DIY Cadeautje & IKEA hack!

Jawel, een heuse Ikea hack op mijn blog! Ik kocht vorige week een kastje bij Ikea en versierde deze op twee verschillende manieren. Ik vind het twee onwijs leuke ideetjes, zeker ook heel geschikt om cadeau te geven!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

ikea-hack-washitape

IKEA hack Moppe kastje #1

Ik word zo blij van deze eerste optie! Voor mijn gevoel is dit een perfect kastje voor op een tienerkamer. Om bijvoorbeeld schoolspulletjes of make-up in te bewaren. En washitape!

Voor het upgraden van dit kastje gebruikte ik krijtbordtape (van Action). De washitape die ik gebruikte komt van Action, Hema, Wibra, allerlei verschillende plaatsen!

ikea-moppe-ikea-hack

IKEA hack Moppe kastje #2

De tweede variant is iets meer volwassen, maar dat maakt hem zeker niet minder leuk! Staat ook super schattig zo op mijn kastje, toch?

Voor het versieren van dit kastje gebruikte ik acrylverf. Mijn verf koop ik meestal gewoon bij Action. De handige sponsjes zijn echt een aanrader, deze zijn te koop bij Wibra!

thumbnail-nominatie

Deze foto stond op de nominatie voor thumbnail, ik houd van een beetje malle thumbnails. Het is toch maar een andere geworden, maar omdat ik om deze zo heb moeten lachen moest ik hem toch eventjes met je delen, haha!

Het IKEA Moppe kastje kostte €14,95, je vindt hem hier op de webshop van IKEA. Ze hebben ook nog andere formaatjes. Wat een schattig kastje is het he? Ik heb in elk geval dolle pret gehad met het maken van deze Ikea hack(s). Ik ben wel benieuwd wat jij ermee zou doen als je er eentje had om een upgrade te geven!

DELEN:

22 reacties

 1. Evera 24 september 2015 / 07:15

  Wat een leuk idee zeg! Vind vooral de tweede versie erg leuk, je kan de kleuren natuurlijk mooi aanpassen op je eigen interieur! Echt een gaaf eindresultaat!

 2. Tiffany 24 september 2015 / 07:47

  Die krijgbord tape is er leuk op het kastje. Ik zou denk ik aan de slag gaan met plakstof die ik laatst bij de action heb gekocht, dat lijkt me ook een heel leuk effect geven.

 3. Lifesabout 24 september 2015 / 07:55

  Heel leuk en praktisch! Ik kan hem zelf heel goed op mijn werkkamer gebruiken, maar dan wil ik hem een leuk kleurtje geven ofzo

 4. Chris 24 september 2015 / 08:09

  Wat ben je toch creatief!! Ik heb thuis al jaren soortgelijke kastjes en de laatste tijd vind ik ze een beetje saai worden. Maar op deze manier zijn ze toch weer heel erg leuk. Ik denk dat ik de verf maar eens ga opzoeken.

 5. Frauke 24 september 2015 / 08:48

  Ahhh leuk hè, die Moppe kastjes! Ik heb een tijd geleden mijn moppe kastje (met 4 vakjes, ik gebruik het voor make-up) een beetje à la jouw tweede exemplaar geschilderd. Maar dan zwart wit! Ben er nog steeds heel blij mee, het zijn zo’n veelzijdige kastjes en je kan er lekker mee experimenteren :D. Washi tape is ook leuk! X

 6. Anieke 24 september 2015 / 08:59

  Ik vind de tweede echt top! Supermooie kleuren! En het is inderdaad heerlijk om dat plakband eraf te trekken 🙂

 7. Renske 24 september 2015 / 10:06

  Superleuk idee! En ook niet te moeilijk. 🙂 Grappig hoe je van zoiets saais een totaal ander kastje maakt.

 8. Nina 24 september 2015 / 10:13

  Ons huis barst uit van deze kastjes (we hebben er minstens 10!). Voor al mijn stationery en ander bureau spul, en voor mijn kinderen met lego en knutselspullen. Ben al eeuwen van plan ze wit te schilderen. En dan weer pimpen met iets leuks kleurrijks…

  Jouw kastjes zijn superleuk geworden!

 9. lauri 24 september 2015 / 11:06

  Deze kastjes hadden wij ook toen ik klein was op mijn slaapkamer. Laatst vond ik ze terug en ik heb ze gedacopatcht. Ziet er ook super leuk uit! Ik vind persoonlijk die met de driehoekjes het mooiste en ik MOET dat krijtbord tape hebben hihi. *rent naar de action*. Super leuke DIY 🙂

 10. Annelies 24 september 2015 / 12:25

  Eigenlijk heel simpel, maar dat maakt het niet minder leuk. Wat grappig!

 11. Eline 24 september 2015 / 14:38

  Ik vind die laatjes zo stroef open gaan!

 12. Daisy 24 september 2015 / 16:00

  Wat super leuk gedaan Lisanne! Ik ben vooral fan van die eerste met washi tape en krijtbordtape 🙂 xo Daisy

 13. josien 24 september 2015 / 17:24

  ontzettend leuk idee. vooral de eerste vind ik erg leuk geworden. ik ga zeker zo’n kistje halen voor mijn stiften en kleurpotloden. bedankt voor het leuke idee.

 14. Nicky Monté 24 september 2015 / 18:20

  Wow, good hair day!!
  Ik weet niet waarom, maar ik werd al helemaal blij van het kijken hoe je de plakbandjes er af trok. 😀

 15. Sarah 24 september 2015 / 19:27

  Aaah ik heb zo te staan twijfelen met die krijtboord tape ook, haha, ik koop ‘m volgende keer dat ik er ben! De versie met acrylverf vind ik ook heel leuk, misschien leuk om die twee dingen te combineren ^_^ Dank voor de inspiratie weer!

 16. Lisanne 24 september 2015 / 22:01

  Jaa! Met deze kastjes kan je zo veel dingen doen!!

  Jaren geleden heb ik kastjes van ikea wit geverfd en op de voorkant zwarte lade-folie geplakt (met een printje van stoffe bloemen) staat onwijs chique en past mooi in mijn rood/wit/zwarte kamer. Maar jouw manieren (vooral die eerste!) Zijn dan weer super hip en handig om wat kleur te geven in een ruimte!!

 17. Bettie 25 september 2015 / 13:48

  Wij hebben toevallig al jaren zo’n kastje staan en ik vond hem altijd zo saai eruit zien. Je hebt mij geinspireerd om er iets mee te gaan doen.

 18. Tamarah 26 september 2015 / 12:59

  Wat een super leuk idee zeg! Vooral dat schilderen van het kastje vind ik erg leuk geworden! Zeker eentje om te onthouden!

 19. Tamarah 26 september 2015 / 12:59

  Wat een super leuk idee zeg! Vooral dat schilderen van het kastje vind ik erg leuk geworden! Zeker eentje om te onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.