Doelloos

Ja, ik geef toe. Ik voer geen moer uit de laatste tijd. Aan het begin van dit schooljaar had ik een doel, m’n diploma halen. Die heb ik inderdaad nog niet, maar m’n toetsen heb ik gedaan en de examens zijn pas over een paar weken. Dat betekent dus dat ik nu een paar weken lang hoor te gaan leren. Tenminste, dat verwachten ze.

doel·loos bn, bw 1 zonder bepaald doel 2 nutteloos

Goed, ik heb dus nog niet het gevoel dat ik moet leren. Mijn vakken zijn gewoon niet echt leervakken. Dus nu is dat doel, dat doel dat ik al die tijd had, een beetje weg. Maar juist sinds die tijd gaat het goed met me. Ik geloof dat het tijd gaat worden voor een nieuw doel!


Via weheartit.com

Want leven zonder doel is weinig aan. Vergelijk het eens met the Sims… Waneer jij je spelletje hebt aangezet, je hebt een paar leuke sims en een mooi huis gemaakt, dan kun je gaan spelen. Maar als je gewoon de tijd laat lopen en maar wat doet is er vrij weinig aan. Als je voor elke sim die je maakt een doel hebt wordt het pas een leuk spelletje. Snap je? Oke, excuseer me voor het vreemde voorbeeld.

Nu voel ik me dus een beetje als een Sim zonder doel. Daar is dus vrij weinig aan. En terwijl ik straks mijn examens heb kan ik moeilijk iets nieuws beginnen. Maar ik weet wel dat dit doelloze gedoe slecht voor me is. Kijk maar naar mijn blog, ben steeds een klein beetje laat met updaten. Ik voel me bijna lui.

En dat wil ik weg hebben. Heel erg graag. Dus wanneer ik klaar ben met mijn examens ga ik weer iets nieuws bedenken. Werken en leren. En aan mezelf werken. En misschien nog wel veel meer. Dat is best een goed plan, of niet? Wat is jouw doel op dit moment?

DELEN:

7 reacties

 1. Marc 5 mei 2011 / 20:18

  Mijn diploma’s halen! Dit jaar en volgend jaar (mbo niveau 3 en 4) en daarna een frisse nieuwe start op het hbo! Daarnaast heb ik mezelf altijd voorgenomen delen van de wereld te hebben gezien.

 2. Emmelien 5 mei 2011 / 21:20

  Mijn doel is om meer te doen. Ik heb CVS en ben hoog sensitief, daarom lig ik (na school) de hele dag in bed met mijn laptop. En aan het eind van de dag heb ik niks gedaan. Het is niet dat ik 0,0 energie heb, maar niet zo heel veel, en daarom heb ik dan geen zin om iets te doen. Maar aan het eind van de dag heb ik spijt.
  Daarom ga ik sowieso weer het kleding naaien oppakken, en ik wil nog meer creatieve dingetjes gaan doen. Mijn kamer kan wel een opknapbeurtje gebruiken 🙂

 3. kelly 5 mei 2011 / 21:34

  Mijn grootste doel is als eerst 6 vwo afronden, en daarna wil ik studeren voor een baan die ik écht leuk vind. Dus niet dat ik later zeg: ooooh nooh ik moet weer werken!! maar dat ik echt met plezier mijn werk doe. Ik heb al zo mijn ideetjes, maar dat duurt nog wel even (ik zit nu pas in 3vwo, maar het gaat wel super goed!). Voor nu wil ik een blog opzetten, ik ben al veel artikels vooruit aan het schrijven en wil op een speciale datum beginnen. Ik wil het al super lang en nu ga ik het eindelijk doen. Ook wil ik nieuwe vrienden proberen te maken. Zoals je ziet heb ik wel genoeg doelen… Maar dat vind ik juist leuk!

 4. Maud 6 mei 2011 / 07:28

  Mijn doel is, om volgend jaar op het conservatorium auditie te doen bij de vooropleiding. daarvoor moet ik nog veeeel leren & studeren (ik speel piano) maar ik hoop dat het me gaat lukken 🙂

 5. emmaly 6 mei 2011 / 14:01

  mijn doel is om me meer open te stellen voor mensen. Ik ben een erg introvert persoon, en wil eigenlijk wel wat socialer (extravert) worden. Ik vind het zó moeilijk, misschien heb je tips?!

 6. Sanne 6 mei 2011 / 16:36

  Ah en ik maar denken dat ik de enige was die niet wilde leren!!!
  Ik kan helaas alleen maar in de ochtend en vroeg in de middag goed leren. Daarna is mn concetratie echt 0. En ik heb nog maar een week…

  Mijn doel? Met 4 zevens en 4 achten slagen 🙂

 7. Ragna 7 mei 2011 / 16:50

  Mijn doel is om te slagen voor al mijn examens, zodat ik binnenkort met twee diploma’s op zak, actief naar een leuke baan kan gaan zoeken.

  Mijn tweede doel is om het eerste huisje van mijn vriend en mij om te toveren tot ons droomhuisje..
  We gaan namelijk over een kleine twee maanden – 54 dagen om exact te zijn – samenwonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.