Dit recept voor druivenjam is geweldig

Mijn broertje heeft enorm veel druiven in de tuin waar ik ook gebruik van mag maken. Druivensap maakte ik al eerder, maar nu gingen we voor druivenjam! Ik vond online een geweldig recept, waar er vanille en kaneel aan de jam werd toegevoegd. En het resultaat is echt ge-wel-dig! Ik deel het linkje graag met je.

Druivenjam met kaneel en vanille

Hier vind je het recept dat ik gebruikte. Een groot succes!

Wel maakte ik gebruik van geleisuiker speciaal, daar zit pectine in waardoor je de helft minder suiker nodig hebt. Anders moet er echt extreem veel suiker bij! Mijn resultaat is echt perfect, dus ik zou dit recept zeker aanraden. Het was erg makkelijk en snel klaar (sneller dan de sap!).

Het is een kwestie van de druiven schoonmaken. Vervolgens doe je de druiven in een pan met een kaneelstokje en vanille (ik gebruikte aroma, werkte ook prima) deze rond de 20 minuten op het vuur laten staan totdat de druiven zacht zijn. Daarna kun je de boel door een zeef halen en weer terug in de pan doen. Vervolgens gaat daar het suiker bij en dit laat je even koken. Dan is het klaar om het in de schone potjes te gieten.

Ik zou zeggen: volg vooral het recept, want ik heb echt precies gedaan wat daarin stond!

Ik heb uiteindelijk vier kleine potjes en twee grotere potten. Deze kocht ik bij Action, lekker betaalbaar dus!

Deze tip wilde ik graag met je delen, mocht je ook druiven in de tuin hebben is dit recept echt top om eens te proberen.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.