Dingen waar ik onverwacht veel op heb bespaard!

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar alles lijkt wel duurder te worden, van de boodschappen tot de verzekeringen. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook nog allerlei leuke, nieuwe mogelijkheden om juist net wat extra’s te besparen. Welke dingen mij hebben geholpen te besparen zonder dat ik er al te veel voor hoefde te laten? Dat lees je in deze blogpost!

Goed bereikbaar 

Een kostenpost die er de afgelopen jaren bij is gekomen, is die van mobiele telefonie. Het aanbod wordt steeds groter, maar de portemonnee die je nodig hebt om een abonnement met een smartphone te kunnen betalen wordt ook steeds groter, haha. Je bent zo €40,- kwijt in de maand, reken maar uit wat dat per jaar kost. Mijn tip? Probeer je telefoon wat langer te gebruiken en een sim only abonnement af te sluiten. Zeker met de telefoons van vandaag de dag en een goed beschermhoesje erom en screenprotector erop kan een telefoon al snel veel langer meegaan dan de gebruikelijke twee jaar. Een besparing die al snel tientallen euro’s in de maand oplevert.

Tweedehands 

Vroeger vonden we tweedehands kleding maar raar, sommige mensen zelfs vies, maar vandaag de dag is dat heel anders. Tweedehands noemen we tegenwoordig vintage, en het aanbod is waanzinnig. Als je goed zoekt vind je designeritems voor een fijne prijs of als je dat fijner vindt: nieuwe kleding met de kaartjes er nog aan. En dit alles voor een fractie van de nieuwprijs. Het leuke aan tweedehands shoppen, zowel online als in real life, is dat er vaak nog onderhandelingsruimte is. Daarnaast weet je nooit wat je tegenkomt en voelt het als schatzoeken voor volwassenen. En wat je met je eigen kleding doet die je niet meer draagt? Verkopen natuurlijk!

Verrassende boodschappen 

Ook wat betreft boodschappen kun je de nodige zaken ondernemen om te besparen. Natuurlijk kun je naar een budget supermarkt gaan en alles van het huismerk kopen, maar je kunt het ook iets uitdagender aanpakken. Kijk eens naar apps zoals TooGoodToGo, hiermee kun je echt voor een fractie van de originele prijs een boodschappenpakket kopen. Wat er precies in zit weet je niet, maar vaak is het een mooie mix van het aanbod van de winkel of het restaurant. Vaak kun je wel een voorkeur aan geven voor vega, groente of brood. Dus dan weet je wel ongeveer wat er in zit. Vooral de broodpakketten van bakkers die ik zie langskomen vind ik altijd fantastisch!

En doordat je niet weet wat je krijgt dwingt het je ertoe om weer eens iets anders te koken dan dat je gewend bent. En vind je de producten die er in het pakket zitten echt niet lekker? Dan kun je altijd nog de spullen weggeven aan een buurman of collega. Gooi in ieder geval nooit eten weg, dat is hartstikke zonde! Er is altijd wel iemand die er blij mee is!

Kortom, besparen hoeft niet altijd serieus en vervelend te zijn. Het kan ook met dingen waar je nauwelijks verschil mee merkt of met dingen die simpelweg gewoon leuk zijn. Wees creatief en maak er een spelletje van!

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.