Dit ontbijt eet ik voor een goede start van mijn dag

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze altijd. Maar wist je dat dat voor mij zeker ook opgaat als het gaat over mijn ontbijt? Als ik de dag minder goed start heb ik de hele dag last van mijn darmen (ik heb óók gevoelige darmen, of pds, hoe je dit wil noemen). Daarom start ik de dag altijd met hetzelfde ontbijt, ik deel het graag met je!

De ingrediënten van mijn ontbijt zijn eigenlijk heel simpel:

  • Magere kwark
  • Eat natural ontbijtgranen. Deze soort lijkt mij het meest gezond van de hele serie, als ik de etiketten vergelijk. Maar hij is ook heel lekker.
  • Blauwe bessen, in het seizoen vers maar anders de biologische uit de diepvries
  • Honing van de lokale imker, omdat het lekker is, maar ook omdat het werkt tegen hooikoorts

Als ik dit eet als ontbijt, kan ik eigenlijk de rest van de dag eten wat ik wil zonder last te krijgen. En als ik zo’n overheerlijk glutenvrij croissantje van Craft neem, dan merk ik dat meteen. Toch jammer, maar ook logisch.

Heb jij ook een standaard ontbijtje waar jij je erg goed bij voelt?

DELEN:

4 reacties

  1. Angie 2 oktober 2024 / 11:07

    Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ben zelf nog heel erg zoekende naar een ontbijt die voor mij werkt. Momenteel is dat Alpro Yoghurt, luchtige cruesli en een beetje honing. Misschien toch wat fruit aan toevoegen voor de vitamientjes!

    • Lisanne 2 oktober 2024 / 12:25

      Ik vind een extra beetje fruit bij het ontbijt echt heel lekker, zeker het proberen waard 😀

  2. Alicia 3 oktober 2024 / 09:23

    Ik ben dol op magere kwark! Helaas kan ik ‘s ochtends niet zo veel binnenkrijgen, dus prop ik er alleen wat fruit in. Het liefst rood fruit.

    • Lisanne 3 oktober 2024 / 11:07

      Alleen fruit is al beter dan niets 🙂 Wel jammer dat rood fruit vooral in de zomer in het seizoen is, het is vers toch het allerlekkerste

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.