Mijn doelen voor juni

Vorige maand zette ik mijn doelen voor mei op een rij, vandaag kijk ik erop terug. Hoe zal het gegaan zijn? En welke doelen heb ik voor mezelf opgesteld voor juni? Je leest het in deze blogpost!

juni-doelen

Flickr / 89241789@N00

Mijn doelen van mei, hoe is het gegaan?

Mijn e-book afmaken (niet behaald)

Dit is niet gelukt afgelopen maand. Het was een rare maand, veel onverwachte dingen met mijn gezondheid. Maar deze schuif ik zeker door naar juni!

Iets leuks doen samen met Tim (behaald)

Dit is zeker wel gelukt, in mei gingen we naar het assaut en zijn we een dagje gaan winkelen. Beide dingen waarvan ik echt enorm heb moeten bijkomen omdat ik er simpelweg ziek door was, maar het was onwijs gaaf.

Een nieuwe portie blogs om te lezen zoeken: diepgang (gedeeltelijk behaald)

Hiermee ga ik zeker nog verder, maar ik heb al best een aantal blogs kunnen vinden. Maar meer is altijd welkom! Wat me opvalt is dat de meeste blogs die veel bezocht worden vaak nogal oppervlakkig zijn, terwijl de blogs met meer diepgang dat wat minder hebben. Hoe zal dat komen?

Nieuwe recepten uitproberen en lekker (glutenvrij) eten ontdekken (behaald)

We hebben niet zozeer veel recepten geprobeerd, maar ik heb wel heel veel nieuwe glutenvrije dingen ontdekt! We hebben hier geen Ekoplaza of Jumbo, dus ik dacht dat het vinden van eten wel een probleem zou worden, maar het valt heel erg mee, vind ik. Bij de AH hebben ze eigenlijk alle basics wel, dus dat is super handig! Ik heb nu alles in het glutenvrije schap wel geprobeerd (wat ook melkvrij was dan he), maar het is een vrij compleet schap, ik mis niet echt iets!

Behalve kaas, ik ben nog op zoek naar melkvrije kaas (lactosevrij ben ik wel vaker tegen gekomen, melkvrij helaas niet).

Verder gaan met opruimen (behaald!)

Dit hebben we gedaan! Het kan altijd nog beter, maar het is weer een stuk meer geordend hier. Vind ik heel erg fijn.

Genieten van lichtpuntjes en rust (behaald)

Dit is wel heel goed gelukt! Ook door een boek waarin ik aan het lezen ben. Hierdoor ben ik gaan beseffen dat niksen niet iets negatiefs is, maar juist iets fijns. Dat negatieve is ontstaan bij mij doordat ik altijd heel actief was voordat ik ziek werd, en tijdens het ziek zijn betekende niks doen dus; iets niet kunnen of uitgeteld zijn. Terwijl ‘gewoon’ niksen omdat je niets moet en ervoor kiest om niets groots te ondernemen ook niksen is. Maar dan een fijne versie!

doelen-van-juni

Flickr / small_realm

Mijn doelen voor juni

Ultieme doel: mijn lijf rust geven

De afgelopen maand heb ik veel te veel gevraagd van mijn lijf (het assaut en een dagje winkelen) waardoor mijn lijf een beetje van slag is. Het is beter voor me om elke dag ongeveer hetzelfde te doen en het gewoon even rustiger aan te gaan doen. Op die manier kan mijn lichaam wat bijkomen en kunnen mijn nieuwe medicatie en dieet misschien ook beter hun werk gaan doen.

Een tijdje terug vond ik dat ik niet genoeg leuke dingen deed (dat past niet bij mij, ik houd van gezelligheid!), maar nu weet ik weer waarom dit zo was, haha. Het is niet erg om minder leuke dingen te doen, kleine dingen kunnen ook leuk zijn.

Een goed systeem bedenken voor mijn mail

Het is niet mijn favoriete klusje, dat heb ik al vaker gezegd. Maar op het moment ben ik heel erg slecht met mijn mail, als je mij mailt duurt het eeuwen voordat je antwoord krijgt en dat is natuurlijk niet hoe het zou moeten zijn. Ik vind het niet netjes, maar het is ook niet praktisch. Vooral met spullen voor reviews of aanvragen voor advertorials geef ik pas antwoord op het moment dat ik het al op andere blog voorbij heb zien komen. Tsja, dan hoeft het al niet meer, haha. Maar hoe ga ik ervoor zorgen dat ik mijn mail op orde houd? Op dit moment is de hoeveelheid zo overweldigend dat het niet meer zo goed lukt. Zonde!

Het e-book afmaken

Deze schuif ik door (ja, alweer…). Ik moet hem nu echt gaan afmaken, hij is bijna klaar!

Medische dingen

Ik ben zo’n persoon die het zo lang mogelijk uitstelt om naar de dokter te gaan. Omdat het ‘niet nodig is’. Toch moet ik nog een paar dingen doen, waaronder een bepaald (neurologisch) onderzoek. Verder wil ik graag even mijn waarden laten prikken. Heb weer veel last van restless legs terwijl ik mijn B12 gewoon ben blijven nemen. Dat kan wijzen op een ander tekort. Het feit dat mijn darmen niet goed werken kunnen daar een logische oorzaak van zijn. Goed om dat nog eens te controleren, dus! Zonder de restless legs was dat eigenlijk ook al een goed idee geweest, een compleet bloedonderzoek heb ik al een tijdje niet meer gehad.

Genieten van de zon

Gewoon in de zon zitten en niets doen. Ik ben er niet zo heel goed in, maar tegelijkertijd vind ik het heerlijk! Juni is hier natuurlijk de perfecte maand voor, ik kijk uit naar die zonnige momentjes, haha.

Eigenlijk komt het neer op goed voor mezelf zorgen. Dat is nog best een uitdaging! Ik overschat mezelf en mijn kunnen vaak, waardoor ik al gauw te veel doe, terwijl iets minder doen beter voor me is. Een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan! Wat zijn jouw doelen voor de komende maand?

DELEN:

49 reacties

 1. Laura 5 juni 2014 / 07:00

  Dat van die blogs is heel herkenbaar en ik heb me vaak afgevraagd waar dit vandaan komt. De enige verklaringen die ik kan geven:
  1. In een drukke tijd nemen we snel veel teksten in ons op en een wat diepgaander stuk kost dan simpel veel tijd. “Doe ik straks wel”, gebeurt dan vaak niet.
  2. Ik merk dat blogland momenteel erg jong is, en niets ten nadele van jonge meisjes, maar hun interesse ligt vaak toch anders. Althans dat lijkt als ik de blogs zo lees. Probeer eens op zoek te gaan naar leuke, bloggende dertigers. Best een uitdaging!

  Je e-book had ik even gemist. Wat voor ebook ben je aan het schrijven?

  Juni is voor mij denk ik de leukste maand van dit jaar. En ik heb maar één doel genieten. Genieten van BBQ met oude vrienden, van de vakantie met mijn moeder naar Kreta, van een lang weekend weg met man en hond, van de aankoop van een nieuwe auto, van een tof strandfeest van het werk…

  • Mirthe 11 juni 2014 / 12:32

   Lisanne is een ebook aan het schrijven over blogtips als ik het goed heb!

 2. Kelly Caresse 5 juni 2014 / 07:05

  Wat tof dat je die doelen zo per maand behandeld en hierop terug kijkt, heel leerzaam om dat te doen en het verhoogt denk ik ook je productiviteit. Hopelijk voel je je deze maand fitter om aan je e-book te werken waar je zo van droomt om deze uit te brengen 🙂

  • wendy 9 juni 2014 / 14:53

   ik lees de eerste keer de blog en ik moet zeggen het bevalt me wel. Wel leuk dat je je doelen stelt voor de maand die komt. Ik heb namelijk een probleem met doseren. Ik weet nog maar van eind februari wat ik heb, Fibro.

 3. Frederique 5 juni 2014 / 07:12

  Ik hoop dat je ebook doel gaat lukken als je het wil combineren met het rust nemen 😉

  En laat inderdaad je waarden checken, wie weet wat daar uitkomt waardoor je je gewoon niet lekker voelt 🙂

 4. Ashleey 5 juni 2014 / 07:20

  Wat een prachtige doelen en ze zijn zeker haalbaar 🙂 Succes Lisanne! 🙂

 5. Dorine 5 juni 2014 / 07:30

  Je hebt heel veel doelen gehaald die je had opgesteld, echt knap van je. En heel veel sterkte deze maand!

 6. Denise 5 juni 2014 / 08:00

  Je hebt veel doelen behaald, wat fijn! Je mail op orde krijgen moet lukken. Misschien kun je een vast tijdstip per dag bepalen en er dan gewoon echt even voor gaan zitten. Liefs

  • E 5 juni 2014 / 08:18

   niet vervelend bedoeld Denise, maar met energieproblemen iets op een vast tijdstip plannen is (voor mij) onmogelijk. Ik denk dat Lisanne onder andere met dit probleem te maken heeft.

   Lisanne, ik vind je geweldig hoe jij zo ontzettend goed om kunt gaan met de beperkingen die je hebt en dat je ondanks alles zo een positieve kijk op het leven hebt. Iets waar ik zelf als chronisch ziekr (zonder diagnose) nog wel wat van kan leren.

   Je bent echt een inspirerende vrouw.

   • Lisanneleeft 5 juni 2014 / 14:01

    Klopt, dat is een beetje het probleem! Ik ben lang niet elke dag in staat om mijn mail te lezen/beantwoorden.

    Bedankt voor je lieve berichtje, E! 🙂

 7. Lauriëtte 5 juni 2014 / 08:06

  Fijn dat je toch ondanks de rommelige maand wat doelen hebt behaald! Misschien een tip voor je mail! Ik heb binnen gmail allemaal filters ingesteld waardoor alles automatisch in mapjes gedaan wordt 😉 Kan je op basis van prioriteit de mapjes langs!

 8. Dagmar 5 juni 2014 / 08:13

  Wauw mooie update van doelen die je ook hebt weten te behalen! En ik weet zeker dat je ze bij juni dit keer allemaal gaat afstrepen topper! Veel succes !

 9. Kirsty 5 juni 2014 / 08:21

  Je hebt de afgelopen maand al veel doelen behaald, succes met de doelen van deze maand!

 10. Manon 5 juni 2014 / 08:47

  Ik vind dat je toch een groot deel van je doelen hebt behaald hoor! En je hebt ook weer mooie doelen voor de maand juni opgesteld 🙂
  Wat betreft die oppervlakkigheid van blogs… Ik vind af en toe een diepgaand blogje lezen wel leuk, maar als ik ‘s morgens met mijn ontbijtje achter mijn laptop zit, dan zit ik niet echt te wachten op zware kost haha.

 11. Cindy 5 juni 2014 / 09:07

  Ik wil niet overkomen als een betweter ofzo, maar die vitamine B12 supplement, dat neem je in tabletvorm? Het is bewezen dat , als je B12 als injectie toegediend krijgt, het beter wordt opgenomen door je lichaam! (zegt iemand die zelf ook orale vorm van B12 neemt, maar bloed is nog steeds goed). Misschien helpt het voor jou? Veel plezier bij Ekoplaza, maar dat had ik al via Twitter geschreven. 😉
  Succes met je doelen deze maand!

  • Lisanneleeft 5 juni 2014 / 13:58

   Nee, smelttabletten. Er is bewezen dat dat net zo goed werkt als injecties, maar de meest effectieve soort is in NL niet te verkrijgen in injectievorm, en wel in de vorm van smelttabletten!

   Mijn darmen kunnen de B12 niet opnemen, maar voor bijvoorbeeld vegetariërs is B12 in supplement vorm wel goed volgens mij!

 12. Rianne 5 juni 2014 / 09:27

  Je hebt toch veel behaald deze maand! Succes met de volgende maand 🙂

 13. Elize 5 juni 2014 / 09:37

  Heel leuk om deze update te lezen! Super dat je zo veel doelen hebt behaald! Succes deze maand 🙂
  Voor mij staat ook op de planning om m’n bloed te laten controleren (m.n. ijzer, die was een paar maanden terug op het randje) en een afspraak voor een CT-scan en naar de uroloog voor m’n niersteen-probleem. Verder: het laatste tentamen van m’n bachelor doen, brrr! En dan vakantie vieren!!

 14. Marieke 5 juni 2014 / 10:22

  Bij Lidl verkopen ze glutenvrije pasta en met de kaas kun je misschien voor veganistische kaas gaan van Wilmersburger, dus geheel plantaardig en eigenlijk ‘nepkaas’, maar zeker wel erg lekker.

  • Lisanneleeft 5 juni 2014 / 12:29

   Ze verkopen gelukkig op heel veel plaatsten glutenvrije pasta! Voor de kaas ga ik op zoek naar Wilmersburger. Heb geluk dat veganisten ook geen gewone kaas eten, en daarom ook aan de nepkaas moeten als ze toch een soort kaas willen. Ik ga vanmiddag naar de Ekoplaza, dus hoop het daar tegen te komen!

 15. Karin 5 juni 2014 / 10:35

  Gebruik je GMail? Ik heb eens een truckje geleerd van iemand: maak een label met ‘to-do’. Maak vervolgens een filter waardoor alle mail het label ‘to-do’ krijgt. Daardoor krijg je eigenlijk (je raad het al, haha!) een to-do list in je mailbox. Hierdoor wordt het voor mij superoverzichtelijk wat ik nog moet doen; alles met een rood to-do-labeltje moet ik nog iets mee doen, en als er iets nieuws binnenkomt dan open ik hem en als het niet nodig is, dan haal ik het to-do labeltje er af. Vervolgens heb ik mijn mailbox in ‘sections’ ingericht waardoor alle to-do mailtjes bovenaan staan 🙂

 16. Meike 5 juni 2014 / 11:03

  Ik eet ook al een jaar glutenvrij en vind het soms nog best lastig, knap van je dat je je draai er al in weet te vinden! Ekoplaza is echt een aanrader qua assortiment, veel keuze en goede producten. Ik ben benieuwd naar je e-book!

  • Lisanneleeft 5 juni 2014 / 13:55

   Ik denk dat het ook wel helpt dat ik tot nu toe nog niet echt buiten de deur heb gegeten. Dat lijkt me het lastigste!

 17. Manon 5 juni 2014 / 12:53

  Wel fijn dat je doelen hebt behaald ondanks dat je een onrustige maand had.

 18. Joyce 5 juni 2014 / 13:08

  Aaah fijn zo je doelen op een rijtje! En wat goed dat ook al heb je ze niet behaald gewoon doorzet om ze toch te behalen, dikke kuddo’s! Wat voor e-book ben je aan het schrijven dan? Oh en niet om per se reclame te maken en anders haal je het maar weg: maar ik heb veel recepten die glutenvrij zijn en een niet zo hele grote blog, dus misschien kan je daar wat inspiratie vandaan halen! Fijne dag nog Lisanne!!

 19. Chantal 5 juni 2014 / 13:12

  Wat slim om per maand doelen te stellen! Mijn probleem met mail is dat ik heel veel verschillende e-mailadressen heb…voor school, privé, blog, etc en dan vergeet ik er wel eens één…

 20. Sanne 5 juni 2014 / 15:33

  In het kader van blogs met meer diepgang vind je deze blog misschien wel interessant: http://freelancefilosoof.com. (Inderdaad de blog van “Nicoline uit Utopia”). Wie weet bieden de artikelen stof tot nadenken of raak je geïnspireerd door de onderwerpen die ze behandelt of uitspraken die ze daarover doet!

 21. Marion 5 juni 2014 / 15:41

  Kan je mooi de komende maand je eerste doel en je laatste doel combineren. En wellicht de tweede dan weer combineren met de eerste en de laatste? Hoe dan ook, rust goed uit de komende maand. Je lichaam heeft het nodig.

 22. Angela 5 juni 2014 / 16:38

  Succes met je doelen deze maand! Je hebt weer leuke doelen uitgekozen!

 23. Mandy 5 juni 2014 / 17:49

  Wat fijn dat je je doelen zo hebt behaald! Goed dat je nog maar naar je lichaam probeert te luisteren. De rest volgt vanzelf. Heel veel succes met je nieuwe doelen!

 24. Kimberley 5 juni 2014 / 18:26

  Goed dat je toch bijna al je doelen behaald hebt. En inderdaad, juni biedt ook weer genoeg kansen. En over blogs met diepgang die minder bezoekers en interesse gewekt krijgen; Waarschijnlijk zijn veel bloggers al druk met hun eigen blog en de routine die ze elke dag hebben. Dan gebeurt het misschien wel eens dat je als blogger ‘s avonds op de bank zit en geen zin hebt om over diepgaande dingen na te denken. Happens to all of us. Jammer, maar denk dat dat wel een rol speelt.

 25. Carina 5 juni 2014 / 18:52

  Restless legs kan ook door een magnesium tekort komen dacht ik. Je hebt nog best wat dingen gedaan in mei dus dat is best wel fijn. Ik moet in Juni mijn stage afronden en verder weinig plannen.

 26. Simone 5 juni 2014 / 21:01

  Je hebt best een goede lijst gemaakt met aardig haalbare dingen erin. Gaat je vast lukken!

  Die restless leggs zijn trouwens wel echt heel erg vervelend. Dat heb ik soms ook. Wist niet dat dat kon duiden op een te kort aan vitamine.

 27. Wendy 5 juni 2014 / 21:23

  Herkenbaar, herkenbaar, herkenbaar…. Vooral dat van de mail. Ik kom er in om, niet te geloven. Het lijkt op dweilen met de kraan open. Ik ben nog bezig met het vinden van een werkbare oplossing. Zodra ik m heb… Zal ik m delen op mijn blog. Ben in een wat breder opzicht, aan het onderzoeken wat nu precies mijn ideale ritme is om zo de meest efficiënte planning voor mezelf te maken. Met als doel ook lekker vaak in een flow te komen. En waarom blogs met meer diepgang minder worden gelezen? Geen idee… Dat herken ik wel. Misschien toch een wat beperktere doelgroep.

 28. Wendy 5 juni 2014 / 21:24

  Ik slik overigens ook magnesium voor het slapen gaan. Tip van Vivonline.nl. Werkt prima!

 29. Petra 5 juni 2014 / 21:27

  Je hebt toch weer aardig wat doelen behaald. En een nieuwe maand betekent nieuwe kansen. En wat betreft de diepgaande blogs. Ik zou er ook meer willen lezen. Waarom ze minder populair zijn? Geen idee misschien dat veel blogs ook op de telefoon worden gelezen. Plogs, korte shoplogs en tags zijn dan makkelijk te lezen. Een diepgaand stukje minder.

 30. Linda 5 juni 2014 / 23:19

  Wat fijn dat je zoveel wel gehaald heb! En wat kan je je toch fijn voelen na een uitje, ondanks dat het je lichamelijk helemaal uitput, dat merk ik ook vaak. Dan kan je er weer even tegenaan zeg maar..
  Het is mij ook opgevallen dat de blogs met meer diepgang minder lezers hebben, ik denk dan toch dat mensen het teveel leeswerk vinden. Het lijkt wel of iedereen liever foto’s bekijkt en weinig leest. Maar daar ga je naar mijn idee ook de definitie van het bloggen voorbij.

  Succes met het behalen van je nieuwe doelen, hopelijk krijg je lichamelijk meer rust. Da komt de rest vanzelf 🙂

 31. Nicole 6 juni 2014 / 10:21

  Ken je dagdromend.nl al?
  Echt een blog met diepgang EN veel bezoekers.
  Tenminste ik vind het diepgang en weet natuurlijk niet wat je precies zoekt…

 32. lifestyle-fabriek 6 juni 2014 / 12:25

  Mooie doelen heb je gesteld, je kan ze bijna allemaal afstrepen! Succes deze maand met het behalen van je doelen en je E-book onwijs gaaf!

 33. Lisa 6 juni 2014 / 14:56

  Ik vind het altijd heerlijk om te lezen hoe positief jij in het leven staat!

 34. Katinka 6 juni 2014 / 15:45

  Ooooooh, zou je eens een blogpost kunnen maken van blogs die je aanspreken? (:

 35. Julie 9 juni 2014 / 07:02

  + ik heb mijn waarden ook al zo lang niet laten prikken. :/ Een half jaar geleden een staal afgenomen om te testen op kattenziekte (ik was veel gekrabd door mijn kitten en kreeg lage koorts). Stom dat ik dan de vitaminen, magnesium, ijzer niet eens heb laten bepalen. Want ik heb ook heel veel last van restless legs en andere kwalen en vervelende krampen. Fibro, ‘t is een raar beest dat in ons lichaam zit.

 36. E 18 juni 2014 / 23:15

  Ik denk dat diepgaande blogs voor velen toch ‘te heavy’ zijn. Zoals je zelf ook schrijft; internetters zijn lui. Die gaan naar alle waarschijnlijkheid geen lappen zware kost wegwerken als ze ook met alle gemak plaatjes met leuke korte teksten kunnen doorklikken. Daarbij moet je echt op zoek naar de diepgaande blogs, terwijl je wordt overspoeld door modemiepjes. Denk dat mode, beauty, food en alles toch een stuk breder is en dus voor meer mensen interesse kunnen wekken, dan diepgang. Persoonlijk hou ik wel van wat meer diepgang. En hoewel ik het bloggerswezen erg leuk vind en zeker fan ben van diverse modeblogs, aanschouw ik het ook vaak genoeg met een soort ontevredenheid omdat het allemaal eigenlijk ook maar zo oppervlakkig is. Maar dat komt simpelweg door de weg die ik inmiddels al afgelegd heb en noodzakelijkerwijs heb moeten leren dat er belangrijkere zaken in het leven zijn dan mooie kleding (ik ben ook ziek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.