DIY: Bloemen maken met crepe-papier!

Onlangs maakte ik een turbotripje naar de Action. Het enige wat ik kocht? Crepe-papier. Daar kon ik vast wel iets leuks mee, dacht ik zo. Dus, ik ging op zoek naar een leuke DIY met crepe-papier. De leukste die ik tegenkwam was er eentje waarmee je op een makkelijke manier onwijs mooie bloemen kan maken. Ik laat je zien hoe het moet, en natuurlijk hoe mijn bloemen geworden zijn!

bloemen-met-crepe-papier-maken

Wat heb je nodig voor de bloemen gemaakt van crepe-papier?

 • Een potlood
 • Een schaar
 • Crepe-papier
 • Lijm (in de video hieronder wordt met een lijmpistool gewerkt, die heb ik niet dus ik heb mijn geliefde lijmrollertje gebruikt!)

benodigdheden

Het potlood staat niet op de foto, oops!

crepe-papier

Mijn kleuren crepe papier. Bij Action kostte een zo’n rol 33 cent. Daar kun je heel veel bloemen mee maken, haha!

Hoe maak je deze bloemen van crepe-papier?

Ik zei het al: ik heb het aan de hand van een video op YouTube gemaakt! De video zie je hieronder. De steeltjes heb ik niet gemaakt omdat ik ze op mijn prikbord wilde prikken!

Mijn resultaat:

bloem-van-crepe-papier

Een vrolijke bloem!

dit-is-het-lange-ding

Het komt niet helemaal tot zijn recht op deze foto, het ziet er in het echt nog vrolijker en wat ‘netter’ uit dan op deze foto! Maar zo krijg je in elk geval een beetje een idee hoe ze er nu op zitten. Ik heb de bloemen vast gemaakt met punaises aan het prikbord, dus de vorm kan ik altijd nog veranderen! Ik kan er bijvoorbeeld ook een hartje van maken op mijn prikbord. Ik zou het nog veel cooler vinden om het hele prikbord vol te hebben met deze bloemen, maarja; ik werd weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn lijf doet liever creatief achter de computer, haha!

Gelukkig heeft Tim me geholpen met deze lading bloemen, heel lief!

rij-op-prikbord

En nog een close up!

Dit is echt een onwijs leuke DIY om zelf decoratie te maken; stiekem nog een stukje leuker dan nep bloemen uit de winkel! En veel goedkoper. En ook leuk om cadeau te doen, zo’n creatief bosje bloemen zoals je ze in de video ziet. Hier vind je nog meer ideeën/manieren om ze te cadeau te doen! Wat vind jij van deze DIY?

DELEN:

39 reacties

 1. Kelly Caresse 22 april 2014 / 06:20

  Wat een leuke en creatieve DIY tip voor hele leuke decoratie voor in huis, het staat gelijk zo gezellig en deze bloemen gaan natuurlijk voor eeuwig mee, leuk en handig om te weten dat e action ook crêpe-papier verkoopt

 2. Geertje 22 april 2014 / 07:08

  Wat een gave bloemen. Super leuk om je huis op te fleuren! En het zijn echt net bloemen, niet van die simpele van school vroeger 😉

 3. Frederique 22 april 2014 / 07:44

  Wat een ontzettend leuk idee. En met zo’n lijmrollertje (of gewoon kinderlijm) is het ook voor mijn jongens denk ik heel leuk te doen. En laten ze dit jaar met moederdag nu bij mij thuis zijn 😉

  Dank je wel dat je dit soort leuke dingen tegenkomt en deelt!

 4. Manon 22 april 2014 / 08:17

  Ik vind ze echt supermooi! En ook heel easy om te maken 🙂 Leuk knutselwerkje!

 5. Marion 22 april 2014 / 08:23

  Oh, dit ziet er wel heel erg leuk uit. Ik ben niet zo’n crea typje, maar dit ga ik denk ik wel een keer uitproberen. Oeh! Idee flopt meteen in mijn hoofd: we hebben een hele oude lelijke vensterbank. Die kan ik mooi op deze manier opvrolijken!

 6. Elize 22 april 2014 / 08:35

  Leuk zeg! Toen ik klein was maakte ik ze ook altijd! Ze blijven leuk 🙂

 7. Bibian 22 april 2014 / 08:40

  Wat een super leuk idee en ook zo rondom het bord, ziet er gaaf uit. Liefs

 8. Miranda 22 april 2014 / 08:47

  wat een superleuk idee. Staat onwijs gezellig.
  Heb ik nog wat geleerd ook op de vroege ochtend, had geen idee dat je crepepapier bij de action kon kopen:)

 9. Susanne 22 april 2014 / 09:11

  Hiermee knutselden we heel vaak op de basisschool, wat leuk haha! Ik ben toevallig en een slinger van lint aan het maken in mn kamer en daar moten leuke dingen een komen te hangen. Is dit perfect voor! Dankje!

 10. Alyssa 22 april 2014 / 09:23

  Oh, het ziet er echt heel mooi en vrolijk uit! Net alsof je de bloemen in de winkel hebt gekocht ^^! Leuk zeg! Misschien ga ik me hier ook eens aan wagen, heb vast wel een plekje op mijn kamer dat ik wat kan opvrolijken hiermee 🙂

 11. Josien 22 april 2014 / 09:25

  wat gezellig zeg. leuk gemaakt!

 12. Mandy 22 april 2014 / 09:53

  Ik vind ze echt super leuk. Heel erg vrolijk! Wie weet kan je volgende week weer een paar bloemen maken. Elke keer een paar maken is ook leuk.

 13. Cindy 22 april 2014 / 09:54

  Erg vrolijk, perfect voor de lente of voor een feestje! Ziet er erg tof uit

 14. Amarins 22 april 2014 / 10:03

  Wat ontzettend leuk zeg! Zeker iets om een keer zelf te gaan doen!

 15. Sophie 22 april 2014 / 10:21

  Wat een prachtige DIY! Het knalt ook heel mooie tegenover al dat wit; deze ga ik echt onthouden 🙂 Hoe lang ben je ongeveer per bloem bezig?

 16. Mariska 22 april 2014 / 11:52

  Wat een super leuk idee zeg! Ze zijn echt mooi geworden!

 17. Angela 22 april 2014 / 12:47

  Super leuk! Ik ga eens kijken voor crêpe papier!

 18. Zwartraafje 22 april 2014 / 20:18

  Die maakten we vroeger altijd tijdens de vakantie aan zee. Daar had iedereen bloemen-kraampjes waar je
  papieren bloemen kon kopen voor schelpjes. De lijmroller herkende ik meteen. Daar heb ik er altijd een hele
  lading van in huis omdat ik ze heel vaak gebruik bij het maken van kaartjes.

 19. Tiffany 22 april 2014 / 21:27

  Wat mooi! Heel leuk met dat roze. Het doet me een beetje denken aan veel zomers geleden, wanneer we bloemen van crepe-papier verkochten aan zee voor schelpjes.

 20. Linda 22 april 2014 / 22:27

  Wow, superleuk! Dit wil ik ook een keer proberen. Met crêpe-papier en water kun je ook goed dingen kleuren, al wordt dat wel een kliederboel 😉

 21. Hester 23 april 2014 / 21:46

  Ziet er echt heel erg leuk uit, had ik niet verwacht! In de inleiding mag het trouwens ‘het enige wat’ zijn 🙂

  • Lisanneleeft 23 april 2014 / 23:17

   Dankje! Ik heb wat/dat issues, hahaha. Hoe weet ik nu welke van de twee ik moet gebruiken in zo’n geval? 😛

 22. Linda 29 april 2014 / 21:52

  Mooie bloemen hoor. Handig ook zo vlak voor moederdag 😉

 23. Julia 2 mei 2014 / 09:45

  Heey Lisanne!

  Ik lees je blog altijd met veel plezier, en je kunt ook merken dat jij er met veel plezier aan werkt! Ik heb je artikel gelinkt in mijn blogpost. Mijn artikel gaat over het versieren van potjes, blikjes en flesjes. Ik vond ‘t wel een leuk idee om mijn bezoekers te tippen om er (nep)bloemen in te doen.
  Ik ben net iets minder dan een week nu aan het bloggen en ik vind het erg leuk! Ik zou het zeer waarderen als je een kijkje wilt nemen op mijn blog: http://creativeorganized.wordpress.com
  Ga zo door!!

  Liefs,
  Julia

 24. Niessie. 11 maart 2015 / 20:26

  Hoii, super leuk idee, alleen ben ik heel slecht in Engels.
  Zou jij deze video nog een keer in het Nederlands willen maken?

  Super leuke site, vooral de diy’s!! Ik vind vooral de letters met bloemen leuk, ga ik zeker maken!!

  Alvast bedankt!!

 25. Hanna 1 december 2017 / 15:19

  OMG, this was a really good video. It’s a very beatyfull design!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.