Doei school(spullen)!

Nu ik lekker op vakantie ben geweest en weer ben opgeknapt door de Havvn JUS en de APS therapie, ben ik weer lekker uitgerust. Tijd voor wat orde en rust. Niet alleen in m’n hoofd, ook in m’n kamer. Daarom ben ik wat gaan opruimen. Nadat ik tot de conclusie ben gekomen dat m’n kleding niet meer in m’n kast past, ben ik ook mijn schoolspullen gaan opruimen.

Om eerlijk te zijn dacht ik dat alles de deur al zo ongeveer uit was, maar dat was dus niet het geval. Nog heel veel schriften, aantekeningen en andere papieren lagen er nog. Voor het geval dat ik zou zakken had ik dat nog niet weg gedaan, haha. Maar ik ben (gelukkig!) niet gezakt. Nu kon dus echt alles de deur uit!

Grappig om alles eens uit te zoeken. Ik bewaarde altijd alles, voor het geval ik weer eens zou blijven zitten. Leuk om te zien dat ik in het laatste jaar gewoon schriften heb volgeschreven. In de jaren daarvoor kon ik nauwelijks schrijven (of ik nam niet de moeite, ik weet het niet). In dat laatste jaar voelde ik me zo veel beter en zo veel gemotiveerder, dat was dus ook duidelijk te zien aan de volle schriften.

Ik heb onwijs veel weggegooid, tot nu toe twee prullenbakken vol (heel erg vol!). Maar ik heb ook dingen bewaard.

Links ze je een werkje wat ik bij beeldende vorming in de derde klas heb gemaakt. Ik haalde nooit hoger dan een 7, maar hiervoor had ik een 8,5. Dus daar was (en ben ik nog steeds) wel een beetje trots op.

Dan het stuk uit de krant. In de examenperiode werd ik geinterviewd, omdat ik een bijzondere examenleerling was. Ook daar ben ik wel een beetje trots op, omdat ik mezelf helemaal niet zie als bijzonder, haha! Leuk dat ze mij hebben gekozen om te interviewen.

Daaronder de schoolkranten. De schoolkrant was eigenlijk gewoon een beetje mijn kindje, ik vond het zo leuk! Daarom kwam de grootste inbreng dan meestal ook van mijn kant, haha. Altijd leuk om later nog eens terug te kijken of te laten zien aan iemand.

Dan, rechtsboven, de twee jaarboeken. Van allebei de jaren dat ik examen deed, ook dit is gewoon heel leuk om later terug te kijken. Jammer alleen dat ik niet het jaarboek heb van toen ik in de vierde klas zat, want dan had ik meer mensen uit de boeken gekend. Maar deze zijn ook heel leuk hoor!

Dan m’n profielwerkstuk, over de toekomst van cosmeticamarketing. Als ik ernaar terug kijk had ik een 100 keer beter werkstuk kunnen maken, maar hier heb ik alsnog een 8 voor gekregen. Mede dankzij jullie, ik had namelijk zo veel mensen die mijn enquete hebben ingevuld, vond de leraar. 😉

En dan de uitnodiging van de diploma uitreiking. Yes! (Uiteraard bewaar ik mijn diploma zelf ook wel, maar die lag niet tussen de troep, haha!)

DELEN:

5 reacties

 1. Anouk 31 juli 2011 / 14:54

  Oh, ik heb ook nog kisten/dozen vol met schoolspul liggen. “Als het ooit nog eens van pas komt…”

 2. Yara 31 juli 2011 / 16:49

  Wou dat ik het al kon doen! Maar ik heb mijn boeken nog eventjes nodig voor examens, haha!

 3. Olga 31 juli 2011 / 20:41

  Ik durf heel veel dingen gewoon slecht weg te doen, omdat ik steeds denk dat ik het nog wel eens kan gebruiken.. Maar toen ik een tijd geleden dan eindelijk vakantie had, heb ik ook echt grof uitgemest hier 🙂 kilo’s en kilo’s papier de deur uitgedaan 🙂

 4. Manon 1 augustus 2011 / 09:11

  Wat grappig dat mensen toch een beetje massale opruimwoede krijgen zo midden in de zomer. Zelf heb ik er ook last van. Ik ben mijn hele huis kamer voor kamer, kast voor kast, lade voor lade aan het opruimen. Feels good!

 5. Nathalie 1 augustus 2011 / 10:13

  Ik heb ook de boel opgeruimd! Geen oude schoolspullen, maar allemaal boeken die ik op mijn planken had staan. Leuk om te zien wat je bewaard hebt. Moet jij je bedenken dat je over een paar jaar terug kijkt naar ‘ Old School’ en tegen die tijd zoveel hebt geschreven (misschien zelfs een eigen boek) dat het gewoon jeugdsentiment is en je stukken beter schrijft! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.