Douche-haters

Je hebt mensen die kunnen genieten van een lekkere douche. Warm stromend water, lekker geurende douchegel, mooie gekleurde heerlijk geurende zeepjes, lekkere shampoo’s. Heerlijk! Niet dus!

Afbeelding via weheartit.com

Ja, ik ben een douche- hater. Ik douche omdat het moet, en niet omdat het fijn is (of iets wat daar ook maar enigszins bij in de buurt komt). Als ik energie over heb vind ik het prima. Maar als elke beweging pijn doet, als elk klein beetje energie kostbaar is, waarom zou ik dat dan verspillen aan zoiets stoms en onzinnigs als een douche?

Ik had best iets vrolijkers kunnen schrijven, dat weet ik best. Maar ik kom net uit de douche, ik heb er pijnstillers en energie aan verspild, ik heb meer pijn dan ik al had. En ik ben schoon. Zie dan maar eens een leuk blogje te typen! Je ziet wat het resultaat is, haha.

Dan nu even een vraagje aan jullie. Ik weet dat er best wat chronisch zieken zijn die mijn blog volgen (hi lotgenootjes!). Maar natuurlijk ook veel gezonde mensen. Nu ben ik benieuwd, zijn er meer mensen die niet zo houden van douchen? Of houd je van het tafereeltje wat ik in de eerste alinea beschreef? En waarom dan?

DELEN:

33 reacties

 1. Annelies 23 november 2011 / 07:34

  Ik haat douche, maar als ik er eenmaal onder ben vind ik het heerlijk!

  • Evi 23 november 2011 / 07:49

   Dat heb ik ook! Ik heb er nooit zin in, maar als ik dan in de douche sta, snap ik helemaal niet meer waarom en geniet ik er erg van :P.

   • Ariadnesdraad 23 november 2011 / 15:22

    Hier nog zo iemand…Moet ik toch vaker doen denk ik dan, tot het volgende energie-tekort zich aandient …

    • Kelly 23 november 2011 / 17:11

     Hier ook zo een! Als ik er eenmaal onder sta, kan ik er wel een uur onder staan!

     • Hella 7 mei 2015 / 15:05

      Zelfde hier! Het lijkt irritant mar wanneer ik eenmaal douche, vind ik het fijn!! ?

 2. Karin 23 november 2011 / 08:16

  Euhm, ik houd in ieder geval niet van ‘s ochtends douchen, veel te koud.
  Daarom douche ik meestal ‘s avonds voordat ik mijn bed in kruip. Maar dan ben ik vaak al heel moe, ook niet fijn dus. Alleen als ik veel last heb van mijn spieren vind ik het wel ontspannend om in een lekker warm bad te zitten. Maar het nadeel daarvan is dat je er ook weer uit moet, en dat is ook niet leuk. Conclusie, eigenlijk vind ik douchen dus ook niet leuk.

 3. Romy 23 november 2011 / 08:26

  Ik hou niet zo van douchen als ik eraan denk. Dan heb ik er gewoon geen zin in! Maar zodra ik mezelf eronder heb gekregen vind ik het heerlijk!

 4. Emma 23 november 2011 / 08:27

  Mede hater aanwezig. Het doet me zeer, levert me niets op afgezien van extra pijn en een chagrijnige bui. Maar goed, het moet…

 5. Anne 23 november 2011 / 08:51

  Oh ik houd echt van douchen, het kan me soms juist een oppepper geven. Hoewel de momenten onder de douche voor mij ook beruchte piekermomenten zijn, dus soms is het beter om niet te douchen. Dan is mijn vader ook weer blij want die vindt dat ik veel te veel water verbruik…

 6. xx_Patries_xx 23 november 2011 / 09:55

  uhm…. ik hou over het algemeen ook niet van douchen… vind het tijdverspilling 😉 maarja om er een beetje fris en fruitig bij te lopen doe ik het toch maar 😉

 7. Emmelien 23 november 2011 / 10:23

  Zelfs toen ik nog zwaar last had van vermoeidheid vond ik het altijd wel fijn. Ook al kostte het super veel energie, het was aan de andere kant ook wel lekker met al dat water en schuim en geurtjes <3 Daarna strompelde ik naar beneden en ik ging ik uitgeteld op de bank liggen…

 8. Liz 23 november 2011 / 10:24

  Ik douch alleen omdat het moet en nergens anders om. Ik vind douchen ook niet echt wat. Ik krijg er jeuk van, omdat ik niet goed tegen water kan (ja, heel handig :p)

  • Miepje 5 januari 2017 / 01:28

   Vraagje heb je wel eens een bloed test gedaan.
   Ik herken dit namelijk uit mijn ziektebeeld.

 9. Petra 23 november 2011 / 10:55

  Vroeger wilde ik nooit onder de douche, toen had ik er echt een hekel aan. Maar tegenwoordig vind ik het wel lekker. Ik moet me er nog steeds toe zetten (duurt zo lang, haar weer nat) maar als ik er eenmaal onder sta vind ik het wel heel erg lekker. Ook als ik ziek ben, want dan voel ik me minder ziek als ik eronder sta, haha. Het enige wat ik ECHT NIET fijn vind aan de douche is dat de badkamer zo koud is als je het gordijn weer op doet.. Maar verder kan ik onder de douche heel goed nadenken, even ontspannen en me mens voelen als ik ziek ben. (Als ik ziek ben ga ik ook gerust 3x op een dag douchen.. hihi)

 10. Emma 23 november 2011 / 11:15

  Ik heb ook een hekel aan douchen, het doet zeer en ik doe het inderdaad ook meer omdat het moet. Ik kan niet lang stilstaan en douche bijna altijd zittend op een douchekrukje. En zittend douchen is echt niet fijn :p ook word ik elke keer chagrijnig van het feit dat ik pas 19 ben en niet staand kan douchen. Op een goeie dag vind ik het wel heerlijk om te douchen, dan geniet ik van het warme water en hoef ik niet te zitten.

  De laatste tijd douche ik heel vaak rond 16/17 uur, ik moet zeggen dat dit veel beter bevalt! Ik slaap vaak nog een uurtje voor het eten en ben dan lekker warm en kan na het douchen nog even uitrusten 🙂

 11. Lydia 23 november 2011 / 11:19

  Bij mij wisselt het. Ik snap dat ik regelmatig moet douchen om mijn medemens te sparen, maar soms ben ik echt tè moe. Dan sla ik het een keertje over (zet ik mijn deodorant aan het werk) en douche ik pas als mijn haar echt vet is. Andere keren voel ik me alleen mentaal erg moe en dan kan zo’n douche weer heel verkwikkend werken.

  Nu ik thuis zit douche ik trouwens aan het eind van de ochtend/begin van de middag, wanneer ik vaak op mijn best ben. 🙂

 12. Laura 23 november 2011 / 14:14

  Ik heb eigenlijk ook wel een hekel aan douche en doe het ook vaak omdat het moet. Maar wanneer ik er uiteindelijk ondersta vind ik het toch stiekem wel weer lekker!

 13. Lisanne 23 november 2011 / 16:03

  Ik vind het douchen op zich niet heel erg vervelend…
  Maar in de zomer is het soms zo warm dat je na het douchen gelijk weer kan douchen, want dan sta je eigenlijk je zweet af te drogen… en in de winter is het zo koud als je eronder vandaan komt!
  Het hele rideltje van creme smeren, opmaken en haren fatsoeneren vind ik ook niet elke ochtend even leuk… Maar als je onder de douch vandaan komt, ruik je weer lekker fris:)

 14. ioon 23 november 2011 / 16:41

  Hm echt een hater ben ik niet, maar ik hou er ook niet van. Wel van in bad liggen, daar hou ik met heel mijn hart van.
  Ik vind douchen niet lekker omdat ik het dan eerst koud moet hebben. Ik vind het saai en als ik er onder sta dan heb ik het lekker warm en wil ik er niet meer onderuit en de kou in. Maar vooral het onder de douche gaan vind ik suf, en de praktijken onder de douche vind ik nou niet echt boeiend.

 15. Aaf 23 november 2011 / 19:20

  haha, soms heb ik er ook geen zin in, maar als ik er dan onder sta kom ik er niet meer onderuit!:p
  maar in bad vind ik ook heeeerlijk! alleen duurt het zo lang voordat ie vol is.. !

 16. Renske 23 november 2011 / 20:56

  Ik vind vooral het moment dat de douche uit gaat VER-SCHRIK-KE-LIJK:P Met name in de winter. Onder die heerlijke warme straal water uit, in de kou… Douchen op zich vind ik heerlijk en werkt echt ontspannend voor mij. Ook als ik spierpijn heb of ik voel me niet zo lekker, dan is dit echt heerlijk. En in de ochtend om lekker fris op te staan:D De doucheproducten maken me dan nog minder uit

 17. Patricia 23 november 2011 / 22:32

  Het onspant me spieren en als ik allergische reacties heb worden ze minder of verdwijnen door het douchen dus love it

 18. Bep 24 november 2011 / 12:50

  Ikke!

  Ik ben kerngezond, maar vind het zo’n gedoe douchen, je moet;

  1. Helemaal uitkleden…
  2. Dan het douchen zelf, dat valt nog wel mee, maar net als het lekker begint te worden besef je meestal dat het al laat is en je weg moet.
  3. Helemaal opnieuw aankleden, en dat plakt dan zo
  4. Je hele haar/make-up weer opnieuw doen (als je overdag doucht, of na het sporten)

  Klinkt overdreven, maar zo ervaar ik het meestal wel. En dan heb ik nog niet eens pijn. Pfff. ; )

 19. Vivian 24 november 2011 / 14:49

  Hmm, ik ben er niet dol op, maar ik vind het ook niet heel erg. Meestal heb ik gewoon geen zin om onder de douche te gaan vanwege het gedoe: uitkleden, het vermoeiende water, haar wassen, afdrogen, aankleden… meestal ben ik echt supermoe als het helemaal klaar is. Maar het douchen zelf vind ik best lekker, en na afloop ben ik dan wel heel moe, maar voel ik me wel schoon en fris. Oh, en badderen vind ik wél heerlijk, daar verheug ik me altijd wel op – enige nadeel vind ik dat het lang duurt, haha.

 20. Desi 24 november 2011 / 22:22

  Nog een douchehater. Vooral als het koud is, haat ik douchen. Of nouja, vooral het feit dat je je eerst uit moet kleden en dan daarna door de kou in je blootje over de gang en dan weer aankleden. Verschrikkelijk! En douchen zelf vind ik ook niets aan. Ik doe alles wat ik moet doen en dan ben ik weer weg. Badderen daarentegen vind ik wel heerlijk!

 21. Fleur 25 november 2011 / 21:56

  Ik haat douche. Omdat het lang duurt en omdat het veel energie kost. Ik ben niet ziek maar ja ik weet niet. Vooral als ik op woensdag om 8 uur van theater kom en nog moet douche en ontzettende honger heb! :S
  xxx

 22. Ann 26 november 2011 / 00:17

  Ik vind het heerlijk! Heb ook Fibro maar hou er van! Het ontspant me, geeft me energie en ik word ook nog eens lekker schoon! 🙂

 23. Britte 26 november 2011 / 20:37

  Douchen, dat is iets waar ik ook absoluut tegen op zie. En moet doen op het moment dat ik zeker weet dat ik de 3 uur daarna niks hoef te doen, omdat ik volledig ben uitgeput. Hoewel ik er dus, vooral van te voren, een ongelofelijke hekel aan heb en er behoorlijk tegenaan hik, voel ik me daarna wel beter. Meestal heb ik wel minder pijn en kan ik heerlijk slapen! ;p

 24. shanna 1 december 2011 / 13:13

  GOD how I hate it. Ik ga dan ook een douchekrukje aanschaffen zodra ik samenwoon.. Hoop dat dat helpt! 🙂

 25. Miranda 28 april 2013 / 08:03

  Hoe anders kan het zijn bij chronisch zieken, ik vind de douche altijd erg fijn, ik krijg er energie van, douche altijd smorgens, anders ben ik zo stijf en stram, en kan ik niet op gang komen… wanneer ik savonds ga dan ben ik 2 uur daarna nog klaarwakker.
  Ja het vergt energie, maar meestal krijg ik er mentaal wel een opkikker van, schoon, fris, lekker luchtje, mooie make-up.
  Nu moet ik zeggen dat ik sochtens op mijn best ben, en dat zie je ook aan mijn gezicht, zo net de middag zie ik er al heel anders uit, vermoeid, wit en dit veranderd gewoon niet.

  • Lisanneleeft 28 april 2013 / 12:55

   Gek he, dat we als chronisch zieken zo totaal verschillende voorkeuren hebben! Je zou denken dat mensen met pijn en vermoeidheid wel ongeveer hetzelfde zullen zijn, maar dat is vaak juist totaal niet zo!
   Wel erg fijn dat een douche je zo’n oppepper geeft 😀

 26. Peet 28 april 2013 / 09:12

  Als ik een ziekte-periode heb (opvlamming) dan kost douchen mij ook te veel energie, maar daarbuiten vind ik het heerlijk ontspannend.

 27. Lein 6 oktober 2014 / 16:55

  Het is nu 16:52 en ik zit in mijn badjas nog even deze reactie te tikken. Had uit een puur gevoel van weh-weh-weh “ik haat douchen” gegoogled en kwam dit oude draadje tegen. Mijn man komt straks thuis en dan wil ik wel in de kleren zijn, dus ik moet nu echt die badkamer in. Maar het is haar-was-dag dus dan is alles extra vermoeiend. Nee, hoe lekker ik het ook vind om schoon te zijn, ik heb een hekel aan douchen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.