Doelen voor september

Wow, dat was bijzonder. Voor augustus maakte ik geen doelen, omdat het niet goed ging met mijn gezondheid. In augustus kreeg ik de lyme diagnose en ineens kijk ik heel anders naar mijn doelen dan voorheen. Ik ga kijken naar de doelen die ik mezelf stelde voor juli en geef mezelf een paar doelen mee voor komende maand!

doelen-voor-september

Doelen van juli/augustus

Naar mijn lichaam luisteren

Dit is iets wat ik misschien wel meer dan ooit heb gedaan.

Ik ben gewend dat alles wat ik voel, niet echt is. Dat ik me ongelooflijk moe voel en bijzonder veel pijn heb, maar mijn lijf geen reden heeft om dat signaal af te geven. Ofwel: dat mijn lichaam een grote fout maakt bij het afgeven van deze signalen (dus de vermoeidheid en pijn). Ik heb geleerd deze zo veel mogelijk te negeren en met een andere standaard te werken. Waar een normaal persoon stopt door pijn ga ik nog tien keer zo lang door, omdat ik dacht dat dat goed voor me was. Nu ik weet dat er wel degelijk iets is en dat mijn lichaam schreeuwde om hulp met een reden.

Nu ik weet dat er wel degelijk iets heftigs aan de hand is en dat ik best wel redenen heb om te stoppen bij pijn en te rusten bij vermoeidheid. Het schopt mijn hele reactie op signalen weer door de war, haha. Het is lastig om een balans hierin te vinden, maar dat komt vast goed.

Vakantie vieren

Jaaaa, dit hebben we gedaan! Inmiddels is Tim alweer twee (of zelfs drie? ik weet het niet) weken aan het werk, maar van zijn vakantie hebben we ultiem genoten. We zijn zelfs een paar daagjes in een hotel geweest, dat was heel erg leuk.

Het was echt fijn om Tim de hele dag om me heen te hebben, zo hoefde er van mij een stuk minder energie te gaan naar het zorgen voor mezelf.

Het e-book afmaken

Het e-book was bijna af, maar gaat over fibromyalgie.

Is het raar om hem alsnog nu online te zetten? Ik wilde hem graag verkopen via Bol.com, maar twijfel om dat te gaan doen. Hoe denken jullie hierover?

Genieten van de zon

We zijn een paar uurtjes naar het dierenpark geweest, daar hebben we genoten van de zon! Verder ben ik eigenlijk weinig buiten geweest. Ik voelde me er simpelweg niet goed genoeg voor en nu met de antibiotica mag ik de zon ook niet meer in, haha. Komt goed uit met het slechte weer van het moment, haha, goede timing!

In mijn blogstatistieken duiken

Dit heb ik eigenlijk nog niet zo erg gedaan. Wel globaal en ik ken de succesvolle zoektermen van Google, maar ik schrijf niet (alleen) voor google(bezoekers). Over het algemeen laten stukken die ‘gewoon’ veel gelezen zijn veel meer zien wat jullie leuk vinden dan wanneer een stuk extreem veel gelezen wordt via Google! Dus daar ga ik nog zeker even in duiken.

september-2013

Wow, dit is een foto (eigenlijk een screenshot van een video) van september 2013. Nog voordat ik mijn haar kort knipte omdat douchen niet meer lukte… Toen ging het ook niet zo heel erg goed met me. Daarom doopte ik september om tot lichtpuntjesmaand!

Doelen voor september!

Lief voor mezelf zijn

Ik kan het mezelf wel heel erg moeilijk gaan maken, maar ik voel me ziek van de antibiotica en ik ga er niet vanuit dat dat snel anders wordt, haha. Dus, daarom: gewoon lief voor mezelf zijn!

Geen dingen doen die ik eigenlijk niet kan, om iemand anders blij te maken.

En het gewoon zo draaglijk mogelijk voor mezelf maken. Filmpjes kijken, puzzeltjes maken, creatief bezig zijn, ik hoop dat dat allemaal nog wel kan en dat ik zo de tijd een beetje fijn kan doorkomen!

Goed voor mezelf zorgen

Zo regelmatig en gezond mogelijk eten is heel belangrijk om me goed te voelen. Dat gaat nog weleens lastig wanneer ik me slecht voel, maar toch is het heel belangrijk.

Zo ‘normaal’ mogelijk leven

Me elke dag proberen aan te kleden en eventjes naar buiten te gaan. Dat geeft je een heel ander gevoel dan wanneer je in je pyjama blijft hangen. Dus als het kan: hup uit bed en eventjes naar buiten of in elk geval me aankleden!

De mail oplossing vinden

Er zitten duizenden e-mails in mijn mailbox die nog beantwoord moeten worden. Aan de ene kant is het fijn om veel berichtjes te krijgen, maar sommige dingen kan ik op dit moment gewoon niet handelen. Als iemand een persoonlijk verhaal (eigenlijk een levensverhaal) stuurt naar mij, dan wil ik daar graag vol aandacht een antwoord op schrijven. En dat gaat nu niet, omdat het heel lastig is om een stuk van begin tot eind te lezen en aan het eind nog te weten wat er in het begin stond. Maar tegelijkertijd: die mensen verdienen wel een antwoord.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel zakelijke mails waar ik niet aan toe kom. Ook die mensen stellen op dit moment vragen waarna mijn hoofd compleet blanco is en ik geen flauw idee heb wat ik moet zeggen (zo gaat dat nu ook in het dagelijks leven, mij kun je geen dingen meer vragen want dan ben ik blanco). Klinkt een beetje verdrietig en zo voelt dat ook. Maarja, ik moet het er maar mee doen.

Dus, ik moet een mail oplossing vinden… ik voel me op het moment heel slecht bij hoe dat nu verloopt (of eigenlijk: niet verloopt), dus ik wil daar graag iets aan doen. Ik kan wel iemand vragen me te helpen, maarja: dan nog krijg ik vanuit daar waarschijnlijk weer vragen, haha. Lastig. Het probleem helemaal weghalen gaat niet, denk ik, maar minder groot maken misschien wel?

Lichtpuntjes

Elke dag een lichtpuntje opschrijven. Omdat het september lichtpuntjesmaand is!

Dus… dat zijn de doelen! Vooral in het teken van voor mezelf zorgen en zorgen dat deze maand zo goed en plezierig mogelijk verloopt. Ik denk (en hoop) dat in deze maand mijn behandeling ‘echt’ gaat beginnen, dus ik denk dat ik het lief zijn voor mezelf hard nodig ga hebben, haha. Heb jij doelen voor komende maand?

DELEN:

27 reacties

 1. Bianca 1 september 2014 / 06:34

  Wat een mooie doelen ik wens je er sowieso succes mee x

 2. Beautydagboek 1 september 2014 / 07:25

  Dat zijn mooie en haalbare doelen denk ik! Lichtpuntjes opschrijven is altijd een goed idee en lekker gezond eten moet te doen zijn met de juiste ingrediënten in huis :). Ik hoop op een maand waarin het beter met je gaat!

 3. Lauri 1 september 2014 / 08:26

  Ik vind dat je je boek gewoon op bol.com moet verkopen!
  Is een rede voor ons om het te kopen ipv het gratis hier te lezen, want ik wil het best lezen, maar ik ga het natuurlijk niet kopen als het hier recht voor mijn neus ligt!
  Verder hele mooie doelen en SUCCES!

 4. Elize 1 september 2014 / 09:05

  Lijken me haalbare doelen. Ik hoop op een goede maand voor je!
  En wat betreft het mailprobleem, Hulp zoeken is waarschijnlijk de beste optie inderdaad. De ander kan ook ideeën aandragen en jou daar misschien weer mee helpen. En lukt het dan alsnog niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd!

 5. Susanne 1 september 2014 / 09:16

  Lijken me haalbare en goede doelen! Niet gelijk te veel willen, maar met kleine stapjes 😉 Het ‘mailprobleem’ klinkt wel heel vervelend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zo 1-2-3 geen oplossing weet. Ik kan wel zeggen dat een half uurtje per dag je mail doen handig is, maar als je je aandacht er niet bij kan houden is dat ook verloren zaak. Ik hoop dat iemand anders met een geniaal idee komt!
  En dat de lichtpuntjesmaand alweer zo lang geleden is :O Ik kan het me nog zo goed herinneren haha.

 6. Christel 1 september 2014 / 09:22

  Wat betreft het mailprobleem, kun je niet een out-of-office instellen waarin je één en ander uitlegt en aangeeft dat je wel wil antwoorden maar simpelweg niet kan garanderen dat het lukt? Dan weten mensen waar ze aan toe zijn en het neemt voor jou de acute druk weg van al die mailtjes die in je nek hijgen. Zo kun je in alle rust wanneer je je goed voelt die mailtjes beantwoorden die voor jou privé of zakelijk het belangrijkste zijn.

  • Lisanneleeft 1 september 2014 / 09:54

   Ik krijg ook heel veel persberichten, het lijkt me mega irritant wanneer er dan automatisch een out of office bericht komt. Maar wie weet dat ik daar nog een oplossing voor vind 🙂 Dankje!

 7. Rosa 1 september 2014 / 09:50

  Het mail-probleem zou ik ook oplossen door een out-of-office bericht in te stellen.
  En met de mail die zich tot nu toe in je inbox heeft opgestapeld kan je twee dingen doen: iedereen een zelfde soort berichtje sturen, of iemand anders de belangrijkste mails er uit laten halen, deze samen beantwoorden (als het er te veel zijn verspreid over meerdere dagen) en dan de rest een algemeen bericht sturen.

  Maar… De eerste drie doelen lijken me deze maand het belangrijkst, belangrijker dan je mail. Succes daarmee dus!

 8. Martina 1 september 2014 / 10:15

  Je hebt mooie doelen voor jezelf opgeschreven! Ik hoop dat september een goede maand voor je gaat worden vol lichtpuntjes!

 9. Chantal 1 september 2014 / 10:41

  Mooie doelen! Lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk 🙂

 10. Simone 1 september 2014 / 10:48

  Ik denk dat ik je e-boek even zou uitstellen. Tenzij het zeker is dat je en fibro en lyme hebt natuurlijk. Als het één het andere ‘vervangt’ zou ik het niet doen.

  Succes met je doelen en denk goed aan jezelf!

 11. Jessica 1 september 2014 / 10:50

  Mooie doelen! Hopelijk is september een goede maand met mooie lichtpuntjes voor je.

 12. xhannahs 1 september 2014 / 11:00

  Mooie doelen! En fijn dat je toch nog lekker hebt kunnen genieten van de zomermaanden 🙂

 13. Miranda 1 september 2014 / 11:01

  Oei lastig dat mailprobleem.
  Misschien kun je iemand vragen je te helpen organiseren?
  Mailtjes uitzoeken en voor jou duidelijk op een rijtje zetten welke mails je moet beantwoorden (planning op basis van prioriteit)
  Die gene kan ook een paar standaard antwoorden verzenden (dat er wel antwoord komt maar dat dit even wat langer duurt bijv)

  Wanneer je mailbox eenmaal opgeruimd is moet het makkelijker bij te houden zijn, daar zijn allerlei handige tips enzo voor. Volgens mij heeft misslipgloss daar ooit eens een artikel over geschreven?

  Succes in elk geval, lijkt me niet makkelijk!

 14. MySimplySpecial 1 september 2014 / 11:04

  Mooie doelen! Heb je filters aanstaan in je mail? Zodat persmails bijvoorbeeld meteen in een aparte map komen? Zo wordt je inbox zelf wat minder vol en dat geeft misschien wat minder stress.

 15. Claudia 1 september 2014 / 11:08

  Als je zelf blij bent met je boek moet je het zeker online zetten; misschien help je anderen er wel mee!

 16. Olga 1 september 2014 / 11:51

  Volgens mij heb je genoeg fans en volgers die jouw boek zouden willen kopen, ik zou het in de eerste instantie gewoon proberen met bol.com! Geef jezelf een maand of desnoods twee de tijd en kijk hoe het met de verkoop loopt. Valt het enorm tegen, dan deel je het boek alsnog ‘gewoon’ via je blog of een speciale link 🙂

 17. Amélie 1 september 2014 / 12:13

  Mooi doelen voor deze maand! Wat betreft de mail: zou je niet iemand kunnen inschakelen om je hiermee te helpen? Iemand die je vertrouwt?

 18. Mandy 1 september 2014 / 13:43

  Wat een goed doel om september om te dopen tot lichtpuntjesmaand!! Ik zou je e-book op bol.com zetten. Je schrijft op je blog mooie en duidelijk, ik kan me voorstellen dat je met je boek andere extra kan helpen.

 19. Dionne 1 september 2014 / 15:07

  Wat een mooi lijstje weer! Mooie lichtpuntjes. Het is goed om stil te staan bij de mooie dingen!

 20. Denise 1 september 2014 / 18:13

  Wat een lastige situatie met je mail, ik begrijp je volkomen. Ik hoop dat je een passende oplossing vind in september!

 21. Ise 3 september 2014 / 01:27

  Knap dat je voor elke maand weer doelen weet te vinden, passend bij jou gezondheid op dat moment. Goed om daar van te voren over na te denken en er achteraf op terug te kijken. Oh en ik ben trouwens erg benieuwd naar je boek!

 22. Joanne 6 september 2014 / 12:54

  Je eerste stukje over naar je lichaam luisteren komt me zo bekend voor! Ik vond mijn lichaam ook altijd maar ‘irritant’ en ging gewoon maar door. Toen ik er achter kwam dat ik Lyme heb, dacht ik: oops, sorry lichaam….

  Wat betreft je boek, zou ik die wel nog online zetten maar dan een hoofdstuk toevoegen over Lyme en misschien wat dingen aanpassen. Dat nu blijkt dat al je klachten veroorzaakt worden door Lyme e.d. Daarmee help je vast veel mensen de goede weg op!

 23. leefenleven 7 september 2014 / 14:02

  Mooie doelen.
  Ik heb als doel om elke week minstens 3 keer te gaan sporten.
  Even een rustmomentje voor mezelf en dat mezelf ook gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.