DIY: Handlettering – lettertekenen

Sommige meiden hebben van zichzelf een geweldig mooi handschrift en kunnen hun schrijfvaardigheden (het mooie) ook nog op allerlei manieren uiten – in allerlei stijlen. Zo lang ik me kan herinneren wil ik dat ook! Ik heb geen geweldig mooi handschrift, heel gewoontjes, een beetje slordig ook. Maar in de laatste Flow zat er een boekje over het ‘tekenen’ van letters, lettertekenen, waardoor ik terug kwam bij mijn liefde voor letters. En het verlangen om mooie letters te kunnen maken!

perfect-day-for-a-perfect-day

De quote die ik het laatste uitwerkte. Niet perfect, uit de losse hand (eerst met potlood, maar wel zonder hulplijntjes om recht tekenen), maar eigenlijk zie ik ook de schoonheid van de niet- perfecte letters inmiddels wel. En het is heel leuk om te doen!

do-more-of-what-makes-you-happy

Do more of what makes you happy


beauty

Find beauty in the small things

stillerr

Hoe stiller je bent, hoe meer je kan horen

Het Flow handlettering – lettertekenen boekje

Tot zover mijn creaties! Ze zijn niet allemaal een even groot succes, maar ik vind het juist leuk om te zien dat het steeds een beetje mooier wordt. Zoals ik al zei was mijn inspiratie het ‘How to handlettering’ boekje dat bij de nieuwste Flow zit.

handlettering-boekje-flow

het boekje zit als extra bij Flow Magazine. Je kan het eruit halen zodat je het erbij kan pakken wanneer je aan de slag gaat!

binnenkant-boekje

Normaal is het niet echt iets voor mij om echt actief aan de slag te gaan met tekenen. Het maken van een slinger of een kalender vind ik juist altijd heel leuk, maar tekenen is iets waarvan ik weet dat het niet meteen mooi gaat worden, haha. Dit boekje liet zo goed stap voor stap zien hoe je het aan kon pakken (en hoe je nog veel verder kan gaan dan hoe ik het nu gedaan heb) dat ik het niet kon laten om ermee aan de slag te gaan. Ik houd van quotes, en zelf schrijven – op papier – is natuurlijk onwijs tof, vooral als het resultaat ook nog een beetje leuk is.

lettertekenen-boekje-flow

De mogelijkheden zijn eindeloos, en dat is juist zo leuk! Lekker creatief, dat handlettering/lettertekenen. Het hoeft niet perfect, een beetje rommelig is ook goed. Daardoor zijn zelfs je eerste tekeningen niet ‘mislukt’!

Is het iets voor jou, het handlettering/lettertekenen? Ik vind het in elk geval heel leuk om te doen! Als ik nog verder ga zullen jullie de quotes ongetwijfeld voorbij zien komen, haha.

DELEN:

48 reacties

 1. Frederique 1 mei 2014 / 06:50

  Wat leuk! Op de PABO heb ik weet ik hoeveel moeten schrijven, kalligraferen, noem maar op en het is ook niet echt wat voor mij, maar als het echt moet kan ik best netjes schrijven. Ik ben alleen nooit tevreden,dus ik begin er vaak maar niet aan 😛

 2. Kirsten 1 mei 2014 / 07:07

  Verschillende handschriften hebben is zo leuk! Sinds ik bezig ben met filofaxen ben ik daar ook een beetje mee aan het oefenen. Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat!

 3. Kelly Caresse 1 mei 2014 / 07:11

  Wat een super leuke en handige DIY tips! Zelf heb ik ‘al zeg ik het zelf’ een grafhandschrift en ik schrijf liever niet in het openbaar haha dus ik kan wel wat goede tips gebruiken, leuk! Flow heeft altijd handige en leuke freubeltips

 4. Nicole 1 mei 2014 / 07:31

  Ik heb de pabo gedaan dus je zou zeggen dat ik dat allemaal goed kan.. Nou niet hoor haha! Wel zou ik het graag kunnen… alleen om alleen daarvoor de flow te kopen…..

 5. Lauriëtte 1 mei 2014 / 08:14

  Het lijkt me heel erg leuk om het ook eens te proberen met dat boekje van Flow, helaas nog geen tijd voor gehad maar ga ik zeker nog doen!

 6. Jantine 1 mei 2014 / 08:51

  Ziet er tof uit zo! Ik moet het boekje er ook eens bijpakken 🙂
  Ooit (lees: bijna 10 jaar geleden) leerde ik met mooie letters schrijven op de pabo. Dat heb ik maar een jaartje gedaan, maar het schrijven is iets wat ik leuk ben blijven vinden.

 7. Manon 1 mei 2014 / 09:07

  Leuk! Ik hou ook van tekenen, kleuren en priegelen met potlood/pen/papier. Heerlijk! Ik doe het vaak op de computer maar dit is natuurlijk nog veel leuker.

 8. Mandy 1 mei 2014 / 09:36

  Hoe leuk!! Zit dit in de Flow die nu in de winkels ligt? Of is dit een oude? Ik vind het resultaat echt super leuk!

  • Cindy rasing 3 augustus 2015 / 23:56

   Dit boekje zit in de huidige flow!

 9. Marion 1 mei 2014 / 09:45

  Ik vind dit heel erg leuk! Zelf ben ik altijd meer met verf in de weer geweest, maar daar moet je altijd zoveel voor klaarzetten. Dit kan je zo direct aan tafel doen. Leuk!

 10. Marije - BakingBeautyNL 1 mei 2014 / 09:47

  Ik ben gek op de Flow. Heerlijk om dit soort dingetjes te gaan doen die je anders nooit zou doen. De quotes vind ik trouwens ook echt prachtig!

 11. Daniëlle 1 mei 2014 / 09:51

  Al zo lang ik me kan herinneren doe ik dit regelmatig, op de basisschool begon ik er al mee. Ik doe het gewoon in een notitieboekje met ‘lege’ pagina’s, ook leuk om terug te kijken. Ik vind jou creaties ook mooi!

 12. Cindy 1 mei 2014 / 10:01

  Oh wat leuk, ik heb dat boekje nog niet gezien in de nieuwe Flow! Maar goed, ik ben nog niet verder dan het voorwoord gekomen haha.

 13. Miranda 1 mei 2014 / 10:06

  Wat leuk. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de flow. Ik heb dat magazine nog nooit gelezen.

  Lettertekenen had ik nog nooit van gehoord maar nu ik zo jouw voorbeelden zie herken ik het wel. Dat deden wij vroeger, op de basisschool voornamelijk, ook heel veel.

  Nu nooit meer, misschien toch maar weer eens proberen haha.

  Leuk artikel:)

 14. Elize 1 mei 2014 / 10:16

  Ik vind het super leuk om te zien en bij tijden ook om te doen. In de vijfde klas van de middelbare school heb ik het voor het eerst ‘echt’ geprobeerd. We moesten op een groot vel een quote tekenen inclusief hulplijnen en alles en daarna uitwerken met acrylverf. Was heel leuk! 🙂

 15. Eline 1 mei 2014 / 10:55

  Ik vind het er altijd zo leuk uit zien! Had het ook gezien, maar heb me er nog niet aan gewaagd 🙂 Lijkt me erg leuk.

 16. Samantha 1 mei 2014 / 11:01

  Dit vind ik dus echt heel erg leuk! Ik hou van quotes en ik kan dan ook echt uren op internet zoeken naar mooie, inspirerende quotes. Ik ga dit zeker een keer proberen.

 17. Linda 1 mei 2014 / 11:10

  Ik zag het boekje inderdaad zitten in Flow! Heb de Flow nog niet helemaal gelezen dus ben er nog niet aan toegekomen, maar het ziet er zó tof uit altijd al die quotes! Mooi gedaan! Ik ga er nog mee aan de slag 🙂

 18. Kimberley 1 mei 2014 / 11:35

  Dit vind ik leuk, joh! Ik ben zelf altijd wel trots op mijn handschrift, dus dit zou ik zeker wel willen doen!

 19. Anouk 1 mei 2014 / 12:10

  Leuk hè? Heerlijk om met letters bezig te zijn!

 20. Merel 1 mei 2014 / 12:29

  Ik heb echt liefde voor schrijven en lettertypes! Spendeer uuuuren op dafont.com voor het perfecte lettertype haha. Maar ik kan je vertellen: mooi schrijven heeft ook z’n nadelen, want als je mijn handschrift in een lettertype zou omtoveren, lijkt het net een standaard mooi lettertype, omdat ik gewoon heel regelmatig schrijf, haha. Ik hou dus meer van de ‘lelijke’ letters!

 21. Danielle 1 mei 2014 / 13:16

  Wat leuk om te doen, ik heb een collega die heel toffe geïllustreerde letters kan maken… zo gaaf!

 22. Zo simpel is dan geluk 1 mei 2014 / 19:57

  Ik deed dit vroeger altijd tijdens de les op de middelbare school… laat het mijn toenmalige leraren maar niet lezen. 😉 Leuk gedaan!

 23. Hester 1 mei 2014 / 20:40

  Wat leuk! Als ik me verveel op school ga ik wel een beetje ‘spelen’ met mijn handschrift en expres op een andere manier schrijven, vind ik altijd grappig om te doen. Maar als ik dan zonder na te denken even wat opschrijf val ik toch weer terug op mijn eigen handschrift.

 24. Wieneke 1 mei 2014 / 20:51

  Zo ver ben ik nog niet in deze flow, maar heb er wel zin in om het uit te proberen! Heerlijk!

 25. Jorien 2 mei 2014 / 12:16

  Oh dit vind ik cool! Die flow wil ik ook wel 😉 ff kijken of ik er nog 1 te pakken kan krijgen.

 26. Lydia 2 mei 2014 / 20:57

  Leuk artikel! Die letters zijn inderdaad heel mooi om te kunnen maken, en iedereen kan het denk ik wel.

 27. Maai 3 mei 2014 / 09:26

  Jaaaaa datboekje heb ik ook, uiteraard! Ik vind je quotes btw heel erg fijn! Zo lekker positief. Ik ga er van de week ook eens mee aan de slag, love Flow!

 28. Willemien 3 mei 2014 / 15:03

  Ik had mezelf dus ook het doel gesteld om mooier te kunnen schrijven, en toen liet mijn zusje dat boekje uit de flow aan me zien! Leuk dat jij hetzelfde doel nastreeft en dat je er al mee aan de slag bent gegaan. Eerlijk gezegd vind ik je handschrift juist wel leuk, ik hou zelf wel van dat imperfecte.

 29. Stéphanie 4 mei 2014 / 07:31

  In de allernieuwste? Ik wist niet dat er een nieuwe Flow uit was! Ik heb me altijd al geinteresseerd in kalligrafie en dit soort schrijfsels, maar bak er niks van. Nu ik een leuk gifje heb gezien met iets van ‘fuck yourself’ in kalligrafie wil ik het weer eens proberen 🙂

 30. Cindy rasing 3 augustus 2015 / 23:59

  Ik ging googlen op lettertekenen n.a.v. het flow bijlage boekje…..ik kwam vervolgens jou artikelen tegen en dat wat jij schrijft…elk woord had van mij kunnen zijn….helaas dezelfde gedachten over dit letter tekenen. …

  • Cindy rasing 4 augustus 2015 / 00:00

   Ik ging googlen op lettertekenen n.a.v. het flow bijlage boekje…..ik kwam vervolgens jou artikelen tegen en dat wat jij schrijft…elk woord had van mij kunnen zijn….helaas dezelfde gedachten over dit letter tekenen. …helaas? Sorry vergeef mijn woordenboek! Helaas lees: helemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.