DIY: Romantische uitnodiging maken

Onlangs had een vriend van mij een date die hij zó leuk vond, dat hij nog wel een date met dezelfde dame wilde. Maar dat wilde hij op een bijzondere manier vragen, gezien de omstandigheden. Dus, we bedachten samen een leuke manier om haar uit te nodigen. Uiteindelijk maakte ik ook een uitnodiging! Het is een uitnodiging voor een strandwandeling, maar natuurlijk kun je je ook gewoon laten inspireren en het ergens anders voor gebruiken.

Wij maakten zelf een kaartje en werkten met aquarel. Dit is niet mijn beste werk (vind ik zelf), maar het gaat natuurlijk vooral om het gebaar en de aandacht die je erin stopt. Ik maakte hem later nog verder af, meer kleur, en twee lopende poppetjes.

Verder gingen we, lekker toepasselijk met het weer van afgelopen dagen, eventjes richting het strand. Echt liggen op het strand kan ik niet ik verbrand in no time en het kost mega veel energie, maar we konden wel wat zand uit de duinen halen. In mijn zakje zand stopte ik ook nog een klein schelpje. Dit deed ik in een ziploczakje dat ik ooit kocht op Ebay. Maar zulke zakjes heb je ook weleens bij wibra of andere budget winkels, erg handig! Je kan er zo veel of weinig zand in doen als je wil, maar ik vond een klein zakje leuk, ook om de kosten voor de postzegel normaal te houden.

Grappig feitje: ik berg ook mijn sieraden op in deze zakjes, zodat oorbellen netjes bij elkaar blijven en kettinkjes niet in de knoop met elkaar raken.

Dit is hoe hij ongeveer werd, hoewel ik denk dat ik uiteindelijk de lucht nog meer kleur heb gegeven. Geïnspireerd op een foto, maar dat was op deze manier iets te hoog gegrepen. Maar wat ik al zei: het maakt niet uit. Je kan een kaartje kopen, of een super simpel kaartje maken, het is allemaal leuk!

En zo zag de binnenkant eruit! Zonder afzender, lekker mysterieus, haha. Ik vind het zakje zand écht een leuk detail en dit is natuurlijk een geweldige manier van iemand op date vragen als je aan zee woont. Maar zoals ik al zei: als je niet aan zee woont kun je dit ook op een andere manier aanpakken, het is maar net wat je wilt gaan doen!

En het kunstwerk van de vriend waarmee ik dit bedacht. Hij plakte nog wat schelpen aan de binnenkant. Het was zó een lieve uitnodiging! Dit is de tweede keer dat hij met aquarel werkte (en hij is  niet creatief, zijn woorden). Ik vind het onwijs goed gelukt! En hoe lief is het om zo’n uitnodiging te krijgen? (en onwijs leuk ook: om te maken!).

Ik heb echt onwijs veel plezier gehad met het maken en bedenken van dit projectje en wilde het graag met je delen. Maak jij ook weleens een kaartje voor iemand?

DELEN:

23 reacties

 1. Baukje 22 juni 2017 / 22:25

  Ah zo lief, dit zou ik echt superleuk vinden om te krijgen, dus dat moet wel goedkomen!

 2. Elisabeth 22 juni 2017 / 22:26

  Wat een super origineel idee!!

 3. Sofie 22 juni 2017 / 22:57

  Zo romantisch! En dat zakje zand is supertof, ik hou van die details. Je zou voor een boswandeling gedroogde blaadjes kunnen gebruiken of voor een filmavond een zakje popcorn (dan gaat het wel niet met een postkaartje :-))

 4. Romy 22 juni 2017 / 23:49

  Wat een superleuk idee en het resultaat is prachtig en zo uniek! Alleen maar jaloezie voor jouw aquarelskills! 🙂

 5. Josan 23 juni 2017 / 06:25

  Eigenlijk heel eenvoudig om te maken, maar door de persoonlijke details is het juist zo schattig. Ik maak heel soms een kaartje, meestal als ik geen gewone kaarten in huis heb liggen.

 6. Darina 23 juni 2017 / 06:39

  Een mooie en originele uitnodiging. Superleuk om zoiets te krijgen!

 7. Leonie 23 juni 2017 / 14:04

  Superleuk idee met dat kleine zakje zand erbij!

 8. Bettie 23 juni 2017 / 14:56

  Wat super leuk bedacht zeg!! Wat een originele manier om iemand uit te vragen. Als dat mijn date zou doen, wist ik het antwoord wel. En kaartjes zijn altijd heel erg leuk.

 9. Lisa 23 juni 2017 / 20:18

  Volgens mij smelt haast elk meisje / vrouw weg als je zo’n lieve uitnodiging krijgt van een jongen / man 🙂
  Heel leuk gedaan!

 10. Marion 23 juni 2017 / 23:24

  Wauw wat een super leuk en romantisch idee. Eigenlijk heel simpel maar wat leuk, zeker heel erg lief wanneer je zoiets mag krijgen.

 11. Bianca 24 juni 2017 / 01:28

  Leuk om te maken en lijkt me ook heel leuk om zoiets te krijgen. ?

 12. Stephanie 25 juni 2017 / 09:39

  En dan nu de hamvraag: hebben ze de strandwandeling gemaakt?

  • Lisanne 28 juni 2017 / 14:54

   Ja, ze vond het super lief en leuk!

 13. Josephine 29 juni 2017 / 13:11

  Wat een ontzettend leuk idee! Dat ga ik onthouden als verrassing voor mijn man. Helaas kan ik niet zo goed aquarelleren als jij, maar de intentie telt, toch?

  Ook leuk om te lezen dat de kaart het gewenste effect had! 🙂

 14. Renske 30 juni 2017 / 12:05

  Wat een ontzettend lief en origineel idee. Daar kan iemand toch ook geen nee op zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.