DIY Gingerbread kerstkaart

Kerstkaarten maken? Ja hoor, daar zijn we al mee begonnen! Ik maakte een kerstkaartje in de stijl van een gingerbread huisje. Dit idee wil ik graag met je delen. Het is super makkelijk om te maken, maar het ziet er heel leuk uit. Ik laat je graag zien hoe je zelf ook een gingerbread kerstkaartje maakt!

Dit heb je nodig voor deze kerstkaart

 • Kraftpapier. Ik gebruikte zelf kaartjes die al op maat gemaakt zijn, deze kocht ik bij Wibra. Je kan ook zelf een kaartje vouwen natuurlijk! Bij Action verkopen ze ook een blok met wit, zwart en kraftpapier, deze kun je ook gebruiken. Zo kun je zelf het formaat van je kaartjes kiezen! Ik ging voor een A6 kaartje.
 • Witte gelpen of acrylmarker. Met een witte gelpen kun je een heleboel verschillende leuke dingen maken, zeker op kraftpapier doet witte gelpen het heel goed. Mijn gelpen was leeg, waardoor ik een acrylmarker gebruikte. Gelpen is toch net iets handiger, maar als je alleen een acrylmarker in huis hebt dan werkt dat ook prima.
 • Een schaar om het huisje op maat te knippen.
 • Kleurpotloden. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat voor kleurpotloden je hebt, bijna alle kleurpotloden zijn goed te zien op kraftpapier.

Hoe je deze gingerbread kerstkaart maakt

Het maken van de gingerbread kerstkaart is super makkelijk! Wanneer de kaart dubbelgevouwen is kun je er een huisje van knippen.

Vervolgens kun je met de witte gelpen verschillende soorten snoepgoed op het huisje tekenen. Het maakt niet zo heel veel uit wat voor snoepjes je tekent, door de kleur en de vorm is het toch al snel herkenbaar als gingerbread huisje.

Zoals je ziet heb ik de voor- en achterkant versierd, maar alleen de voorkant kan natuurlijk ook. Ik vond het wel een leuke extra om de achterkant ook te versieren.

En klaar is je gingerbread huisje. Ik krijg er zin van om een echt gingerbread huisje te maken, het ziet er altijd zo gezellig uit! Het kaartje past gewoon in de A6 enveloppen die in mijn setje zitten, dat is wel zo handig. Zo kan ik hem makkelijk versturen.

Ik vond het wel een heel leuk ideetje, ik ben het nog niet eerder tegengekomen. Daardoor vond ik het wel de moeite waard om te delen. Maak jij je kerstkaarten zelf, of koop je ze liever?

DELEN:

6 reacties

 1. gea 9 november 2019 / 16:58

  Wat heb je dit leuk gedaan lisanne!

 2. Ilona Wielinga 9 november 2019 / 17:12

  Ik had ‘m al op Instagram voorbij zien komen, maar blijf ‘m echt geweldig vinden! Ik ga ook zeker zo’n kaartje maken 🙂

 3. Naomi 9 november 2019 / 18:53

  Wat is ie leuk! Ik stuur geen kerstkaartjes, maar ik vind dit wel leuk om gewoon zelf in huis te zetten. En dat wil wat zeggen, want ik houd van rust en niet van kerstversiering;).

 4. Merel 9 november 2019 / 20:39

  Bedankt voor deze leuke tip. Ik vind het zelf altijd wel leuk en persoonlijk om zelfgemaakte kerstkaarten te versturen maar heb geen tijd voor moeilijke knip en vouwsels die uren in beslag nemen. Dit lijkt redelijk snel gemaakt met een heel leuk resultaat. Ga ik zeker proberen. En misschien een leuk idee om een verzamel artikel te maken met daarin nog meer leuke en easy kerstkaart tips?

 5. Romy 10 november 2019 / 10:18

  Wauw, wat leuk gedaan! Echt een creatief idee en nog redelijk snel te maken ook. Superleuk!

 6. Yoni 1 december 2019 / 22:42

  Lisanne je bent mijn voorbeeld!!’🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.