DIY plannen voor mijn kantoor

Ik liet jullie onlangs al mijn kantoor zien, hierop kwamen onwijs veel reacties, echt heel erg leuk! Maar ik merkte ook op dat er nog een aantal dingen was die ik wilde veranderen. En dat is waar dit blogje over gaat!

kantoordiy1

Kantoor DIY plan 1: Saaie kastjes oppimpen

Stoer woord man, oppimpen, hahaha. Maar goed, ik vind de kastjes saai. Die Expedit kasten kennen we nu allemaal wel, het mag allemaal wel wat spannender. Een leuk kleurtje, leuk printje of een gaaf knopje? Iets in die richting. De houtkleur vind ik op zich wel gaaf, maar die witte kastjes ben ik een klein beetje zat. Vooral ook hoe ze er aan de achterkant uitzien (zie hieronder).

kantoordiy3

Die saaie witte vlakken… het liefst zou ik ze een stoer kleurtje geven; mintgroen als het even kan. Maar dat wordt zo’n kliederboel en nogal veel werk. Nu bedacht ik dat ik er ook dingen op kan plakken. Stofjes? Behang? Maskingtape was al afgevallen, haha. Maar er schijnt ook plakplastic te zijn wat erop kan.

Heb jij nog een leuk idee?

kantoordiy2

Kantoor DIY plan nummer 2: gewoon een prikbord (of drie)

Voor deze enorme muur heb ik stiekem al bedacht wat ik wil. Eerst dacht ik aan een gaaf schilderij, of iets in die richting. Maar ik mis mijn visionboard eigenlijk wel een beetje. Dus ik wil een prikbord; dan kan ik er makkelijk dingen op prikken en er weer afhalen. En ik heb al wat research gedaan; echt grote prikborden zijn niet makkelijk te krijgen, dus dan wil ik er graag twee of drie naast elkaar. Misschien nog in een gaaf kleurtje geverfd (even afstemmen met de kastjes misschien?).

Update: inmiddels heb ik twee prikborden gekocht, deze wit geverfd (dan blijft het rustig, maar door de dingen die erop geprikt worden toch meer persoonlijk) en opgehangen. Hieronder zie je het resultaat!

prikborden

Vers opgehangen, dus nog niet volgeprikt. Maar de rechter wordt een soort moodboard voor mijn blog, links briefjes van (zakelijke) dingen die ik moet onthouden of die ik nog nodig heb (bijvoorbeeld wat er nu hangt: kaartjes van pr bureaus met info die ik nog moet gebruiken. Meteen een reminder voor de artikels die ik nog moet schrijven!).

Uiteraard gaan jullie het resultaat nog zien als ik ook de kastjes klaar heb. Maar ik hoor graag of jullie nog toffe ideeën hebben wat betreft mijn DIY plan! Hoe zou jij het aanpakken? Heb jij zelf in jouw huis of kamer ook van zulk soort DIY/crea bea dingen gedaan?

38 reacties

 1. Anouk 6 oktober 2013 / 12:43

  Enorm leuk je kantoor inderdaad! Had niet op het artikel gereageerd, maar vond het een mooie ruimte! Wat betreft de witte ‘deurtjes’, verven is veel werk, maar mintgroen is wel heel tof! Een vriendin van mij heeft dat gedaan bij een donkerbruinkastje, de deurtjes groen en het is zo mooi! Probeer anders eerst eens verschillende kleuren tape uit. Bijvoorbeeld de bovenste rand mintgroen en een zijrand lichtroze? Of een tape met stippen en die een reep/streep of 3 onder elkaar?

 2. Romee 6 oktober 2013 / 12:56

  Zo mooi! Ik hou echt van zo’n strakke en rustige kamer.
  Ik ben benieuwd hoe je hem gaat pimpen 🙂

 3. Sylvia 6 oktober 2013 / 12:56

  Ik vind muurstickers met een inspirerende spreuk altijd leuk, misschien is dat iets 🙂

 4. Charlotte 6 oktober 2013 / 13:06

  Wat een leuke plannen
  Saai kastjes oppimpen is altijd leuk
  Wat ik zelf heb in mijn kamer is een verdikking op de muur, een soort balk.
  Waar ik allemaal plaatjes op het geplakt. Ook leuk idee met foto’s trouwens 🙂

 5. Esmay 6 oktober 2013 / 13:22

  Leuke DIY ideetjes! Word het wat minder streng en strak van, vooral als je die laatjes ook nog in een tof kleurtje doet. 😀

 6. Syl 6 oktober 2013 / 13:41

  Van mij mag er meer sfeer,omen, kaarsen of een leuk iemlad

 7. Alette 6 oktober 2013 / 14:37

  Leuk zeg, ik vind de prikborden wel een erg goed idee! Zo goed zelfs, dat ik ga kijken of ik er zelf ruimte voor kan vinden. Op die manier kun je mooie inspiratie ophangen, maar ook persinformatie of andere dingen die je niet mag vergeten. Op dit moment verdwijnen die bij mij op de grote stapel. Slordig en onhandig

 8. xPucex 6 oktober 2013 / 14:40

  Mooi die witte prikborden! Zoveel leuker dan hun natuurlijk bruine/kurk kleurtje en zo gaat de aandacht ook uit naar wat erop geprikt is. Persoonlijk vind ik de witte achterkanten niet lelijk of storend, maar ja, ik houd zelf dan ook erg van rustige neutrale kleuren. Ben benieuwd wat je er uiteindelijk mee gaat doen.

 9. ellen 6 oktober 2013 / 15:37

  Erg leuk die prikborden! Ik zou niet weten wat je met de witte vlakken op je kast kan doen. Misschien foto’s van jou en tim er ophangen ofzo?

 10. Danique 6 oktober 2013 / 15:58

  Ik zou denk ik met iets van plakplastic werken op die kastjes, of doet iets met een leuk papieren patroon en doe daar doorzichtig plakplastic over? Volgens mij zijn het niet echt kastjes die je goed kunt verven (ik heb ze zelf ook).

 11. Hester 6 oktober 2013 / 17:00

  De prikborden zijn echt supergaaf! En hmm, je kastjes kunnen inderdaad nog wel iets fleuriger. Zou alleen niet weten hoe…

 12. Yvette 6 oktober 2013 / 17:14

  Zelf vind ik wit met donkerbruin niet echt een mooie combinatie. Maar mint-groen erin brengen kan het wel fris maken! Verder misschien een idee om wat meer lichtbruine tinten erbij te gebruiken, zodat dat het wit en het donkerbruin een beetje schakelt. 🙂

 13. Natasja 6 oktober 2013 / 18:14

  Wat kleurtjes zouden inderdaad leuk zijn, ben benieuwd wat je ervan gaat maken. Ik zou ook nog wel graag een prikbord willen in mijn werkkamertje. 🙂

 14. Kelly Caresse 6 oktober 2013 / 18:19

  Leuk dat je het wilt gaan oppimpen, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! 🙂 Leuk om mintgroen bijv. te gebruiken op de expedit lades. Ik vind inspirerende posters met quotes heel erg tof voor op de muren 🙂

 15. Glossypunch magazine 6 oktober 2013 / 18:39

  Ik wil straks als ik op mijzelf ga ook mijn eigen kantoor/ werkkamer ziet er super mooi uit. Je hebt ook leuke en handige ideeën/ tips. 🙂

 16. Kimberley 6 oktober 2013 / 19:11

  Leuk die prikborden, doet me denken aan vroeger! Voor je kasten kan je misschien op de markt/kringloopwinkel leuke deurknoppen kopen, en dan op elk laatje een andere doen. Dan ziet het er meteen een stuk kleurrijker uit 🙂

 17. Tiffany 6 oktober 2013 / 19:33

  Je zou de witte kastjes ook nog op een andere manier kunnen pimpen, door de kastknopjes bijvoorbeeld te veranderen (van de lades). Bij Blokker (ik weet niet of jullie dit hebben in Nederland) kan je leuke kastknopjes vinden!

  Ikzelf heb ooit een DIY uitgevoerd op mijn slaapkamermuur, zelf een super grote tekening gemaakt en dan met goudverf dit afgewerkt. Was heel mooi, maar kruipt wel wat tijd in 🙂

 18. Esmée 6 oktober 2013 / 20:03

  Wat een prachtige ruimte, het is echt heerlijk licht! Ik vind je kantoor nu al mooi. Ik maakte vroeger altijd collages en dan plakte ik die op de muur of gewoon post-its met mooie quotes. Misschien een leuke tip voor op je prikbord om het ook vrolijk te maken! x

  • Marieke 6 oktober 2013 / 20:21

   Wat een leuke diys! Je hebt echt een hele mooie kamer (:

 19. Elseline 6 oktober 2013 / 21:30

  Ik vind de prikborden erg leuk! Ik zou het ook heel graag willen (ik zou ook zo je hele kantoor over willen nemen, heel strak zo!), maar mijn werkplek staat in mijn woonkamer. Dan wordt het erg druk. Maar in mijn volgende huis ga ik dit zeker doen. Bedankt voor het leuke idee!

 20. Claudia 6 oktober 2013 / 22:07

  Volgens mij is er ook kastpapier ( voor planken) die je erop kunt plakken. Zijn in allerlei design te krijgen geloof ik.

 21. Mandy 6 oktober 2013 / 23:26

  Oeh, je prikbord indeling vind ik heel handig.
  Het lijken wel twee hersenhelftjes, de plan-kant en de creatieve kant!

  Ik vind het juist wel mooi om het een beetje strak te houden, maar misschien kun je iets gaafs en kleurigs aan een van de andere muren hangen?

 22. Rivka. 6 oktober 2013 / 23:48

  Op de witte lades zou je ook plakfolie kunnen doen. Dat heb je in verschillende kleuren.

  P.s. Mooie strakke kamer én vloer.
  (Als je aan het klussen bent let je op andere dingen haha)

 23. kvgr 7 oktober 2013 / 07:45

  Ik zou die kastjes helemaal geen kleurtjes of plakplastic geven, dat oogt veel te rommelig en in een werkkamer heb je rust nodig! Bij je eerste foto dacht ik aan een mooi groot schilderij om de boel op te vrolijken en persoonlijker te maken, maar ik zie dat je dat al met je prikborden hebt opgelost. Als je meer kleur wilt kun je ook een wand in een rustige ! kleur verven, als musbruin of licht zeeblauw of beige. Of je schildert in zo’n kleur een rechthoekig vlak op de muur om die prikborden heen, zodat het net een brede lijst lijkt om je prikborden.
  p.s. Oppimpen is geen goed woord, het is pimpen of opknappen 😉

 24. Lenneke 7 oktober 2013 / 14:34

  Ik vind het er heel mooi uitzien! En ik vind dat soort DIY-ideetjes altijd heel tof, maar als ik het zelf doe, ben ik nooit tevreden met het resultaat… dus ben erg benieuwd hoe het jou vergaat!

 25. Marleen 11 oktober 2013 / 10:15

  Prikborden zijn eigenlijk supertof. Waarom heb ik die niet meer in mijn nieuwe huis en wel in mijn oudere? #maaktnotities.

 26. JC 7 november 2013 / 14:11

  Ik weet niet of je al iets aan je kast heb gedaan, maar ik dacht meer aan om je vrienden of familie er iets op te laten schrijven. Een persoonlijk berichtje voor jou bijvoorbeeld, etc.

  Je kan van je kast ook een magneetbord van maken! Door van die magneetstrips te kopen en dan aan de binnenkant van je kast plakken en dan gebruiken voor notities erop te hangen, maar omdat je daarvoor al een prikbord heb dan is dat vast niet nodig. Je kunt het vast wel voor andere dingen gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.