Dingen waar ik over twijfel

Soms heb ik een twijfelbui en ben ik en twijfelkont. Uiteindelijk kan ik het relativeren en weet ik dat het wel goed komt en alles oké is, maar toch… ik deel vandaag een aantal van mijn twijfels met jullie.

twijfelachtig

Foto door  Jeff Sheldon

– Hoe zal het gaan als Tim voor langere tijd gaat varen of een master in het buitenland gaat doen? Red ik dat wel in mijn eentje? (en hoe dan? Weer bij mijn ouders wonen?)

– Ga ik vandaag nu ik net wakker ben eerst mijn mobiel bekijken of eerst mijn medicijnen nemen?

– Heb ik die mail/fb bericht/sms/whats app nu wel of niet beantwoord?

– In de winkel kan ik altijd enorm twijfelen om iets te kopen, in het bijzonder ben ik er heel goed in bij dingen die ik toch wel nodig heb, dus net zo goed gewoon kan kopen. Maar dan denk ik neeee, dat doe ik later wel. Vet handig…

– Moet ik deze blogpost wel of niet online zetten?

– Hoeveel moet ik delen van het hele ziek zijn? Het eerlijk zijn wordt gewaardeerd, maar sommige dingen zijn wel een beetje extreem.

– Wat doe ik aan? (dit denk ik ongeveer 10 keer voordat ik iets aantrek)

– Waar ligt hetgeen dat ik aan wil? Twijfel…

– Moet ik niet nóg een keer naar de wc voordat we weg gaan?

– Moest Tim nu lachen om mijn grapje of moest hij niezen? (het klinkt hetzelfde)

– Heb ik nou zojuist wel of niet mijn tanden gepoetst?

– Heb ik mijn telefoon wel bij me? Allebei? En mijn sleutels?

– Of mijn blog wel leuk genoeg is en waarom hij zo veel wordt gelezen

– Gaat mijn lyme behandeling me wel vooruit helpen?

– Moet ik een nieuwe layout laten maken? Nee, ik denk het niet. Maar misschien… eeuwige twijfel

– Kan ik vandaag nog douchen? (meestal wordt dat een nee haha)

– Welke kleur nagellak doe ik op? Ik heb altijd een van de twee problemen: 1. Ik heb geen leuk kleurtje 2. Er is te veel keus, ik kan niet kiezen

– Zijn mijn blogposts goed genoeg? Moet ik die foto’s opnieuw maken? Oh my, ik dacht dat ik niet perfectionistisch was, maar als ik dit lijstje zie dan kom ik tot een andere conclusie, hahaha.

– Op welk moment hoort een vrouw haar uitgroei bij te werken? En wanneer zal ik het doen?

– Is dit lijstje nu echt af?

het-komt-allemaal-goed

Gelukkig komt het uiteindelijk altijd allemaal wel weer goed. En als het niet goed komt, dan vinden we daar ook wel weer iets op. Waar twijfel jij weleens over?

DELEN:

50 reacties

 1. Marion 11 januari 2015 / 07:32

  Zolang je ergens niet uren over twijfelt en het geen beslissingen zijn die van levensbelang zijn .,… Ik kan alleen wel een beetje doordraven in het twijfelen. Ik moet zeggen “kon”. Ik ben het mezelf aan het afleren, want ik maak mezelf helemaal gek met dat getwijfel. Hup, knoop doorhakken en gaan met die banaan. Gelukkig eindigt het altijd super duper! 😀

 2. Kelly Caresse 11 januari 2015 / 07:46

  Wat mooi en knap hoe je je onzekerheden op papier kan zetten en durft de delen, mooie eigenschap. Ik kan soms ook erg twijfelen, jammer dat dit soms tegenhoudt wat ik echt wil doen

 3. Andrea 11 januari 2015 / 08:07

  Mooi dat je dat zo op en eerlijk deelt. Het zijn toch onzekerheden en zelf vind ik het best moeilijk om daar bijv. over te praten. Ik denk dat het twijfelen ook wel typisch een vrouwen dingetje is. Ik merk het aan mijn vriend bijv. nooit haha.

 4. Kirsten 11 januari 2015 / 08:41

  Herkenbaar! Vaak is het bij mij zo dat ik juist over grote dingen heel makkelijk kan beslissen en heel goed weet wat ik wil en wat ik doe, maar als het om kleinere dingen (en onzekerheden) gaat, ben ik een twijfelkont eerste klas.

 5. Celeste 11 januari 2015 / 08:45

  Knap dat je je ‘onzekerheden’ deelt. Ze zijn overigens wel herkenbaar, ik ben ook echt een eeuwige twijfelaar. Maar je doet het hartstikke goed en iedereen twijfelt wel eens, ik denk ook niet dat er een beste keuze is als je bijvoorbeeld twijfelt tussen optie A en B. Je gaat alleen een andere kant op.

 6. Miranda 11 januari 2015 / 08:47

  Goed dat je je twijfels deelt, interessant om te lezen zo.
  Ik twijfel niet zo heel vaak, over grote dingen neem ik zó een beslissing. Soms twijfel ik over kleine dingen, zoals wat ik aan moet doen, maar dan nog beslis ik meestal vrij snel:)

 7. Ilse 11 januari 2015 / 08:54

  Ik kan uren, dagen, weken zitten twijfelen voor ik een beslissing neem. Ik twijfel over bijna alles. 🙂

 8. Karin 11 januari 2015 / 08:59

  Haha, en ik twijfel of ik nou wel of niet zal reageren op deze blog 🙂

 9. Lisanne 11 januari 2015 / 09:06

  Zo herkenbaar!!
  Ik ben ook echt een twijfelaar “negeert hij me nou of heb ik zijn antwoord gemist?”, “heb ik nou de deur op slot gedaan?”, “oh nee, heb ik het mailtje wel naar het goede adres gestuurd? De bijlage wel goed bijgevoegd?”

  Misschien hoort het wel een beetje bij het moe zijn? Ik word er in elk geval wel moe van als ik zo’n ‘echte’ bui heb! 😉

 10. angelique 11 januari 2015 / 09:10

  Ik ben ook zo´n twijfelkont. Bij shoppen heb ik 1 regel: Twijfel je? Laten hangen!
  En over je blog hoef je zeker niet te twijfelen hoor!

 11. Eveline 11 januari 2015 / 09:24

  Ik herken me wel in je gedachten. ik ben ook zo een twijfelaar!
  Bij het shoppen, bij het kiezen van ‘wat eten we vandaag?’, lay-out van mijn webshop veranderen ja of nee? en zo verder, zo iedere dag. Je zou er onzeker van worden!

 12. Kim | Kimsbloglife 11 januari 2015 / 09:55

  Haha, superleuk om te lezen! Ik ben echt een eeuwige twijfelaar en twijfel ook over alles: ‘zou ik daar nu wel of niet naartoe gaan?’ en ‘zou ik dat nu wel of niet kopen?’ zijn de twee gedachten die het vaakst in mijn hoofd opkomen volgens mij!

 13. Frauke 11 januari 2015 / 10:18

  Ohh wat een lijstje! Ik herken wel veel dingen, al ben ik zelf niet echt zo’n grote twijfelaar. Meer een beetje het omgekeerde, ik ben zo impulsief dat ik daar wel eens spijt van heb ;)! En jaaa, jouw blog is zéker leuk genoeg :)! X

 14. marieke 11 januari 2015 / 10:35

  Haha leuk lijstje 🙂 ik kan ook altijd eeuwig twijfelen hoor, over echt van alles! Heel vervelend soms 🙂

 15. Lenneke 11 januari 2015 / 10:44

  Pfff, twijfel. Ik ben echt de personificatie van twijfel. Blogde laatst al over mijn twintigertwijfels en ik vind dat megaheftig allemaal.

 16. lonneke 11 januari 2015 / 10:44

  Mooi lijstje omdat het zo herkenbaar allemaal is!
  Liefs Lonneke

 17. Inge 11 januari 2015 / 10:46

  Knap dat je het durft te posten! Ik ben zelf ook zo’n grote twijfelkont, ik word soms echt moe van mijzelf.
  Natuurlijk is je blog leuk genoeg, anders kwamen wij niet langs! 🙂

 18. Nathalie 11 januari 2015 / 10:48

  Er zijn zoveel redenen waarom je blog leuk is en zo goed wordt gelezen. 🙂 Ik heb er wel eens aan gedacht om een thank you email te schrijven. Maar ik weet dat lange mails veel concentratie van je vragen. Maar misschien dat ik het nog wel doe! In de vorm van een lijstje ofzo.

  Ik twijfel vaak over de relaties die ik aanga. Voor wie stel ik me open? En in hoeverre? etc
  Bedankt voor je openheid in je artikel. Een duidelijke kracht van je.

 19. Lauri 11 januari 2015 / 11:01

  Heey Lisanne,

  ik volg al TIJDEN je blog en herken je verhaal hier erg in. Dat is nu ook het probleem hahaha,
  Ik heb namelijk al vier jaar heel erg veel last van “fibromyalgie” (als ik artsen moet geloven)
  Bij mij gaat het (naar mijn gevoel) achteruit en dat is iets wat niet hoort bij fibromyalgie.
  Daarom ben ik bang dat ik ook de ziekte van Lyme heb en ik wil graag de test doen die jij ook deed, want uit de gewone test is niks gekomen.
  Het probleem is dat mijn reumatoloog de test wel aan wil vragen, maar daar veel informatie over moet hebben. Het ziekenhuis laat dit namelijk niet zo snel doen.
  Zelf kan ik niet echt informatie vinden over de test.
  Heb jij misschien iets van een overzicht met informatie over deze test zodat ik de test ook kan doen?

  ALVAST SUPER VEEL BEDANKT!

  Xx Lauri
  (je kan me ook terug mailen op lauri-giepmans@hotmail.com)

 20. Milou 11 januari 2015 / 11:04

  Over grote dingen twijfel ik nooit. Wat ik wil met mijn werk, wat ik wil qua vakantie… Daar heb ik allemaal een uitgesproken mening over. Maar inderdaad die kleine dingetjes! Komt ook omdat ik daarin onzeker ben. Ik ben onzeker over mijn lijf, dus weet ik niet wat ik aan moet trekken wat het beste staat. En zo verder…

 21. Lifesabout 11 januari 2015 / 11:04

  Fijn stukje om te lezen! Ik denk dat iedereen wel een zekere twijfelkont is. Daar is niets mis mee, behalve als het je leven gaat beheersen en je er onzeker van wordt. Ik twijfel ook vaak over vooral kleine dingen. Grote beslissingen maken mij juist impulsief, gek he?
  Ik hou mij altijd vast aan ‘everything is gonna be ok. If it’s not ok, it’s not the end.

 22. Marga 11 januari 2015 / 11:35

  Twijfelen…..helemáál geen ervaring mee…….denk ik. Of toch wel? 🙂 Erg herkenbaar hoor en inderdaad knap dat je het deelt. Mijn twijfel maakt mijn man soms gek. Dan zegt hij: “Ik wil gewoon een ‘ja’ of een ‘nee’. Zo moeilijk is dat toch niet?” Jawel, maar waarom heb ik hem na 15 jaar huwelijk nog altijd niet uit kunnen leggen.

 23. Patricia Schmitz-Heres 11 januari 2015 / 11:45

  Je kan beter vragen waar ik niet over twijfel haha. Nee, ik ben echt een ongelofelijke twijfelkont hoor. Alleen probeer ik het af en toe gewoon zo min mogelijk te laten merken. Maar ook dat is niet altijd even makkelijk natuurlijk.

 24. Naomi 11 januari 2015 / 12:16

  Ik twijfel ook over heel veel. Vaak over of ik nou iets moet kopen of niet. of iets nou leuk is of niet. haha

  x

 25. Anita 11 januari 2015 / 12:35

  Twijfels heeft iedereen wel eens. Kleding kiezen en nog even naar de wc gaan voor vertrek heel herkenbaar!

 26. Anneleen 11 januari 2015 / 13:03

  Sommige twijfels zijn erg herkenbaar. Op een bepaalde manier zijn twijfels best gezond denk ik. Op deze manier denken we beter over de dingen na en gaan we niet zomaar impulsief handelen. Maar natuurlijk moeten we niet té veel twijfelen want dat is dan ook weer niet goed denk ik

 27. Eline 11 januari 2015 / 13:26

  Lijkt me lastig als je zo twijfelt, al kan ik me dat ook wel voorstellen. Ik denk dat je wel iets meer vertrouwen in jezelf en in je keuzes mag hebben, je doet het hartstikke goed!

 28. Jolien 11 januari 2015 / 13:42

  Zooo herkenbaar. Ga ik bloggen, series kijken of een boek lezen? Dat kan soms echt zo’n moeilijke keuze zijn, niet normaal!

 29. Stephanie 11 januari 2015 / 13:51

  Interessante post! Ik twijfel ook echt altijd over van alles.. soms heel vermoeiend.

 30. MySimplySpecial 11 januari 2015 / 14:09

  Er zitten zeker herkenbare dingen tussen! Ik denk dat iedereen wel twijfelt over vanalles.

 31. Lora 11 januari 2015 / 16:05

  Ik herken veel van die twijfels, maar het maakt ook dat veel ,mensen zich herkennen in dit blog. En je blog is echt super goed. Ik blijf je volgen , ook omdat ik ook ziek ben en veel van mijn eigen twijfels herken.
  Fijne zondag.

 32. Sofie 11 januari 2015 / 16:29

  Haha, ik twijfel over al die dingen die jij beschrijft. En ook over al die dingen die je nu in je hoofd hebt en die je nog niet had genoemd in je stuk 😉

 33. Marloes/GLAMOURMOES 11 januari 2015 / 16:39

  Ik denk dat iedereen wel eens twijfelt! Soms wel goed om het voor jezelf gewoon op een rijtje te zetten. Ik twijfel heel erg over wat ik wil op het gebied van mijn carrière.

 34. Miriam 11 januari 2015 / 18:02

  Super herkenbaar haha. LEuk om te lezen =D Ik zat net nog te twijfelen: welke kleur nagellak wil ik op voor morgen!

 35. Iris 11 januari 2015 / 18:26

  Meestal zijn het praktische dingen, zoals de deur op slot doen, waar ik aan twijfel. Het vervelende is dat de deur niet op slot zit als ik er niet over twijfelde, dus tsja, geen keus.

 36. Lies 11 januari 2015 / 18:53

  Voor mij zijn er heel veel dingen heel herkenbaar! Ik ben zelf echt een enorme twijfelkont en kan wat dat betreft overal wel over twijfelen. Ook in een winkel is het heel erg bij mij. Ik pak vaak van alles met het boodschappen doen en dan begin ik ineens te twijfelen over alles wat ik in mijn karretje heb en of ik het nou echt nodig heb of later nog kan kopen. Het is dus ook 9 van de 10 keer zo dat ik weer een aantal dingen terug ga zetten haha.

 37. ilona 11 januari 2015 / 22:42

  Dat twijfelen over iets kopen is zo herkenbaar. Zelfs iets simpels in de supermarkt kan ik nog twijfelen.

 38. Saar 12 januari 2015 / 11:54

  Ik ben ook zo’n twijfelkont. Ik twijfel soms over wat ik ga doen op een vrij moment. Maar goed, dat komt uiteindelijk ook altijd goed. Het is soms gewoon echt die knoop doorhakken. En god, wat is dat een bevrijdend moment!

 39. Tiffany 12 januari 2015 / 14:28

  Heel herkenbaar dat twijfelen/piekeren! ik twijfel vaak ook vaak in welke mate ik mijn ziek zijn moet delen op mijn blog. Doordat jij zo open bent over jouw gezondheid, ben je echt een steun/inspiratie bron voor mij.

 40. Laleh 12 januari 2015 / 20:10

  Op het moment weet ik niet echt wat mijn antwoord is.
  Ik heb soms geen energie om te twijfelen/na te denken.
  Vandaag is dat ook zo.
  Er komt dan ook niets uit mijn handen.

  Ik denk dat ik meer onzeker ben over dingen dan dat ik twijfel.

 41. JokevdB 12 januari 2015 / 20:59

  Geen keuzes kunnen maken is de makke van deze tijd. Dat komt omdat er teveel keuzes zijn en nog meer nieuwe dingen en prikkels. Begrenzen is het allermoeilijkste wat er is en omdat ik zo goed van binnenuit weet hoe dat voelt ben ik onder andere opruimcoach geworden. Niks geks dus, haast doodgewoon, maar ondertussen ontzettend lastig. Van te voren afspraken maken met jezelf helpt, maar niet altijd. Leuk en duidelijk beschreven hoor. Succes met kiezen! Lieve grt, JokevdB

 42. Mirjam 12 januari 2015 / 21:51

  Pfoeh, herkenbaar. Ik ben ook echt een twijfelkont.. Zo rot is dat he..

 43. Isabel Cristina 12 januari 2015 / 23:36

  Leuk om te lezen, vooral omdat ik ook altijd twijfel aan ALLES! Of ik iets wel goed doe, of mensen mijn artikelen wel leuk vinden etc! Ik word af en toe gek van mijzelf.. zucht!

 44. Emily 13 januari 2015 / 12:13

  Haha, herkenbaar! Sommige dingen lijken me wel erg pittig, zoals het eerste punt wat je noemde.

 45. Liefs Linda 13 januari 2015 / 21:33

  Wat ontzettend stoer van je dat je zo open bent. Iedereen twijfelt zo nu en dan, alleen de een iets vaker dan de ander 😉 Ik val, volgens mij net als jij, in dat groepje mensen wat heel vaak twijfelt. Soms word ik echt helemaal gek van mijzelf! Ik kan ook echt absoluut geen keuzes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.