DIY/Eerste keer proberen: Porselein- & glasstiften!

Een hele tijd geleden deed ik een bestelling bij de webshop van Pipoos (ja, daar zit geen winkel van in de buurt hier, zo jammer!). Ik kocht een set met stiften die geschikt zijn op porselein en glas mee te versieren. Ik probeerde ze uit op video!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

glas-en-proselein-pennen

Dit is het pakje met stiften!

first-try-yt-thumb

En zo zien de stiften eruit. Uiteindelijk vond ik het fijn werken, maar je moest wel ontzettend veel en hard schudden voordat je ze kon gebruiken. Maar goed, dat is maar een keertje nodig hoop ik, haha.

kopje-en-schoteltje

Mijn resultaat! De kopjes en schoteltjes kocht ik gewoon bij Action.

wat-zou-jij-maken

Ik heb nog een schoteltje en een kopje over…

De stiften kun je hier kopen voor €29,95, geen sale meer helaas, haha. Op zoek naar een goedkopere variant? Bij dit setje van Action werk je wel met verf, maar is een stuk vriendelijker voor de portemonnee! Maarja, dan kun je wel minder precies werken natuurlijk.

Wat zou jij doen met dat kopje en schoteltje als je mij was? Nog leuke ideetjes?

DELEN:

33 reacties

 1. Kirsten 3 april 2015 / 06:35

  Wat gaaf! Als je op pinterest zoekt op ‘sharpie DIY’, zitten er ook wat leuke ideetjes voor op glas of porselein bij. Even denken, zag pas wel een hele grappige… ohja: een varkensneus op de onderkant van een mok, hehehe.

 2. Margot 3 april 2015 / 06:36

  Wat een schattig en vrolijk resultaat! Jammer dat de stiften nog best prijzig zijn, want het lijkt me leuk om mee te experimenteren.

 3. Celeste 3 april 2015 / 06:42

  Wauw wat super leuk! Wat een vrolijk en lief resultaat! Dit vind ik nou echt leuk om je borden/mokken etc wat mee op te vrolijken! 🙂

 4. Lauriëtte 3 april 2015 / 06:44

  Wat heb je het leuk versierd! Ik hou wel van het minimalistische en vrolijke dus had ze waarschijnlijk ook zo versierd 😉 Ben benieuwd wat je met het andere setje gaat doen!

 5. Evera 3 april 2015 / 06:45

  Leuke DIY! Ik zag op internet ook leuke versies waarbij ze een (grappige) korte tekst op oude porceleinen kopjes en bordjes schreven, van dat servies met ouderwetse bloemen en goude randjes. Lijkt me erg leuk om te proberen!

 6. Henny 3 april 2015 / 06:52

  Wat eev vrolijk kopje en schoteltje. Erg leuk resultaat. Voor het andere setje: bloemetjes, streepjes, zonnetjes.

 7. Ilse 3 april 2015 / 06:53

  Leuk filmpje! Ik zou met dat andere setje iets voor Pasen doen, iets met paashaasjes, paaseitjes, kuikentjes enz. 🙂

 8. Saar 3 april 2015 / 07:17

  Wat een leuk resultaat geven die stiften zeg! Leuk om vrolijk servies van te maken!

 9. Renske 3 april 2015 / 07:32

  Wat een vrolijke stipjes. Erg leuk gedaan! 🙂 Zo is het echt een feestje om uit de mok te drinken en van het schoteltje een héérlijk taartje te eten, ha!

 10. Miranda 3 april 2015 / 07:34

  Oh dit komt als geroepen! Ik heb een DIY in m’n hoofd met porselein stiften, maar vond het toch een beetje duur om ze zomaar te bestellen. Stel dat het flut spul zou zijn…. Gelukkig heb jij ze al uitgeprobeerd, dan durf ik het ook wel aan;)

 11. lonneke 3 april 2015 / 07:40

  Oh wat is dit een enorm leuk idee!
  Het ziet er zo schattig en vrolijk uit.
  Ook enorm leuk voor de paasdagen met al die stipjes!
  Ik ga toch eens nadenken over het aanschaffen.
  Liefs Lonneke

 12. Angelique 3 april 2015 / 07:41

  Leuk! Misschien kan je een mooie lisanneleeft kop en schotel maken?

 13. Marion 3 april 2015 / 07:59

  Leuk man! Echt een vrolijk resultaat. Ik zit nu heel hard na te denken over die andere mok…..

 14. Denise 3 april 2015 / 08:09

  Ah dit heb ik vroeger ook wel eens gedaan met ons eigen servies, zo’n leuk idee! <3

 15. Verie 3 april 2015 / 08:23

  Super leuk gedaan, Lisanne! Dit staat al zolang op mijn wensenlijstje,..`k Zal teksten gebruiken (tenminste dat is mijn idee om te gaan uitproberen), Succes!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 16. Anneleen 3 april 2015 / 08:29

  Wat een vrolijke en leuke DIY! Ik vind alleen 30 euro voor stiftjes nogal veel geld… Ik ga hiervoor eens kijken bij de Action

 17. Saskia 3 april 2015 / 09:53

  He wat toevallig! Gisteren heb ik ook een blogpost geplaatst over porseleinstiften 😀
  Ik vind die van jou echt leuk geworden! lekker vrolijk. Bedankt voor de tip van action! Ik twijfelde of bordjes van daar in de oven kunnen, wel dus!

 18. Carlijn 3 april 2015 / 10:42

  Lekker vrolijk! Zo simpel maar erg leuk, wel jammer dat die stiften zo duur zijn

 19. Eline 3 april 2015 / 14:06

  Nu kun je hele verantwoorde artsyfartsy foodfoto’s maken op je diy setje!

 20. Priscilla 3 april 2015 / 15:48

  Oh, balen dat die pennen zo duur zijn 🙁 Toen ik de titel van dit artikel zag ging ik meteen rechtop zitten. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar fijne ‘glas’ pennen. Vind het resultaat wel heel tof, maar ga dat niet vaak genoeg gebruiken voor die prijs.

  • anna 2 februari 2016 / 11:55

   ik heb ze van iemand gekregen het zijn er drie en ze komen van de TIGER alleen staat er geen gebruiksaanwijzing ofzo op….

 21. Darina 3 april 2015 / 16:41

  Wat ontzettend leuk! Zo vrolijk! Ik zou er een leuke tekst opzetten, een quote

 22. Sandra(hpw) 3 april 2015 / 17:55

  Leuk! Ik ben pas geleden bij de Pipoos bij mij in de buurt geweest, nou ja in de buurt.. 25 km bij mij vandaan.. maar wel bij m’n werk in de buurt. En bij die winkel heb ik toen ook ‘n porselein stift gekocht. Bij mijn ouders thuis hebben we diner en dessert borden en kommen met streepjes. 7 verschillende kleurtjes, regenboogstyle zeg maar.. en ‘n tijdje terug had ik bij de Xenos al porseleinstiften gekocht, maar zat er geen oranje bij. Dus die oranje stift dat ik nog bij de Pipoos gehaald.

  Oke, even terug naar het servies van bij m’n ouders thuis.. de kommen gebruiken we voor de soep, maar mama is daar niet helemaal blij mee. Neemt veel ruimte in, in de vaatwasser.. dus wilde ze diepe borden. Die diepe borden hebben we dus bij de Xenos gevonden (+ ook die porselein stiften) en die moeten nog gekleurd worden. En da’s ‘n taak voor mij 😛 moet ik nog ‘n keer gaan doen.

  Maar weet jij toevallig (Of iemand anders?) of er misschien ergens mallen te krijgen zijn? Of hoe ik zelf ‘n mal kan maken? Om op zo’n bordenrand dus eenvoudig een cirkel te kunnen maken. Mijn bedoeling is om langs de hele rand van buiten naar binnen telkens een lijn te trekken in die 7 kleuren. Maar dat wil ik natuurlijk wel goed doen 🙂

 23. Marielle 3 april 2015 / 18:17

  Wat heb jij dat bordje leuk versierd! Het ziet er ook erg leuk uit als je een leuk strikje erop tekent, met zwart! Of een snor, ook kei leuk!

 24. Wendy 4 april 2015 / 14:18

  Heel erg leuk gedaan. Ik denk dat ik voor iets met krulletjes en swirls zou gaan. Maar of ik dat nou alleen in zwart zou doen of juist in allerlei vrolijke kleuren, daar ben ik nog niet helemaal over uit. 😉

 25. Brenda 1 november 2015 / 09:23

  Hoi Lisanne, super leuk geworden. Het is idd een prijzig setje, maar je kunt er zoveel plezier mee hebben, en zowel glas als porselein ermee versieren. Hetzij voor jezelf of als cadeautje voor iemand. En het is ook leuk om met kinderen samen zo iets te doen. Persoonlijker en leuker kan je je servies niet zijn. Ook als cadeau is dat natuurlijk super.

 26. Celine 10 februari 2016 / 21:22

  Hey!! Suuper leuk! Wil het met een wijnglas doen… Maar dan moet dat toch niet in de oven?

  Kusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.