Doelen voor november!

De laatste dag van oktober, tijd om te gaan kijken hoe ik het deze maand heb gedaan met mijn doelen! En natuurlijk welke doelen ik voor mezelf stel voor komende maand.

doelen-voor-oktober2

foto door Jason Long

Hoe is het gegaan met de doelen van oktober?

Het aller-belangrijkste: de behandeling goed doorkomen

Het is goed gegaan! Ik had gehoopt dat ik me steeds een stukje beter zou gaan voelen, maar het is de afgelopen drie weken met antibiotica een beetje gelijk gebleven. Ook goed hoor, want het is heel goed te doen met hoe ik me nu voel.

Ik ben maar een keertje een soort druppels vergeten, maar de rest van de tijd is het helemaal perfect gegaan! Dus dat gaat hartstikke goed, daar ben ik blij mee. Ik krijg er veel hulp bij, dat onthouden en organiseren van alle medicijnen, maar dat is nodig en dan gaat het ook gewoon goed.

Leuke dingen (blijven) doen

Het zijn misschien geen grote dingen die ik heb gedaan, maar ik doe wel heel veel kleine leuke dingen. Lekker bloggen, series kijken, en gisteren heb ik bijvoorbeeld al mijn kaarten opnieuw ingedeeld en georganiseerd. Ik had een nieuwe map gekocht waar het perfect in past, dus nu is het nog praktischer! Van zulke dingen kan ik echt genieten.

We hebben trouwens afgelopen maand ook veel nieuwe recepten uitgeprobeerd, dat vond ik ook super leuk!

De kleine dingen waarderen

Ja, dit lukt heel goed! Ik was heel blij de afgelopen maand.

Geen dingen doen die ik niet kan

Dit is redelijk gegaan, niet perfect. Ik overschat mezelf nog regelmatig waardoor ik nogal eens te veel doe op een dag. En dan lig ik ‘s avonds in bed, te moe en misselijk om in slaap te komen. Dat is natuurlijk super onhandig!

Ik heb geen grote dingen gedaan die ik niet kon, maar al die kleine dingen bij elkaar kosten natuurlijk ook energie. Ruimte voor verbetering!

Bloggen!

Ja, dit is goed gelukt! Het lukt me weer om op een relaxed tempo te bloggen. En met heel veel plezier, dus dat is goed.

Ik keek toevallig laatst naar mijn statistieken van Google Analytics, en die zijn ook echt een stuk hoger dan de laatste keer dat ik ernaar keek (doe ik niet zo heel vaak), ongeveer 8.000 unieke bezoekers per maand meer dan de vorige keer dat ik keek. Leuke verrassing!

Inner peace – innerlijke rust

De vorige keer vertelde ik dat ik een beetje onrustig was en me bezig hield met ziek zijn en het feit dat ik misschien nog wel zieker ga worden. Ik moet zeggen dat dat nu weer beter voelt. Waarschijnlijk was het vooral een kwestie van aan het idee wennen, het moest even een beetje bezinken denk ik! Het is niet alsof ik op dit moment een en al innerlijke rust ben, maar het gaat beter dan vorige maand in elk geval, dus dat is fijn.

doelen-voor-november

Mummie zegt hoi!

Doelen voor november

Goed voor mezelf zorgen en niet te veel doen

Ik zit op dit moment in mijn antibiotica stopweek, volgende week bel ik met mijn arts over wat we na deze stopweek gaan doen. Waarschijnlijk komt er nog een andere soort antibiotica bij, waardoor er een (grote) kans is dat ik me weer zieker zal gaan voelen. Geen leuk vooruitzicht, maar het moet gewoon.

Erg belangrijk dus dat ik goed voor mezelf zorg en niet te veel doe.

Leuke dingen (blijven) doen

Ik weet niet of dit de oorzaak was dat ik afgelopen maand zo blij was, maar ik denk dat het zeker meespeelde. Die houden we erin! Het hoeven geen grote dingen te zijn, kleine dingen zijn ook goed.

Regelmatig naar buiten gaan

Als het koud, nat en donker is dan is het voor mij heeeeel verleidelijk om binnen te blijven. Dat is natuurlijk niet altijd erg, maar een beetje buitenlucht is ook goed voor een mens. Dus, zeker met regelmaat naar buiten blijven gaan! Lekker mijn warme jassen, sjaals en mutsen uit de kast halen en hobbelen maar.

Leuke blogposts schrijven en video’s maken

Ik heb zo veel leuke ideeën voor video’s en blogposts, hopelijk kan ik er een groot deel van gaan schrijven/maken!

Op tijd naar bed gaan

In mijn enthousiasme blijf ik altijd net iets te lang op, te veel leuke dingen te doen/bekijken/lezen, en daardoor heb ik natuurlijk meer kans om zo moe te worden dat ik niet meer in slaap kan komen. Vroeger naar bed gaan is dus een nogal simpele oplossing. Maar wel effectief, hoop ik!

Wat zijn jouw doelen voor komende maand?

DELEN:

34 reacties

 1. Marion 31 oktober 2014 / 06:52

  Het was een goede maand zo te lezen. Fijn ! Het is fijn om een beetje de balans te vinden in leuke dingen blijven doen, naar buiten blijven gaan en toch niet over je grens heen gaan. Dat is niet altijd makkelijk, maar als het lukt voelt het fantastisch!

 2. Kelly Caresse 31 oktober 2014 / 08:14

  Wat inspirerend om te lezen wat voor doelen je jezelf geeft en hoe je hierop reflecteert. Ik hoop dat je doelen van november ook uit mogen komen 🙂

 3. Diana 31 oktober 2014 / 08:30

  Hopelijk word je niet al te ziek van de aankomende ab-kuur. Goed om jezelf maandelijks doelen te stellen. Probeer goed naar je lichaam te luisteren en niet over grenzen te gaan. Soms is dat zo gebeurd, wanneer je enthousiast bezig bent met een activiteit.

 4. Elize 31 oktober 2014 / 08:33

  Fijn dat het (volgens mij als ik het zo lees) best een goede maand was! Ik vind het knap hoe je steeds zoekt naar balans en het ook zo helder opschrijft en als doelen stelt voor jezelf! Hopelijk wordt november een goede maand! 🙂

 5. Lauriëtte 31 oktober 2014 / 08:50

  Ik denk dat het zeker belangrijk is om leuke dingen te blijven doen! Fijn dat afgelopen maand fijn was, hopen dat novemver net zo fijn of misschien wel fijner wordt!

 6. Dagmar 31 oktober 2014 / 08:52

  Ik word er gewoon nu zo blij van als jij schrijft dat je dat deze maand was, echt superfijn! Ik hoop dat november ook een goede maand zal worden en dat je je kunt blijven omringen met leuke momenten en lieve mensen. Hello November <3

 7. MySimplySpecial 31 oktober 2014 / 09:00

  Op tijd naar bed gaan is inderdaad een simpele oplossing, maar af en toe vind ik dat nog best moeilijk!

 8. Frederique 31 oktober 2014 / 09:01

  Elke maand denk ik opnieuw, eigenlijk moet ik ook doelen gaan stellen, maar ik doe het nooit, omdat ik op voorhand al bang ben dat ik ze niet ga halen :’)

  • Lisanneleeft 31 oktober 2014 / 12:33

   Gewoon doen! Ook over gaan bloggen en dan aan het eind van de maand kijken hoe het is gegaan! Ik ben weinig bewust bezig met mijn lijstje en het is toch altijd beter gegaan dan ik verwachtte 😀

 9. Miranda 31 oktober 2014 / 09:14

  Wat mooi vind ik het om te lezen hoe jij evalueert en nieuwe doelen stelt. Dat inspireert me enorm:)

 10. Annemijn 31 oktober 2014 / 09:15

  Mooie doelen Lisanne. Daan kunnen veel mensen nog wat van leren. Ik ook!

 11. Heleen 31 oktober 2014 / 09:24

  Mooi om te lezen dat je met jezelf om gaat. Je bewust zijn zal je al heel veel geven! Geniet van de komende maand! Mijn doel voor november is heerlijk genieten en nog meer gaan schrijven over dingen die ik fijn of interessant vind. Fijn weekend!

 12. Petra 31 oktober 2014 / 09:55

  Ik vind het grenzen stellen aan wat je kan en hoe ver je voor jezelf kan gaan, voor je klachten krijgt heel erg moeilijk…maar het is wel waar wat ze zeggen, oefening baart inderdaad kunst….goed van je dat je dit allemaal zo opschrijft, dan word en blijft het wel duidelijk wat je doelen zijn voor deze maand!

 13. Yvonne 31 oktober 2014 / 10:06

  Fijn te lezen dat je – op het oog – een fijne maand heb gehad. Hoop dat je wensen en verwachtingen voor de komende maand uitkomen!

 14. angelique 31 oktober 2014 / 10:19

  Leuke blog, blijf voor al zo door gaan en wees niet te streng voor jezelf

 15. Hesteranne 31 oktober 2014 / 10:40

  Knap dat je elke maand een aantal doelen stelt. Het lijkt me best lastig om je daar elke keer aan te houden. Ik ga komende maand in ieder geval proberen om wat positiever in het leven te staan.

 16. Vanessa 31 oktober 2014 / 10:45

  Fijn om te lezen dat je een goede maand hebt gehad. Ik hoop dat je nieuwe doelen ook allemaal lukken. Zelf vind ik het ook moeilijk om voldoende naar buiten te gaan als het slecht weer is. Binnen is het veel warmer en gezelliger, maar ja, het is nu eenmaal nodig ook!

 17. Emily 31 oktober 2014 / 10:46

  Leuk, zo’n overzichtje! Ik vind je zo leuk schrijven. 🙂

 18. Nicetobeout 31 oktober 2014 / 11:22

  Mijn doel is eindelijk die leuke baan vinden en krijgen!! En mijn ritme weer oppakken. Qua slapen bedoel ik dan.

 19. Manon 31 oktober 2014 / 11:26

  Wat goed dat je altijd effe checkt of het is gelukt. Zo te zien lukte dat aardig 🙂 wat fijn!

  • Lisanneleeft 31 oktober 2014 / 12:29

   Haha, het is super leuk om dat aan het eind van elke maand effe te checken! 😀

 20. Martine 31 oktober 2014 / 12:50

  Mijn doel is proberen minder uit mijn slof te schieten tegen mijn dochters. Soms zo lastig om mijn geduld te bewaren met die drie draken, maar als ik dan ‘s avonds naar die slapende ‘engeltjes’ kijk denk ik waar maak ik me toch druk om… Fijne maand voor jou!

 21. Angela 31 oktober 2014 / 12:50

  Super leuk dat je elke maand doelen doet 🙂 Ik zit eraan te denken dit ook te gaan doen, om mijn maanden productiever te maken! 🙂 Mooie doelen heb je weer gekozen, en ook fijn dat je het nacheckt of het gelukt is 🙂

 22. overthuis 31 oktober 2014 / 17:11

  Ha Lisanne, ik reageer niet zo vaak, maar lees wel regelmatig je blogs. Ik vind het echt onwijs knap hoe jij je staande houdt! Petje af hoor! Ik hoop echt voor je dat de medicijnen goed hun werk gaan doen. Ik waardeer je enorme positiviteit! Daar inspireer je mij weer mee, dus dankjewel! 🙂

 23. Manon 31 oktober 2014 / 18:19

  Mooie doelen! Ik wil ook meer leuke dingen blijven doen

 24. Iris 31 oktober 2014 / 19:33

  Het is inderdaad zo verleidelijk om binnen te blijven. Gelukkig schijnt de zon wel enigszins vaak.

 25. Manwai 31 oktober 2014 / 20:16

  wat gaat de maand snel voorbij he. Voordat je het weet is het weer December en gaan wij het nieuwe jaar in… *zucht*

 26. Celeste 31 oktober 2014 / 21:07

  Wat mooi om te lezen en wat fijn dat het zo goed gaat! Hopelijk blijft dat ook in november zo.

 27. Lenneke 31 oktober 2014 / 22:00

  Ik ben heel benieuwd hoe je ‘op tijd naar bed gaan’ gaat volhouden. Ik faal altijd keihard.

 28. Michelle 1 november 2014 / 01:12

  Ik heb in november drie weken bijna volledig vrij van studie (ofwel verplichtingen) en wil proberen daar goed gebruik van te maken. En dat zal voornamelijk betekenen: aan mijn blog werken! Daaromheen wil ik een bepaalde sportuitdaging aangaan, een goed ritme aanhouden en meer proberen te doen op een dag. Ik ben zo iemand die uren kan aanklooien zonder ook maar iets te doen. Zo zonde! Hm, misschien ga ik er ook wel iets over schrijven, best een leuk idee èn motiverend!

 29. Anneleen 1 november 2014 / 17:41

  Fijn om te lezen dat je je doelen in oktober zo goed hebt kunnen waarmaken! Ik wens je een fijne maand november toe, dat al je doelen mogen lukken! 🙂

 30. Hester 1 november 2014 / 19:43

  Ik vind het echt heel goed dat je je afgelopen maand ‘analyseert’ en weer doelen voor de volgende op een rijtje zet, denk dat dat heel goed is om je bewust te blijven van je leven zodat het niet aan je ‘voorbij glijdt’. Ik moet er misschien ook eens wat bewuster bij stil gaan staan!

  • Lisanneleeft 1 november 2014 / 21:16

   Je kan er ook over gaan bloggen? Zou het leuk vinden om elke maand zo’n blogpost van je te lezen in elk geval! 😀

 31. Eline 4 november 2014 / 09:53

  Goede doelen heb je voor komende maand gesteld! Ze gaan je vast lukken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.