DIY: Vrolijke enveloppen maken!

Laatst kreeg ik van het Pink Ribbon Aandacht magazine kriebelende vingers. Tijd om eens even crea bea te doen! Ik ben zelf wel best creatief, maar ik neem er niet vaak meer de tijd voor. Maar nu wel! Ik ging aan de slag en maakte enveloppen van de mooie gekleurde, fleurige, inspirerende pagina’s uit Flow en Aandacht. Kijk mee naar het resultaat en ik zal je vertellen hoe ook jij ze kunt maken!

enveloppen-maken

Een heel vrolijke bedoening, dat is het geworden! Ik heb in elk geval een vrolijke voorraad enveloppen liggen.

Hoe ik dit heb gedaan? Heel simpel. Een envelop uit elkaar halen, de vorm overtrekken, uitknippen, in elkaar vouwen, plakken en klaar is je envelop! Toch nog even meer uitleg nodig? Kijk dan hier. Heel fijne uitleg met mooie foto’s!

zelf-enveloppen-maken

Een van mijn favorieten!

etiketten-voor-op-enveloppen

Wat je wel nodig hebt is een etiket om een adres op te schrijven. Nu kun je voor een prikkie een velletje simpele etiketten scoren bij de Action. Maar je kunt ook leuke vrolijke post-its gebruiken!

Zonde om mooie magazines te verknippen? Ik heb een grote stapel liggen waarmee niets gebeurt. Ja… over een paar maanden of jaren gooi ik ze weg. Na het lezen kan ik ze prima gebruiken voor dit soort leuke dingen! Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van kaftpapier, inpakpapier en zelfs sommige folders zullen mooi genoeg zijn om enveloppen van te maken!

Dus, eigenlijk kun je op een heel makkelijke manier je eigen vrolijke enveloppen maken. Leuk om een kaartje mee te versturen, maar het staat ook heel vrolijk als je een envelop met geld cadeau doet. Heb jij dit weleens geprobeerd?

18 reacties

 1. sofiedewit 8 oktober 2012 / 13:49

  Leuk! Btw het is een heel makkelijke manier. Net als bijvoorbeeld heel leuke mensen… Heel aardige jongens en noem maar op. Als je het hebt over hele, verwijs je naar hele of halve.., snap je…?
  Niet veel mensen weten dat, ik zie het op jouw blog ook regelmatig voorbijkomen.
  Verder leuke blog!

 2. tineke 8 oktober 2012 / 15:05

  Zo leuk! 😀 Ik gebruik oude tijdschriften vaak voor het inpakken van cadeautjes.. Ook een heel leuk effect! 🙂

 3. Hester 8 oktober 2012 / 16:01

  Ah, wat leuk! Ik heb niet veel magazines in huis, maar het idee is wel heel erg gaaf. Ook zoals je zegt voor geld, dan zit er toch nog iets van jezelf in!

 4. Roxanne 8 oktober 2012 / 16:09

  Ik doe het eigenlijk niet vaak. Soms gebruik ik wel eens vrolijk inpakpapier. Dan heb je een hele rol en daar kun je best een stukje van missen. Ik schrijf veel brieven en dan is het wel leuk, maar meestal koop ik dan gewoon gekleurde enveloppen en leuk ze op met stickers, want dat is minder werk.

 5. Kimberly 8 oktober 2012 / 16:27

  Wat super leuk!! Dit maakt een envelop lekker vrolijk en nóg leuker om te krijgen en weg te sturen!

 6. Lenneke 8 oktober 2012 / 17:04

  Ik ben zo’n verzamelfreak die het zonde vindt om magazines te verknippen. Ik bewaar ze vaak om er later nog eens in te bladeren om inspiratie op te doen en ik kan ze ook goed gebruiken voor school. Jammer, want het is wel erg leuk om te doen. Al verstuur ik nooit post, hihi…

 7. Renske 8 oktober 2012 / 17:45

  Supertof dit:) Ziet er heel mooi uit. Wat zullen de ontvangers blij zijn hihi.
  Ik zie trouwens een foutje: het is “vrolijke bedoening” en niet “bedoeling”;) Een veel gemaakte vergissing.

 8. Debbie 8 oktober 2012 / 18:14

  Ja leuk he dat frubelen… Ze zijn heel mooi geworden.

 9. Simone 8 oktober 2012 / 18:55

  Ik zat echt op deze blog te wachten! Had je foto’s al op Instagram gezien en ik was zo nieuwsgierig! Leukleuk!!

 10. Liz 8 oktober 2012 / 19:53

  Ik doe dit geregeld voor penpals 🙂

 11. Wendy 8 oktober 2012 / 20:30

  Leuk zeg, misschien had ik al die oude tijdschriften toch niet zomaar in de kliko moeten gooien.

 12. Ilse 8 oktober 2012 / 22:50

  Leuk idee zeg en zeker ook voor enveloppen om geld in te stoppen voor een verjaardag und met die etiketten met de post- it.

 13. Anouk 14 oktober 2012 / 12:45

  Leuk! ik moet eens zo’n enveloppenmal hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.