Doe waar je bang voor bent

Laatst kwam ik een stukje tegen waarvan de titel was 100 things to develop your mind. Het eerste punt was Do the Thing You Fear the Most. Misschien zit daar wel iets in.

If there’s one thing that will change your thoughts quicker than anything else, it’s facing your fears.

Waarom zouden we niet doen waar we bang voor zijn? Wat hebben we te verliezen? Wat kan ons overkomen? Waarschijnlijk zijn er weinig goede redenen om het niet te doen.

Waarom we bang zijn om dingen te doen die we eigenlijk wel willen? Dat is voor mij een raadsel. Maar ik weet wel dat je het gewoon moet doen, omdat je het wilt, en omdat er niets is om echt bang voor te zijn.


Foto door pattylagera op Flickr

Op twitter stuurde ik een tweet, ik wilde namelijk tips voor een afbeelding bij dit stukje. Maar op mijn tweet kreeg ik een bijzonder antwoord van Allungaa. Mijn vraag was waar de meeste mensen bang voor zijn.
Het antwoord dat ik kreeg: @LisanneLeeft Hun echte dromen achterna gaan
Volgens mij heeft ze gelijk. En daarom moeten we doen waar we bang voor zijn. We moeten risico’s nemen, gaan waar we voor willen gaan.

Ik ben overgehaald. Dankzij dit filmpje van sjoerdgerritsen.com kwam ik bij het stukje waardoor ga ik doen waar ik bang voor ben. Waar ben jij bang voor? Wat wil jij eigenlijk wel doen, maar je doet het niet? En is er eigenlijk wel een goede reden waarom je het niet doet?

8 reacties

 1. Allungaa 15 december 2010 / 16:54

  Mooi stukje Lisanne !
  Ik ben zelf ook bang voor de mooiste dingen die ik zou willen doen hoor. Absoluut. Waarom? Ik weet het niet. Is een mooi ding om over na te denken..

 2. Saskia 15 december 2010 / 16:59

  Waar ik bang voor ben is Bungeejumpen. dat is iets wat ik echt nooit zal doen.. maar misschien heb je wel gelijk en moet je het gewoon eens doen!

  Ook een piercing zetten zal ik nooit weer doen…

 3. Lis. 15 december 2010 / 17:17

  Inderdaad om iets over na te denken.,
  Ik was vroeger echt zo bang voor achtbanen die over de kop gaan. Altijd bang om boven in de looping vast te zitten…
  Maar.. toen ik het ein-de-lijk deed (vorig jaar in Walibi World) voelde ik me zo groot en sterk =)
  Haha, echt een heerlijk gevoel!

 4. Lydia 15 december 2010 / 20:17

  Ik ben bezig! Ik vond het super eng mijn ouders te vertellen dat ik na het halen van mijn middelbare schooldiploma een tijdje wil werken, om eens goed na te kunnen denken over wat ik echt wil doen met mijn leven en eens iets te besteden te kunnen hebben. Ik vond dat heel eng mijn ouder te vertellen omdat ze er simpelweg vanuit gingen dat ik meteen aan een vervolgopleiding zou beginnen zoals mijn broer en zus dat doen. Tot nu toe zijn de reacties nog goed. 🙂

  Wat ik verder eng vind, maar echt een droom van me is, is een boek schrijven. Zo veel verhalen in mijn hoofd, maar ik ben bang dat ik eraan begin en dat het gewoon SLECHT is en dat ik het eens terug ga lezen en dat ik me dan kei hard ga schamen voor de slechte schrijfsels. Raar toch?

  Interessant onderwerp heb je aangesneden. 🙂 Dit is echt iets om over na te denken.

  • roos 19 december 2010 / 22:33

   ik wil ook heel graag een boek schrijven maar ik heb precies hetzelfde als jou.
   maar als ik jou was zou ik het gewoon doen, en het maakt niet heel veel uit als het slecht is.
   als je gewoon aan mensen vraagt wat ze er dan zo slecht aan vonden kan je misschien in je volgende verhaal aan die punten denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.