Domme mensen hebben altijd succes

Is het jullie niet ook opgevallen, dat er tegenwoordig op de tv veel “domme” mensen te zien zijn? Oh Oh Tirol, dames en heren in de dop en binnenkort komt er ook nog een programma dat heet Echte meisjes in de jungle. Wat is dat toch?

Oh Oh Cherso en nu Oh Oh Tirol, komen je vast en zeker bekend voor. Die haagse jongeren die vakantie vieren met vooral heel veel alcohol. Deze jongeren zeggen af en toe wat domme dingen en hiervan mogen wij op donderdagavond gezellig meegenieten. Met z’n allen, want er zijn zeker veel mensen die naar deze onzin kijken.

Bij dames en heren in de dop doen een aantal asociale Nederlandse jongeren een poging tot het worden van een normaal persoon. Uiteraard zitten hier ook altijd mensen bij die dit eigenlijk helemaal niet willen, maar bijvoorbeeld vooral op tv willen. Ook dit levert zeer vermakelijke beelden op.

Maar dan nu de titel, domme mensen hebben altijd succes. Op tv hebben ze wel succes, dat is zeker. Maar ook op andere manieren zouden zogenaamd domme mensen volgens mij nog weleens succes kunnen hebben. Dus niet perse de mensen die het op tv goed doen, maar minder slimme mensen in het algemeen.

Als je onwetend bent en gewoon alles er maar uit durft te gooien, zou je dan niet ook op briljante ideeen kunnen komen? Je hebt geen beperkingen in het denken, dus uiteindelijk is alles in jouw beleefwereld mogelijk. Maar is in de normale wereld niet ook heel veel mogelijk?

Volgens mij zouden zogenaamd domme mensen nog weleens met hele goede ideeen kunnen komen. Misschien he… moet ik gewoon vrolijk doorgaan met het doen alsof ik een dom blondje ben en ook met een paar briljante ideeen komen. Maar ik ga niet op tv. Wat denk jij, zouden domme mensen succesvol kunnen zijn?

8 reacties

 1. Lieke 18 maart 2011 / 07:16

  Nou je ziet dus dat ze succesvol zijn, maar ik vind die programma’s echt heel irritant dus ik kijk ze niet hihi.

 2. ioon 18 maart 2011 / 07:48

  Ik vind het altijd moeilijk om mensen de stempel dom te geven, ik zeg zelf meestal simpel.
  Het lijkt me soms wel heerlijk hoor want ze maken zich duidelijk minder druk om dingen dan ik. Hebben vast niks in de gaten over de problemen in Japan, of de risico’s. Ignorance is a blessing, zeggen ze weleens toch?

  Succesvol, misschien een tijdje, maar ik denk dat je slim moet zijn om het succes aan te kunnen houden. Uiteindelijk bloeit hun succes dood omdat wij er op uitgekeken zijn om ze uit te lachen.

 3. Debby 18 maart 2011 / 11:01

  Nou ja, of dat nou onder de noemer succes valt weet ik ook niet hoor. De makers van die programma’s weten gewoon dat mensen graag naar van die stumpers kijken, gewoon omdat het zo grappig is.
  Met alles eruit gooien maak je niet bepaald vrienden. En geen beperkingen in denken? Echt op hoog niveau denken kunnen ze niet haha, ze zijn alleen maar met zichzelf bezig en hoe ze zo asociaal mogelijk kunnen zijn omdat ze dan aandacht krijgen en dat is wat ze willen. Dikke no no!

 4. Saskia 18 maart 2011 / 15:18

  Ik las laatst je stukje op Girlscene en werd reuze nieuwsgierig naar je blog. Ik moet zeggen: ik ben echt verslaafd. Jou blog is nu de eerste internetpagina die ik bekijk. Ik volg je nu al een tijdje en ik vond het wel tijd om een reactie te plaatsen…

  Ik ben het helemaal met je eens. Af en toe maak ik het mezelf gewoon moeilijk door te moeilijk over iets na te denken en daardoor het antwoord juist te missen.
  Bovendien geloof ik dat het leven van iemand die (iets) minder slim is inderdaad stukken makkelijker is doordat ze met andere dingen bezig zijn. Tenminste dat is het idee dat ik krijg. (Niet dat ik wil zeggen dat ik zo mega slim ben.)

  Ik vind oh oh tirol trouwens af en toe echt te ver gaan. Je krijgt het idee alof het allemaal meer gespeeld is dan deel 1. Nu doen ze het erom. Ik hou niet zo van dat asociale gedrag…

 5. unebeauty 18 maart 2011 / 18:25

  Ik denk dat er veel mensen zijn die de succesvolle domme mensen zoals in oh oh tirol kopieëren om niet onzeker over te komen dat is natuurlijk belachelijk maar ik denk dat het best veel gebeurt. Daar naast weet ik ook niet wanneer je nou precies dom bent ik denk dat die mensen op tv zich dommer voor doen dan dat ze zijn… Maar of ze nou echt meer succes hebben ik weet het niet misschien op korte termijn en dat ze alles eruit gooien is natuurlijk in veel opzichten ook een nadeel. Maar misschien moeten wij gewoon meer van onze ideeën uitspreken ! Iedereen kan komen waar die wil dat weet ik zeker als je het maar wilt 🙂

 6. Linda 21 maart 2011 / 15:27

  Ik zou zelf niet spreken van dom of slim, maar eerder complexe denkers (daar ben ik er zelf een van) en simpele denkers. En inderdaad, simpele denkers, kunnen heel succesvol zijn. Maar ik denk dat je in tv-programma´s wel gauw op ze raakt uitgekeken, omdat ze veel in de herhaling vallen en vaak nogal grof zijn. Ik denk dat simpele denkers vooral succesvol zijn op de korte termijn en dan ergens bijvoorbeeld in een beroep blijven hangen en daar is opzich niets mis mee, als ze daar gelukkig van worden. Complexe denkers zullen zich altijd verder willen ontwikkelen en lijken daardoor misschien arrogant, maar die zijn gewoon minder snel tevreden. Uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit, als men maar gelukkig met wat hij of zij doet!

 7. Elisa 22 maart 2011 / 11:21

  Een programma dat hier niet op komt, toch veel te irritant. Je begint je toch bijna te schamen voor hun

 8. J Wyckmans 17 februari 2015 / 13:01

  Ik ben zo dom, dat ik niet meer weet dan mijn “slimme” omgeving.
  Ik wil dus ook vrij zijn in mijn denken om op ideeën te kunnen komen, iets wat “slimme” mensen dus zouden moeten weten. Maar hier is het dilemma.
  Kan een individueel persoon slim & dom zijn?
  Daarop zijn meerdere antwoorden mogelijk.
  Hoe je die vraag ook beantwoord, een ding is zeker.
  Je efficiëntie wordt er niet groter op. Als elk individueel persoon in een betrouwbare samenleving zijn eigen mogelijkheden gebruikt, is de samenleving in zijn geheel veel efficiënter… Durf jij je vertrouwen te leggen in een ander persoon die hier misbruik van zou kunnen maken? Van deze vragen en wantrouwen uitgaand, wat is slim???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.