DIY vaasje met bloemen van crepe-papier!

Het is alweer even geleden dat ik jullie liet zien hoe ik de bloemen van crepe-papier maakte. Destijds heb ik ze op mijn prikbord gedaan, dat stond super leuk! Nu was ik de stijl van mijn prikbord een beetje zat, dus heb ik hem leeg gehaald. En toen lagen die bloemen dus in een doosje te niksen. Zonde! Ik maakte een tripje naar de Action en kocht de benodigdheden voor deze DIY. En hij is leuk geworden, een DIY vaasje met de bloemen van crepe-papier (met steeltjes deze keer!).

bosje-bloemen-crepe-papier-maken

diy-vaasje-benodigdheden

Wat heb je nodig voor het DIY vaasje?

 • Bloemen van crepe papier
 • Een vaasje in cilindervorm, mijne zijn van IKEA
 • Ijzerdraad, ik vond mijne op de tuinafdeling van Action
 • Rub-On transfer stickers van Action. Je kan ook andere stickers gebruiken natuurlijk, maar deze van Action zijn echt heel erg mooi!

De exacte prijzen weet ik niet meer, maar ik denk dat ik voor beide items van Action nog geen euro betaald heb. Het crepe-papier van de bloemen kocht ik ook bij Action (dertig cent). Zeer betaalbaar in elk geval!

rub-on-sticker-van-action

Het velletje. Ik gebruikte de breedste strook, je kan natuurlijk ook de andere strookjes gebruiken. Aan de achterkant van het velletje zijn nog meer stickers te vinden (te zien op de foto met benodigdheden.

Het DIY vaasje: Wat moet je doen?

Hiervoor heb je het vaasje nodig en de stickers. Zorg dat het vaasje goed schoon is en volg de instructies die bij de sticker horen. Je plakt eerst de sticker erop, drukt deze goed aan en strijkt deze goed glad met het bijgeleverde stokje, en haalt vervolgens het beschermlaagje eraf. Zo simpel is het! Wel een beetje priegelwerk om hem goed recht te krijgen, maar het is zeker te doen.

diy-vaasje-versieren

 De Crepe papier bloemen: Hoe doe je dat?

Over het maken van bloemen met crepe-papier heb ik eerder een blogpost gemaakt. Je vindt hem hier! Hierin is uitgelegd hoe je de bloemen precies maakt.

Verder moet het ijzerdraad door de bloemen en deze moet vastgemaakt. Ik heb dit gedaan door aan het einde van een draad een cirkel te maken, het hele draad door de bloemen te prikken, en vervolgens het draad bij het kopje nog een beetje te buigen zodat het goed bleef zitten.

losse-crepe-papier-bloemen

Op deze foto kun je een beetje zien hoe ik dit gedaan heb. Zo ziet het eruit als je de bloemen ‘los’ in een vaasje zet. Ziet er leuk uit, maar ik vind een bosje leuker!

bosje-crepe-papier-bloemen-beide-kleuren

Het bosje met alle kleuren

Vervolgens heb ik de bloemen in een mooi bosje gezet (dat was nog best een opgave) en deze vastgebonden zodat het ook mooi blijft staan. Het einde knip je in een keer af op een lengte zodat het bosje mooi in je vaasje staat.

bloemen-van-crepe-papier-maken-diy-vaasje

 het-bosje-op-tafel

En het eindresultaat! Ik heb uiteindelijk twee vaasjes gemaakt, de ene met de lichte bloemen los in het blauwe vaasje heb je al gezien, en de paarse in het DIY vaasje is mijn favoriet! Die zie je hierboven.

Ik vond dit een onwijs leuke DIY. Ik ben heel erg blij dat ik de stickers vond bij de Action, die maken het geheel net even wat specialer. Wat vind jij van dit DIY vaasje gevuld met crepe-papier bloemen?

DELEN:

30 reacties

 1. Rosebird 17 juni 2014 / 07:18

  Ziet er echt heel leuk uit! Fleurt de boel op en verwelkt niet! 🙂

 2. Kelly Caresse 17 juni 2014 / 07:25

  Wat een leuke DIY zeg! Lekker vrolijk en erg leuk als cadeautje in plaats van een boeket bloemen geven want dit blijft veel langer mooi en is veel persoonlijker. Ik kende dit soort stickers helemaal niet. Wat zouden we toch zonder de action moeten he haha

 3. Elize 17 juni 2014 / 07:49

  Wat ziet dat er lekker vrolijk uit! Mooie stickers inderdaad!

 4. Marion 17 juni 2014 / 08:01

  Ik heb de bloemen de vorige keer gemaakt. Heel leuk om te doen en het staat superleuk!

 5. Lauriëtte 17 juni 2014 / 09:07

  Mooi! Heb je er toch nog iets leuks van kunnen maken, beter dan weggooien. Ziet er heel erg schattig uit!

 6. Manon 17 juni 2014 / 09:52

  Wat schattig zeg! Heel leuk zo met die stickers op die vaasjes/glaasjes 🙂

 7. Carina 17 juni 2014 / 10:47

  Aha! Dus dat heb je met die bloemen gedaan 🙂 superleuk!

 8. Esther 17 juni 2014 / 10:54

  Wat een leuke DIY! Soms ook een stuk handiger dan echte bloemen, aangezien je die ongeveer iedere week moet kopen, schikken en weer weggooien 🙂 Deze gaan wat langer mee. Ik ben niet ontzettend creatief maar dit zou ik toch wel moeten kunnen hopelijk.

 9. Miranda 17 juni 2014 / 11:41

  Ziet er heel leuk uit:) lekker vrolijk. En beter dan dat je ze weggooit:)

 10. Ise 17 juni 2014 / 11:47

  Wauw dat ziet er leuk uit! Blijft ook nog eens lekker lang mooi 🙂

 11. Janine 17 juni 2014 / 12:00

  Leuk zeg, die stickers! Zo kun je een simpel glazen vaasje omtoveren. Leuk idee!
  Wat heeft de Action toch veel haha. Mooie kleuren bij elkaar! Ik hou van roze en mintgroen 🙂

 12. Kimberley 17 juni 2014 / 12:27

  Echt super!
  Die stickers zijn echt heel leuk.
  Liefde voor de Action, haha.

 13. Petra 17 juni 2014 / 13:34

  Leuk! En die stickers zijn echt gaaf. De Action blijft me verbazen.

 14. Mandy 17 juni 2014 / 16:50

  Leuk!! Volgens mij heb ik de stickers ook nog ergens liggen, leuk idee om het vaasje te plakken.

 15. Tamarah 17 juni 2014 / 16:58

  Heel leuk gedaan, het ziet er gezellig uit vind ik!

 16. Kimberly 17 juni 2014 / 18:12

  Het ziet er zo super leuk uit! Ga ik ook eens doen 😀

 17. Rosalie 17 juni 2014 / 18:13

  Ze lijken mij ook leuk om op de muur te plakken! Lekker vrolijk 🙂

 18. Gwen 17 juni 2014 / 19:47

  Dit is zo mooi! Ik dacht op bloglovin’ eigenlijk dat het echte bloemen waren. Pioenrozen!

 19. Hester 18 juni 2014 / 19:42

  Aaah zo leuk en vrolijk! Vooral met die stickers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.