DIY: De 10 leukste zelfgemaakte cadeautjes

De feestdagen komen er weer aan! Dat betekent heel veel gezelligheid, heel veel geliefden om ons heen en… cadeautjes! Cadeautjes krijgen en geven vind ik zelf altijd heel leuk. Heb je nu een minder groot budget of houd je gewoon van originele zelfgemaakte spulletjes? Dan heb ik een aantal tips voor je! Allemaal cadeautjes die je op een makkelijke en leuke manier zelf kunt maken.

hartje-theezakjes-makenstyle=”display:inline-block;width:320px;height:100px”
data-ad-client=”ca-pub-0613843296039204″
data-ad-slot=”9874352668″>

Theezakjes in de vorm van een hartje

Op Zolea.be vond ik deze schattige theezakjes in hartjesvorm! Het is heel erg simpel, je gebruikt losse thee en een koffiefilter. De complete DIY vind je als je op de titel klikt! Overigens vind je hier op Zolea.be nog veel meer toffe DIY’s. Vooral beauty producten als zepen, shampoo’s en badproducten vind je daar ook in DIY vorm. Aanrader!

Sanne van wearefashion.nl laat in deze video echt super leuke, schattige armbandjes zien! Super makkelijk om te maken, dit is er eentje die ik echt graag zou willen proberen. Hoe leuk is het om al je liefste vriendinnetjes zo’n armbandje te geven. Echt als cadeautje, maar ook bij hun kerstkaart of ‘zomaar’ lijkt het me een heel mooi gebaar.

quote-schilderij

Een DIY quote schilderij

Heel leuk om cadeau te geven: een quote voor aan de muur! Deze kun je zelf schilderen op een doek of gewoon printen. Maar wat je ook kunt doen is een mooie quote zoeken in een magazine (in Flow staan vaak quotes, maar het Aandacht magazine van oktober staat vol met geweldige quotes). Vervolgens koop je een mooie lijst voor eromheen en heb je een prachtig cadeau!

creatieve-cadeautjes

Sneewman potjes

Geen groot cadeau, wel een heel leuk cadeau! Van verschillende potjes een sneeuwman maken. Wat je in de potjes stopt is natuurlijk helemaal aan jou. Denk bijvoorbeeld aan versiersels voor cupcakes. Daar is iemand die graag cupcakes versiert vast erg blij mee, vooral als het ook nog zo leuk in elkaar is geknutseld.

cadeautje-in-ene-pot

Cadeautjes ‘in a jar’

Cadeautjes in een pot zijn geweldig! Echt waar. Als je op de titel klikt kom je op een pagina met nog veel meer toffe ideeën voor cadeautjes die je in een pot kunt stoppen. Van schattige huidhoudelijke spulletjes, tot leuke gekleurde waxinelichtjes (die laatste is eigenlijk gewoon mijn eigen idee). Deze optie hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar met een strikje en een leuke pot is het al een geweldig cadeau.

Op de foto’s hierboven zie je misschien wel mijn favoriet: een complete koekjesmix. Suiker, meel, M&M’s, het ziet er heel leuk uit in een pot! De rest van het recept schrijf je op een vrolijk label en klaar is je cadeau.

confetti-glazen

Confetti glazen

Deze DIY ging origineel over glazen, maar ik denk dat je er ook hele leuke theelichtjes van kunt maken. Je koopt de meest simpele glazen (of dus theelichtjes), die je omtovert tot een heel feestelijk geheel. Voor de confetti stipjes kun je acrylverf gebruiken, maar ik denk dat nagellak ook geweldig werkt! Voor de volledige tutorial kun je op de titel klikken.

potjes-versieren-met-stof

Super schattige potjes

Potjes versieren met stof, heel leuk! Hiervan kun je natuurlijk maken wat je wilt, als je maar een leuk stofje hebt.

octo

Simpele octopus knuffeltjes

Och, het internet staat vol met onwijs leuke DIY knuffeltjes. Waarom ik deze heb uitgekozen? Omdat deze super makkelijk te maken zijn! Dit is gemaakt van een sok (maar met een simpel lapje stof kom je ook al een eind) en wat opvulling. Dit lijkt me echt een ontzettend leuk cadeautje voor kindjes.

cirkelsjaal-zelf-maken-makkelijk

Een cirkelsjaal

Jaaaa een cirkelsjaal! Laatst maakte ik al een video over cirkelsjaals, maar deze is gemaakt van een gewone lap stof. Hoewel ik denk dat je dit ook wel met een trui kunt maken… Dat ga ik zeker maken als ik eens ergens voor een prikkie een trui zie met een lekkere dikke stof! Natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen.

diy-etagaire

Een zelfgemaakte etagere

Twee borden, een kandelaar, op elkaar lijmen en voila, daar is je zelfgemaakte etagere! Zoals op bovenstaande foto vind ik hem geweldig. Deze wordt gebruikt in de badkamer. Zo mooi gevuld met spulletjes doet hij het als cadeau vast heel erg goed!

Dat was het lijstje alweer! Zo veel leuke creatieve cadeautjes. En het fijnste vind ik dat het helemaal niet zo ingewikkeld is (stiekem heb ik een hekel aan leuke DIY’s met veel ingewikkelde benodigdheden of te veel of ingewikkelde stappen). Dat is zo fijn aan deze cadeautjes, volgens mij zijn ze niet zo moeilijk te maken. Nu wordt het natuurlijk tijd dat ook ik mijn handen uit de mouwen ga steken! Een van deze cadeautjes heb ik al voor mezelf gemaakt, haha. Geef jij weleens een zelfgemaakt cadeautje?

Naast cadeautjes maken kun je ze natuurlijk ook gewoon kopen! Mijn favo winkels om cadeau’s te kopen zijn Hema, Urban Outfitters en Asos.

54 reacties

 1. Vera 24 december 2014 / 08:22

  Wat een ontzettend leuke Diy’s! Echt grappig hoe ik jouw smaak in die van mij herken! Echt al deze Diy’s heb ik al een keer gezien en ze waren allemaal favorieten van mij. En hier zijn ze gewoon in één artikel!

  • lola 12 september 2017 / 18:44

   klopt je hebt helemaal gelijk

 2. Sabine 5 februari 2017 / 18:38

  Ik zag laats op lisanneleeft.nl over zo’n hart van de action met die 11 lampjes erin. Ik kan hem nu niet meer vinden op de site. Staat hij er nog op? En zo ja, waar dan?

  • Lisanne 5 februari 2017 / 21:20

   Ja, hij staat er nog op! Het was ergens in december, geloof ik! 🙂 Het was een video, dus je kan ook even op YouTube kijken!

   • Janiek 12 mei 2021 / 08:05

    Hoe heet je op YouTube??

    • Isis Luth 13 mei 2022 / 16:23

     volgens mij heet ze Lisanneleeft

  • ksksks and i oop 3 februari 2020 / 19:41

   hahahahaha gewoon doorzetten en blijven proberen dan lukt het wel hoor😋😁😉

   • Lily 8 mei 2021 / 15:26

    Het is echt super maar kan dit filmpje niet bekijken kan iemand anders die bekijken?

 3. lola 12 september 2017 / 18:42

  leuke dingen dat je me laat zien ik moest iets voor het kinderfeestje maken en hier zocht ik even en vond iets super leuks

 4. Nicky 8 december 2017 / 17:43

  Superleuk die cadeautjes!

 5. Isalie Debommarez 13 augustus 2018 / 22:27

  Hey , op de 22ste zijn ik en men vriendje 2maandjes en ik wou iets leuk maken maar ik weet het niet echt zo…. Btw : voor tieners zoals ik is dat een beetje belangrijk en leuk dus geen haat daarop!
  Maar ik zoek iets dus dat leuk en gemakkelijk is voor te maken 🙂

 6. Naomi oostenbrug 6 april 2019 / 14:17

  Hoi!
  Mijn ouders zijn overmorgen 15 jaar getrouwd en ik zou graag iets leuks voor ze maken. Kan ik iets leuks vinden om te maken op jouw website

 7. Lollepol 2 juni 2019 / 12:37

  Hoi lisanne
  Mijn opa is bijna jarig zou je mis iets willen verzinnen voor mijn opa

 8. Sabine 1 december 2020 / 11:44

  Hoi hoi,

  Ik zie jou sneeuwpoppetjes.
  Ik wil deze maken voor de kerst.
  Mag ik vragen waarvan je de zwarte hoedjes hebt gemaakt?

 9. Bianca 3 mei 2022 / 11:17

  Hallo,
  Ik heb een vraagje: ik wil graag een kat maken met terra potten. Weet jij toevallig hoe ze de kop maken want het is rond. Wil het wel buiten zetten. Heeft u een idee.
  Groetjes bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.