Doelen voor oktober!

De tijd gaat echt mega snel! En dat is maar goed ook, want nu ik bezig ben met mijn behandeling is het vaak fijn als de dagen gauw voorbij gaan. Oktober alweer! Tijd om te kijken hoe het in september is gegaan en om te gaan kijken welke doelen ik mezelf wil stellen voor oktober.

doelen-voor-oktober

Unsplash / Carli Jean

Lief voor mezelf zijn

Dit is best goed gelukt, eigenlijk! Streng voor mezelf zijn en mezelf allemaal moetjes geven dat lukt op het moment toch niet, dus lief zijn voor mezelf is eigenlijk gewoon het beste voor me. En dat is gelukt!

Goed voor mezelf zorgen

Het is niet zo goed gelukt om voor mezelf te zorgen, gelukkig zijn er wel mensen in mijn omgeving die dit gedaan hebben. Zorgen dat ik mijn medicijnen op tijd (en maar een keer, haha) nam, en eten voor mij maakten. Ik ben op dit moment niet goed in staat om dat zelf te doen, dus gelukkig is er hulp.

Zo ‘normaal’ mogelijk leven

Na het beginnen van de lyme behandeling merkte ik hoe zwaar het ging worden. Een van de grote uitdagingen voor mezelf was dus het proberen om zo normaal mogelijk te leven, dus me bijvoorbeeld elke dag aan te kleden en te gaan douchen.

Ja, dit is goed gelukt! Mijn eerste drie weken antibiotica (doxycycline) waren veel zwaarder dan dan de afgelopen drie weken (minocycline), vooral lichamelijk zat daar een groot verschil tussen. De mino werkt veel meer op mijn hoofd, dus aankleden lukt dan meestal wel (tenzij ik geen flauw idee heb hóe ik me moet aankleden, dat is me inderdaad serieus gebeurd afgelopen maand). Over het algemeen is dit dus echt best wel goed gegaan, en dat vind ik ook belangrijk, dat zorgt ervoor dat ik me minder ziek voel.

De mail oplossing vinden

Er zitten nog steeds duizenden e-mails in mijn mailbox en ik heb er nog niets aan kunnen doen. Ik heb me er maar bij neergelegd, want ik zou niet weten hoe ik hier iets aan kan doen zonder dat mijn hoofd meewerkt.

Persoonlijk denk ik nu dat ik al heel erg blij mag zijn dat ik nog wel blogs kan typen en niet helemaal voor 100% heb moeten stoppen met mijn bedrijf. Rot voor de mensen die graag een antwoord willen op hun mail, maar ik kan niet meer dan mijn best doen. Als het weer lukt dan ga ik er natuurlijk weer hard mee aan de slag!

Lichtpuntjes

Uiteraard ben ik afgelopen maand goed bezig geweest met de lichtpuntjesmaand! (ik bedenk nu dat ik er zelfs gisteren nog eentje op instagram gezet heb, oeps, dat was al geen september meer, haha!). De blogposts met lichtpuntjes heb je al kunnen lezen!

doelen-voor-oktober-klein

Unsplash / Ben Moore

Doelen voor oktober

Het aller-belangrijkste: de behandeling goed doorkomen

Ik heb nu een stopweek waarin ik alleen mijn druppels neem, daarna drie weken antibiotica en daarna weer een stopweek. Als het dan goed gaat dan gaan we verder opbouwen naar meer antibiotica.

En echt goed ga ik me er niet van voelen, maar gelukkig is het op het moment goed te doen en nouja… ik heb natuurlijk niet echt een keuze, haha. Gezondheid staat op nummer 1 en dat merk ik nu meer dan ooit!

Leuke dingen (blijven) doen

Maandag ging ik met Tim naar IKEA, dat was super leuk. Ik had ook super veel extra pijnstillers nodig natuurlijk, en ‘s nachts in bed was het al goed mis, maarja; het was super leuk! En naast dat het energie kost, geeft het me ook energie, het geeft me kracht om weer door te gaan.

En ik merk dat dat nu echt super belangrijk is voor mij. Dat ik niet alleen maar bezig ben met ziek zijn en behandeld worden of stomme moetjes die eigenlijk te veel energie kosten, maar ook met fijne dingen. Even een rondje lopen buiten of desnoods een rondje rijden met de auto, dat is fijn! En natuurlijk is het kijken van een serie of een film ook heel leuk.

De kleine dingen waarderen

De realiteit is dat het buiten donkerder wordt, sowieso een slechtere periode voor mij omdat ik dan minder mobiel ben, maar ook lichamelijk weet ik dat ik er niet op vooruit zal gaan. Daar denk ik maar niet te veel over na. Maar ik weet wel dat ik gewoon moet blijven kijken naar alle kleine fijne dingen, ook al lig ik bijvoorbeeld de hele dag in bed. Dat gaat me lukken, dat kan ik!

Geen dingen doen die ik niet kan

Afgelopen maand heb ik nog best wel wat dingen gedaan voor iemand anders die ik eigenlijk niet kon en waar ik achteraf spijt van had. Als het echt belangrijke dingen zijn dan steek ik mijn energie er natuurlijk graag in, maar als dat niet zo is, dan is het ontzettend zonde. Eerst ietsje beter nadenken voordat ik ergens ja op zeg terwijl het ook anders kan! Dat wil ik komende maand graag doen. Deze gaat lastig worden, haha.

Bloggen!

Natuurlijk blijf ik gewoon bloggen, maar ik merk dat ik weer steeds meer zin krijg om te bloggen. Om leuke dingen te bedenken en mooie foto’s te maken enzo! Hopelijk kan ik daar deze maand weer lekker mee aan de slag. Het gaat allemaal wel op een wat trager tempo dan ik gewend ben, maarja, ik heb toch de tijd.

Inner peace – innerlijke rust

Op een of andere manier vind ik het nog ontzettend gek dat ik op een heel andere manier ziek ben dan ik de afgelopen negen jaar heb gedacht. Dat er een bacterie in mijn lijf zit waar ik geen snars van begrijp! Ik kan op het moment niet piekeren omdat ik niet langer kan nadenken over een ding (dat geheugen dingetje heeft ook zo zijn voordelen), maar ik merk wel dat ik me voel alsof ik de controle een beetje kwijt ben, ofzo. Het voelt in elk geval niet zo heel fijn, dus ik ga eens kijken wat ik eraan kan doen om dat wat beter te krijgen!

Eigenlijk komt het erop neer dat ik deze maand gewoon zo gezond mogelijk wil doorkomen! Mijn medicijnen netjes nemen en me zo goed mogelijk voelen zodat mijn behandeling het meest soepel verloopt. Ik wil beter worden! Dus, daar gaan we weer lekker voor aan de slag komende maand, haha. Heb jij nog bepaalde dingen of doelen op de planning staan voor komende maand?

DELEN:

39 reacties

 1. Felicia Rodrigues dos Santos 2 oktober 2014 / 06:37

  De kleine dingen waarderen is een hele belangrijke. En inderdaad de dingen doen die je niet kan doen, gewoon laten liggen. Al kan het soms vervelend aanvoelen, wat niet kan dat kan niet. Succes met je doelen 🙂

 2. Marion 2 oktober 2014 / 07:08

  Kan me dat heel goed voorstellen, dat laatste. Geef het deze maand maar even de tijd om te bezinken. Geen dingen doen ik (nog) niet kan, die staat bij mij ook op het lijstje. Ben de afgelopen maand twee keer zwaar over mijn grens gegaan en mijn lichamelijk reactie was enorm heftig. Moeilijk om die grens te bepalen, maar al doende leert men. Succes deze maand!

 3. Frauke 2 oktober 2014 / 07:18

  Mooie doelen, je hebt het goed gedaan vorige maand :D! Je leven klinkt me behoorlijk zwaar op dit moment, heftig dat antibiotica zo’n impact kan hebben. Is dat omdat ‘ie zo zwaar is of hangt dat samen met het feit dat je lichaam al toegetakeld was? (hopelijk is dit geen onbeleefde vraag, ben gewoon benieuwd!). Succes met je doelen voor oktober! X

 4. Dorine 2 oktober 2014 / 07:22

  Hele mooie doelen, veel succes ook met je verdere behandeling!

 5. Elize 2 oktober 2014 / 07:37

  Zo mooi om te zien hoe je elke keer weer kunt reflecteren op de vorige maand!
  Ik vind het trouwens ontzettend knap hoe veel blogjes je nog schrijft terwijl je je niet goed voelt. En gelukkig krijg je er weer steeds meer zin in.

 6. Caroline 2 oktober 2014 / 08:05

  Het valt me steeds weer op dat onze doelstellingen (en veel andere dingen) hetzelfde zijn. Zelf hik ik wel tegen de winter op, want net als jij ben ik dan minder mobiel. Bij mij is dat overigens door de kou. Vorige winter heeft jouw blog me er doorheen geslagen! Hahaha Wij noemen hier nu vaak de lichtpuntjes op aan het eind van de dag. Altijd een gezellig moment! Xx

 7. Jette Schröder 2 oktober 2014 / 08:08

  Wat naar dat je het zo zwaar hebt. Ik vind het heel knap dat je zo positief blijft! Echt iets om een voorbeeld aan te nemen! Mijn doelen voor de komende maand lijken minder belangrijk. Maar je vroeg er naar, dus ik schrijf ze toch op:

  – Manuscript inleveren binnen de deadline.
  – Minder kleren kopen (of eigenlijk: gewoon even niets kopen..)
  – Werkkamer uitmesten, zodat ik met een schone lei kan beginnen aan het volgende boek.
  – Op tijd naar bed gaan als het werk het toelaat.
  – Normaal eten, dus gewoon ontbijten en lunchen (in plaats van alleen avondeten)!
  – Opgewekt denken! (En om me hieraan te herinneren, zal ik steeds even op je blog lezen!)

  Heel veel succes en sterkte de komende weken! Ik hoop echt voor je dat de behandeling aanslaat.

  Groetjes,
  Jette

  • Lisanneleeft 2 oktober 2014 / 12:00

   Mooie doelen! Die zijn toch helemaal niet onbelangrijk? Vind ik dan he 🙂
   Succes met je manuscript!

 8. Manon 2 oktober 2014 / 08:57

  Mooi dat je hebt opgeschreven dat je leuke dingen wilt blijven doen 🙂 ! Denk dat dat ook wel een belangrijk ding is. Succes met je behandeling, hoop dat het wat voor je doet!

 9. daphne 2 oktober 2014 / 09:04

  Ik vind je blogs zo inspiratievol! Heb je er ooit aan gedacht om iemand in Te schakelen die je kan helpen en ondersteunen met je website en mail?

 10. Yvonne 2 oktober 2014 / 09:36

  Mooie doelen voor deze maand weer! Moet zeggen dat ik het enorm knap vind dat je nog zo veel tijd in je blog steekt. Juist omdat je je vaak beroerd voelt. Respect!

 11. Simone 2 oktober 2014 / 09:46

  Mooie doelen! Ik heb veel respect voor je hoe je je er door heen slaat. Het is niet niks om eerst na zoveel jaar een compleet andere diagnose te krijgen en vervolgens een enorm zware behandeling. Sterkte!

 12. Miranda 2 oktober 2014 / 10:02

  Dit vind ik altijd zo mooi om te lezen! Goed om te lezen dat je veel van je doelen gehaald hebt en je hebt mooie nieuwe doelen opgesteld!

 13. Nicky 2 oktober 2014 / 10:03

  Mooie nieuwe doelen! Realistische doelen ook vooral, dus daar zit je al goed! 😉
  Ik heb gisteren je blog gedeeld met iemand die fybromyalgie heeft, en ze was wat twijfelachtig. Maar toen ik haar vertelde dat jij steeds zo positief bent, ondanks je mindere dagen, dan wou ze zeker eens een kijkje komen nemen.. 😉

  Mijn ‘grote’ doelen voor oktober zijn: genieten van het leven, sparen, en bloggen.

 14. Kelly 2 oktober 2014 / 10:50

  Wat een mooie doelen! Ik hoop dat je je snel weer beter voelt zodat je weer wat meer energie hebt om dingen te gaan doen. Het is voor mij zo onwerkelijk om te lezen dat ‘voor mij gewone dagelijkse dingen’ je zoveel moeite kost en je daar dan in de nacht weer heel veel last van hebt. Ik hoop dat de behandelingen heel snel aanslaan!

 15. Denise 2 oktober 2014 / 11:30

  Gelukkig heb je je bloginspiratie weer helemaal gevonden, ik geniet iedere dag van je leuke artikelen!

 16. Andrea 2 oktober 2014 / 11:56

  Mooie doelen lisanne! Vooral de laatste. Ik denk dat het belangrijk is om heel lief te zijn voor jezelf en ik denk dat jouw positieve instelling je hierdoor heen slaat!

 17. Chantal 2 oktober 2014 / 12:59

  Succes met de doelen deze maand! Volgens mij ben je hartstikke sterk en gaat het je allemaal lukken 🙂

 18. Eilish 2 oktober 2014 / 13:20

  Mooi geschreven! Goede doelen heb je opgesteld!

 19. Manon 2 oktober 2014 / 14:43

  Wat een mooie doelen heb je! Heel veel succes ermee x

 20. Anneleen 2 oktober 2014 / 15:15

  Ik wens je nog veel succes met je behandeling! Ik hoop dat het helpt en dat je komende maand toch wat dagen zult hebben waarop je je goed voelt 🙂 knap dat je, ondanks alles, toch zo’n mooie lichtpuntjes kunt neerschrijven! Liefs!

 21. Renate 2 oktober 2014 / 16:17

  Goede doelen voor Oktober en het is inderdaad heel belangrijk dat je je nu vooral op je gezondheid richt en als je energie over hebt om je bezig te houden met leuke dingen! Mijn enige doel deze maand is: een wiskunde examen, voor de rest mag ik van mezelf geen doelen hebben anders doe ik weer te veel wat ik eigenlijk niet kan haha!

 22. Iris 2 oktober 2014 / 18:08

  Ik heb ook een keer minocycline gehad. Dúizelig! Zo hé. Heb jij dat ook?

  • Lisanneleeft 2 oktober 2014 / 18:32

   Nee, eigenlijk niet! Vooral verward/vergeetachtig/geen concentratie. Lichamelijk eigenlijk vrij weinig gelukkig 🙂

 23. Deisy 2 oktober 2014 / 18:57

  Leuke dingen blijven doen is inderdaad ontzettend belangrijk om niet in “het moment” te blijven hangen. Fijn om te horen dat je, ondanks wat er alles in je leven gebeurt, je je dit wel realiseert. Ik denk dat dit je ook zo’n sterke persoonlijkheid maakt (of althans dat idee krijg ik als ik je blog lees).

  Wens je sterkte voor komende maand waar je het gebruiken kan en hoop dat je gestelde doelen kan realiseren :-). Succes! X

 24. Linda 2 oktober 2014 / 19:53

  Bikkel! Heel veel succes met de behandeling!

 25. Katrien 2 oktober 2014 / 21:31

  Mooie doelen, Lisanne. In het deeltje over innerlijke rust vind ik mezelf heel erg terug. Ik worstel momenteel met hetzelfde gevoel en dat maakt me heel erg verward. Na jaren ziek zijn, kreeg ik in juni ook pas de diagnose Lyme. Maak er een mooie oktobermaand van!

 26. thebeautydelivery 2 oktober 2014 / 23:04

  Stay strong! Ik heb zo onwijs veel respect voor jou Lisanne, maar je slaat je er hopelijk goed doorheen <3.

 27. Sofie 3 oktober 2014 / 07:23

  Je hebt echt hele mooie doelen opgesteld, ik sta soms ervan versteld hoe mooi mensen in het leven kunnen staan terwijl ze het soms behoorlijk *** kunnen hebben. Dit geldt dus ook voor jou, als ik zie hoeveel je doet om zo lekker mogelijk te kunnen leven, terwijl het soms heel moeilijk is om weer even door te zetten, dan kan ik niets anders zeggen dan dat ik respect voor je heb.

  Wat je trouwens schreef over het waarderen van kleine dingetjes, hier kan ik me helemaal in vinden. Ik heb ook een periode gehad waarbij ik dat niet zo makkelijk kon. Ik ben toen de 100happydays gaan doen, ik weet niet of je het kent, maar dan post je iedere dag een foto dat jou blij maakt (of gelukkig/geliefd/etc., wat jou een positief gevoel geeft). Na verloop van tijd merkte ik dat ik elke dag iets kon vinden wat me toch een positief gevoel heeft gegeven. Mij heeft het geholpen, na 100 dagen gaat het nu bij mij bijna automatisch. Lieve Lisanne, je bent een topper! En ik lees met veel plezier jouw blog!

 28. Explorista 3 oktober 2014 / 11:10

  Lief zijn is belangrijk! Eigenlijk maf dat ik zo vaak heel lief ben voor een ander, en helemaal niet voor mezelf. Dus je hebt groot gelijk. Even een idee: is het niet iets om iemand in te huren om je mail te doen voor je?

 29. Nicole 3 oktober 2014 / 12:28

  Wat fijn dat je al zoveel doelen in september hebt kunnen halen.. Balen van die mail, maar ja andere dingen gaan zeker voor! Je gezondheid is namelijk het belangrijkste hoor…
  Fijne doelen heb je ook weer opgesteld voor oktober, hopelijk kom je de behandeling goed door!

 30. Manon 3 oktober 2014 / 13:41

  Wauw, mooie ene realistische doelen! Snap dat het wennen is, zon nieuwe diagnose en werkende medicijnen ervoor. Erg fijn dat je weer kan gaan denken aan een mooiere toekomst 🙂

 31. Ninja moeder 3 oktober 2014 / 22:29

  Mooie doelen! Goed dat je je bewust bent van wat je wil bereiken. Waar je op focust groeit dus je zal je doelen zeker behalen! Succes met de behandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.