoeft te doen met een gevoel, dat je er niet altijd op hoeft te reageren. Zo logisch en simpel, maar fijn om af en toe te bedenken wanneer je het even niet ziet zitten.

– Snapchat! Mensen op Snapchat zijn zo lief en leuk. Je kiest precies uit wie je volgt, bij mij is dat precies een selectie van mensen waar ik blij van word. Je kan mij natuurlijk ook volgen, ik word ook altijd heel blij van reacties! Je vindt me onder de naam Lisanneleeft.

– Kleine dingen waarin ik vooruitgang merk in mijn gezondheid. Ik verdraag bijvoorbeeld weer een beetje muziek! Andere dingen gaan dan misschien wel minder goed, maar er verandert wel iets. Dat is goed, toch? Ik denk het wel.

– Een goed gesprek met… maakt niet uit met wie. Meestal online, maar dat maakt niet uit. Een goed gesprek is fijn.

Wat maakt jou blij op een slechte dag?

DELEN:

26 reacties

 1. Wilmaaa 24 mei 2016 / 06:12

  Zo ontzettend knap dat je die kleine dingen alsnog probeert te zien, veel sterkte! Ik hoop zo dat je je beterder mag gaan voelen!

 2. marije 24 mei 2016 / 06:25

  Mooie bewuste momenten die je deelt. Hopelijk voel je je snel beter.

 3. Josan 24 mei 2016 / 06:29

  In bad zitten doet wonderen. Of dat mijn kinderen door hebben dat ik niet zo lekker in mijn vel zit en dan een bekertje limonade voor mij maken met vrolijk gekleurd rietje want dat staat zo gezellig hé mammie… Smelt…works everytime. Sterkte de komende periode.

 4. Mama Lifestyle Blog 24 mei 2016 / 06:31

  Wat fijn dat je op zware dagen je kracht en afleiding kunt halen uit deze lichtpuntjes. Hopelijk gaat het snel beter en beleef je steeds meer positieve momenten. Weet je al of je deze week je infuus mag krijgen? Ze gingen toch eerst je mond bekijken? Ik hoop dat het oké is en dat je aan het infuus mag (klinkt zo raar). Maar hopelijk word je er niet al te ziek van.

 5. Darina 24 mei 2016 / 06:40

  Fijn dat je je hier aan vast kunt houden, aan deze mooie kleine dingen. Ik hoop echt dat je je snel beter gaat voelen. Xxx

 6. Daniëlle 24 mei 2016 / 07:43

  Knap dat je zo positief blijft! Ik kan mij in zo’n situatie ook voorstellen als dat gewoon even niet lukt en alles gewoon even kut is!

 7. Charelle 24 mei 2016 / 07:50

  Ik vind het dapper hoor, dat je ondanks al de slechte dagen je toch blijft bloggen over alle goede dingen! Heel knap! En wat fijn dat je soms weer wat muziek kunt luisteren, dat lijkt me duidelijk een verandering. En een goed gesprek is áltijd fijn. (:

 8. Bianca Schrijft 24 mei 2016 / 08:06

  De kleine dingen in het leven zorgen er inderdaad voor dat je de ellende en slechte dagen kunt dragen. Al moeten ze bij jou wel heel veel draagbaar maken. Heel veel sterkte.

 9. Sandra 24 mei 2016 / 08:20

  Wat fijn dat je weer een beetje muziek kunt luisterenamelijk. Gelukkig een beetje vooruitgang wat dat betreft! En je blijft de kleine dingen zien in het leven, blijft knap en vind dat heel sterk van je. 🙂
  Ik kan ook blij worden van vlogs kijken. Maar ook een rondje rijden in de auto doet al wonderen bij mij. Gewoon even weg, maar zelf niet actief zijn (dis dan laat ik m’n vader rijden hihi).

 10. Lady Rose 24 mei 2016 / 10:57

  ik voer ook veel van mijn gesprekken online en spendeer veel tijd al slapend.
  Maar zo nu en dan neem ik een haakwerk er bij. Lekker verstand op nul en haken maar (eens je het patroontje doorhebt toch). Werkt voor mij heel rustgevend en je hebt uiteindelijk nog iets leuks ook.
  Ik heb net het boek ‘life on sneakers’ gekocht. Is een soort autobiografie van iemand die ook plots chronisch ziek wordt en wiens leven plots helemaal ondersteboven staat. Ik heb lang niet meer kunnen lezen wegens te vermoeiend maar ik hoop dit boek toch te kunnen lezen en er inspiratie uit te halen.
  Veel beterschap!

 11. Vivian 24 mei 2016 / 11:17

  Zo fijn om te lezen dat er toch nog best veel dingen zijn waar je blij van kunt worden op zo’n dag: hopelijk helpt het!

 12. Kelly 24 mei 2016 / 12:07

  Ik vind het nog steeds bewonderenswaardig dat je zo positief kan denken ! Mag menigeen een voorbeeld aan nemen !

 13. Lisa 24 mei 2016 / 13:32

  Ah Lisanne, wat vind ik jou toch een topper! Je bent zo’n sterke, leuke meid met ontzettend veel doorzettingsvermogen en ik bewonder je daarom echt. Ik laat misschien bijna nooit een reactie achter, maar ik lees al je posts (en volg je op instagram en snapchat, haha stalker). Liefs

 14. Leonie van Mil 24 mei 2016 / 14:43

  Het zijn inderdaad de kleine dingen die dan belangrijk zijn. Knap dat je zo positief blijft.

 15. Nicky 24 mei 2016 / 15:14

  Een straaltje zon, een mooi bloemetje. Een lief woordje van iemand anders. Rust. Een goed boek. Een lekkere kop koffie. Een lekker (klein) koekje. Een lief kusje van vriendlief. Allemaal kleine dingen, die zo belangrijk zijn in een mensenleven.

 16. Moniek 24 mei 2016 / 16:45

  Fijn dat je al die positieve dingen nog wel gewoon ziet als het wat minder gaat, zo’n lijstje maken helpt daar natuurlijk ook wel bij! Fijne, positieve post.

 17. Zo simpel is dan geluk 24 mei 2016 / 16:55

  Heel erg knap dat je toch nog positieve punten weet te benoemen meis. Ik hoop echt dat het snel wat beter met je gaat.

 18. Maike 24 mei 2016 / 17:42

  Fijn om je even bewust te zijn van deze kleine, maar fijne dingen.

 19. Luna 24 mei 2016 / 17:55

  Wat me blij maakt op een slechte dag:
  Reacties op mijn blogposten of leuke mailtjes
  Leuke gesprekjes
  De wetenschap dat de slechte dag ook een einde heeft en dat ik dan lekker in bed kan liggen en Netflix kan kijken
  Youtube filmpjes van bloggers en vloggers kijken
  Lezen (off course)
  Kleuren
  Opruimen… ik word blij van opruimen, je ziet gelijk resultaat en dat resultaat voelt heel fijn en het maakt mijn hoofd leeg.
  Appeltaart met slagroom eten op een terras, gewoon omdat het kan. ‘
  Kiekjes/photodiaries bekijken van bloggers

 20. Neelke 24 mei 2016 / 18:39

  Ik vind het zo prachtig hoe positief jij kunt zijn Lisanne! Ik word blij van bloemen in huis en ook van series kijken. Of lekker knuffelen met mn kleine beeb.

 21. Ise 24 mei 2016 / 20:42

  Super tof dat je toch nog op al deze dingen kunt komen! Keep your head up 🙂

 22. Bettie 24 mei 2016 / 20:46

  Gelukkig dat je nog dan altijd lichtpuntjes ziet op een slechte dag. Ik denk dat het echt wel wat scheelt, als je nog een beetje focust op de mooie dingen.

 23. Kirsten 25 mei 2016 / 18:10

  Wat goed dat je naar de leuke dingen blijft kijken en leuk om te lezen! Soms wel lastig om op zulke dagen positief te blijven, maar je krijgt jezelf er altijd weer in een beter humeur mee. Ik doe het zelf graag voor ik ga slapen, even opschrijven waar ik blij van werd. Dat zijn ook vaak simpele dingen zoals een complimentje, een leuk gesprek, of treindeuren die precies voor mij stoppen haha. Hopelijk voel je je gauw weer beter!

 24. Vink 28 mei 2016 / 14:58

  Wat een mooi artikel! Goede, leuke of fijne gesprekken maken mij ook altijd blij, of muziek, of lieve woorden van iemand

 25. Mariska 31 mei 2016 / 20:28

  Wat een leuk artikel dit! Waar ik blij van word is blije en lieve berichtjes, mijn blog, ook slapen en voor de rest op bed liggen en tv kijken en wat spelletjes spelen op mijn telefoon tot ik me weer ‘goed’ voel.

 26. Ranger Rick 20 juni 2016 / 17:59

  Beterschap en top dat je blijft bloggen over van alles en nog wat dat je redelijk ziek bent is niet niets lieve Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.