Doelen voor februari!

Wow, januari is alweer afgelopen. De tijd vliegt! Voor januari heb ik geen doelen gemaakt, maar we kunnen wel terugkijken naar de doelen die ik mezelf in december stelde en hoe het daarmee is afgelopen. En natuurlijk: nieuwe doelen!

doelen-voor-februari2

bron foto

Hoe ging het met de doelen voor december?

De blogpost van vorige keer met doelen voor december kwam online vlak nadat ik het huis had gekocht. Toen had ik nooit gedroomd dat ik nu hier zou wonen! Ik maakte een lijstje. Hoe is het gegaan met mijn doelen van december?

 • Lief voor mezelf zijn
  Hierin ben ik nog niet zo heel veel beter geworden. Misschien wel een klein beetje!
 • Genieten, ook als het minder goed gaat
  Dit vind ik nog steeds heel erg lastig, vooral nu ik op mezelf woon is het soms even heel erg zwaar om de dagen door te komen als ik me ziek voel. Dan is het lastig om tóch de lichtpuntjes op te zoeken! Het lukt wel, maar met moeite.
 • De feestdagen met familie doorbrengen
  Ja, ik heb kunnen gourmetten met mijn familie met kerst, super leuk! Eerst ging het helemaal mis omdat het de dag van mijn injecties was, het erg veel pijn deed, en mijn vader (die injecteert) natuurlijk gewoon terug ging naar de visite terwijl ik nog even bijkwam. Dat ging even helemaal fout. Gelukkig ging het na medicijnen iets beter en heb ik het toch nog heel erg fijn gehad!
 • Deze maand extra veel DIY’s plaatsen!
  Standaard voornemen voor december… volgens mij mislukt het altijd een beetje, hahaha. Ik had er nog veel meer willen maken, maar natuurlijk geen oneindige energie.
 • Weer beginnen met yoga (als dat lukt)
  Ik heb weinig yoga gedaan, maar ik heb het nog wel een paar keer gedaan. Is fijn, als het lukt! Ik vind dat ik niet te veel van mezelf moet vragen op dit gebied, maar yoga echt te zien als een manier om te ontspannen en me lichamelijk beter te gaan voelen. Dus minder als work-out en meer als meditatie.
 • Accepteren dat het niet altijd beter kan gaan, dat stapjes achteruit er ook bij horen
  Blijft lastig. Je weet nooit wat er gaat komen en hoeveel stapjes achteruit je nog moet maken voordat je weer vooruit zal gaan…
 • Naar een feestje gaan (of naar I LOVE BEAUTY)
  Hmmm, dit is niet gelukt. Jammer! In December stonden er wel heel veel feestjes op de planning waar ik heen had gekund, maar eigenlijk is dat niet echt gelukt. Ik kan het me in elk geval niet meer herinneren, haha. Ach, niet zo heeeeel belangrijk.
 • Niet te streng zijn tegen mezelf als het gaat om mijn blog (ik typ dit ’s nachts omdat ik niet eerder tijd genomen heb, dat zegt genoeg, denk ik)
  Op zich is dit best wel gelukt! Gedeeltelijk omdat het met mijn gezondheid ook wat minder goed ging, maar ik heb wel minder updates kunnen schrijven. Alsnog wil ik wel heel graag mijn best doen als ik al een paar dagen niets online heb staan, maar dat lijkt me ook wel normaal. Hoe dan ook: ik moet mezelf eraan blijven herinneren, maar als ik dat doe, dan lukt het me wel. Maar soms vergeet ik het.
 • Komen we meteen bij de volgende: op tijd naar bed gaan en weer een normaal ritme opbouwen. Ik ga te laat naar bed, heb veel slaap nodig en word super laat wakker. Niet handig!
  Jep, ik heb eventjes een normaal ritme gehad, maar nu ligt dat weer overhoop, haha.

doelen-voor-februari

bron foto

Doelen voor februari

Dan nu… mijn doelen voor februari! Wat staat er op mijn planning en wat zijn mijn doelen?

Minder tijd doorbrengen in mijn kantoor

Eigenlijk gebruik ik vooral mijn slaapkamer, kantoor en wc. En de badkamer en keuken kom ik ook nog weleens, hahaha. Maar mijn ontbijt eet ik altijd in mijn kantoor (als ik dat kan, anders in bed). Ontbijten in de woonkamer of bij de eettafel lijkt me een stuk normaler.

Daarnaast misschien gewoon eens in de woonkamer gaan zitten om tv te kijken of een boekje te lezen ofzo. En sowieso daar eten. En lekker series kijken enzo. Hoe ik mijn huis op het moment gebruik is het kantoor (op slechte dagen mijn slaapkamer) de belangrijkste kamer van mijn huis. Dat is niet normaal. Is ook niet goed voor mij, denk ik, altijd ‘op de werkvloer’ zijn.

Én even photoshop regelen voor op mijn werklaptop, ik moet nu steeds mijn oude (privé)laptop erbij pakken als ik foto’s wil bewerken. Als Photoshop erop staat is dat gewoon geregeld en kan ik mijn werklaptop gewoon overal voor gebruiken. Wel zo handig!

Mijn gezondheid weer onder controle krijgen

Het gaat niet zo goed. Ik wil heel graag dat het weer beter met mijn gezondheid gaat, want zonder dat kom je niet ver. Dus, ik wil graag deze maand doen wat ik kan om mijn gezondheid weer wat beter te krijgen. Even goed monitoren hoe het gaat bij welke medicijnen, etc. Dat soort dingen vergeet je een beetje als het wel oké gaat, is ook niet leuk omdat het best veel energie kost. Maar dit is wel heel erg belangrijk. Binnenkort heb ik weer een afspraak met mijn arts

Een normaal ritme krijgen

Ik slaap extreem veel uren in een nacht de laatste tijd, maar val ook steeds laat in slaap. Daar wil ik iets aan doen! Dan beginnen mijn dagen weer wat eerder, dat zou fijn zijn.

Iets leuks doen buiten Den Helder

Lekker subjectief, haha. Maar ik zou het heel gaaf vinden om even door de Ikea te kunnen lopen (of de Flying Tiger, hahaha). Maar in elk geval: even iets leuks doen buiten Den Helder lijkt me wel heel erg gaaf! Maar ik weet natuurlijk niet of dat überhaupt wel mogelijk is.

Dingen voor Lopen voor Lyme

Vanwege mijn gezondheid kan ik mijn Lopen voor Lyme actie niet zelf organiseren, wat best logisch is natuurlijk. Maar ik vind het heel erg bijzonder dat er zo veel mensen voor mij gaan lopen en dat mensen mij willen steunen. Ik ben in mijn achterhoofd er veel mee bezig, maar uiteindelijk zullen jullie er ook wel het een en ander over zien op de site. Leuke dingen!

Mijn vrienden zien!

Er staat een afspraak met al mijn vrienden van de middelbare school op de planning, super leuk! Ik hoop dat ik me die dag goed voel, dat zou echt heel erg leuk zijn.

Heb jij nog doelen voor komende maand?

DELEN:

18 reacties

 1. Baukje 31 januari 2016 / 19:29

  Mooie doelen Lisanne, hopelijk lukt het om ze te behalen. Of in ieder geval bezig te zijn met de weg er naartoe, want ook dat is heel belangrijk! 🙂 Leg jezelf niet teveel druk op, ik merk zelf dat het dan alleen maar slechter gaat met mijn doelen als ik er teveel druk op zet.

 2. Rebecca 31 januari 2016 / 19:38

  Hele mooie doelen. Zo lastig als je zo graag wil, en je lichaam werkt niet mee…. Knuff!

 3. Mariska 31 januari 2016 / 19:39

  Mooie doelen heb je gesteld en ik hoop dat je er weer een aantal van kunt volbrengen. Inderdaad weet je jammer genoeg nooit van tevoren wanneer het weer iets minder goed gaat.

 4. Miriam 31 januari 2016 / 19:44

  Wat een leuke doelen, ik hoop zo voor je dat je je weer wat beter gaat voelen! Heel veel succes (en plezier!) in februari 🙂

 5. Diede 31 januari 2016 / 20:25

  Het zijn allemaal hele mooie doelen! Hopelijk gaan ze je lukken in februari of in ieder geval op op een weg te komen die naar dat doel leidt. Ik wens je heel veel succes met deze mooie doelen.

 6. Darina 31 januari 2016 / 20:43

  Hele mooie doelen! Ik hoop dat het gaat lukken. Het zou heel leuk zijn om je vrienden van school weer te kunnen zien! Ik duim voor je!

 7. Katrien 31 januari 2016 / 20:50

  Ik wens dat je véél van deze doelen kan bereiken de komende maand en je vooral kan genieten van een uitje.

 8. Rianne 31 januari 2016 / 21:42

  Ik hoop dat het de komende maand zo goed met je gaat dat je straks alles af kunt strepen. En mocht dat niet lukken, dat je je dan vast kunt houden aan de lichtpuntjes die je misschien toch nog ziet.

 9. Kelly 31 januari 2016 / 21:42

  Ik ga duimen dat je alle doelen kan bereiken deze maand! Ik heb voor aankomende maand bedacht wat meer aan mezelf te denken en wat meer vooruit te werken met bloggen

 10. Catherine 31 januari 2016 / 21:58

  Ik merk zelf ook echt dat wanneer dingen niet goed gaan, ik meteen heel erg aan het balen ben. Maar zoals je zegt; vooruitgang betekent ook soms stapjes achteruit. Dat accepteren vind ik nog wel heel moeilijk. Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk, maar ik kan me voorstellen dat dat heel lastig is. Zeker als je al niet zoveel energie hebt. Gewoon jeel

 11. Anouk 1 februari 2016 / 15:17

  Ik hoop voor je dat je jouw doelen gaat behalen, succes! 🙂

 12. Frédérique 1 februari 2016 / 17:24

  Leuk zo’n evaluatie! Doe ik ook maar dan wekelijks. Noem het altijd m’n ‘bucketlist’, haha. Voor mij zoiets wekelijks doen helpt mij erg weer back on track in het leven te komen en kleine stapjes te zetten. Dit nee ik dan na een week altijd door met een ander en stel ik het op voor komende week. Hopelijk lukt het in februari, en kan je je ook goed voelen op mindere dagen en de stapjes op eigen plaats zijn ook niet verkeerd! Succes 🙂

 13. fany 1 februari 2016 / 23:33

  Fantastische doelen Lisanne en als het met de fysieke gezondheid tegen zit…probeer het dan zoals jij zo fantastisch doet mentaal?ik weet wat je bedoelt en voor mij is de stap of stappen achteruit het moeilijkste om mee om te gaan….
  mijn doelen ja mijn gezondheid aanpakken want chronisch ziek en na operatie nog steeds herstellende van…
  en vooral mijn hoofd leegmaken en echt genieten van kleine dingen en proberen om dingen te doen die ik leuk vind?
  Heel veel succes met je doelen en tot later…liefs fany

 14. Linda 4 februari 2016 / 20:04

  Wat jammer dat het even wat minder goed gaat. Zelf ben ik ook chronisch ziek en herken veel in wat je vandaag schrijft. Je schreef dat je maar je halve huis gebruikt. Dat klinkt mij heel bekend in de oren. In mijn vorige woning lag ik ook alleen maar in de slaapkamer en de rest van het huis werd bijna alleen door de kat gebruikt. Maar in mijn nieuwe woning heb ik het anders aangepakt. Ik heb mijn bed in de woonkaer gezet, hier slaap ik ook. De slaapkamer is mijn hobby, schrijf, adminisratie kamer, een gezellige kamer met een bureau waar ik wat knutsel en pruts als ik me wat beter voel. Misschien is het ook een idee om een bed/bedank in de kamer te zetten. Dan leef je overdag, zoveel als je aankan, beneden en dan word je slaapkamer weer slaapkamer en is het ook iets makkelijker een dag/nacht ritme op te bouwen, iets waarin ik me ook herken, laat slapen enzo.

  Mijn doel voor deze maand….op tijd gaan slapen! en daardoor een beter dag-nacht rimte ontwikkelen.

 15. joyce 5 februari 2016 / 18:54

  Wat een mooie doelen! Ik hoop dat je gezondheid het toe laat om eens door de ikea te wandelen! Ik vind het trouwens super inspirerend dat jij maandelijks doelen opstelt en bekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.