Mijn doelen voor dit jaar

Laatst schreef ik dit artikel over doelen stellen, hierin vind je een perfecte manier om duidelijke doelen te stellen. Hiermee is het makkelijk te meten waar je aan toe bent, hoe ver je op weg bent en hoe lang de weg is die je nog te gaan hebt. Er zijn een aantal doelen die ik dit jaar nog wil bereiken en deze deel ik graag met jullie!

Aan het eind van het jaar werk ik 12 uur per week

Zo. Dat is eruit! Op dit moment werk ik 6 uur per week en dat is af en toe behoorlijk zwaar. Waarom wil ik dan meer? Simpel:

 • Het is niet mijn doel om de rest van mijn leven te profiteren van andermans geld, ik wil mijn eigen geld kunnen verdienen.
 • Ik vind het leuk om lekker bezig te zijn.
 • Het is op kantoor heel erg gezellig en hoe meer ik er ben,  hoe blijer ik ervan word.
 • Ik leer graag en door te werken leer ik steeds weer nieuwe dingen.

Nu weet ik natuurlijk niet of het überhaupt wel mogelijk is, maar dat zien we vanzelf wel. Voor mij is het in elk geval een doel.

Aan het eind van dit jaar staan er 1000 blogs op Lisanneleeft.nl

Op dit moment staan er ongeveer 800 blogs online, nog 200 te gaan dus! Mijn doel is altijd al geweest om minstens eens per dag mijn blog te updaten en dit heb ik ook volgehouden op een enkele keer na (volgens mij toen ik in het ziekenhuis lag 1 dagje). Nu ik dit schrijf heb ik er nog 166 dagen voor, dus dat betekent dat ik 1,2 blogs per dag moet schrijven. Dat gaat goed komen!

Satistieken van het afgelopen jaar. Als je het per maand bekijkt ben ik alleen nog maar gegroeid. Gewoon zo doorgaan, dan komt het goed.

Aan het eind van het jaar heb ik minstens 1000 bezoekers per dag

Oké, het is heel slecht om dit te zeggen. Ik heb al eens eerder een dergelijk doel gesteld en dat is destijds niet gehaald. Of ik het nu wel ga halen? Geen idee.

Op het moment heb ik ongeveer tussen de 600 en de 700 bezoekers per dag, met soms wat uitschieters omhoog (en helaas soms ook omlaag, haha). Dus dat gaat nog wel een aardige uitdaging worden!

Mijn doel is natuurlijk niet ‘zo veel mogelijk bezoekers krijgen’, maar eerder ‘zo veel mogelijk mensen gelukkiger maken’. Klinkt heel cheesy, dat weet ik, maar dat is wel zo. Ik zou niet weten op welke manier ik dit anders zou kunnen meten dan aan de hand van hoe veel mensen ik bereik.

En nog veel meer…

De doelen die ik hierboven heb neergezet zijn (volgens mij) helemaal volgens de regels die ik beschreef. Natuurlijk heb ik ook nog andere doelen, die niet makkelijk meetbaar of controleerbaar zijn. Maar die ga ik lekker toch met jullie delen!

 • Mijn blog moet absoluut de feel good sfeer blijven houden (of nog meer krijgen)
 • Ik moet proberen om zo efficiënt mogelijk te werken (dus niet uren lang naar mijn beeldscherm staren zonder iets te doen)
 • Hoe meer foto’s ik zelf heb genomen voor mijn blog, hoe beter. Er vaker op uit gaan om foto’s te maken dus!
 • Zo veel mogelijk gaan hardlopen. Iets wat ik ook totaal niet kan uitdrukken in tijden of afstanden, dat is simpelweg geen doen voor mijn lijf. Ik doe wat ik kan, meer kan ik niet doen. Door een doel hiervoor in getallen vast te stellen ga ik mezelf zeker weten teleur stellen.
 • Nog meer genieten dan alle dingen die ik doe.
 • Zo veel mogelijk dingen doen in dit halve jaar. Haha, hoe niet meetbaar of controleerbaar wil je het hebben? Ik wil alles halen wat er uit te halen valt!
 • Zo veel mogelijk leren, zo veel mogelijk genieten, en zo veel mogelijk doen.
Dus… vooral aan de eerste drie doelen moet ik me gaan houden, want die zijn goed meetbaar. Jullie kunnen boos op me zijn, me uitlachen en zeggen ‘zie je wel!’, als ik het niet red. Maar als ik het wel red ben ik heel blij en ik ga er dan ook alles aan doen! Wat zijn de doelen die jij jezelf stelt voor dit jaar?

15 reacties

 1. lifesplash 23 juli 2012 / 07:46

  Mooie doelen! En ik heb er wel vertrouwen in dat het met jou gaat goed komen. Succes. 😉

 2. Lydia 23 juli 2012 / 08:09

  Ik heb het doel om te gaan werken even stil gezet. Het voelde niet goed aan om nu te gaan werken, maar ik wil dit jaar zeker nog een paar maanden werken. Des te meer bewondering heb ik voor jou, dat je het toch blijft volhouden en er ook plezier aan beleeft. Ik wens je alle energie en geluk toe om je doelen voor dit jaar te behalen. 🙂

 3. Daniëlle 23 juli 2012 / 09:29

  Succes met het werken en behalen van je doelen! Het zijn zeker wel haalbare doelen denk ik zo. 🙂

 4. josianne 23 juli 2012 / 11:06

  Het zijn goede doelen, die volgens mij allemaal wel haalbaar zijn! Succes ermee 🙂

 5. Sandy 23 juli 2012 / 12:27

  Succes met het behalen van je doelen! Ik werk zelf ook 12 uur, buiten mijn huishouden en zoontje verzorgen om, maar ik vind dat wel echt heel erg zwaar moet ik zeggen (fibro, scoilose, hypermobiel rug/bekken). Alleen omdat ik nog vrij jong ben krijg ik geen aanvulling in de vorm van een uitkering oid, omdat ze me een aansteller vonden bij het uwv. (Je bent nog jong, stel je niet zo aan). Dus ik werk die 12 uur nu wel, maar het is echt absoluut een pittige uitdaging ^_^’
  Heel veel succes er mee, hopelijk gaat het je lukken!

 6. joyce 23 juli 2012 / 17:53

  Leuk opgesteld en succes met het behalen van deze doelen!

 7. Esmay 23 juli 2012 / 17:57

  Prachtige doelen! Bij sommige weet ik gewoon dat ze wel uitkomen, want het lukt jou gewoon 😀

 8. Karin 23 juli 2012 / 19:16

  Nou je hebt er in ieder geval al één volger bij, mij! Op naar de 1000. Ik blijf maar doorklikken op je inspirerende site, ik wordt er blij van!

 9. Ise 23 juli 2012 / 21:47

  Klinkt goed en het lukt je ook vast!

 10. Anouk 24 juli 2012 / 13:56

  Met eigen geld verdienen ben ik het helemaal eens!

 11. Annabel 26 juli 2012 / 01:13

  Wauw, wat een motifatie! Echt mooie doelen heb je voor ogen! Ik hoop dat je ze allemaal haalt!

 12. Vivian 28 juli 2012 / 11:53

  Best grote doelen, maar ik denk dat je het in je hebt om ze te voltooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.