DIY met modelling clay van de Action!

Zelf plantenpotjes maken van klei? Ik deed het! In de video van vandaag laat ik je zien hoe ik dat deed. Ik gebruikte de klei die ik bij Action vond, ik was onwijs benieuwd of deze goed zou werken en wat voor leuks ik ervan zou kunnen maken. Bekijk de video (en/of lees de blogpost) om te zien wat ik ervan vond!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

diy-resultaat-potjes-maken-met-klei

home-deco-modeling-clay-stone-look-air-drying

Home deco Modelling Clay

Dit is de klei die ik probeerde: Home deco modelling clay gekocht bij Action. Ik zag ze liggen in Action en ik vroeg me af: valt hier iets leuks van te maken? En besloot het gewoon te proberen! Ik kocht twee pakjes, per pakje betaalde ik ongeveer โ‚ฌ1,35. Geen idee of dat duur is of goedkoop voor zulke klei, maar voor zo’n prijsje wilde ik het best proberen!

modeling-clay-action-potjes-maken-mini-cactussen

Ik bedacht wat ik ermee wilde maken. Ik twijfelde tussen waxinelichthouders en plantenbakjes. Het werden die laatste! Met miniplantjes. En toen kon het kleien beginnen…

modeling-clay-action

Dat viel nog vies tegen… Het was best zwaar! Ik heb natuurlijk niet zo sterke spieren en ik moet eerlijk toegeven dat er momenten zijn geweest dat ik het wilde opgeven en heel hard gaan huilen in bed omdat het te veel pijn deed en het niet lukte. Jep… haha. Maar goed, uiteindelijk heb ik het toch afgemaakt, yay! Ook wanneer je wel heel sterk bent is het nog behoorlijk lastig ย om hier precies mee te werken, denk ik. Ik heb een aantal tips voor als je het ook wil gaan doen:

 • Zorg dat je sterk bent (of een sterke assistent hebt haha)
 • Wees niet te perfectionistisch, zeker niet als je dezelfde klei gaat gebruiken als ik…
 • Gebruik een deegroller, dat scheelt een boel energie!

En daarna was het wachten… ik hoopte na een nachtje dat ze wel gedroogd zouden zijn, maar helaas.

vernis-over-potjes-van-klei-drogen

Een week later waren ze eindelijk droog! Ook hier tijdens het drogen (ik heb natuurlijk elke dag even gekeken) wilde ik ze het liefste in de prullenbak gooien en het opgeven. Maar ze zijn op tafel blijven staan uitharden en na een weekje waren ze droog dus kon ik ermee verder, jeeuj!

Wat ik deed: Een laagje vernis, vervolgens versierde ik de potjes met witte acrylverf en als laatste deed ik daar nog een laagje vernis overheen. De vernis zou de potjes ‘waterdicht’ moeten maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat als ik mijn plantjes straks water geef dat mijn potjes weer zacht worden!

diy-resultaat-potjes-maken-met-klei

En dan is dit het resultaat! Ik vind ze heel erg leuk geworden. Maar ik zou het absoluut niet nog eens doen, haha.

Wat vind jij van het resultaat? En zou jij het aan durven, met deze klei van de Action? En wat zou je dan maken?

DELEN:

48 reacties

 1. Celeste 12 maart 2015 / 06:30

  Het resultaat is leuk geworden, het heeft inderdaad wel iets. Persoonlijk had ik er misschien iets anders meegemaakt, maar voor een probeersel en een eerste keer, is het goed gelukt hoor! ๐Ÿ˜‰ Ik ben eerlijk gezegd veel te ongeduldig met klei, duurt vaak te lang voor het droog is of ik krijg het niet in de vorm die ik zou willen, haha.

 2. Marion 12 maart 2015 / 06:34

  Oh ik heb ook helemaal geen geduld voor dat soort dingen! Maar ik vind het wel superleuk geworden. Juist omdat je kan zien dat het zelf gemaakt is. Super! Mijn favoriet is de middelste. Die met die streep in het midden en de stipjes. Echt heel leuk!

 3. Marloes | Budgetproof.nl 12 maart 2015 / 07:27

  Ahhh wat kut zeg dat het zoveel van je spieren vergde. Ik vind het resultaat wel cute geworden. Juist omdat het niet perfect is!

 4. Linda 12 maart 2015 / 07:31

  Wat een leuk idee, wist niet dat ze dat hadden bij de action en toevallig gisteren nog geweest. Binnenkort dan maar op mijn lijstje plaatsen. Leuk ook voor moederdag over een paar weken.

 5. Annemiek 12 maart 2015 / 07:40

  Super leuk resultaat! Ik ga het ook doen!

 6. Patricia Schmitz-Heres 12 maart 2015 / 07:48

  Leuke potjes zijn het geworden. Ik ben zelf niet zo van het kleien dus ik zal ze niet snel maken. Maar ze zien er wel erg leuk uit! Alleen jammer dat ze zo lang moesten uitharden. Kon je ze niet bakken dan?

  • Lisanneleeft 12 maart 2015 / 11:44

   Nee, ze moesten drogen aan de lucht! Ik dacht: ooooh, dat is handig! Na een paar dagen wachten dacht ik: waarom kocht ik niet gewoon klei die je kan bakken? Haha.

   • Els sikon 30 oktober 2017 / 09:19

    Met gewone klei moet je ook een week wachten enheb je een keramiek oven nidig doe mi stens 950 graden bakt.

 7. Denise 12 maart 2015 / 08:03

  Ah deze klei heb ik laatst ook gekocht, weet ik meteen een leuke DIY om mee te maken! <3

 8. Elize 12 maart 2015 / 08:04

  Knap dat je hebt doorgezet. Ik vind ze ook heel leuk geworden! Maar zelf zou ik het denk ik niet proberen. Ik ben zo ongeduldig haha!

 9. Henny 12 maart 2015 / 08:10

  Ik vind ze erg leuk geworden. Goed dat je hebt doorgezet. Ik zou het niet proberen. Ik heb er niet het geduld voor.

 10. Lifesabout 12 maart 2015 / 08:19

  Ze zijn leuk geworden! Lijkt mij inderdaad best zwaar werk (het lijkt makkelijk maar ohh…) maar het is je gelukt! Wie doorzet zal winnen

 11. Lisanne 12 maart 2015 / 08:32

  Jeetje, dat wachten lijkt me echt verschrikkelijk! Maar ze zijn wel leuk geworden!!

 12. Eline 12 maart 2015 / 08:41

  het is niet echt mijn interieurstijl. En als ik dan hoor dat het niet echt leuk is om ze te maken sla ik maar even over!

 13. Saar 12 maart 2015 / 08:50

  Hihi, ik vind ze echt leuk gedaan! Is dat grijs gewoon de kleur van de klei, want dat ziet er wel ontzettend leuk uit!

  • Lisanneleeft 12 maart 2015 / 11:42

   Ja, die klei is grijs! Is een soort stone look. Wel handig, hoef je ze niet helemaal te schilderen, haha ๐Ÿ˜€

 14. Mandy 12 maart 2015 / 09:12

  Het resultaat is wel erg leuk, maar nee mij ook te veel werk hoor. Ik koop wel potjes ๐Ÿ˜‰

 15. Xaviera 12 maart 2015 / 09:39

  Wat een leuk resultaat! Vooral die langste pot vind ik erg leuk. ๐Ÿ™‚ Ik zou hier echt geen geduld voor hebben haha.

 16. Daisy 12 maart 2015 / 09:40

  Hi ze zijn leuk geworden hoor! Schijnt trouwens heel erg te verschillen tussen de pakjes. Ik heb er namelijk ook een die maar niet wil drogen (en dat terwijl ik er hele kleine, dunne schijfjes van heb gemaakt). Bij een vriendin waren diezelfde dingen wel binnen 1 dag droog. Zij gaf me trouwens als tip ze een nachtje in de koelkast te zetten, dat versnelde wel! En inderdaad, je moet niet te dikke plakken maken als je last hebt van je spieren! xo Daisy

 17. Simone 12 maart 2015 / 09:45

  Ik heb al eens hiermee in mijn handen gestaan, maar ik twijfelde op dat moment nog. Ik denk toch dat ik mij er ook eens aan ga wagen. Voor de prijs kan ik het op zijn minst uitproberen ๐Ÿ™‚

 18. Isabel Cristina 12 maart 2015 / 10:16

  Het eindresultaat vind ik echt ontzettend leuk! Jammer dat de klei een week moet drogen maar ik denk dat ik de klei toch den keer ga kopen, je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt!

 19. Nienke 12 maart 2015 / 11:19

  Schattig ! Goed dat je hebt doorgezet ๐Ÿ™‚ nostalgie naar school krijg ik ervan ๐Ÿ™‚

 20. Darina 12 maart 2015 / 11:27

  Ontzettend leuk en goed gelukt! Maar ook ik heb hier geen geduld voor ๐Ÿ™‚

 21. Shirley 12 maart 2015 / 11:45

  Ze zijn echt leuk geworden.
  Een tijdje terug heb ik theelichthuisjes gemaakt van klei. Maar ook een sleutelafdruk van ons eerste huisje. Dat is iets gemakkelijker. Maar je moet hier ook veel geduld voor hebben.

 22. Elze 12 maart 2015 / 13:14

  Wat schattig geworden! Jammer dat het zo’n karwei was, maar het ziet er wel heel cute uit!

 23. Rianne 12 maart 2015 / 15:02

  Oh ik vind ze leuk geworden hoor! Zeker het eindresultaat met de kleine cactusjes er in! Maar ik ben zelf heel perfectionistisch, dus als het dan niet lukt zou ik allang hebben opgegeven ben ik bang haha!

 24. Josanne 12 maart 2015 / 20:04

  Het resultaat mag er zijn, leuk! Goed dat je door hebt gezet ๐Ÿ˜€

 25. Anneleen 12 maart 2015 / 21:56

  Oh wat een leuke DIY! Jammer dat het kleien zo een beetje tegensloeg, maar ik vind het toch een mooi resultaat geven hoor. Zelf zou ik kiezen voor allemaal vetplantjes, ik vind cactussen maar niks ๐Ÿ˜‰

 26. Chantal 13 maart 2015 / 08:47

  Wat leuk dat je er potjes van hebt gemaakt! Dan passen de planten zeker ๐Ÿ˜‰

 27. Chantal 13 maart 2015 / 08:47

  Wat leuk dat je er potjes van hebt gemaakt! Dan passen de planten zeker ๐Ÿ˜‰

 28. Denise Joanne 13 maart 2015 / 09:10

  Wat een super schattig resultaat! Het leuke is dat je er alle kanten mee op kan.. Die zen stenen op de verpakking zijn ook super leuk!

 29. Joika 13 maart 2015 / 11:06

  Ik vind die ronde wel erg leuk!!! Wel jammer dat je daarover verness hebt gedaan, ikzelf zou het een erg mooi resultaat dat je die echte steen look zou hebben ๐Ÿ™‚ Maar natuurlijk is dit allemaal ieder zijn smaak ๐Ÿ™‚

  • Lisanneleeft 13 maart 2015 / 14:12

   Er moet wel vernis over om ze waterproof te maken, maar ik denk dat wanneer je matte vernis gebruikt dat ze gewoon mooi mat blijven en die steen look wel houden! Was misschien mooier geweest, maar had ik niet in huis, haha.

   • Toni 24 juli 2017 / 15:38

    Gewoon de binnenkant vernissen, dat doe ik altijd.

 30. Miriam 15 maart 2015 / 17:11

  Na een eeuwigheid wachten heb je dan ook wat ;p Erg leuk geworden! Ik zou er het geduld niet voor hebben haha

 31. me 16 maart 2015 / 02:03

  Laten we het rustiek noemen. ๐Ÿ˜‰

 32. Marian 9 december 2015 / 15:34

  Hallo, ben er 2 dagen geleden ook aan begonnen. De klei is idd nog vochtig en dus wou ik even nagaan of die ook gebakken kon. Nu blijkt dat er op de verpakking helemaal niet bijstaat uit welke materie de klei is gemaakt. Dus kon ik ook niet nagaan of die gebakken mag worden. En op de site van Havo bv stond de klei niet in de lijst artikelen… Vind ik persoonlijk vreemd. Heb in elk geval een mail verstuurd om te vragen dat ze me de lijst met de juiste en complete samenstelling doorsturen dat we tenminste weten waar we onze handen in steken. EN zo dus ook kunnen nagaan of deze gebakken kan worden… Het antwoord volgt! ๐Ÿ˜‰ (hoop ik)

 33. Dorien 8 september 2016 / 20:33

  Ha crea Bea

  Leuke potjes geworden hoor. Ik heb deze week ook de klei gekocht om er platte stenen van te maken die ik daarna van een getekende mandala wil voorzien. Mijn klei was lekker smeuรฏg , ik kon er gelijk mee kneden, misschien was de klei te koud, jij gebruikte het in maart en nu is het september en erg warm. Het kan ook zijn dat ze de klei hebben aangepast aan vrouwen met niet zulke sterke handen, dus ik zou het als ik jou was gewoon nog eens proberen en dan zorgen dat de klei wat warmer is.
  Succes

 34. Renate 14 september 2016 / 14:04

  Voor iedereen die nog aan de slag wil met deze klei.. op de website van HomeDeco staat t volgende:
  1 cm hard uit in 24 uur
  5 cm hard uit in 3 โ€“ 4 dagen.
  U kunt het object in een goed geventileerde ruimte plaatsen, op een goed absorberend oppervlakte, zodat het vocht er beter uit kan. Ook kunt u het in een bakoven plaatsen en op 50 tot 60 graden een paar uurtjes bakken.
  Heb net wat dingetjes geprobeerd nu maar wachten tot t uitgehard is ๐Ÿ™‚

 35. Latifa 13 mei 2020 / 11:39

  Hey super leuk! Inderdaad balen dat het zo lang duurt. Ik ben er gister aan begonnen en had ook niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn voor je spieren ๐Ÿ˜“ ging googlen voor het waterdicht maken en zag jou post. De mijne is wat groter en heb er een blokjesprint in gemaakt met een beetje. Wilde ongeveer dezelfde pot maken die ik al had. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat ie droog is dan๐Ÿ™ˆ helaas geen foto kunnen uploaden. Gr en succes

 36. Inge 15 april 2022 / 21:25

  Gezien het boetseerklei is, had ik zelf besloten om met wat water te werken en dan is het helemaal niet zo zwaar voor de spieren. Kan helaas nog geen foto bijvoegen omdat ik mijn waxinelichtjeshouder met verschillende elementen maak en vervolgens nog met tegellijm in elkaar ga zetten als een huisje.
  Maar zowel de grotere als kleine onderdelen zijn prima te doen als je er wat water bij gebruikt. Zo kan je je handen lichtelijk nat maken maar ook een klein beetje water op het te gebruiken stukje klei doen en dat er doorheen kneden. Dat maakt de klei vele malen zachter en beter te modelleren

 37. Patricia 10 juni 2022 / 11:23

  Heel leuk gedaan hier ook klei van de action die van 1.49 snel soepel klei dag later droog en overschilderbaar mijn kids vinden het geweldig en deze mama stiekum ook ๐Ÿคฃ

 38. Sarah 23 maart 2023 / 12:24

  Hoi Lisanne, tip voor een volgende keer is om de kieren weg te werken door je vingers in een bakje water te dopen en dan de klei nat en glad te strijken, dat voorkomt scheuren en putjes tijdens het drogen van de klei. Leuke potjes en creatief idee!

 39. Floris Duijfjes 9 juli 2023 / 18:09

  Als dit waterverdunbare klei is, had je het gewoon even wat natter moeten maken. Vroeger op de lagere school eindeloos gekleid. eerste les: bakje water erbij. Altijd even je vingers ook een beetje nat maken, dat scheelt echt heel erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.