Doelen voor juli!

Wow, de maand juni is alweer bijna voorbij! Bizar hoe snel de tijd gaat. Ik ga kijken hoe ik het heb gedaan met mijn doelen voor juni en ik stelde nieuwe doelen op voor komende maand!

doelen-voor-juli

Flickr / photones

Hoe is het gegaan in juni?

Ultieme doel: mijn lijf rust geven

Dit had mijn lijf even heel hard nodig! Soms wil ik te graag, ben ik te enthousiast, en dat kan dus ook tegen je gaan werken. Mijn lijf had rust nodig en mijn hoofd wilde juist heel veel dingen doen! Even luisteren naar mijn lijf en de rust nemen die het nodig had. En dat heeft me goed gedaan! Ik voel me nog niet zo fit als eerst, het is heel wisselend, maar het gaat zeker de goede kant op!

Een goed systeem bedenken voor mijn mail

Hier heb ik veel over nagedacht, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Ik denk dat ik het gewoon moet leren loslaten dat ik er niet zo snel in ben en dat antwoorden soms wat langer duurt. Op de momenten dat ik het kan gaat het goed, en anders moeten de mensen maar even wachten. Vind ik helemaal niet leuk, maar ik zou niet weten hoe het anders moet!

Verder heb ik wel een aantal maniertjes bedacht om effectiever te werken. De persberichten die ik ontvang gebruik ik in mijn nieuwe rubriek, die ik elke week maak. Zo ruim ik meteen alle persberichten uit mijn mailbox op; twee vliegen in een klap! Verder heb ik ook nog wel wat dingen bedacht die ervoor gaan zorgen dat ik minder hoef te mailen.

Het e-book afmaken

Hier ben ik mee aan de slag gegaan! Het is nog niet helemaal klaar, ik moet het ook allemaal nog even laten lezen aan mijn moeder (die is goed met taal!) zodat de fouten eruit gehaald kunnen. Maar ik heb uitgezocht hoe ik het boek het makkelijkste kan verkopen en in principe is dat zo gedaan als ik klaar ben met het boek. Dat scheelt alweer een hoop, want ik was echt bang dat het te ingewikkeld zou zijn voor mij en dat ik zou afhaken, haha.

Medische dingen

Ik ben naar de huisarts gegaan, heb een van mijn medicijnen laten omwisselen voor een ander medicijn en mijn waardes laten prikken. Dat was vooral voor de restless legs. Verder heb ik ook contact gehad met mijn andere arts en nouja… daarover ga ik nog wel een video maken!

Genieten van de zon

Ehhhh, deze heb ik niet gedaan. Er was weinig zon, maar ik heb ook gewoon niet de tijd ervoor genomen.

Ik vind het leuk dat de doelen die ik mijzelf stel heel realistisch zijn. Dan heb ik niet het gevoel dat ik heel productief ben geweest afgelopen maand, maar als ik dan naar mijn doelen kijk is het eigenlijk heel goed gegaan. Dat is fijn! Want dit zijn de dingen die echt belangrijk waren. Geeft een goed gevoel!

doelen-voor-juli-2

Doelen voor juli

Naar mijn lichaam luisteren

Deze houden we erin! Is erg goed bevallen. Ik ben iemand die graag zo veel mogelijk doet en het liefst zo min mogelijk let op pijn of vermoeidheid. Soms is dat ook goed (want pijn of vermoeidheid zegt lang niet altijd iets in mijn geval), maar soms is het juist wel goed om naar je lichaam te luisteren. Dat ben ik een klein beetje verleerd, haha. Het is ook verwarrend, want wanneer luister je wel, en wanneer luister je niet? Voor mij is het goed om daar bewuster mee bezig te zijn. Natuurlijk is het menselijk om af en toe ook leuke dingen te doen, maar dan is het goed om te weten wanneer je over je grens gaat en wat daarvan de gevolgen ongeveer zullen zijn. Kun je betere afwegingen maken!

Vakantie vieren

Tim heeft nog twee weken tentamens, en daarna heeft hij vier weken vakantie! Dus, hij moet nog even flink aan de bak…

Maar daarna heeft hij vakantie en dat moet natuurlijk gevierd worden! Echt op vakantie gaan we niet vanwege mijn gezondheid, maar het vakantiegevoel kunnen we natuurlijk wel in huis halen. En gewoon leuke dingen samen gaan doen!

Het e-book afmaken

Tsja, schuif ik hem weer door. Deze maand moet hij echt af komen! Gelukkig ben ik alweer een stuk verder dan ik vorige maand was, het stuk dat ik nu heb gedaan was het stuk waar ik het meest tegenop keek, dus… bijna klaar!

Het boek zal trouwens over fibromyalgie gaan, dat heb ik volgens mij nog niet eerder verteld!

Genieten van de zon

Die zetten we gewoon weer in de planning; genieten van het zonnetje! Kom maar op met het mooie weer, ik ben er klaar voor.

In mijn blogstatistieken duiken

Ik houd van blogstatistieken, hahaha. Je kan er zo veel van leren: wat werkt wel, wat werkt niet? Wat lezen mensen langer, of juist korter? En wat wordt veel bekeken, en welke stukken wat minder? En ook: waarop wordt Lisanneleeft gevonden in Google? Het is alweer veel te lang geleden dat ik daarmee aan de slag ben gegaan, jammer, want ik vind het juist zo leuk. En het is heel nuttig!

Ik denk dat dat mijn doelen voor juli wel waren! Wat zijn jouw doelen voor juli?

DELEN:

36 reacties

 1. Elize 30 juni 2014 / 12:38

  He wat is dat goed gegaan zo te zien! Fijn 🙂
  Ook leuk om je (nieuwe) doelen weer te lezen voor volgende maand.
  Mijn doelen zijn: lekker luieren en doen waar ik zin in heb. Ik denk dat dat wel goed moet komen haha!

 2. Karin 30 juni 2014 / 12:48

  Is nog niet zo makkelijk inderdaad, om goed voor jezelf te blijven zorgen, Slim dat je dat zo duidelijk op je doelenlijstje hebt staan! (Zou ik ook wat vaker moeten doen)

  Fijne vakantie alvast!

 3. Simone 30 juni 2014 / 13:01

  Succes met je (nieuwe) doelen voor juli. Gaat vast goed komen. Ik ben trouwens wel echt benieuwd waar je boek over gaat!

 4. Linda 30 juni 2014 / 13:12

  Mooie doelen en zéker haalbaar! Succes! Ik ben nieuwsgierig naar je boek! 🙂
  Ik heb bijna vakantie – volgende week ben ik als het goed is afgestudeerd – dus daar ga ik goed van genieten! Naar de camping – een weekje evangelisatie- en recreatiewerk doen – trouwen (!) en op vakantie! (huwelijksreis) Heerlijke maand voor de boeg!

 5. Manon 30 juni 2014 / 13:13

  Hele mooie doelen en veel succes ermee, hopelijk kan je idd je lichaam wat rust geven

 6. (Red) Sonja 30 juni 2014 / 13:18

  Slim dat je deze posts maakt! Zo word je er duidelijk aan herinnerd welke doelen je had en of je ze bereikt hebt! Zo te zien doe je het heel goed! Mijn belangrijkste doel voor juli is om het huisje dat mijn vriend gekocht heeft te verbouwen en af te krijgen! 🙂

  • Lisanneleeft 30 juni 2014 / 15:19

   Oh, dat is leuk zeg! Doet me denken aan vorig jaar, rond deze tijd van het jaar waren we ook bezig met het huis. Lekker de zomer gespendeerd met spulletjes zoeken voor het huis en het verhuizen zelf. Stiekem best heel erg leuk!

 7. Miranda 30 juni 2014 / 13:38

  Wat leuk weer om te lezen. Goede doelen heb je opgesteld voor juli. Ik denk dat ik ook maar eens m’n blogstatistieken in ga duiken, interssant. Verder heb ik als doel om m’n dertigste verjaardag groots te gaan vieren:)

 8. Irma 30 juni 2014 / 13:48

  Vakantie vieren en genieten van de zon als doelen voor juli: ik doe mee! Veel succes!

 9. De Zuinige Student 30 juni 2014 / 13:55

  Mooie doelen voor juli heb je jezelf gesteld 🙂

  Vier weken vakantie is heerlijk en daarvoor hoef je echt niet altijd (ver) van huis.
  Wat vakantie betreft: hoe combineer je dat met een blog? (als beginnend blogger weet ik niet hoe ik die twee zo kunnen combineren)

  Dat je veel mails krijgt omdat je een blog hebt daar moet ik ook nog steeds aan wennen 😉
  Gisteren ontving ik er meer dan 100 over één artikel. Ik ben net klaar met het beantwoorden.

 10. Mandy 30 juni 2014 / 14:01

  Super goed dat het zo goed gaat met je doelen! Mijn doel voor deze maand is ook zeker genieten van de vakantie en de zon. Even helemaal opladen. Mocht je nog meer google Analytics tips hebben, ik hoor ze graag. Ik begrijp er namelijk nog niet mega veel van (ook een gebrek aan tijd ervoor vrij maken hoor).

 11. Esther 30 juni 2014 / 14:32

  Mooi dat je zoveel doelen ook daadwerkelijk hebt weten te bereiken. Ook fijn dat ze concreet en realiseerbaar zijn. Het is zo fijn als je een aantal korte-termijn doelen hebt bereikt. Hopelijk lukt het je E-book af te maken!
  Een aantal van mijn doelen voor juli zijn: een aantal laatste zaken ivm huwelijksvoorbereidingen regelen (wij trouwen in Spanje in september), de uitnodigingen versturen en een nieuwe baan zoeken :-). Succes met jouw doelen!

 12. Marion 30 juni 2014 / 14:36

  Mooie doelen. En haalbaar inderdaad. Ik heb zelf ook net vakantie. Ik vind het soms nog wel lastig dat je echt bijna niks kan plannen, omdat je nooit weet hoe je je zult voelen, maar ik begin eraan te wennen.

 13. Manon 30 juni 2014 / 15:08

  Leuk dat je elke maand terugblikt en weer nieuwe doelen voor jezelf opstelt 🙂 Ik leef meer in het “nu” en ik zie wel wat er op mijn pad komt in juli haha. Ik ga sowieso genieten van mijn zwangerschap en van de vakantie!

 14. Denise 30 juni 2014 / 15:22

  Wat een mooie doelen heb je weer opgesteld! Fijn dat het wat beter gaat met je mail. Blogstatistieken zijn inderdaad zo ontzettend interessant! <3

 15. Anouk 30 juni 2014 / 16:07

  Leuke doelen! Ben zeer benieuwd naar je E-book, ga hem zeker kopen als je hem af hebt!
  Mijn belangrijkste doel voor juli is beginnen met een blog! Dus ga de komende week eerst jouw blogtips maar eens doornemen 🙂

 16. Overthuis 30 juni 2014 / 16:24

  Mooie doelen weer! Succes met het schrijven van je ebook. Spannend is dat hè! Ik heb er ook 2 geschreven en 2 echte boeken dus als je nog tips nodig hebt vraag maar raak! Staan op mijn andere website trouwens: klasvanjuflinda.nl.
  Geniet ook lekker van de vakantie! Wel lekker dat vanaf woensdag de zo’n weer heerlijk gaat schijnen!

 17. Susanne 30 juni 2014 / 17:09

  Lijkt me ook een challenge om het doel om te luisteren naar je lichaam en vakantie vieren (aka leuke dingen doen) met elkaar te combineren. Een goede balans vinden! Mijn doel voor juli is om nu écht een studiekeuze te maken. Woensdag intake en daarna moet ik toch echt gaan kiezen tussen de één of de ander.

 18. xx_Patries_xx 30 juni 2014 / 17:32

  goede doelen weer, wat goed dat je ook naar je lichaam hebt geluisterd! Mijn doelen zijn
  – Ritme en regelmaat in mijn huishouden krijgen
  – Mijn huidige 30daychallenge voltooien
  – De slaapkamer helemaal uitzoeken en goed opruimen

  Succes met je juli doelen!

 19. Hester 30 juni 2014 / 21:46

  Wat ben je weer lekker creatief geweest met de afbeeldingen in de ‘doelen voor juli’ graphic, haha! Leuke dingen, ik hoop dat ‘t lukt. Ben benieuwd naar je e-book, wist inderdaad nog niet dat ‘ie over fibromyalgie ging!

 20. E 30 juni 2014 / 21:54

  Dat genieten van de zon moet volgens mij wel lukken! Succes!

 21. Nicole 30 juni 2014 / 22:40

  Wat fijn dat het zo goed is gegaan met je doelen.
  ik ga ook maar eens doelen opstellen lijkt me heel goed voor me!

 22. Saskia 1 juli 2014 / 12:01

  Wat tof dat je een boek aan het schrijven bent over fibromyalgie. Knap! Ik ben er heel benieuwd naar.
  Succes met de laatste loodjes daarmee en met de rest van je doelen! Eind van de week kun je heel veel van de zon genieten 🙂

 23. Marjolein 1 juli 2014 / 14:47

  Mijn doel voor juli is om een vast ritme te krijgen in mijn blog. En ik denk dat ik een goed ritme heb gevonden! Dinsdag en vrijdag = blogdag! Oh oh oh, en ik wil mijn eigen domein. Dat ga ik ook regelen deze maand. Lekker bloggen!/

  En vooral genieten!

 24. Karin 1 juli 2014 / 20:26

  Ha, mijn doelstelling is eigenlijk ongeveer dezelfde als die van Marjolein 🙂
  Ik wil graag iedere week dezelfde blogroutine aanhouden, en niet toevallig iets publiceren als ik toevallig tijd en inspiratie heb.
  It’s all about discipline I guess… 😉

  Succes met jouw doelen Lisanne!

 25. Merel 3 juli 2014 / 10:35

  Mooie doelen! Ik heb niet echt specifiek doelen voor een maand, maar meer voor de hele vakantie. Ik ben erg benieuwd naar je boek trouwens!

 26. Nans 3 juli 2014 / 12:08

  Knap, hoor, Lisanne!

  Ikzelf had me twee doelen gesteld voor mei, we zijn vandaag 3 juli en ik heb ze nog niet bereikt 🙂

  Misschien lukt het wel voor einde juli…? Ik heb mezelf een extra doeltje gegeven voor juli: genieten van de kinderen want die hebben na hun examenperiode schoolvakantie!

  Succes en geniet van je vakantie met Tim!!

  Nans

 27. Tiffany 7 juli 2015 / 08:02

  Succes met je doelen van deze maand! Ik moet ook echt beter naar mijn lichaam gaan leren luisteren. Ik vind het zo ontzettend moeilijk om niet over mijn grenzen te gaan, omdat ik dan zo weinig kan. Maar zo doorgaan kan niet, ik moet het maar gaan leren 🙂 dus dat is mijn doel voor deze maand! Ik ben benieuwd naar je e-book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.